Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz odorgg #15447 üzenetére

Önmagában, tesztekben biztosan, de ha mondjuk már fut egy firefox a háttérben jópár nyitott oldalal, akkor már korántsem biztos, hogy ilyen szépet fog a HT produkálni. Erről beszéltem, egy dolog a steril teszt, más dolog a valós körülmények. :R

(#15448) Attix82: A GTA4-es eredmények 100%, hogy kamuk. Kedvenc játékom, semmi mással nem teszteltem ennyit HT ON és HT OFF, mint ezzel. Határozottan rosszabbul ment HT-vel, ebben 100%-ig biztos vagyok.

(#15450) daveoff: Azt hiszm, akkor félreértettük egymást. :R Véletlenül se gondolom, hogy ennyi lenne a HT, ugyanakkor az 1FPS difiből az látszott, hogy nem a HT-val van összefügésben a sebesség, tehát édesmindegy, 90%-ot vagy 60%-ot mutat a feladatkezelő, amit amúgysem szabad komolyan venni HT-val, mert tökmindegy mit mutat, állatira fogalma sincs a windóznak sem a valós, pontos CPU-használatról. ;) Épp ez a HT trükkje, hogy az OS-nek két teljesértékű magot mutat, amikor csak egy van fizikailag.

(#15451) Nagylajos_1: Hát igen. Sajnos akkor ez egy kompatiilitási gond volt. :( A lényeg, hogy sikerült megoldanod. :R

Szerintem hasznos infó lenne, ha tudnánk, pontosan milyen típusú volt a lapod. :K

(#15460) Nagylajos_1: Egyáltalán nem biztos, hogy az AMD sara. Ez a lényege a kompatibilitási gondoknak, hogy adott egy specifikáció, jelen esetben a PCI-E specifikációja, és akkor a gyártók csinálnak valamit, amit kitesztelnek az aktuális hardverekkel, ha működik, örülnek. De később, ha kijön valami más kütyü, ami valami extra funkciót is támogat és használna, akkor lehet, hogy a meglévő lapok 95%-án működik, de a maradék 5%-on meg nem, mivel azokat a lapokat még olyan cuccokkal tesztelték, amik ezt nem használták. ;)
    Olyan, mint a régi s2011-es procik PCI-E3.0 támogatása, a proci nagyjából tudja, de mégse, mert nem lett tökéletes, nem tudták akkor még mivel tesztelni VGA híján...
    Szóval valszeg a lapod a sáros, függetlenül attól, javították-e a BIOS-ával azóta (ha lehet egyáltalán) avagy sem. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés