Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Persze, megértem.
Azt mondjuk hozzátenném, hogy én is csak indokolt esetben nézek rá, átlagosan napi 3-4X kb. Viszont, ha bármi gond, akadás bármi van, egyből oda tudok nézni, és látom mi történik, GPU, memória, CPU, túlmelegedés, throttling, vagy mi az ok. A házam porszűrőinek állapotáról is innen kapok először infókat, a VGA venti fordulatából és a magasabb hőfokokból.
Ezt OSD nélkül azért csak sokára vnném észre. 
(#14482) ffodi: Abu85 azt írta valamelyik fórumban gyártópartneri infó alapján, hogy a "BS-es" kártyák 99%-a hibátlan, és csak kompatibilitási gond, hogy a user visszaviszi.

(#14483) ricshard444: Ha nem bírja az órajelet a csip, akkor persze, már a 7970 is tudott BS-t dobni, sőt, az 5850 is.

Amúgy nekem Elpida van a Giga WF3-amon, és atom stabil 1250-en és 1400Mhz-re tuningolva is.
Feljebb nem néztem, mert már itt is kicsit kínlódott a hűtő a GPU-val, így a memóriát se húztam tovább. -
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Én Firefoxban netezek, HW gyorsítás OFF, Flashplayerben szintén. Ha zenét hallgatok Youtube-ról, innen megy, alig fogyaszt többet, 10W sincs. Így nem túl torkos. Ha meg videó-videót nézek, aminek kell a kép is, akkor meg megnyitok egy HTML5-ös Google Chrome-ot, amiben megy a HW gyorsítás, és kapok kicsivel jobb képminőséget, és a videók idejére nem gáz a nagyobb fogyasztás.
Ez eddig bevált nálam. 
Érdemes a HWiNFO-t is feltenni, hasznos. Nekem pl. az írogatja a Rivatuner Statistic server OSD-re azokat az adatokat, amiket az Afterburner nem lát. Pl. ventifordulat rpm, CPU fogyasztás/hőfok, VRM hőfokok, VRM mért fogyasztás, igen hasznos.
Pl.: 

-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Nem hiszem, hogy a VGA lenne torkos... Nekem a gép monitorral (~15W) együtt fogyaszt 85W körül üresben. Ezek ennyit kérnek. Ha NirCMD-vel OFF-olom a VGA-t és a monitort, akkor is kér durván 60W-ot. Nem halál pontos értékek, mert fut ez-az a háttérben. Pedig nálam 460W-os Platinum hatásfokú passzív a tápom is, ennél kevés hatékonyabbat találsz.

Mindenesetre úgy tűnik, a 144Hz ugyanazt csinálja neked is, mint nekem a 72, feltekeri a memória-órajelet, és így megnő a fogyasztás. Ilyenkor tényleg torkos sajnos. Pláne, ha HW-gyorsítással (DXVA) játszol le egy Flashplayer videót, és pláne, ha közben másik lapra váltassz... Olyankor nekem ilyen +90W-okat produkál. Érdekes, hogy HTML5-ben lejátszva (pl. Chrome) viszont másik lapra rakva 100-115W, azt nézve is csak 145W.

-
Joshi
titán
válasz
deadwing
üzenetére
Miért nem monitorozod Hardwareinfo progival az kiírja a fogyasztást is.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Ja, igen, ha nem 60hz, akkor nem a "sima" 2D módjában pihen, hanem emelt órajelen, többet is eszik akkor jóval, nyilván jobban is fűt. Nálam is ugyanez van a 72Hz-el.
Mondjuk nekem nem ugrott be, mikor írtad, mert én csak filmre raktam annyira, utána mindig vissza.Én jobban szeretem ilyen melegben a buborékos ásványvizet, dehát kinek hogy.

-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Nem kell ahhoz mászkálni... Picit nyújtózol a székben, máris nem pont azokat a színeket látod, mint előtte. De mondom, ez valakit nagyon zavar (pl. engem), valakit semennyire. Ugyanakkor a jó válaszidő és a 120hz is hasznos játékra. Ezért is jó élőben látni, hátha ráérez az ember, mi kell neki.

-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Egyszer amúgy megnéznék egy ilyen csodát élesben.
Mondjuk nekem a TN nem játszik, ki nem állhatom a szűk betekintési szögeket, a notimon is alig bírom elviselni, pedig azon csak "irodai munka" van.... 
72hz-et próbáltam játék alatt, az nem volt nagy előreléps a 60-hoz képest, igazából észres se vettem, de azért a 120-144 biztos látványosabb.Amúgy IPS-el is lehet döbbenetet kelteni a 178 fokos betekintési szöggel.
Na, OFF vége részemről. 
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Szerintem meg az a legjobb, ha megnéz egy 120hz-es TN-t meg egy hagyományos lomha 60hz IPS-t mozgó és álló képekkel, és eldönti.

Mondjuk ha 120FPS-re vágyik vagy 144-re 1440P-ben, akkor ahhoz fog kelleni minimum mégegy Lightning, és a CF már meg is ette a válaszidő-előnyt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
omikron23
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Hali!
Nekem is 1 db Asus 290-em van, és szintén 40 fokos 20% ventivel... Ez már normális értéknek tűnik, tekintve, hogy a lakásban is kicsit melegebb van. Néztem egy ASIC Quality-t, 86,9...
Eddig ez a kártyám büszkélkedhet a legmagasabb értékkel, bár mivel nem tuningolok, és többen is azt írták hogy semmi értelme, semmilyen előnyöm nem származik belőle...
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Itt azt írják, nem gáz a 95 fok.
"Ultimately there is always going to be a longevity cost to increasing temperatures – and only AMD knows what that cost is – but as the entity ultimately responsible for warrantying their GPUs, at this point AMD is telling us that Hawaii will meet all of their longevity requirements even with the higher operating temperatures." [link]Nem tekeri a háttérben valami? Pl. videólejátzás, bitcoinbányász trójai, böngészőgyorsítás, ilyesmi?
(#14333) KZC101: Van olyan játék, ahol tuti.

(#14334) Bale_E: Ezt csak a játék, beállítás ismeretében lehet megmondani. Pl. GTA4-ben az 5850-emmel is atom CPU-limites voltam a 3570K-mmal, míg ugyanez a proci Tomb Raiderben a 7950 CF-emet is fullra kihajtotta.

-
Habugi
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Tádáá: [link]
Most komolyan azt mondod, hogy még nem f*stam tele eléggé a 280x topicot ennek a sz@rnak a tesztjeivel?
Terheléstől függően 20-30 fokokat fúj le a VRM-ről, GPU-n is megvan egy 7-10 Furmark közben.Egy kártyát akarsz megtartani, az is egy ref 290, nincs rajta backplate sem, ideális.

Meglepne ha léghűtéssel jobb eredményeket lehetne elérni mint ezzel, rondának ronda de nem nézegetni kell, arra ottvannak a barátnők.
Ha pedig nem akarsz negatív hőmérséklet rekordokat dönteni a ref kártyával, mert amúgy sem melegszik annyira alapból se, arra is jó hogy a hangerejét csökkensd. A DCII-esem durvább terhelésen is csak 30-35%-ig pörögeti fel magát mióta ez a sz@r bünteti a nyákot hátulról. -
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Jobb vrm hőfokokkal, de gondolom, a fő hűtőnek is besegít, ha több hő távozik a hátlapon.

Amúgy a hangosság terén a játékon/beállításokon is sok múlik... Pl. V-snyc, vagy procilimit.
Még azzal lehetett sokat nyerni a Gigámon, hogy 825/1250-re tettem az órajeleit pl. BF3-ban, ahol ez is bőven elég durván 100 fps-hez maxon fullhd-ben, így v-sync nélkül sem főzöm feleslegesen.
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Amúgy nem gáz, olyan szempontból, hogy ahogy gyuszaa is írta az általam előbb linkelt tesztjében, hogy ha feljebb tekered a venti-limijét, akkor már nem dobál ez sem, csaképpen akkor a már alapból hangos hűtést tekerted méghangosabbra.
Persze, az X-es sem halkabb uber-módban, de ez a hangteljesítmény tényleg csak olyanoknak ajánlható, akiket teljesen hidegen hagy, bármilyen hangos is a gép... 
-
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Úgy csináltam.
Felhúztam a power limitet 50%-ra, max ventifordulatot 70 vagy 80%-ra, és nem történt semmi változás a ventivezérésben. Lejjebb vettem a hőfok-limitet, itt is csak annyi változott, hogy ahogy felmelegedet addig, megállt, és az órajelekkel kezdett játszani, hogy ne melegedjen tovább, pedig a max ventitől még nagyon mesze volt (50 vagy 60%).... Lehet én csináltam rosszul valamit, vagy a Giga WF3 "csendes" BIOS-a ilyen, de nálam ez volt... Én is furcsálltam amúgy. 
-
atomeec
senior tag
válasz
deadwing
üzenetére
Ott van mindegyik, az integrált és kétszer a dedikált. Mindegyikből x1 darab

Teljesen jó a kiírás, ha már x2 lenne, akkor a lista lenne hibás. Lehet fucsán oldották meg, de gondolom ha más típusú kártya lenne akkor más adatok lennének és úgy korrektül lenne kiírva. Mármint most is úgy van, csak mivel egyforma (?), ezért ugyanaz a szöveg. -
HSM
félisten
válasz
deadwing
üzenetére
Pedig meghálálja, az 100%. Csak gondolom, ugyanúgy 94fok, csak kevesebb throttlinggal. A refi 7970-em ugyanez a konnstrukció, CF-ben a felső nálam el is melegedett, ha nem fújtam a karik közé friss levegőt jó erővel.
A hátára fújt szellőt is jópár fokkal meghálálta.(#12795) Cris99: Kicsit túlzásnak gondoltam.

Azért futtatuk le 20X, hogy lássuk, kinél hogy alakulnak a fogyasztások, hőfokok, az eredmény csak ellenőrzés, minden rendben volt-e.
Pont ez az okosság, ha egyforma teszteket futtatunk, akkor valamennyire összehasonlíthatóvá válnak a kártyák.A FC blokk el fog bánni a karival, ebben 100%-ig biztos vagyok.

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC Edition 12GB GDDR6
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Azt mondjuk hozzátenném, hogy én is csak indokolt esetben nézek rá, átlagosan napi 3-4X kb. Viszont, ha bármi gond, akadás bármi van, egyből oda tudok nézni, és látom mi történik, GPU, memória, CPU, túlmelegedés, throttling, vagy mi az ok. A házam porszűrőinek állapotáról is innen kapok először infókat, a VGA venti fordulatából és a magasabb hőfokokból.
Ezt OSD nélkül azért csak sokára vnném észre. 

Feljebb nem néztem, mert már itt is kicsit kínlódott a hűtő a GPU-val, így a memóriát se húztam tovább.
Ez eddig bevált nálam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)