- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #11686 üzenetére
Meg is volt, régi gépbe semmi baja, pedig kapott az is új win-t szóval még az se lehet, hogy szoftveres gond legyen.
Hát nem tudom mitévő legyek ez így kompatibilitási problémának tűnik szerintem tuti, de hogy 100%-ra kiderüljön kéne szereznem egy másik VGA-t amivel le tudnám tesztelni.
Komolyan így megszívni...
-
Televan74
nagyúr
válasz
SzlobiG #10218 üzenetére
Már megbarátkoztam vele,vitatkozni meg nem nagyon akar az ember velük.Kicsit más a karakterisztikája a kártyának, ezt is finomhangolnom kellett,az előzőkártyám elmentett UV beállításai nem működtek ezen. Driverből egyelőre visszaraktam a 19.2.1 -est Eddig nekem ezt vált be legjobban.A Windows 10 újratelepítése megint csak sokat segített az anomáliák megszüntetésében.
Garancia továbbra is van hozzá,majd ha valami baja lesz,megint megy vissza. -
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #10006 üzenetére
Sajnos BF5-öm nincs, egyéb alternatívaként játékkal első körben 10 kör (28+ perc) Metro Last Light Redux Benchmark 2560x1440p max beállítással tesztelek
Előzetes tesztek után elkezdtem P7-en tesztelni
975mV
- Superposition 1080extreme - 4789 pont
- Timespy Extreme Graph 2 - 2. körnél crash-eltekkor gondoltam, hogy a feszültséget fentről lefelé kezdem el csökkentgetni
1075mV - Timespy Extreme Graph 2 - 20 perc OKde aztán csak úgy gondoltam, hogy alulról felfelé a kidobódó hibák miatt gyorsabban végezhetek
1000mV - Timespy Extreme Graph 2 - 30 perc OKMivel elég gyorsan lett alacsony feszültségű TSe stabil beállítás, úgy gondoltam választom az alulról építkezést és inkább elkezdtem P1-től felfelé tesztelni.
P1 - 825mV, P2 - 850mV és P3 - 875mV beállítások szépen vették a terheléses stabilitás teszteket
(1 kör Superposition 1080extreme, 10 kör (28+ perc) Metro LL , 20 perc Firestrike Ultra /4k/ Graph 1 és Graph 2, 20 perc Timespy Extreme Graph 2, 20 perc Valley 1440p, 20 perc Heaven 1440p)P4 1408 MHz - 900 mV Metro elkezdte kiszórni az alacsony feszültséget, így ott ugorni is kellett a következő 925 mV beállításra, ez viszont ismét vette az akadályt az összes tesztnél.
P5-től fölfelé a P4 feszültség ugrást lekövettem 1-1 lépcsővel felfelé lépve és mivel a Metro 10 kör kezdte el kidobni az alacsony feszültséget, ezért P5-P6-P7-nél első körben csak ezzel teszteltem, hátha ez hamarabb megmutatja a hibát és gyorsít a tesztelési folyamaton.
P5 1536 - 950mV-tal és P6 1632 - 975mV-tal viszont megugrotta a Metro terhelést
P7 1702 MHz-nél a Metro bench viszont még az első körben leakadt egészen az 1000mV-os beállításig.
- 1125 mV az 5. körben hasalt el, ekkor kisebb lépésekben kezdtem el adagolni a feszültséget
- 1131 mV a 7. körben akadt el
- 1135 mV-on viszont végigment a 10 körMost visszaléptem P4-re és végig futtatom a többi tesztet is a Metroval "megtalált" beállításokon, addig pedig megnézem, hogy a stabilitás teszteléshez ajánlott játékokból mi az ami megvan és gondolkodom mivel lehetne kiegészíteni, ha éppen nincs meg az ajánlott cím nekem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #9365 üzenetére
2 óra Div2 priv beta szórakozgatás után (ebből egy órát biztos kajálni voltam
):
Ez a játék full online? csak mert várakozási sor után lehet csak vele játszani...érdekes
Ennél a játéknál sem lehet állítani melyik hangkimeneten szólaljon meg
Alapból DX11-ben indult, kézzel kellett átrakni DX12-re. Az alap custom grafikáról váltottam Ultra-ra (1440p), így Chill 50-70 beállítás mellett szépen folyamatosan futott és Freesync is nagyon rendben volt. Radeon OSD is jól tette a dolgátAz első küldetésrész után mielőtt bementem volna a bázisra leugrottam kajálni és itt hagytam a játékot magára -> auto pause-olta magát. Pause-ból visszatérve resetelte a missziót és kezdhettem elölről...várakozási sort követően...no mindegy
Ami inkább gondot okozott, hogy az új menet alatt 1-2 percenként 4-5 másodpercre megállt a játék (ilyenkor GPU és HBM freki is leesett alapra), még a bázison is ezt művelte, így a második szakasz előtt inkább kiléptem.6-7 GB között használt VRAM-ot és itt egy kis statisztika ami a futás alatt készült
Volt olyan fedezék, ahol kicsit forgolódva felkerült a fedezék tetejére a karakter
Közben érkezett AMD-től is egy béta hozzáférést aktiváló kód email-ben
-
arnoldito
senior tag
válasz
SzlobiG #9375 üzenetére
Igen a 2070-is jó, vagy egy fél-1 éves 1080ti, persze nem bányászott kari, azért azokon még van gari és sokaknak másfél év múlva már nem lesz meg mire a gari lejár. Bár én a saját Vega64-l is megbarátkoztam, most van a polcon 1080ti is, de nem kell, egész jól muzsikál most a vega, és másfelől most eladni kész ráfizetés...
-
Televan74
nagyúr
válasz
SzlobiG #9373 üzenetére
Árban oda tették ahova a konkurencia hasonló tudású kártyája van.Ez lassan kezd megszokott lenni. Nincs is igazán konkurencia harc.Ami csak akkor lenne, ha valami csoda kártya miatt tömegesen jönnének át az Nvidia oldaláról.Ha 180.000 Ft körül jött volna,akkor már nem lennének ilyen magasan a Vega64 árak.
Érdekes számomra az AMD,Vega56/64 -ből raktársöprés,Vega VII -ből kevés készül. Elő lesz készítve a terep a Navi számára. -
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #9151 üzenetére
Vega esetén hát úgy allezusammen kérdés az miért vannak gyárilag túlfeszelve a kártyák. Tesztoldalak meg gyári értékekkel nézik mit tud, aztán ennek meg is van olyankor az eredménye -> meleg, emiatt hangos és lassú is (lásd első fecske Strix 64). Imitt-amott lehet csak elcsípni 1-2 alulfeszelősen végzett tesztet, amivel már közelebb kerülhetünk a valós körülményekhez
-
paleinho
senior tag
válasz
SzlobiG #9099 üzenetére
nem is tudom, lehet megtartom
van egy r9 290 és amennyit játszok az is elég, és lehet a szemem már nem az igazi, de nem látok nagy különbséget hig és ultra között, bár a vega csendesebb, bf4 chillel 100-120fps nagyrészt 0rpm-en is elvan
bf5 própálom megkedvelni, de nincs benne heli -
AtHoS
nagyúr
-
Semin
őstag
-
micafighter
nagyúr
válasz
SzlobiG #9029 üzenetére
Nálam nem volt ilyen gond FC5el. Mondjuk nálam 16GB RAM, kimaxolt page file, HBCC on, és storeMIben SSDvel +2GB RAM Cachevel gyorsított HDDn vannak a játékok.
Első körben inditanék egy HWinfot a háttérben, az érdekesebb ételekre jobb klikk show graph, pl GPU load, CPU load, GPU temp, vrm temp, physical memory load (RAM), virtual memory load (RAM), talán ezeket lenne érdemes nézni első sorban, aztán amikor beroccen akkor nézd meg a grafikonokat mi hogy állt. Nálam a virtual memory load ment 100%ra és kidobott a rainbow six folyton, ezért maxoltam ki a page filet, azóta nincs gond.
Illetve FRTC és Chill beállításokkal is érdemes többet kipróbálni adott játék alatt. Az ideális az lenne ha FRTC off, és Chill on, így a legkisebb az input lag, de próbálkozni kell, láttam olyat hogy Witcher 3 megreccent vega64es néha ha ment a chill, valamiért egy pillanatra lement a GPU P0ba.
-
hajbel
addikt
válasz
SzlobiG #9027 üzenetére
Régebben toltam, nekem is olyan volt mintha szaggatna, de utána meggyőztem magam, hogy a kocsi rázkódik, az fps 46-49-ről rögrön felugrott fix 60-ra, a memória pedig alacsonyabb p statere. Egyébként is gyakran ugrált a memória 800 és 1050 Mhz között. Ezt nem tapasztaltad?
-
micafighter
nagyúr
válasz
SzlobiG #8999 üzenetére
Ahogy irtam vegánál se rossz a giga hütése, irtam hogy csendesen hozta a gyári értékeket legalábbis tesztek szerint, csak tuningpotenciál 0 van benne
Én egyikre se voksoltam a vega64 és 2070 közül, a tldr-em az volt, hogy érdemes figyelembe venni a kinézett kártyák hütését is.
-
micafighter
nagyúr
válasz
SzlobiG #8994 üzenetére
Engedjük már el a fogyasztást, ki lett már vesézve itt is nemrég, hogy nvidia is ugyanannyit eszik mint az amd
Ráadásul a vega "tuning" az az undervoltról szól leginkább
(#8993) bad-tiger szerintem fontos azt is figyelembe venni, hogy a kinézett vega az egyik legjobb hütésű kártya a vegakból, a kinézett giga pedig a leg"fapadosabb" hütése a gigának a 2070-re. Ez a 2070 esetében nem tudom mit jelent, a vega esetén azt jelentette, hogy a fapados giga hütése ki volt centizve, a gyári értékeket hozta szépen és halkan, viszont 0 tuning potenciál volt benne. Ezzel szemben a nitro hűtése annyira hatékony, hogy jócskán van benne tuning potenciál
Ár/érték arányban szerintem a vega56 Pulse-al járnál a legjobban, 1440p-re az is elég, alzán 130ért jó vétel szvsz a 3 játékkal együtt, amit még mellé kapsz. A pulse-ban is van egyébként jócskán tuning potenciál
De ha a több tartalékot akarsz akkor a kinézett nitro64 is jó választás, illetve a 2070-es RTX is, de a kinézett 2070 giga és a nitro64 között a gyakorlatban szerintem kevesebb lesz a teljesítménybeli különbség, mint amit a tesztek mutatnak, mivel mint említettem, a nitroban igen nagy a tuningpotenciál
-
chopin42
őstag
válasz
SzlobiG #8990 üzenetére
Most egyelőre tesztelgetem tovább, simán lehet driver/energiagazdálkodás gond. Az is érdekes, hogy az előző példány ment 1100hbm-et mielőtt pöttyözött, 1150nél kezdte csak el, de az még a 18.12.1-vagy 2 driverrel volt, most a 19.1.1-nél (ami szerinte 18.12.3...) a mostani nem megy többet 1020-nál, efelett hibázik, hőfoktól függetlenül. 1050-nél már zöld pöttyös túró rudi, 1100-nál meg betonba fagy.
Sőt, most belenéztem a feljegyzéseimbe, és az előző vegám az előző driverrel nem ment 0,1% 37 alá stock és 64 biossal sem, a mostani meg mind a kettővel, + undervoltolva is benéz 10 környékére, ami a 0.1%-ot illeti. -
chopin42
őstag
válasz
SzlobiG #8986 üzenetére
Közben tesztelgettem, és a hbm órajelnél beállított fesz (ami a gpu minimum fesz terhelés alatt, alább kifejtem), ha egyezik a p5-el minimum, akkor nem szaggat be, ha p4el, akkor kissé. Mivel nekem 1002 a p4, a hbm fesz 1000mv volt, akkor csinálta, 1002-nél kevésbé, 1038-nál (ez nálam a p5) pedig semennyire (kopp-kopp).
Ez sajna egy rövid teszt eredménye, mely arra alapult, hogy a gpu kihasználtság leesik 0%-ra egy-egy pillanatra, mikor ez történik. -
Plasticbomb
addikt
válasz
SzlobiG #8971 üzenetére
"Viszont általában a bányász vga-kat alul feszelik a jobb fogyasztás végett."
Ez a lenyeges pont. Banyasznak nemigazan erdeke kifizetni a gatyajat is arra az aramfogyasztassra s hutessre, amit tulhuzaskor igenyelnek a GPUk, sokkal jobban jar egy hatekonysagra utazo beallitassal, ami gpu alulfeszt jelent, minimum, s vega eseteben algoritmustol fuggoen gpu freki downclockot is jelent. Pl ETHAS, ahol a vega az egyik legszuperebb, 900Mhzen jarnak a GPUk (140W-150W beallitas). Teljesen ertelmetlen magasabban jaratni, sot, ha a GPU ez alatt a freki alatt nem valtana le idle modra, ahol a fesz beallitast megint atveszi egy masik algoritmus/ertek, akkor lejjebb is lehetne tekerni. Sajnos ezalatt jellemzoen 1V erteken ment a GPU, ami orbitalis tokonloves kategoria volt.
Egyebkent, aki samu ramos kartyara utazik, az elso korben nezzen szet a banyasz karik kozott, ott sokat jelentett/jelent az 1100MHZ HBM freki ertek, mig jatek alatt azert nem jon ki ennyire. 38MH/s helyett 43MH/st tud a kartya igy.
Nalam pl ezert felemas a mosoly, mert mig a Samsung HBM 1200Mhzet is tud a kartyamon, a GPU sajnos 1685 folotti ertek magadasatol hasal, no matter what. Raadasul az alul feszelest sem veszi annyira jol, mint Athos LC kartyaja. O 1688on 1075ot ad neki, nekem 1685MHz 1085 kell, hogy ne dobja el a GPU magat. -
Semin
őstag
válasz
SzlobiG #8902 üzenetére
Egyszer de megnéznék egy 144Hz-es monitort Freesync-el
Ekkora tartományban biztos tutimás:
@SzlobiG:
Hogyne lenne fogyasztás csökkentő, ha korlátozod az FPS-t. Fél gőz, fél fogyasztás.
Ha nincs szükséged -mert mondjuk a monitorod csak 75Hz-es- nem kell 150-el játszaniA tükk ott van, hogy tudod limitálni az FPS-t úgy, hogy nem használsz Vsync-et, ergó az nincs input lagg.
-
X Factor
addikt
válasz
SzlobiG #8863 üzenetére
Gyári vizezet vega64-em van, ami alulfeszelve 1145mv elvan 1700+/1050mhz tájékán, 1080-nál jobb deal, főleg számitásba véve h. anno mennyiért vettem.
Egyelőre maradok mert utánaszámoltam és a monitor+vga kombó elvinne 250-et miközben alig leszek vmivel előrébb
Ami azért nonsense a maga formájában. Csak herótom van attól, h. van egy monitorom, amit speckók alapján kb nekem gyártottak, de 120hz-en kell járatnom, mert 144-en elveszti a fényerejét. Ellenben hiába lenne fasza még az 50-120 tartomány, alsóbb tartományban elér erőteljes overshoot jelenség van.
A 34uc89g minden ilyen problémától teljesen mentes, mondjuk hozzáteszem h. az overshoot problémáját egyedül pubg-ben ugrásnál veszem észre, minden más esetben tökéletes, no de akkoris...
Utóbbi monitor esetén viszont nv-re kéne váltani.
-
Televan74
nagyúr
válasz
SzlobiG #8863 üzenetére
Ez tipikus esete az egy bolond százat csinálnak.Eddig is csak azért voltak az AMD mellett mert nem akarták kifizetni az adaptíve-sync -ért a Gsync modulos felárat. Majd ha lesz időm sajnálom őket.
Szerintem maradjunk a topik témájánál a Vega kártyánál és be lehetne fejezni ezt az Nvidia adaptíve synces dolgot a topikban. Akinek tetszik az nyugodtan menjen innen békével és vegyen Nvidia kártyát.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #8795 üzenetére
Teszteltem részedre memória sebességet 3Dmark-kal 800 - 945 - 1100 MHz órajeleken (GPU minden esetben egyformán volt belőve, 265W-os power limit mellett)
Mivel az új táp tudja mérni a gép fogyasztását (legalább ennyi előnye lett, hogy cseréltem, amúgy órajelek stabilitására semmi hatása nem volt nálam, de eltekintek schawo fejen vágásától vele
) így az eredmények mellé írom a corsair link progi által mutatott leadott-felvett fogyasztási adatokat is, amiből látszik majd milyen hatása is volt összességében a memória órajeleknek a gép összfogyasztására.
TimeSpy
800 MHz: GS 7564 - 408 W - 438 W
945 MHz: GS 7844 - 408 W - 439 W
1100 MHz: GS 8023 - 414 W - 445 WFireStrike
800 MHz: GS 24857 - 426 W - 458 W
945 MHz: GS 25505 - 434 W - 467 W
1100 MHz: GS 26348 - 427 W - 459 WBF5 teszt, ahol tudsz váltogatni procit/felbontást, hogy megnézd milyen lenne, ha váltanál [link] a Тесты menüben tudsz választani a játékok között és nézelődhetsz kedvedre azok tesztjeiben procikat
-
chopin42
őstag
válasz
SzlobiG #8816 üzenetére
A graphics testnél a proci kb 20%-on tekert max, szóval ha a gs a mérvadó, összehasonlítható. Egyébként Heaven, Valley, Superposition, Friestrike, Timespy, Shadow of the Tomb Raider, Deus Ex Md, Witcher 3-al teszteltem, és egyiknél sem volt procilimit, kikapcsolt vsinc mellett természetesen. Ha lenne, abban az esetben lenne különbség az fps-ben.
Más(mindenkinek):
Ha bekapcsolom az enhanced sync-et, az nem okoz teljesítményvesztést? Bocs a noob kérdésért, de 60 hz-es monitorom van, és érdekelne, ha bekapcsolom, eltörli-e a képtörést nagyobb fps-nél, illetve nem terheli jobban a gpu-t. Előre is kösz! -
X Factor
addikt
válasz
SzlobiG #8807 üzenetére
Igazából, most 19.1.1 óta nekem az overlay is tökéletesen megy, így akár BF-ben is megnézheted statikus körülmények között. Belépsz egy üresebb szerverre, megállsz egy spawn point mellett, vagy vhol ahol nem történik semmi.
ALT+R
Metrics-sel kiiratod az értéket és on the fly overlay alatt piszkálhatsz minden beállÍtást, akár memóriát is, és látod szépen mennyi az fps növekedés.
-
hajbel
addikt
válasz
SzlobiG #8793 üzenetére
Mivel mérted? Én saját méréseim alapján, Far Cry 5, Rise of the Tomb Raider, Far Cry Primal, GTA V stb. 8-13%-ot hozott az alaphoz (Vega 64 órajel, talán 945) képest.Itt csak 1000-re emelték és BF1-ben Witcherben 5-7%-ot javult a min. fps. Mondjuk én 4K-ban mértem, de ahogy látom, egyel lejjebb is hasonló a tendencia.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #8688 üzenetére
Akkor megpróbálhatod úgy, hogy nem engedélyezed, mert pl. nálam sosincs a wattman engedélyezve, ne nyúlkáljon semmihez és nem restelt még egyszer sem, pedig pár hónapja itt van már a vega nálam
Szerk.
A frissítést spammolni is fogja, mert a 18.12.2 az ajánlott, míg ami azóta kijött az opcionális, így érthető, ha ajánlgatja
bár engem is idegesít vele
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SzlobiG #8683 üzenetére
Mondjuk, ha darálás, majd újrarakás után nem kellett engedélyezni a Wattman-t, akkor nem volt teljes a darálás. Ahhoz az AMD Clean Uninstall Utility-vel kell leszedni
"c:\Program Files\AMD\CIM\BIN64\AMDCleanupUtility.exe"
Kijött a 19.1.1, ha valaki még nem találkozott volna vele
Changelog [link]
Support For
Fortnite™
Up to 4% faster performance in Fortnite (Season 7) using Radeon™ Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1 on the Radeon™ RX 580 graphics card than with Radeon™ Software Adrenalin Edition 18.12.3 at 1920x1080 (1080p). RS-282
Up to 3% faster performance in Fortnite (Season 7) using Radeon™ Software Adrenalin 2019 Edition 19.1.1 on the Radeon™ RX Vega 64 graphics card than with Radeon™ Software Adrenalin Edition 18.12.3 at 1920x1080 (1080p). RS-283
Fixed Issues
Virtual Super Resolution may not show up as available on some 1440p Ultra-Wide Displays.
Some Radeon RX Series graphics products may experience system lag when Alt+Tab is used during gameplay.
Radeon Settings Advisor may incorrectly suggest older versions of Radeon Software as an update.
Radeon Settings software update notifications may appear more often than expected.
Application profile settings for Radeon WattMan may not reset to default correctly when using the reset button.
Radeon Settings may experience a crash when clicking the restart button after a driver installation or while switching between some Radeon WattMan tabs when changing fan settings.
Zero RPM control may fail to enable correctly when toggled on/off in Radeon Settings.
Radeon ReLive gallery upload queue may sometimes fail to upload videos.
Radeon Settings may sometimes incorrectly display the previously installed Radeon Software version after upgrade.
Custom color profile options may fail to retain in game on clone or Eyefinity display setups.
Performance metrics overlay feature may scale incorrectly when changing resolution in game.
Screen tearing may be observed with Enhanced Sync enabled on Vulkan API games.
Some systems running multiple displays may experience mouse lag when at least one display is enabled but powered off.
Upgrade Advisor may intermittently fail to detect games and provide compatibility recommendations.
Known Issues
Battlefield™ V players may experience character outlines stuck on screen after being revived.
Uninstalling Radeon Software may fail to remove Radeon Settings.
Pixel Format settings may not retain after system restart.
HDMI Underscan settings may not retain after system restart.
Radeon Overlay’s new in overlay video player may experience smoothness issues while adjusting the playback slider.
Scene Editor may have issues with scrolling when many elements are added to a scene.
Custom settings in Radeon WattMan may sometimes fail to apply on Radeon RX Vega series graphics products.venti kezelésen elméletileg javítottak
Más
Megérkezett a Corsair RM1000i. Firestrike alatt (graph1, graph2, CPU, combined tesztek futottak) in (falból) 477W, out (gépfogyasztás) 444W
Táp ventije nem is megy, így egyre jobban hallom az összes többi ventit a házból, ami talán kezd is zavarni
Aida viszont nem tudja rendesen átvenni tőle a fogyasztást, mindig alatta van a corsair progiban olvasható értéknek
Ja igen, alap power limittel nyomtam a tesztet, direkt a mindennapi használatos profillal
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT