- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
arnoldito #10162 üzenetére
Ilyet én szerencsére nem vettem észre
Hasonló magasságba boost-ol most is 19.3.3-mal, mint korábban
Firestrike és Timespy is hasonlóan dobott GS pontot 19.3.3-mal, mint 19.3.1-el (.2-vel csak stressz tesztet futtattam) viszont Superposition 1080p Extreme szinte ugyanazt a pontot hozta és órajelre is boostolt futása alatt a VGA 19.3.2 és 19.3.1 alatt is
-
AtHoS
nagyúr
válasz
arnoldito #10115 üzenetére
Persze sokat számít az éppen használt proci, minap is egyik topikban előjött ugyanez a téma, ahol jól le lett ugatva az, aki hasonló eredményt (gyak olyan procival tesztet, amit Te is írtál) szeretett volna látni mint Te azzal az indokkal, hogy 9900k jobban mutatja, hogy mire képes a VGA
david_97
Ami első blikkre eszembe jut, hogy okozhatja a GPU malmozását:
- Freesync használatához bekapcsoltad a Chill-t és esetleg megfelelő tartományra is állítottad -> Minden rendben van akkor most nálad
- Freesync használatához FRTC be van kapcsolva -> Minden rendben van akkor most nálad
- V-sync be van kapcsolva -> Freesync miatt ez nem jó
- beállított GPU órajelhez alacsony a feszültség -> itt lehet némi problémaA driver összeomlás negyedik esetre utalhat, viszont az írt 150W-os fogyasztás bármelyikből adódhat
Ami Freesync-es monitor esetében ajánlható:
- Freesync bekapcsolása driverben- Chill-FRTC-Vsync globális konfigolása driverben
- játék konfigolása driverben
- ROG Strix Vega 64-nél pl. így néz ki egy órajel-feszültség tábla [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
arnoldito #10112 üzenetére
Bizonyára igazad van, de a berakott képen 19%-on "szüttyög" a proci 140fps mellett, így nem gondoltam, hogy procilimit lenne éppen jelen
Arra viszont igen kicsit rákeresve yt-on, hogy grafika le van véve nullára, vsync esetleg be van kapcsolva a 144Hz-es monitoron és ott már "blokkol" a Vega.
Vagy...lehet Te most éppen másról írtál és nem a pubg-s srácról? nah megnéztem újra a pubg vidit és 6700k-k van ott szóval tényleg másról írtál
david_97
Ha erősen alul van feszelve, akkor nem fog tudni magasra boost-olni, de semmi tény adatot nem írtál és a képről sem olvasható le. Így pedig csak találgatni lehetne...
-
gergom
csendes újonc
-
-
-
Heroes fan
őstag
válasz
arnoldito #9290 üzenetére
3 játékot adnak hozzá, és mi ilyeneket sose használtan vettünk gépalkatrészekből. Nincs gond vele csak nem vagyunk hozzászokva, csakis a boltira. Réges régen a médiából hoztunk el használtan gépet és alaplaphibás volt. Utána fogadtuk meg hogy úgy rakatunk össze gépeket, most nem azt akarom írni hogy 2 hónapos csak és hibás lenne vagy valami, hanem csak felhoztam hogyan jártunk a pentium 2-es tán géppel 50 ezerért.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
arnoldito #7292 üzenetére
abban meg mi a poén
Na mindegyy.. egyébként az volt a gond hogy tönkrement a gépre dugott usb drive... a disk manager el sem tudott indulni, az unengine s indult, és a 3d mark is beakadt a system info fülön, és a gép ujraindításra valo kattintása után csak végtelenségig a redtatingot írta amíg nem reseteltem.... mindez egy usb miatt, bes*arás. -
korcsi
veterán
válasz
arnoldito #7186 üzenetére
Jó, sok a paszta, de hogy tegyek rá kevesebbet? Kéne valami "tutorial", amiből esetleg ötleteket lehetne meríteni mert a gyakorlatban ezt elég nehéz megvalósítani. Kenem a pasztát, hogy vékonyodjon, aztán egy húzásnál, már semmi nem marad a lapkán, csak maszat, előtte alkohollal átmostam, nem zsíros vagy ilyesmi.
A mostani állapot meg azt mutatja, hogy a felesleg úgyis kipréselődik a GPU és hűtő közül, akkor elvileg nem is lehet sokat rakni rá, nem?
Szerintem a jelölt részekkel lehetett probléma, a kérdés, hogy ez azonnal miért nem jelentkezett?
A hűtőn ugyanott van "száraz" terület.
Most vettem fel referencia terheléses tesztet, egy hónap múlva visszaellenőrzőm, hogyan változott az eredmény.
-
Raggie
őstag
válasz
arnoldito #7186 üzenetére
Sehol nem említettem, hogy egy paszta váltástól 20 fokot fog esni a hőmérséklet.
Annyit írtam, hogy igenis van különbség a paszták között. 5-6-8 fokokat pedig lehet nyerni és nem csak folyékony fémmel. Valamint, hogy kenje a lekvárt meg a fogkrémet a VGA-ra az aki akarja, de én nem fogom... Biztos jó a teszt, valaha lehet releváns is volt, de ezeket a butaságokat nem tudom miért kell erőltetni.Ha egy gyári szart lecserél az ember MX-4 vagy Kryonaut pasztára az a legtöbb esetben rengeteget számít.
Ha meg szárazon használod a CPU hűtődet akkor szintén gratulálok... csak nyomasd rajta a Prime95-öt, mert az a jó.
-
zseko
veterán
válasz
arnoldito #6888 üzenetére
Jelen esetben viszont neki kell igazat adnom nekem is. Ha eleve beírod, hogy szar a net/lassú/dolgozom/akármi, már máshogy álltak volna hozzá. Tőlem is kért már olyat haver gép előtt ülve, hogy nem tudja xy dolgot hol kapna, keressek már neki...
szóval ezt nézve megértem a reakciót.
Amit én nem értek, hogy ennyire fontos az a (síííp) rgb?
-
micafighter
nagyúr
válasz
arnoldito #6888 üzenetére
Engem is érdekelt a kérdés anno, és arra jutottam, hogy csak kéket tud. A Limited Edition verzional a gyári honlapon az RGB világítás külön fel van tüntetve, ki van emelve, a sima verziónál (amit te is kapni fogsz) ez nincs feltüntetve/említve a gyári oldalon. Ezután elkezdtem keresgélni és úgy emlékszem redditen írták meg egy youtube videóban is hallottam hogy csak kék. De ha lesz olyan kedves valamelyik forumtarsunk aki megkapta már, az meg tudja neked nézni.
Ha tényleg meg akarsz tőle válni, írj egy privátot, engem lehet érdekelne.
Egyébként Limited Edition verziot nem fogsz már kapni, ha mindenképp RGBt akarsz akkor marad az Asus Strix, az ugy tudom RGB, de az nincs ilyen jó áron, és a sapphirenak azért egy fokkal jobb a hűtése is. De thermal pad cserével az Asus vrm hőmérséklete is nagyjabol kordában tartható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Elite: Dangerous
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest