- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
Nekem ASRock B85M PRO 4 alaplapom van (tehát pontosanugyanaz, mint atiska007 B150M PRO4-e, csak nem a Skylake, hanem a Haswell Intel szériához), és azon sincs 2 PCI-E 16X-ot támogató foglalat (furcsa mód Crossfire támogatás viszont van rajta, ami megmosolyogtató).
-
Puma K
nagyúr
Nem tudom miből gondolod vagy honnan veszed azt az x8-cat.
De az említett alaplapon lévő két PCI-E csatlakozóból az első/felső x16-os a második PCI-E slot x4-es sebességű fizikailag ami ránézésre is látszik:
A kézi könyve szerint is annyi és mindegy, hogy 2 kártyát használunk-e.
Az mint írtam fizikailag csak x4-es sebességű:"Az x8 semmiféle mérhető/érezhető sebesség veszteséggel nem jár."
-
xatos3
senior tag
-
dergander
addikt
válasz
Laja333 #5091 üzenetére
Ez azért furcsa mert ha nincs végiglábazva a foglalat,mint nálam is akkor hogy adhat mindkét porton 16x élsimítást. Nah nem vitatkozok a gyártóval ő jobban tudja,viszont én mikor kipróbáltam akkor nekem a másik portba csak maximum 8x adott le,és ugyanaz volt a szisztéma. De akkor lehet nálam volt a hiba.
-
menpee
aktív tag
Hollandiában a hét elejéig nem volt készlet semmiből. Most, hogy van, hirtelen rádobtak mindenre 25-30-50€-t modelltől függően. Ennyiért remélem a nyakukon marad (sajnos nem fog).
Néhány boltban kiírják a nagyker készleteket is, nem csak a sajátjukat. Másfél nap alatt elment 150 Nitro+, olyan 100 XFX GTR BE, GTR folyamatosan érkezett, tehát nem nagyon tudtam követni az eséseket. MSI nem jött, a többi gyártót nem nagyon néztem. Sima GTR-ből van 484 darab még raktáron, tehát aki akar, annak van elérhető készlet a környéken.470-ből mindenhol teli a raktár majdnem minden gyártótól. Eddig is gyanakodtam, de egyre biztosabb vagyok, hogy nagy a selejtarány. Az új gyártástechnológia átka.
-
atiska007
senior tag
Huh szuper, köszi a válaszokat, megnyugodtam.
Jöhet a 480
Csak már jönne -
myckey
veterán
-
Laja333
őstag
válasz
atiska007 #5082 üzenetére
Miért nem rakod be a másikba?
(#5085) Yany
Én is azért rendeltem már itthonról, mert árban ugyan ott vagyok.
OCUK-ról volt a Sapphire, ami most visszament. Az MSI GX 8G ott most 299 font, ami kb 107ezer Ft. + posta. Itthon meg 105ezer és nem kell posta. Meg azért a gari is egyszerűbb. -
Yany
addikt
válasz
Laja333 #5080 üzenetére
Németo. Vígasztaljon a hazai árakkal kapcsolatban mindenkit, hogy itt kint sem olcsóbb ám. Ahol azt hirdetik, nem kapni, ahol van, ott meg drága itt is. Az általam is választott Gaming X speciel a legolcsóbb helyeken is 319 EUR, holott az áfa idekinn kisebb, tehát ha úgy vesszük, még gyanusan jók is az árak odahaza néhol.
-
atiska007
senior tag
Uraim, lehet elb@sztam?
Megrendeltem az XFX RX480-t, de most beparáztam, hogy nem fogom tudni bepattintani a lapba.
Itt a PRO feliratú műanyagra gondolok, hogy bele fog lógni a kártya backplate részébe.
Mit mondotok így első ránézésre? Gáz lesz? Tudom ki kell próbálni, de nem akarom megvenni, ha csak szenvedés lesz belőle.
-
olymind1
senior tag
válasz
anderledani #5073 üzenetére
Neweggen is írták hogy droppol az Asus vagy ULPS-be lép. Jó kérdés hogy mitől, de egy tesztben kimérték hogy VRM 96fok körüli (ami még lehet nem is baj), de az a hő felfűti az egyik ramot is ugyan olyan melegre, nem tudom azoknak mennyit számít a majdnem 100 fokos meleg...
-
myckey
veterán
Itt se fukarkodnak az árazással.
Úgy fest, egyelőre még tűrhető áron is jutottam hozzá a blek edisünömhöz.
Vagy csoda, hogy hozzá jutottam. ? -
Yany
addikt
Hát... elk***ultam: MSI lett. 480. A Gaming X.
Nálam a top prior a csend, minden más másodlagos nekem ebben a kategóriában. Szóval nem hat meg a más kártyáknál esetlegesen előnyösebb +3 fps, a -2 fok, a szebb szín és a többi.3 nap és megérkezik. Tőlem lehet számítani képekre és beszámolóra, szoktam f*sni a szót, ha mesélni kell.
-
#Morcosmedve
veterán
Értem, de az a baj, hogy egy (chip) szériára lehet ezt legjobb esetben is ráhúzni, közben, pedig lehet baromira nem igaz, amit írsz.
Mindig az adott terméket és támogatást kell nézni, majdhogy nem márkafüggetlenül.MSI nagyon feljött, mindenhol (2-3 éve a top 3-ban van, minimum), Giga 380/380X-en kívül és az nV Extreme VGA-kon kívül nem igazán jó, Asus megosztó, de inkább nem, talán az RX 470-460-juk.
Abban igazat adok, hogy kisebb, de nem véletlen, kisebb a hőleadó/venti és hogy jól össze van rakva, passz... ha igaz, ha nem, teljesen mindegy...minden esetre a 3 év gari korrekt. Az Asus is össze van, az XFX és az MSI is, aztán az eredmények azok, amik.
Szín szubjektív, de érthető, én se tennék be Zotac-ot, mert sárga a backplate mintázata.
Alapon biztosan elleszel a Nitro+-al is, de ezen az áron kérdéses, hogy miért. Inkább XFX GTR, ha nem is a Black.
(#5070) MK VII: Minden kártya lóg, szerencsére ez "csak" ennyit, egy komolyabb VGA sokkal jobban. Akit ez érdekel kiköti, vagy vesz/fabrikál támasztékot alá.
-
huskydog17
addikt
A külföldi webshopokban elkezdtek szivárogni az egyedi HIS termékek, egyelőre még csak 470-esek (van 460-ból is, de az másik topic-ba való)
Néhány példa:Mindfactory
HIS 470 TurboÉrdemes elolvasni az egyik felhasználó kommentjét a Mindfactory termékoldalán, ugyanis itt csöpögtetik az első infókat az IceQ hűtőről. Nem tűnik valami ütősnek így elsőre. 50 fokig passzívan hűt, a ventik működés közben gyárilag 1.300 és 3.000 fordulat között üzemelnek s temp target 70 fok. Terhelés alatt a ventik 2.500-as fordulaton jártak nála, a user ezt már elég hangosnak vélte, de ugye nincs viszonyítási alapunk itt. Utólagos mókolással a Wattman-ban sikerült neki fix 2.000-es fordulatot elérnie, de ekkor 80 fok volt a temp target.
Úgy tűnik a custom modellek között a HIS a legolcsóbb, bár náluk - Powercolorhoz hasonlóan - csak 2 év garit kap a vásárló.
-
Zanik
addikt
Bakker, most jöttem rá hogy a BestMarkt ugyanaz mint a hardverker! Még az egyik mobilszám is stimmel. Az árak viszont mások. Nem értem miért jó nekik 2 eltérő webshoppal is fenn lenni a neten.
-
Zanik
addikt
válasz
#Morcosmedve #5057 üzenetére
Az az MSI nálam több okból nem jöhet szóba.
1. Volt már rossz tapasztalat a márkával
2. Méretben sokkal nagyobb mint a Sapphire
3. Az az élénkpiros szín nagyon elüt a gépem belső színvilágától.Ezzel szemben több Sapphire kártyám is volt már, és mindegyikkel elégedett voltam. Illetve az összes tesztben dicsérték és kiemelték a NITRO+ verziók összeszerelés minőséget.
(#5061) BReal: igen, azóta láttam hogy másik verzió van 101k-ért a PCX-nél. Igazából leszarom az árat, sokkal inkább vagyok kockázatkerülő mint garasoskodó. Fontosabb a 3év gari!
-
xatos3
senior tag
nos uraim ma a munkahelyemen volt alkalmam egy asus strix O4G RX460
vidikártyát kipróbálni csak pár óra erejéigbf1 bétát defaulton 1280*1024be 80-100 fpsel vitte (medium / 44% renderelés, de alig vettem észre hogy csalafinta)
utánra ráállítottam 100%ra onnantól 28-33 fpst hozott
3d markban 1680*1050 felbontás mellett 19xx pont a time spy
valamimt 16xxx a skydrive
a tesztproci i7 4790 nonK 12 giga rammal 1333on (2+4+2+4)
fallout 4et 1280*720ban high beállítások mellett tökéletesen vitte 40+ fps
bocs a felemás teszt körülményekért csak ennyi fért bele
összeségében el kell mondjam többet tud a kártya jóval mint vártam
és már ment is a boldog új gazdájáhoza led teljesen RGB és programozható mindenféle dologra
-
törölt tag
Sapphire RX480 4GB GDDR5 Nitro+ 11260-02- 84 201 Ft
ennyiért ez jónak számít nem ? -
BReal
addikt
Van 97-ért is ott. Amúgy a BM-nél 90000-ért ez a típus van (11260-07-20G), a 101e-es az 11260-01 sorozatszámú, annak magasabb picit a boost órajele. Szóval igazából az 7000 Ft különbség. Ettől még az is kérdéses, megéri-e azt a felárat.
Edit: Most látom hogy te is javítottad a hsz-ed.(#5057) hpeter10: Megbízható, komplett gépet nála vettem, azóta haveromnak is ajánlottam. Azóta a barátnőjével minden kisebb-nagyobb komponenst tőle vettek.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5049 üzenetére
Amit linkeltem 67000-ért XFX 470 4 GB-ot, az szintén Black Edition, ha azt vontad kétségbe. (cikkszám: RX-470P4LDB6)
-
Zanik
addikt
Most nézem az PCX végre 36 hónapot ad a Sapphire-ra: [link]
Kár, hogy itt már 100k felett van, így a bestmarkt-os árhoz képest plusz 10k-ba fájna az a +1 év gari.Kérdés megéri-e ez nekem?
Az tuti, hogy ha esetleg 2 év múlva cserélni akarom, akkor nagyobb eséllyel adom el, ha van még rá egy év gari, de azt a +10k-t úgyse látnám viszont az eladási árban.Itt azért megkérdezném a fórumtársakat, hogy tapasztalataik szerint, mennyire könnyen lehet egy gari nélküli használt videókártyát eladni?
update: Hoppá, most látom csak! A 11260-01-20G van 101k-ért. A 11260-07-20G 'csak' 97ezer!
-
törölt tag
válasz
soadroli #5045 üzenetére
Annyira ismerjük hogy már láttuk meztelenül is
Figyelem kiskorú gyerekek megzavarására alkalmas képi anyag következik: (18)
Hivatalos weboldal
11256-01 1260 MHz Boost Engine Clock, 1750 MHz,7000Mbps Effective Memory Clock
11256-02 1260 MHz Boost Engine Clock, 2000 MHz,8000Mbps Effective Memory Clock -
-
Krisz1441
tag
válasz
#Morcosmedve #5049 üzenetére
-
Krisz1441
tag
Na én megrendeltem! [link] Úgy döntöttem nem várok az MSI-re, végülis ez volt a 2. opció, de persze utánvéttel hátha nem lesz belőle semmi...........
-
-
BReal
addikt
Köszi szépen mindkettőtöknek!
-
soadroli
csendes tag
Hello.
Most ezen Sapphire RX470 4GB GDDR5 Nitro+ 11256-01-20G kártyán agyalok, csak nem igazán ismerem ezt a Sapphire márkát. Valaki tudna erről a kártyáról véleményt mondani, illetve a gyártóról? -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5040 üzenetére
Nem akaródznak a boltok olyat rendelni, egyelőre.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5040 üzenetére
Írtam is, hogy a GTR verzió.
Mondjuk egy GTR tesztre is kíváncsi lennék, sajnos nincs neten. Viszont az XFX 470 4 GB Black Edition-re nagyon kíváncsi lennék, mit tud. Nem akar valaki rendelni?
-
atiska007
senior tag
válasz
mar_tin #5023 üzenetére
RBX.hu <info@rbx.hu> 13:40
2016/1019604 - RENDELÉSÉT FOGADTUKRBX.hu <info@rbx.hu> 13:46
2016/1019604 - RENDELÉSÉT TÖRÖLTÜK
Tisztelt Ügyfelünk, köszönjük a rendelést, a termék elfogyott a beszállítónknál és nem lesz már belőle, a megrendelést nem fogjuk tudni teljesíteni. Megértését köszönjük és elnézést a kellemetlenségért! -
BReal
addikt
XFX RX 470 4GB Black Edition 67000 Ft 3 év garanciával, keddi érkezés.
XFX RX 480 8GB GTR 97000 Ft, 3 év garanciával, keddi érkezés.
-
törölt tag
Bugfix mindent tud bugfix egy kereskedelmi almanach
Imádjuk ahogy csepegteti az infókat
Rendelem ma Aquqtól fűnyírót remélem szépen becsomagoltadha cicereg küldöm vissza
and1ao én még azért nem mondanék le a Devilről , alulfeszelve megérdemelne egy próbát csak ha rossz híre lesz akkor nem tudm itt ki akarja majd megvenni tesztelésre
-
ß$¤Đ
csendes tag
RX 470 STRIX órajel drop update:
Normál esetben, ha adok a kártyának +50% power limitet, akkor egy perc alatt előjön a 300 MHz GPU órajel probléma. Néha viszont még enélkül is előjött.
Most viszont kipróbáltam azt, hogy mi történne akkor, ha feltolom az összes ventit 100%-ra, és láss csodát, már 20 perce megy a Valley Benchmark, és eddig egyszer se esett vissza.
Érdekes, a GPU hőmérséklete eddig egyszer se ment 76 °C felé, talán a VRM hűtése lehet a ludas?
A HWiNFO64 nekem valamiért nem mutatja, hány fokon megy. -
törölt tag
válasz
Bugfix1984 #5031 üzenetére
Csak kérni kellett, úgy néz ki, hogy megtelt a piac.
(bár MSI még pl. mindig nincs)
-
myckey
veterán
Még mindig benne van a pakliban, hogy a másik konfiggal valami csuda mód elszaródik a hűtése, meg a fogyasztása, meg mit tudom még micsoda, közben az utca végére hallják majd stb.......aztán fogom magam, visszaküldöm a cseheknek, én meg veszek másikat.
Ilyen is előfordulhat.(#5033) Apucy01
Köszi!
Egynek megteszi. -
-
and1ao
őstag
Valley csinált nekem is ilyet graphics score-on nem vettem észre FS-be hogy hagyott volna benne ha loopal toltam az első tesztet.
Egyébként van kint róla videó teszt ahol devil mellé rakják és van reddit post is a kártyáról ott is hasonló értékek vannak nagyon. -
Habugi
addikt
"Mivel úgy is helyén lenne a hűtés."
Ezt majd csak utólag fogod tudni megítélni, most még nem.
"De nem kenyerem ez a oda vissza mutogatás."
Semmi ilyen nem történt.
Nem szándékoztam belerombolni az új kártya flashbe, tudom milyen jó móka, pusztán azért éreztem érdemesnek postolni, mert még mindig hiány van a kártyákból, rendelések jönnek mennek, nagyon hamar elfogynak és a közölt értékekre annyira pozitívan/meglepetten reagált mindenki, hogy simán benne volt a pakliban hogy lemondásra kerülhet egy-egy élő megrendelés vagy eldöntött márka.Na ez az amit indokoltlannak érzek egy APU-val hajtott 480as kapcsán/alapján, semmi több.
Amint alárakod az i5-öt megbocsájtod majd nekem amiért pont most felhoztam, tényleg no offense szándékkal írtam!Egy-egy VSR@1440p-s mérés egyébként sanszosan eliminálhatja a 3Ghz-es APU FHD-ban mérhető alkalmatlanságát, kvázi Firestrike Extreme (1440p), Valley/egyéb játékok ebben a felbontásban már sanszosan megdolgoztatják annyira a kártyát/GPU-t, mint amennyire majd az új proci fogja azt lazán, 1080p-ben.
(#5026) and1ao:
Nálam egy 5Ghz-es FX hagyott némi FS GS-t 280X-ben, ami jóval gyengébb kártya a 480nál, megjegyzem A8@3Ghz-hez képest még mindig egy űrhajó kb.., sokkal erősebb.
-
-
myckey
veterán
válasz
fogtunder #5025 üzenetére
Én itt is ráküldtem a DDU-t. ( 7770-RX 480)
Igaz, utána alig találta magát a rendszer, ilyen meg olyan dll.de az tuti, hogy lepucolt mindent.(#5026) and1ao
Jó, lövök akkor újra Firestrikot, bár tegnap ott voltak vele az értékek, órákig csináltam, a valley
társaságában ( amit szintén kihagyhattam volna, mivel gány hozzá a CPU-m, de nem azért csináltam, hogy a farok legyen méregetve )Aztán én ki is szálltam.
(#5029) Habugi
Arra értettem, az "úgy is helyén lenne" hogy a mostani rendszerben tudtam volna kisebb értéket állítani.( temp.target és fan rpm )
Természetesen gőzöm sincs, mit mutat majd az új konfigban. Nem is lehet.Tovább nem is akarok rábeszélni erre senkit.
Itt sokan kérték, hogy dobjak be ilyen képeket, meg számokat, mivel kíváncsiak a kártyára.
Így ráadásul lehet egy gyenge meg egy erős konfig összehasonlítást is eszközölni.
Én meg ennek eleget tettem.
Az, hogy ki hogy reagál rá, tőlem független. -
fogtunder
nagyúr
nekem is holnapot írtak átvételre, aztán majd meglátjuk, de már nagyon kíváncsi vagyok. az elmúlt 10 évben nem vettem AMD (Ati) kártyát, remélem nem lesz csalódás, ár/érték arányban nem nagyon volt jobb lehetőség.
amúgy ha zöldről váltok pirosra, akkor elég csak simán leszedni az előző drivert, vagy azért inkább küldjem rá a DDU-t?
-
myckey
veterán
válasz
anderledani #5017 üzenetére
A GPU nincs totál kihajtva.
Ugye ennyit bír A8-3870K 3.0Ghz.Majd ha minden jól megy, talán pénteken már lesznek további méréseim. Timespy is helyet kap.
Megpróbálom feszkót csökkenteni, GPU órajelet, de legfőképpen memóriát húzni.Azon gondolkodom, hogy a temp.targetet is lehet még lentebb viszem.
Szóval ez most ilyen kezdetleges beállítás.
A java még odébb lesz.Előre fogom a fejem, mire össze dobom a gépet, feldobok mindent, letesztelem stb......
(#5021) Habugi
Na igen, de ha így nézzük, akkor most pl. kisebb értékeket is berakhattam volna. Mivel úgy is helyén lenne a hűtés.
De nem kenyerem ez a oda vissza mutogatás.Majd kiderül milyen lesz még.
Egyébként meg lehet nem feszegetem ezt a dolgot, mindenki olyat vesz, amilyet akar. Aztán majd tesztelje ki magának.
Úgy állunk, hogy simán lehetne itt ilyen MSI vs XFX pöcsmérő estet tartani.
Nem rajongok ezért. -
mar_tin
tag
válasz
#45185024 #5005 üzenetére
XFX már el is fogyott pedig fél órával az után rendeltem amikor linkelted. MSI úgy nézem még van, de csak jövőhétre ígérik. Ennyit a "valós" készletről.
@ Yutani
Nem reménykednék 16 -a óta volt benn náluk (akkor 26 -ra ígértek kiszállítást) a rendelésem kétszer kerestem meg őket e-mail -ban, hogy mikor várható nem reagáltak, ma kértem a törlést azt meg öt perc múlva vissza igazolták.
Komolyan mondom kész vicc ami itt folyik.
-
-
Habugi
addikt
válasz
anderledani #5017 üzenetére
Ahogy arra hpeter is utalt, majd ha nem APU hajtja azt a 480at akkor sanszosan meg fog ugrani a fogyasztása így a hőmérséklete is, kvázi ez egyelőre nem csuda XFX és/vagy csuda 480.
(#5014) fules:
Uez.., még ne hasonlítsd a Nitroval.
-
törölt tag
Iponon már értelmes kínálat van 470/480-as kártyákból (Sapphire, MSI 4-8GB-os változatok), némelyiknek már az ára is kezd viszonylag korrekt lenni. Nem értem, pcx-en miért nincs gyakorlatilag egy sem ezek közül, gondolom ott még 2-3 ezer Ft-tal olcsóbb lesz.
-
myckey
veterán
Card Dimension (cm) : 28 x 12.4 x 4
Pontosan ennyi az érték.
Volt már rövidebb kártyám is
De nem túl bumszli, jól mutat.
Nekem ez a full fekete design is jobban beleillik a házamba, a fehér XFX logó meg mutatós.
Nem bánom, hogy nem karácsonyfa.Ez megint szubjektív. Kinek mi, másnak ez marha puritán is lehet.
Van aki meg lerakja földre, azt rá se néz a házra.
(#5014) fules
Köszi(#5016) BReal
Ezt nem tudom jobban kimagyarázni.A "hangját"
Sajnos nincs decibel mérőm.
Én a VGA ból semmit nem hallok, ilyen értékek mellett, magának a gépnek van "hangja" 4 venti, adattároló, stb....a VGA -ra szó szerint rá kell tapadnom, vagy alá kell kuksolnom, ha látni akarom vagy hallani, hogy megy-e a venti. Ezeknél az értékeknél. -
BReal
addikt
Az nem semmi. ASUS szintű hőmérsékletek, bár az 52%-os ventit így kapásból nem tudom hova tenni, mennyire halk (tudom relatív, de mégis). A VRM meg WTF... az ASUS 270x-emen most böngészés közben 60 fok (tudom, elbír jóval magasabbat is, csak furcsa).
Ha abból indulok ki, hogy itt helyben 67000 Ft-ért volt 470 4 GB-os XFX (annak a hűtése nem tudom mennyiben tér el a tiedtől), akkor ha több magyar boltban lesz kapható, egész értelmes áron is kapható lesz (100e Ft körüli-fölötti ár nevetséges).
-
füles_
őstag
válasz
atiska007 #4984 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul.
XFX-nek talán jobb a VRM hűtése és kivehetőek a ventillátorai.
MSI pedig a képekről ítélve minőségibb benyomást kelt.
Vedd azt amelyik szimpatikusabb(#4998) Looserke
gbors kolléga majd elmagyarázza hogy mit ér a Guru3D kalkulált TDP-jeAhogy a Guru3D méri a fogyasztást az nem ér semmit,nem a valóságot mutatja.Nevében is benne van hogy calculated TDP
(#5013) myckey
Le a kalappal az XFX előtt
Imádom a Sapphire kártyáit de ez mellett elmehetnek a p*csába a Nitroval -
myckey
veterán
1 Óra DOOM után.
WQHD ( 1440P ) ULTRA beállítások-Vulkan Api.
Ez pedig a Wattman -ben beállított, Hőfok és hozzá társuló venti érték eredménye.
Belőttem 65 fokra, max. 2000 egy pár fordulatszám mellett.
Tartotta is végig,( vagyis átlagban hűvösebb volt és a Fan Rpm se ment ennyit,de átlag értékeset már tegnap mutattam ) a kártyából csak akkor hallottam bármit is, ha bele nyomtam a fejem a gépházba.
( Mivel előttem van az asztalon, oldallap nélkül, így meg tudom oldani )
Egyébkét semmi. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#45185024 #5005 üzenetére
RX-480P8DBA6 Nem ugyan az, mint a linkelt, erre kéne figyelni már így 5k hozzászólás után!
Ilyen módon az MSI jobb vétel, de a Gaming X és a RX-480P8DBA6 az kb. egy kutya, talán az MSI halkabb, de annyival lehet, hogy melegebb is. Ehhez ugyan olyan körülmények közt kéne megnézni, 1350-es fix órajel mellett. -
BReal
addikt
Valaki érdeklődött a Gigabyte AMD kártyái után. Kimásolnék egy kártya adatlapjához írt hsz-ek közül egyet:
"Hát nem tudom. Nálam most döglött meg a 3. Gigabyte 1070. Nevezetesen nem kapcsolt be a ventilátor amikor kelet volna, és megfőtt a gpu. A másodiknak táp hibája volt, a 3. ram hibás.
Lehet csak én vagyok szerencsétlen de érdekes, főleg 2 hónapon belül.
Igaz nem innen szereztem be hanem a helyi boltban, de gondoltam megosztom ezt a kis nüanszt."
Talán nem véletlen az, hogy valaki a Giga ezen gyengébb hűtését emlegette nemrég a mostani VGA sorozatban.
-
törölt tag
válasz
atiska007 #5008 üzenetére
Atiska ahogy én látom 480 nál:
XFX black edition: legjobb hűtés (6 hőcsöves MSI hűtése is dícséretes)
MSI Gaming x Silence módban a leghalkabb kis teljesítményvesztésért
Sapphire legjobb ár érték arány és a 470nél egyedüli elérhető 8000 es memória órajel
Innen már csak az ember prioritása dönt -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5001 üzenetére
Na igen!
Úgy más lesz a leányzó fekvése. -
törölt tag
RBX is beszállt valós készlettel:
XFX RX 480 8GB DDR5 GTR Hard Swap 99 100 Ft 3 év magyar gari!
MSI RADEON RX 480 GAMING X 8G 99 130 Ft -
and1ao
őstag
válasz
atiska007 #4984 üzenetére
XFX-nek van jobb VRM-je ez biztos, perpill és talán a legjobb hűtése is. 3 év gar. Mit szeretnél még.
Ha egy árba vannak én lehet nem ülnék fel az MSI hype trainre, semmivel nem rosszabb mint az MSI jelenleg sőt (lásd fentebb).(#4985) Yutani: "Meg hát MSI, és nem XFX." csupa fül vagyok mi a baj velük.
-
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #4999 üzenetére
A 390X TriX-re is 375W-ot írnak a Sapphire oldalán..
Nem tudom akarunk-e róla beszélni hogy még +100mV mellett sem érek ennek a közelébe.
+200mV-al talán de annak ez lenne a vége:
Szóval szerintem azok az adatok ott ilyen "beijesztések", hogy kotvány táppal minél kevesebb ember próbálkozzon, "kicsit" túllövik/informálnak vagy a fene tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest