- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
bandika0626 #16393 üzenetére
Mind2 egy okádék bármilyen tesztelésre is.
Stabilitást akarsz menjen egy óra Heaven, játssz 2 órát bírta a cucc? Stabil. nem bírta? még egy kör más beállításokkal. -
and1ao
őstag
válasz
MasterMark #16328 üzenetére
Ezt elég könnyű kideríteni, csak keresni kell 2 forumlakót akinek van, és az egyik megjelenés körüli, vétel volt, backplate le azzal még garivesztés sincs, és lehet látni hogy be van-e forrasztva, vagy nincs.
-
and1ao
őstag
válasz
MasterMark #16321 üzenetére
Sapphire-ék össze vissza variálják a dolgokat, csak a doboz a legkevesebb a korai darabokhoz, képest más lett a PCB, 1 phase azóta kilett, herélve a VRM-ből,
Meg még 1-2 helyen más lett a bekötés is.
Itt van róla említés is.
Szóval én legkevésbé a dobozon akadnék ki. -
and1ao
őstag
válasz
Hobbbyt #15212 üzenetére
Csak hogy legyen bennem egy kis szakmaiság is mert, erre még érdemes is reagálni.
Ami a probléma szokott lenni legalábbis is nálam.
MSI: Ubik 3816 high side 32A@100°C
Low side 74A@100°C
A kettő együtt tud 192A ha jó a matekom, soha az életbe nem fogsz tudni annyit átpréselni rajta,
Ha jól emlékszem akkor 125°C ez leesik 26/70-re ami még mindig bőven bőven messze van attól hogy elpukkanjon.
Leállni egyébként nem fog csak a hatásfoka csökken, és csak elfog pukkanni ha túl sokat küldesz át rajta. Mezei embernél ha csak nem hibás akkor ez nem fog megtörténni. -
and1ao
őstag
Megérte ma is bejönni ide, az utolsó 20 kommentett sikerült végig röhögve olvasni.
Jah egyébként törölhető, ez is
De javaslom a sok baromságot is ami ebben a 20-ban összejött. -
and1ao
őstag
válasz
menpee #12968 üzenetére
A feszültség pontokat megtaláltad, lenyegében ez is plussz pont volt, de, ami lényeg volt az a VRM ami tényleg jó sőt nagyon jó kellet hogy legyen es ezt a fent leirt 3 gyarto tudta csak, mert ugye -ba jó az élet, a szárazjég a legjobb barátom pepill.
Csöves akarom mondani távcsöves barátom neked meg, hiába írom le száraz tényeket akkor is kötöd az ebet , és megsem értenéd a VRM értékeit, gyerek cipobe jarsz te ahhoz.
Plusz fent írtam 3 alternatívát, de az olvasás sem megy ahogy látom. -
and1ao
őstag
válasz
Hobbbyt #12962 üzenetére
1.Strix
2.XFX
3.HIS ezt körülményes itthon beszerezni így nem bajlódtam vele.Belőled mondjuk kinézem hogy kitalálod hogy miért
(#12963) távcsőves:
Nem kellet kipróbálnom mert tudtam hogy amire nekem kell arra az MSI rx480 NEM LESZ JÓ értsd már meg, illetve van nála sokkal jobb alternatíva, nem is egy. -
and1ao
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12960 üzenetére
Én is a VGA-ról beszéltem, de te nekem nem tudnál ezek szerint RX480-at ajánlani, mivel nálad az MSI mindent visz.
Nekem pedig anno a listámon az MSI RX480 kártyá például a rangsorban csak 4 helyre fér bele, és akkor ha már itt tartunk akkor megtippelheted miért, de nem akarlak megsérteni, nem fogod eltalálni. -
and1ao
őstag
válasz
ggbuffon1897 #12956 üzenetére
Nem mindenben felejtsétek már ezt az MSI magasztalást mert már beteges magasságokban jár.
Már kezd nagyon irritálni. -
and1ao
őstag
válasz
trufa12 #7967 üzenetére
Csak egyszerűen.
Ajánlott: XFX GTR főleg MSI gaming sima és X is Sapphire Nitro, HIS iceQ.
Nem ajánlott: ASUS, Gagyibyte, és én ideteszem a Red devil-t nagyobb volt a füstje mint a lángja annak a kártyának.
Ezek nagyon le vannak olcsósítva Giga Devil, az Asus-ra elfejtettek rendes hűtést rakni.Neked egyébként a kis Vega lenne a barátod
-
and1ao
őstag
Hát kezdjük hogy a 3GB 1060 herélt szóval az még csak nem is egy szint a 480-al.
A ram kérdésre meg csak annyit mondok hogy 4 éve vettem a 7950-et 3 GB-val azóta csak nőttek a dolgok és nem zsugorodtak.
Már most is vannak címek amiknek a 4GB is kevéske lehet a 3 meg főleg. -
and1ao
őstag
Volt már? XFX/HIS pcb
-
and1ao
őstag
Relax kolléga hol vagy?
Neked refed van igaz, ha van otthon egy multimétered mérj már rá a csati bekötésésre a 6 pines-re mert már kezdek besokalni ettól a 6 pin 75W-os bullshittől. -
-
and1ao
őstag
válasz
Hobbbyt #7092 üzenetére
Ok man
MInden egyes fet egy bizonyos hőmérséklet felett veszít abból amennyi current áttuszkolható rajta minél magasabb annál alacsonyabb ez az érték ergo ha neked van egy feted ami rated at 60A at 25°C például az már csak 30A tud 125°C-on most a hasamra ütöttem.
Arról nem is beszélve hogy ami nem is ilyen bonyolult dolog hűvösebb Fet stabilabb feszültség.......De biztos vagyok benne hogy ezt mind tudod már. -
and1ao
őstag
válasz
András197603 #5948 üzenetére
Nyugodtan veheted ajánlott kártya, ha visszaolvasol 2 hsz-t ott van róla egy kisebb szösszenet is.
-
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #5921 üzenetére
Ugyanazt nézzük csak amíg a HWINFO gyakorlatilag látszik rajta hogy nem képes kiolvasni rendesen az adott értéket addig kb rász@rok egyébként ha 73 fok avg valid akkor továbbra is ajánlott a kártya, nem vagyok benne biztos hogy valid.
-
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #5903 üzenetére
My bad ez az oldal volt amit skippeltem.
De így se vagyok vele elégedett mert nincs hőmérséklet hozzá. csak zaj meg RPM. de annyira nem tűnik vészesnek.
A felépítése kárpótol.
(#5913) olymind1: Neked nem az a legnagyobb bajod hogy ráolvad-e hanem
1. eltudod-e onnan az a sok tyúkbelet rakni mert az nagyon rossz helyen van.
2. ami a nagyobb gond lehet hogy konkrétan hozzá fog érni a CPU cooler-hez a Backplate-hez szerintem. -
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #5867 üzenetére
Haha felépítésileg ez egy nagyon jó kártya grat az HIS-nek hozzá, kár hogy zajt nem mértek a tesztben, ha valaki megbékél a "bazári" kinézettel, akkor ez egy ajánlott kártya
(bár a hang még kérdéses én olyan Nitro környékét adok neki).
-
and1ao
őstag
Valley csinált nekem is ilyet graphics score-on nem vettem észre FS-be hogy hagyott volna benne ha loopal toltam az első tesztet.
Egyébként van kint róla videó teszt ahol devil mellé rakják és van reddit post is a kártyáról ott is hasonló értékek vannak nagyon. -
and1ao
őstag
válasz
atiska007 #4984 üzenetére
XFX-nek van jobb VRM-je ez biztos, perpill és talán a legjobb hűtése is. 3 év gar. Mit szeretnél még.
Ha egy árba vannak én lehet nem ülnék fel az MSI hype trainre, semmivel nem rosszabb mint az MSI jelenleg sőt (lásd fentebb).(#4985) Yutani: "Meg hát MSI, és nem XFX." csupa fül vagyok mi a baj velük.
-
and1ao
őstag
MSI AB + HWinfo 64 van itt guide logouton hozzá
-
and1ao
őstag
Hát pedig így ez sem hiteles akkor mert a szivárgás itt is más lesz mert máshogy nem tudják belőni a fogyasztást csak fesz babrálással,
A hőkamera az talán de ott is más lesz a x kártya meg y kártya. És összehasonlításnak meg ez is bőven jó amiről itt beszélgetünk parasztnak megteszi.
Szerk (#4841) HSM : végülis ez igaz.
-
and1ao
őstag
A Devil brutálisan túl van feszelve az látszik is, de ettől még egy fos az a hűtés giga WF3 szindróma az se ér egy marék mogyorót se és gyakorlatilag ez ugyanaz.
Én megfordítanám egyébként és azt mondanám hogy XFX jó, mert tényleg az (már az elején megmondtam) és jót megy tunningba.
Akinek van MSI-je az nyomhatna egy ilyen Firestrike 70% venti 1350Mhz tesztet kiváncsi lennék rá nagyon mert az még jó hűtés a bár még a Nitro tulajok is tolhatnának egyet.
-
and1ao
őstag
válasz
anderledani #4794 üzenetére
A 480-ra sikerült olyan hűtést tenni ahol a 4 hőcső-ből 2 nem is érintkezik a kupakkal. De ahogy nezem ezen 2 HP van.
-
and1ao
őstag
válasz
anderledani #4791 üzenetére
470-re is sikerült felrakni a 4 HP 2 érintkező hűtést?
-
and1ao
őstag
Mennyen át a Milyen VGA-t vegyek Topic-ba, vagy a vs-be ott úgyis ott él a vörös ködös meg a zöld ködös is úgyis szeretnek hsz-t gyüjteni, én speciel itt már ezzel többet nem fogok foglalkozni.
(#4689) taknyí.: benchelek már egy ideje tudom hogy melyik hogy működik köszönöm, nálam durva szórás volt 3770k-val ha toltam rá 200Mhz+,vagy épp többet. És én azt is tudom milyen tessellationt használnak az unigine motorok, hát nem pirosat.
Öreg vagyok én már bohócnak. szóval elég volt ebből ennyi. -
and1ao
őstag
válasz
anderledani #4424 üzenetére
Hát ha biztosan sem hőlimitbe ütközöl akkor valószínű meg.
-
and1ao
őstag
válasz
Televan74 #4422 üzenetére
Áhh dehogy az X csak elvonja a figyelmet a lényegről, ami balra tőle van
(#4421) Pepeeeee: Hát ez meg az MSI ami most a legjobban fest Air-re meg víz-re az Asus-nak még rohadt jó PCB-je ami sok extrat tud LN2-ra is pl, a többi az elég elhanyagolható. Mondjuk hozzá kell tennem az MSI--ről még nem találtam normális datasheet-et. vagy egy jó high res képet, amin megtudnám lesni.
-
and1ao
őstag
válasz
#45185024 #4417 üzenetére
Nem biztos nem ref egyrészt ott az órajel ami árulkodik, meg van DVI csati ami refen nincs.
(#4414) myckey: az a baj hogy GTR-ről láttam csak képeket mármint PCB és hűtés a többi az elég lutri lehet kimaradt egy HT vagy épp nincs VRM vagy VRAM hűtés (baseplate) ,bármi lehet,de talán csak dual bios maradt le vagy ilyesmi, ezért nem nagyon akarok mást csak a BE
-
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #4395 üzenetére
Szerintem csak azért mert ők így speciel jobban eltudják különíteni az adott katot.
Ami nekem teljesen logikus főleg hogy nem igazán itthonra gyártanak kicsi kínainak meg egyértelműen kell a pofájába rakni hogy ez ennyi és ennyit a másik meg azért annyi és annyit tud.Olcsóságuk miatt népszerűek lesznek nem itthon, de máshol lehet.
Nem lennének ezek rosszak de még mindig bazárinak hat.hol van már a jó kis icooler V 5870 szerettem azt a kártyát
Most nézem Televan koma meg topikgazdi lett a csudába akkor visszakell majd magam fogni
-
and1ao
őstag
Off trollt köszönjük itt nem szivesen látjuk.
ON: (#4362) Skynet258: na ez igen ez már szépen szalad a stabil 1400 már korrekt grat hozzá.
Szőrösfánokot meg ahogy előttem is írtam inkább nem mert csak arra jó hogyha fázol befűt másra nem nagyon. -
and1ao
őstag
válasz
ggbuffon1897 #4132 üzenetére
A 3 ventis WF szerintem még szarabb legalábbis ha Tahiti van alatta egy marék mogyorót nem ér.
GPU tweak működik rendesen.
-
and1ao
őstag
válasz
Apollo_21 #3690 üzenetére
Ezt már egy párszor leírtuk itt szerintem Malibutomi kollégával együtt hogy marha sokat elvitt az OEM piac amire az AMD sem számított, és ujabb adag refet kellet kiadni mert azt is vitték mint a cukrot, és nem jutott elég chip AIB-.ra, plusz GloFu is benne van egy picit. és tessék nem tudnak 10000 db-os készletet minden shopba küldeni.
-
-
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #3347 üzenetére
Hát azt én honnan tudja miért nem listázzák ott őket.
A gagyibyte g1 meg aztán engem teljesen hidegen hagy 3 gagyibyte kártya járt nálam az utóbbi 10 évben mindig adtam nekik esélyt (volt NV is AMD is) mind 3 egy 1 éven belül garis lett. Szóval gagyibyte-ra mégcsak rá se nézek
-
and1ao
őstag
válasz
#Morcosmedve #3342 üzenetére
Hát azért 110k ocukról is szállítással mindennel együtt, szóval sok az ott is.
(#3341) Yany: Nem az XFX a ritkaság henem az RX480 ritkaság perpill, És az XFX-ről egy darab teszt nincs a nagy interneten, minden másról azért lehet találni.
-
and1ao
őstag
válasz
huskydog17 #3336 üzenetére
Hát XFX 480 is van listázva OCUK-on csak teszt nincs róla.
-
and1ao
őstag
válasz
Malibutomi #2851 üzenetére
Én még mindig nagyon várom az XFX-et, de ez szép lett.
Rendbe rakták a PCB-t is ami az első fotótok hát valami borzalom volt -
and1ao
őstag
1, Igen menni fog 6 pinnel is mert nem ez a limitáló tényező.
2. Ezt még szerintem én magam írtam le neki hogy nem mert 30-40k kap rá full cover blockot.Abban igazad van hogy ha már itt vagyunk akkor ezt elmondjuk neki bár ezt minden tunningnál elmondhatnánk akkor.
De mindegy is move on.
-
and1ao
őstag
Megint leírta itt alattad egyel egy ref tulajdonos hogy semmi baja,és akkor is leírta amikor felhoztad. Az egész egy lufi volt valaki kamuból beakarta gariztatni egy MOBO-t.
Pci-ex sem egy darab 12V rail-ből áll. ráadásul a ref 480 a 6 pines csatiban 3 12V van bekötve nem 2. ha egy shorttal szétszeded a 2 rail-t akkor a 6 pinből 200W tudsz húzni minden gond nélkül csak a VCORE.
Túlhúzza igen 100%! ezért fog meghalni 100% hogy nem.
Ezért legyintek mert baromság. Ami ezen megy.Azóta kiderült hogy rosszul lett felvéve az NV oldal és tömörítve a videóhoz
-
and1ao
őstag
válasz
Laja333 #2715 üzenetére
Hát akkor miről? mert ha még a ref baromságról szól a biskurzus felejtsük már el.
1. lett rajta javítva.
2. Van itt néhány ref tulaj semmi baja a lapjuknak és még OC is van.
3. custommal nincs ilyen probléma mert mint mondtam, 8 pines csati, és a 2 12V rail teljesen szétvan szedve a pci-ex csak a ram-nak ad naftát és a sok szarnak amit ráaggatnak. az meg ha itt nem fér be a 75W-ba akkor semmi más kártyán se.
Túlvan lihegve az egész. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nők, nőügyek (18+)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Wise (ex-TransferWise)
- EAFC 25
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 27% számlával! GIGABYTE RTX 4090 Aorus Xtreme WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- SAPPHIRE RX 5600XT 6GB GDDR6
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Triple Fan OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!