Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSOKI08
csendes tag
válasz Whit3Rav3n #26854 üzenetére
Persze bevan minden kapcsolva. Inkább annyi h. most 1ghz-re vannak belőve és ahhoz felesleges az 1.25V, meg bár van 700as GS Corsair táp, de feleslegesen azért nem kell izzasztani.
-
CSOKI08
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kisebb problémám a 7950 cf-el. Mikor elindítom a gépet hibátlan minden. Egy ideig (pontosan nem figyeltem még, de kb 20 perc) mennek rendesen, de utána a felső kártya mind két ventilátorja megáll és használattól függően melegszik. Ez csak akkor van, ha nincs terhelve (netezek,filmet nézek,stb). Ha indítás után rögtön elindítok egy játékot (Bf3 például) akkor hibátlanul mennek és 60 fok fölé nem emelkedik a hőmérséklet. Viszont, ha úgy indítom a játékot, hogy a felső kártyán a ventilátorok már állnak, nem indítja újra és produkálja a 100+-os fokokat,ami érthető. Ilyenkor egy kikapcsolás-visszakapcsolás segít rajta, de azt hiszem egy 140.000-es crossfire-nél nem ez a legjobb megoldás. A kérdésem az lenne, hogy ez valami beállítási hiba, vagy ez így normális és az áramfogyasztásomat akarja csökkenteni? Esetleg kártyahiba?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
CSOKI08
csendes tag
Hogy egészen pontos legyek AB azt mutatja,hogy a venti pörög. Autora van állítva és ahogyan emelkedik a hőmérséklet, úgy nő a fordulat is. Viszont fizikailag meg sem mozdul a 2 venti. Illetve ezt nem a második,hanem az első kártya produkálja. Legalábbis AB szerint elsőnek nevezett.
-
CSOKI08
csendes tag
Na megvannak a pontosabb adatok! Az RPM az nulla lett, amint a ventik megálltak az első kártyán, a második kártya továbbra is megy hibátlanul. Ami még érdekes, hogy használtam a gépet kb egy órán keresztül, de semmi komolyabb dolgot nem csináltam, csak neteztem, eddig ment rendesen minden. Itt hagytam pár percre és mikor visszajöttem már állt az első kártya. 10 perc után kapcsol ki a képernyő és onnantól áll le a kártya. Lehet összefüggés?
-
CSOKI08
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Sapphire hd 7950-es kártya. Ha a tulaj manuálisan vezérli a ventilátorokat és beállítja 60%-ra, dolgoznak szépen. Ezután kikapcsolja a gépet, kis idő múlva visszakapcsolja, akkor a ccc megjegyzi ezt a beállítást, de a kártya alap 20%-on üzemel. Ilyenkor viszont, mintha a kártya azt "hinné", hogy kézi vezérlésen van ezért bármi történik (játék, video, stb...) nem követi a hőmérséklet változásokat és a ventilátorok maradnak 20%-on. Mondtam neki, hogy kapcsoljon át automata vezérlésre. Az dolgozott szépen, 50 fok fölé nem ment a kártya. Újra kikapcsolta, ma reggel pedig vissza, a beállítás marad auton, a hőmérséklet növekedett, a ventilátor %-os értéke is, de az rpm nem.
Egyelőre annyit tudtam mondani neki, hogy a 14.9-es drivert cserélje le a 14.4-esre, de kétlem, hogy ez fogja megoldani a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Autós topik
- Mozilla Thunderbird
- PlayStation 5
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest