- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
CSOKI08 #27448 üzenetére
Az marha érdekes. Azért, mert a %, amit az AB mutata, az a vezérlési érték, mennyit próbál a kártya elérni, míg az RPM az mért érték, tehát mennyit jelez vissza a venti a sebességéről.
Kipróbáltam a Sapphire Dual-X 7970-emen, és fix (47%-ra tettem a teszthez, ~2000rpm) és ahogy kicsit lefogtam a ventit, azonnal látszódott az RPM-en (a % mardt természetesen, ő továbbra is 47%-ot vezérelt ki a ventinek, csak ugye én beleköptem a levesébe), azonnal mutatkozott, hogy 2000 helyett 1400, 1000, amennyire éppen megnehezítettem a dolgát. Ami még érdekes volt, hogy az én kártyámon csak a hátsó ventiből érkezett az adat, a kártya monitorcsatlakozókhoz közelebbi ventijét lefogva semmiféle változás nem történt a mért sebességben.
Ezek alapján azt tudom elképzelni, hogy a kártyád második ventije rossz, vagy pedig a vezérlője. De így kizárnám a szoftveres gondot, mert akkor az RPM-en nem látszódna az emelkedés.
Az újraindítás szerintem azért indítja be, mert akkor elvileg maxra vezérli a ventit az elindításához, és amikor pörög veszi csak vissza, és gondolom, a kontrollerét is olyankor újra inicializálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest