Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamba1
újonc
válasz
CSOKI08 #38047 üzenetére
Itt vagyok, Köszönöm!
Az Én karimról lenne szó... Nincs rajta semmilyen progi az általatok említettből...
Ma ment egész reggeltől szóval a reggeli állapotok vannak..miszerint elkezd felkúszni a hőfok megy a venti százalék kijelzése is, de a ventik nem...csak egy alapon.... Drivert még nem cseréltem le.. -
HSM
félisten
válasz
CSOKI08 #27472 üzenetére
Igen, lehet, mivel a képernyő lekapcsolásakor aktivizálódik a zerocore mód, amikor lekapcsol a venti, csaképpen utána vissza is kéne kapcsoljon. Az lenne a legjobb, ha ki tudnánd tesztelni egymagában, másik gépen, produkál-e ilyet.
Esetleg egymagában nálad friss windózzal, driverrel (elég ha CF-et kikapcsolod). Ha így is bohóckodik, irány a gari.
-
HSM
félisten
válasz
CSOKI08 #27448 üzenetére
Az marha érdekes. Azért, mert a %, amit az AB mutata, az a vezérlési érték, mennyit próbál a kártya elérni, míg az RPM az mért érték, tehát mennyit jelez vissza a venti a sebességéről.
Kipróbáltam a Sapphire Dual-X 7970-emen, és fix (47%-ra tettem a teszthez, ~2000rpm) és ahogy kicsit lefogtam a ventit, azonnal látszódott az RPM-en (a % mardt természetesen, ő továbbra is 47%-ot vezérelt ki a ventinek, csak ugye én beleköptem a levesébe), azonnal mutatkozott, hogy 2000 helyett 1400, 1000, amennyire éppen megnehezítettem a dolgát. Ami még érdekes volt, hogy az én kártyámon csak a hátsó ventiből érkezett az adat, a kártya monitorcsatlakozókhoz közelebbi ventijét lefogva semmiféle változás nem történt a mért sebességben.
Ezek alapján azt tudom elképzelni, hogy a kártyád második ventije rossz, vagy pedig a vezérlője. De így kizárnám a szoftveres gondot, mert akkor az RPM-en nem látszódna az emelkedés.
Az újraindítás szerintem azért indítja be, mert akkor elvileg maxra vezérli a ventit az elindításához, és amikor pörög veszi csak vissza, és gondolom, a kontrollerét is olyankor újra inicializálja. -
HSM
félisten
válasz
CSOKI08 #26853 üzenetére
Milyen SKU? Afterburner minek ismeri fel? 7970-eknél van belőle baj, ha MSI-nek, mert akkor nem megy a feszállítás: [link]
A Sapphire TriXX se látja amúgy?Nekem aztán nem kéne.
Van itt a gépbe a 7950 mellett egy 7970 munkára, és rá se tettem a CF hidat kipróbálni, annyira nem jön be már elméletben se a dolog.
Én háklis vagyok a CF hátrányaira, nem nekem való, Quake3 multin nőttem fel....
Ha erősebb kari kéne egy sima 7950-nél, vagy vennék egy extra tuningosat, vagy méginkább egy brutál tuningos 7970-et....
Ha meg az sem elég, akkor inkább grafikát butítok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest