Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-08 20:59:31

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24650) HSM válasza eszakas (#24605) üzenetére


HSM
félisten

Igen, határozottan zavarna, hogy egy ~100 000Ft-os kártyán egy olyan gagyi VRM csip van, ami nem monitoroz semmit, és nem is állítható. Kb. 5 évvel ezelőtti, 30 000-es és azalatti kártyák műszaki színvonala ez. :U
A monitorozás egyébként nem csak arra jó, hogy 82 fokos-e. Persze, nyilván állatira kényelmes, hogy nekem csak meg kell nyitni egy HWiNFO-t és tudom nézni, de biztos több kihívás egy hődiódás multiméterrel vagy infrás hőmérővel a gép belsejében gépészkedni, hogy megmérd, mi a pálya. :D
De ezenkívül mér áramerősségeket, amiből tudsz következtetni tuningnál, hogy mi a pálya, mennyit fogyaszt, mennyire terheled a gyárihoz képest, illetve ha hangosabb a kártya a kelleténél egyből látod, a hűtésed koszolódott-e el vagy csak belefutottál a játékban egy jobban terhelő jelenetbe.
A feszültségállítás azért hasznos, mert alapfeszen, 1,18V-on nálam hallatja a hangját és sokat fogyaszt. Leveszem 1,04V-ra, és hűvös és néma. Nem mindegy.

Egyébként halkan megjegyzem, lehet úgy is tuningolni, hogy felhúzod alapfeszen cata-maxra, és leszarod, működik, amíg működik, de ez nagyon könnyen kinyírhatja a karit. :U Kicsit egyszerűbb egyszer futtatni rajta egy furmarkot, és akkor utána nyugodt lehetsz, hogyha ott nem melegedett túl, akkor másban sem fog. Így nem fog előfordulni olyan, hogy pl. kilépek a játék menüjébe, és ha 1 percnél többet maradok ott, akkor leég a kártya.
De ha te kemény férfi vagy, és leszarod a hőfokokat, vagy ha megdöglik a kari, te dolgod. Én se monitrozom 24/7, de egyszer hasznos kitesztelni, és néha-néha ránézni, nekem nyugodtabb a lelkem, hogy tudom, biztonságos körülmények között üzemel a kártyám tuningolva is, és így tudom, meddig mehetek el.

Ezenkívül nekem nagyon rossz a véleményem a hűtőről, teljesen rossz koncepciónak tartom a félig lapra meleget fújó megoldást. Hűtési teljesítményben állati hatékony, de a lapnak marhára nem egészséges.

100 000 forintért egy csúcskategóriás kártyán, mint a 7970 szerintem ez marhára kevés, amit ez a Giga felmutat. :(

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.