Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
F e Z o
üzenetére
Köszi. Tody tól vettem 1mm es fehér phobya -t. [link]
Volt még belőle nekem maradék, és a hátoldalon levő fekete borda alá is azt raktam első körben, mert gyárilag a sapphire feliratos lemez burkolathoz hozzá volt 4 darab kis fet szerű ic gap padezve. De gyárilag az a gap pad kb 3mm széles volt, az én bordám meg 17mm körül van, mert annyi még elfért a tekercsek meg a kondik átnyúló lábaitól, és teljes fedésben akartam alá tenni gap padet, mivelhogy a két borda egymáshoz van fogatva. Na ez a phobya val nem jött össze, mert volt ott egy zsák smd ellenállás, viszont elég nagyok ahhoz hogy annyira eltartotta a kemény phobya gap-et hogy hozzá sem ért ahhoz amihez kellett volna, szóval oda be kellett raknom a gyárilag a kártya tetején levő gapet, mert az nagyon puha, és az másfeles. Gyári gapeket azért akartam kidobni egyébként, mert valami furcsa olaj szerű kiválásuk van, amitől marha retkes lett több helyen a nyák, le kellett mosnom konkrétan alkoholllal..Tegnap nézegettem mennyire melegszik, ha rendesen volt terhelve akkor a bordában mértem 66 fokot, később visszahűlt 50 fokra, szobába 29 fok körül volt. Memóriákra lennék kíváncsi, azok szerintem melegebbek lehetnek kézzel tapintva, bár oldalról kap egy kis cugot az oldalsó venti miatt.
GPU az nulla, 39-45 fok.. majd még tesztelem de ritkán vagyok most itthon. -
---Lasali---
Közösségépítő
No! Ráraktam a vizet a 270x toxicra.
Óriási hekkentésen esett át a kártya.
Lebontottam róla mindent amit csavar tartott..
(Egyébként a gyári hűtés az általam eddig próbáltak közül a legjobb, szóval aki jó léghűtéses 270 est akar annak ajánlom ezt a toxicot, valóban elég halk, jól működik gyárilag is.)
Aztán elkészítettem a gyári bordákat bazi nagyban, hogy bírja a passzív üzemet. Memóriákra csak kis vackokat tudtam beszerezni, remélem elég lesz ez is. Előző kártyám (6870 flex) is hasonló átalakítással működött több mint 2 évig hibátlanul, és arra akkor nem kerültek ekkora bordák.
Végül kapott egy oldschool előlapi hőmérőből kibányászott kijelzőt is aminek az ntc jének fúrtam egy lyukat a nagy borda talpának közepébe..

Zern V2 es blokkról már elfelejtettem képet csinálni.. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
kockaharcos
üzenetére
Az azért kemény
Az én gépem furmark+prime 95 közbe 470 et vesz fel a konnektorból.
Ha vissza számolom a hatásfokot, akkor kb 400 watt leadott teljesítményről van szó.. az a max ennek a csóri enermaxnak 12 voltos ágon. -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Megvettem végül a Sapphire 270x Toxic-ot.
Az lenne a kérdésem hogy az oldalán levő gomb az pontosan mire jó?
Valamint hogy ebbe csak 1 darab hőszenzor van? Mert néztem több programban, és csak GPU -t ír ki. Előtte volt 6870 esem, az tudott árnyalót meg memóriát is. -
---Lasali---
Közösségépítő
Kell a víz mert nem bírom a ventilátort, valamint át akarom rakni a mostani kártyáról, szóval ez nem kérdéses.
Igazából az a baj, hogy másik kártyáknál nem tudom megoldani a FET ek hűtését. Legalábbis nem találtam még ezen kívül olyan kártyát, amire tudnék barkácsolni passzív fet hűtőt.
Ezen csoportosítva vannak a fetek, és ráadásul van felettük meg alattuk szimmetrikusan furatok, ahova fel lehet fogatni bordát.
Ugyan ilyen a felépítése a mostani kártyámnak is, és erre én anno kreáltam egy olyan fet hűtő bordát, amivel passzívan is tökéletesen meg vannak hűtve.
Ugyan ezt szeretném elkövetni a következő kártyámon, mert így tudok használni univerzális blokkot. Mert ami van univerzális blokkom, azt minden kártyára fel tudom tenni, és annyira durván hűt, hogy bármit képes lehűteni, viszont csak a GPU -t fedi le. A kártyán levő fethűtő borda pedig olyan méretűre van tervezve, hogy csak megfelelő légmozgás esetén képes meghűteni.
Itt egy kép az anno készülő kártyámról, így működik most már mondhatni évek óta tökéletesen:
-
---Lasali---
Közösségépítő
SAPPHIRE TOXIC R9 270X Ról van valami tapasztalat eddig? Megéri ez a kártya a pénzét? Mi a véleményetek?
Amúgy maszek vízhűtés kerülne rá, az összes hűtő meg bizbasz kacatot csavaroznám le a francba. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Steve198310
üzenetére
Okés, köszi. Akkor ilyet nem veszek.

-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Steve198310
üzenetére
Ez nem a sima 270 es? Az x az más szokott lenni, és hosszabb is.
TaylorXIII
Más gyártóknál néztem a 270 et és 270X -et, tök más a két kártya nyákjának felépítése. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
TaylorXIII
üzenetére
Nem az miatt. Hűtendő FET-ek miatt érdekelne. Olyan kártya kellene ahol egybe vannak csoportosítva, és lehetőleg legyen felettük meg alattuk egy egy furat.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
SAPPHIRE R9 270X DUAL-X -nek a PCB jéről tud valaki egy képet mutatni szemből?
Magyarán olyan kép kéne a kártyáról, ahol le van szerelve róla a hűtő.
Googléztem már fél órát de én nem leltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
(Egyébként a gyári hűtés az általam eddig próbáltak közül a legjobb, szóval aki jó léghűtéses 270 est akar annak ajánlom ezt a toxicot, valóban elég halk, jól működik gyárilag is.)