Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Tipp: HDMI menjen az erősítőbe a VGA-n keresztül(1.4 out-ból 1.4 In-be), onnan meg az erősítőből HDMI-vel a 3D-s Monitorra, és akár egy TV-re is. Két HDMI kimenet van állt egy erősítőn.
3D -HALF SBS/tab foilmekhez bármi elég, DVi is egyébként.
3D - PC játék, 3D BD MVC - HDMI High speed kábelek, HDMI 1.4-es kimenetü VGA és Erősítő kell. -
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem eddig nem volt gond, most hogy a vinyóm elszállt, és a Wint feltettem újra egy másik vinyóra úgy szórta reggelig a kékeket mint az áldás

Adtam feszt a VGA-nak, azóta nincs gondja(lekopogom) gondolom keményebben jár a driver óta, vagy fene tudja több fesz kell ugyan ahhoz a tuninghoz. -
Tomix24
addikt
Ugyanaz a kettőnk kártyája(Márkában - csak 1 Gigás), a Catalystban nézed az órajelet?
A böngészők is hardveres gyorsítással mennek, kapcsold le mielőtt megnézed.Win 7 64bit van nálam fent, és ez van fent, csak rá installáltam a régire.
Asus GPU tweak van fent még, azt pedig le kell szedni és újra feltenni, mert meghülyül minden driver cserénél.
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino
üzenetére
Egy négymagos Llano A6-3670K(3.2Ghz/mag) és egy 3.6Ghz-en járatott Intel Corei7 2600K(HT=off ) között viszont botrányos a különbség , a mellékelt képen jól látszik, és bónuszként az F1.2012-ben is volt ilyen problámám.

Amit látsz a képen beállításokat, azon futtasd a karid, és tudsz viszonytani.

-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino
üzenetére
Ez a program CPU limites. Nem lehet vele összemérni, mert minden CPU-n mást dob..
A Heaven 3.0 az egyetlen ami megmozgatja Dx11-ben, 1080p-ben és nem CPU függő(csak a minimum FPS-ben lehet kicsit észrevenni ha erős a proci). Tehát a gyenge proci sem akadály.Unigine Heaven DX11 Benchmark 3.0[link]
AMD Llano VS Intel Core i7 2600K - Sniper V2 Bench - VGA ugyanazon beállításán:

-
Tomix24
addikt
válasz
BigestEGOist
üzenetére
1 gigás?
-
Tomix24
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nekem az Asus Tweak mellett tovább engedte húzni a kártyát, de Win7-el megy csak, Win8-al lehet hangprobléma(Béta nemhiába). De Win7-nél gyorsabb, és több pontokat oszt a Benchmarkokban is mint a 12.8 whql.
-
Tomix24
addikt
válasz
kucseranor
üzenetére
Win 7-hez - 12.9b(win8-hoz ne)
Win8 -hoz 12.8 WhqlAsus GPU Tweak - szerintem jó. Nálam pl az vált be.
-
Tomix24
addikt
Ígérem utolsó mérésem

1 GB VRAM - Max Payne 3MSAA -Ez befolyásolja csak nagyobb mértékben a Ram foglalást ebben a játékban (is). MSAA: Off mellett Minden más Maxon mehett. FPS is élvezhető. Nem is engedett tovább, míg Off-ra nem tettem

(Mondjuk 3 méterről a TV-n nem látom az MSAA hasznát/előnyét amúgy sem) -
-
Tomix24
addikt
A mért Benchmarkok, Fraps-ok alapján nem volt hátrányom még, sőt Dirt3 Dirt Show-nál is HD7950-es közeli eredmények születtek.
Illetve nálam nem tellik meg a BF3-on kívül a Vram ha nem muszály. Szerintem ez csak egy tárolási mód, amúgy a sima Ramba tartja, de hogy van 2GB így beleteszi a VRAMba
De BF3-hoz tényleg kevés, vagy leljebb kell venni kicsit az extra dolgokból, mert FPS-ben lassulunk. Inkább jobban zavar engem a CPU limit sok helyen -
Tomix24
addikt
MSI Afterburner - Kiírja.
Ami most fent volt játék, azoknál mérve.
Dishonored - 1080p FXAA - minden maxon - 400MB
F1 2012 .1. - 1080p - Ultra - 8xFx16xAA - 973MB
F1 2012 .2. - 1080p - Ultra - 0xFx0xAA - 624MBDirt Showdown .1. - 1080p - 8x16xAA - Ultra - 723MB
Dirt Showdown .2. - 1080p - 0x0xAA - Ultra - 498MBBattlefield 3 - .1. 1080p -Ultra - 992MB
Battlefield 3 - .2. 1080p -Ultra - AA -off - 975MBMax Payne 3 estére lesz meg.
-----------------------------------
Battlefield Single-be is épp elfogyna, de mégse 0x AA mellett, minden maxon-nál meg lehet leszabályoz..
Bár 30FPS körüli értékkel amúgy sem jó játszani, ha elég a VRAM ha nem -
Tomix24
addikt
[link]
1gb vs 2gb
Úgy tűnik 2k felbontás körül kezd elfogyni a ram,illetve még így is csak néhány játéknál jelent konkrét teljesítmény csökkenést.De tényleg javasolt hosszútávra 2gb-ost venni ha van rá keret

-
Tomix24
addikt
válasz
troland26
üzenetére
Nekem ilyen van, az 1 GB elég 90%-ban. Eddig csak Ultra beállításnál fogyott el Battlefield 3-ban, de akkor meg a 30-40 közötti FPS-el meg mit kezdenék.. Szóval lekopogom megvagyok az 1 Gigával eddig simán(pedig az összes AAA címet kipróbáltam már amióta megvan)
MAx Payne 3 tudja még betelíteni, ha az élsimítást 16x-ra teszed. De minden maxon, és élsimítás 2x, akkor kapsz értelmes FPS-t még, és nem tellik meg az 1 Giga. Saját vélemény. 0 a hangja. -
Tomix24
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Ezt az oldalt nézd, és a hozzászólások alapján tudsz dönteni, hogy az adott linkről leszeded, vagy sem. Ne a béna hivatalos oldalt.

12.9 béta Win7-hez elég jó, nekem bevállt. Még jobban engedte a tuningot pl. Windows 8 nem szereti azt vettem észre. Talán Win8-ra majd a 12.10 Whql
-
Tomix24
addikt
válasz
BalaNce87
üzenetére
Az nagy igazság, hogy a minimum FPS 22-25Fps-re is le tud esni nem kellően erős proci mellett hiába a magas MAXimum Fps, és amikor 70Fps-ről csak egy pillanatra esik is le, az rohadtúl meglátszik. PL az új WRC3. 60 Fps-el repesztek, erre leesik 25 Fps-re, de csak úgy random egy pillanatra. Gondolhatod mennyire élvezetes tud lenni. Tehát húzhatom maxra a VGA-t, és a Procit, és vehetek le egy két effektet hogy ne forduljon elő.
Jó mondjuk olcsó húsnak.. 15K körül költöttem a procira, mit várok 50K-s VGA-k mellett. -
Tomix24
addikt
Jaja, ezeket 5 perc alatt találtam, most nem tudtam nagyobb keresést végezni. Van ahol elég a procid, van ahol kisebb hátránnyal indul, de egy 4 magos AMD-nél azért jobban megy neki a játék az biztos. Én is gonba vagyok, mert alaplap+proci csere kellene, de nagyon nem biztos hogy azért a pár FPS-ért Intelre váltok. Majd kiderül

-
Tomix24
addikt
Srácok, itt minden szinte a tuning-ról szól. De alul feszelte már valaki?
Több az eltöltött időm pl netezéssel, és ahhoz nem kell ennyi erő
Valakinek van bevállt "minimuma"?
-
Tomix24
addikt
válasz
seederking
üzenetére
Addig húzod, amíg engedi, nem kell szerintem tartani semmitől. Max kifagy, és újraindítod

Mondjuk lehet van összefüggés a tuningolhatóság és az alap fesz között. -
Tomix24
addikt
Ez egy sok játékból összelőtt CPU táblázat:
KB reális lehet:
-
Tomix24
addikt
Ez nem vita tárgya
A Procid nem hajtja ki a játékok 50%-át legalább ezzel a karival még 1080p-n sem. Én már kipróbáltam I72600K-val, és az fölényes sok játékban. De sok ilyen teszt is van. Ez van, törődj bele.
100 helyett 80 Fps-ed lesz max, nem nagy szám.AMD kevés sajna, majd én is cserélek egyszer.
-
Tomix24
addikt
válasz
Alpachino
üzenetére
Jaja a gyengusz Llano proci rontja az Összpontszámot, max átviszem megint rokonhoz, és Corei7.2600K-val húzva is megnézem.
Nem lehet hogy túlhúztad a VGA-t? És mint amikor a procit túlhúzzák(túlmelegszik, akkor gyengül automatikusan) 1230/1377MHz - ott matematikailag nálamnál is több pontot kellene kapnod.. Vagy kifogtam egy jó karit

-
Tomix24
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
Ezzel a beállítással ment le: [link] 12.9-es béta Catalyst. És 1305Mhz Ram és ~1150Mhz Core, +20 power és 50% venti Asus Tweak-el. Ugyanezen beállításnál 43%-al több FPS-t kaptam Sniper Elite V2 Benchben mint a gyárimmal. 7500+- a 3D mark11-ben Performance beállításnál. Szerintem reális lehet ennek fényében.
Miért ti mennyit kaptok 3Dmark11-ben Performance-ra? GPU eredmény kell csak. Mert ha pont ennyit, akkor itt a China-ban van valami nekem rosszul beállítva.
-
Tomix24
addikt
válasz
Tomix24
üzenetére
És azt vettem észre hogy ez a progi szereti az Intel procikat, meg a plusz szálakat is.. Nekem egyik sincs.
Most GTx660 szinten van ahogy látom a lenti kolléga belinkelt eredményéből , Intel procival "GTX660 kicsit húzva" szintig el lehet jutni. Ami nem kicsi fegyvertény. Jó kari, ügyes kari

-
Tomix24
addikt
válasz
synthattik
üzenetére
-
Tomix24
addikt
A boltosok úgy szereznek plusz hasznot, hogyha van áresés(és most épp van bejelentett külföldön mindenhol) akkor a Magyar boltok felviszik gyors az árát pár ezerrel, és utána akciózva ugyanazon az áron kapod mint az emelés előtt. Így nyerik azt az összeget amivel a gyártó csökkentette. Legalábbis én ezt tapasztalom mindenütt

-
Tomix24
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
1 GB. Annyim nem volt sajna pénzben hogy 2 GB-ost vegyek, de szerettem volna egy erős karit..
980MB-ot tol bele a Ramjába a BF3 úgy hogy minden maximumra van állítva, és pont nem tojta össze magát, meglepetésemre. ~30 Fps körül ment úgy átlagban, kis húzással. De a filterek tolják tele a Ramot, pl Max Payne 3 a jó példa erre, így ott max leljebb veszek az élsimításból hogy bele férjek. Eddig csak ott fogyott el a VRAM egyedül. Minden új játékot kipróbálok, végig viszek ha lehet.
-
Tomix24
addikt
Egyszerű futtasd le a 3D mark11-et(Az pártatlan), úgy és annyira húzod amennyire akarod a karit. Az én karim 45K volt, a tiéd 55-60K, több? . A kettő eredményéből kiderül mekkora is a különbség ÁR/Érték.
Az enyém most 7950-es gyári szinten van kb, tehát az ÁR/Érték arány jónak mondható. Sniper V2-nél 42%-os az erő/Fps növekedés stabilan.
-
Tomix24
addikt
-
Tomix24
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nálam a default, vagyis Directx11 és csak elindítom(1280,stb gyári beállításon)
Kicsit többet dob: [link]
Llano + 7850 1GB Sapphire. -
Tomix24
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Jaja, ki kellene egyezni egyfajta beállításban, és akkor össze lehet nézni az eredményeket. 1080p az jó, mert ez a progi processzor igényes, és az alap 720p-ben az Intel procikon többet dob. De ezt is megnézhetnénk ha van itt még valaki akit érdekel.

-
Tomix24
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
A tesztekkel az otthonit nem érdemes összehasonlítani, hisz nagy eséllíel nem ugyanazon processzorral rendelkezel, mások lehetnek a Driver beállításaid,illetve maga a driver is. Tehát nálad ugyanazon kártyákkal más lenne a diagram, de lényegében ugyanaz.. A Dirt is valós játék, csak az Nvidiások félnek tőle, mert 10nél több lámpa világít benne, és ettől elhasal bármelyik kártyájuk. De persze, teljesen játék függő, van ahol az Nvidia jobb kicsit, van ahol az AMD, ezt aláírom. De a Compute olyan fegyvertény, mint a Physx, hisz lesz annyi játék ami használja a compute-t, mint ahány a Physx-et.
-
Tomix24
addikt
Hát hogy a 660-nál 90%-ban jobb egy 7870. Amit a kolléga kérdezett.
És ha kicsit erősebb számítási feladat van akkor a 7850-esem is meg mogyorózza a GTX570-et is ami 2x annyiba kerül, és VALÓS játékokban..
Nem kicsit röhögtem a haveron akivel teszteltünk.. Csak a szintetikus 3D mark tesztekben tudott villogni. Szóval a GF számomra jelenleg vicc kategória a gyenge és túlárazott kártyáival. Sőt 1 éven belül annyi húzócím lesz, köztük 100% lesz jó pár Compute számítást igénylő, amivel az előny csak nőni fog. De javíts ki ha tévedek. Physix mint előny nem játszik, mert mindenhol csak a "lepedő" effekt, meg az a 20 darab morzsa van, ami a falakról lepotyog. -
Tomix24
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen, és ezt a Compute számítást sok játék ki is használja.
Ez a progi is Compute számítást használ: Jó benchmark, leverem a 70-80K-s GTX-eket
-
Tomix24
addikt
válasz
Peetyaa
üzenetére
Én gondoltam talán kifogok egy tunning barát 7850-et, és így lett szerencsére. MEgspóroltam 9K-t. És még szerintem van benne..
Sniper V2 Benchmark . - 1162Mhz Core 35.1% - 1305Mhz Ram 8.7% Ram --- 42.5% Fps tunning+ 20% PowerT
Gyári VS Húzott eredmény (Amd Llano procival)

-
Tomix24
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Mármint melyik pontszám sok vagy kevés? A benchet telepítettem, magától végigfut, és dob egy pontot a végén:
Valahogy így : Ez a karim + rokon Corei7-e. Akadt a videó, de a végén azért jó pont lett.

Megnéztem az 580-ét is, bocs az több:
4 mag + HT húzva és Húzva az 580 : 62,5Fps -
Tomix24
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
De pl ez is jó teszt lehet. Fix pálya, DX11.
Angolul install, majd dx11, és állítás nélkül elindítod. A végén adja a pontokat.Chinese Unreal Engine 3 DirectX 11 Benchmark
Corei7 2600K + 7850 Sapphire(30% húzással)

-
Tomix24
addikt
3.2GHz-ez járattam a 3670K-t, de van a családban A8-3780K is, az stabilan 3.5Ghz-et megy, de teljesítményben már nem segít sokat 1-3 fps.. 3.4-re az A6-ot simán lehetett húzni, de ott sem volt értelme tartani, csak melegedett feleslegesen. Corei 5 2400 kell 7850 és felett legalább/minimum.
-
Tomix24
addikt
Ha valakit érdekel. Lehet másnak is bevállnak ezek az adatok:
12.8 helyett AMD Catalyst 12.x (9.001 September 4) Unofficial
Elpida Ram-os VGA - SAPPHIRE 11200-16-20G - 1GB DDR5

Nálam ez a kártya vége: Chinese Unreal Engine 3 DirectX 11 Benchmark + Llano A6-3670K (de igazából nem a proci a lényeg)
A harmadik mérés után már negatív irányba mentek az FPS-ek, hiába a fesz adás pluszba.. Úgyhogy meglett a vége.1. China - Gyári 860Mhz Core - 1200Mhz Ram

2. China - 1050Mhz Core+22% - 1300Mhz Ram+8.3% Ram --- 15% Fps tunning

3. China - 1108Mhz Core+28.8% - 1300Mhz Ram+8.3% Ram --- 1% Fps tunning

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Peugeot, Citroën topik
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Assetto Corsa Rally
- Hardcore café
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- RTX-3080 és RTX-3070Ti kártyák eladók
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi