Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
atomanti19
aktív tag
Helyes, szar az egész úgy ahogy van.Nem is értem pontosan mit is akart ezzel az AMD?!?!
Nyilván sok mindenki nem engedhetett meg magának egy 7850 et a 7770 helyett de akkor is.Szerintem 10db 7790-ből 3-4 kapásból hibás vagy valamilyen anomáliát produkál. Nekem 3-ból három rossz volt.
( khm...asus..khhmm)Mindet bevizsgálták és ténylegesen a kártya volt a rossz!Nemsokára kapom a 4.-et de azt már eladom ha ugyan valaki megveszi.. Helyette pedig 7950-re váltottam.
Sokkal több időt kellett volna a fejlesztésbe fektetni, de csak arra mentek hogy a piacon minél hamarabb betöltsék az űrt a 7770 és a 7850 között. Az eredmény szánalmas. Pedig egy nagyon jó kártya is születhetett volna! -
Atesz1978
senior tag
A 7770 ha jól emlékszem 2000-es fordulat alatt volt terhelve de ugyanez elmondható az egy ventis 7790-ről is! A 7790 2GB-os verziót ne vedd meg mert teszteken szinte semmivel nem gyorsabb akkor már inkább a 7850-et válaszd szerintem! Most hogy mondod kicsit felment az ára de itt még elég jó áron van!
-
Atesz1978
senior tag
Én erről váltottam erre és azt mondhatom hogy idle a 7790 is teljesen hangtalan de játéknál megjön a hangja mert 2400-ig is felmegy a fordulat gyári vezérléssel a nagy melegbe még egy kicsit feljebb is! Igazából 2000-es fordulatig alig hallható ami a Sapphire Trixx-el erre a fordulatra beállítva megoldható a némaság és így is a hőmérséklete csak 60fok és 65fok között van! Én is így használom és a bekapcsolásra visszatérve nem pörgeti már fel a ventilátort! Szerintem jó kártya, én csak ajánlani tudom!
-
Peaceliker
addikt
Ezek a "nyers adatok", innen "tudom", hogy halkabb... de van teszt is az oldalon.
-
Atesz1978
senior tag
Akkor Asus vagy Sapphire közül válassz! Msi vs Asus teszt! A megfelelő programmal amúgy alig hallhatóvá teheted szinte akármelyiket!
-
Alister71
nagyúr
Az 5870 lényegesen erősebb már, az olyan 6950 szinten van. Mikor vettem az új 7770-est, én is gondolkoztam, hogy behúzok egy használt 5870-est 30 körül, de az ész-érveket átgondoltam párszor, és lemondtam róla. Régiek már nagyon, gari szinte egyiken sincs, fogyasztása is rengeteg, jönnek a driver mizériák, ha el kéne majd adni, már képtelenség lesz, esetleg bedöglik, és akkor kidobtam 30 ezret......sorolhatnám.
-
Alister71
nagyúr
Az új driverek mindenképp a 7770-nek fognak kedvezni, a 6870 már semmiből nem fog profitálni, az már kifutotta magát. Hamarosan abba a stádiumba ér, hogy vissza kell rakosgatni a régebbi drivereket, mert az újakkal már nem lesz minden fasza. A 7000-es széria újításai + a fele fogyasztás szerintem mindenképp a 7770 felé billenti a mérleget. Én tuti kerülném messzire a korábbi szériákat.
PeL: tuningolt 6870: klikk, tuningolt 7770: klikk (saját)
Tudom, hogy csak 3D mark, de DX 11 és tesszelláció, ami pont a lényeg. -
ViZion
félisten
4 pines, mert visszajelzi a fordulatot. Nekem is felpörög, az egész nem tart 2 sec-ig. Ha ez is zavar, akkor komolyan keress passzív VGA-t, vagy hngszigeteld a házat. Cserélgetheted a kártyákat az idők végezetéig amúgy. Másrészt monostabil multvibrátor amit keresel, elég csak a + vagy - megszakítani, beállítod a késleltetést, ennyi. Max a BIOS VGA fan hibát fog jelezni.
-
mexel
veterán
Közben rájöttem hogy az első teszt még más felbontásban készült. 1680x1050 helyett még 1024x768-ban. Így érthető miért lett kisebb a teljesítmény. (ennyit számít egyébként a felbontás a teljesítménycsökkenésben?)
Kipróbáltam a 7850-est is, az nem porszívózik, az nagyon halk. 2 ventis darab.
-
KAMELOT
titán
Sapphire HD7770 GHz edition 28.700ft Remélem az ár is megfelel!
-
embe
nagyúr
Ha már 7850-es, akkor inkább egy 2gb-os verzió nem? ~4600 Ft. eltérés van csak.
-
andras888
aktív tag
Engem is most kérdeztek vga-ról fhd ba.
Giga 7770 1gb, giga 650ti 2 gb, giga 7850 1gb oc illetve ennek a 2 gigás változatát néztem a pcx.
Tudom hogy 7770 es gigákal volt gond, de nekem is az van és tökéletesen műkszik, sőt tuningot is bírja.
Illetve a 3 év gar is tetszik, illetve a hűtésük eléggé tetszetős. -
ViZion
félisten
ezekkel az elgondolásokkal több probléma is van: Venti ki-be kapcsolgatás jobban megfekteti, mintha csak levennéd a fordulatot. Sztem 5 V körül forog még és tutira hangtalan. IGP-val 7770 úgy tudom nem műXik együtt, de majd kijavítanak ha mégis. A monitor ide-oda kapcsolgatás önszopatás, ahogy írták is.
Hangszigetelő szivacsból ~ 2000 Ft egy négyzetméter. Veszel egy normális, nagy házat, beleragasztod, kész. Nem tudom milyen tápod van, nem azt hallod esetleg? -
KAMELOT
titán
Zero core-nál ilyet én még nem is hallottam, hogy leállítsa a ventit. Pedig nekem is 7770 van.
1 monitorra 2 külön VGA?? ez is érdekes. És ez mire jó? 7770 is 2D-ben 3W-ot fogyaszt.
Nincs értelme kapcsolgatni a IGP és VGA-t.
Még 5 éve lett volna értelme ennek a megoldásnak, amikor HD4850 fogyasztott50W IDLE-ben.
Ma ez már értelmét vesztette. HD7970-nél is IDLE 15W zero core-nál 3W szintén. -
ViZion
félisten
Nem tudom ki mondta, de gondolkodjunk egy profitorientált vállalat mérnökének az agyával 1 percre:
Vajon megdícsér a főnök, ha olyan ventit használok, ami terhelve is csak 35%-on pörög? Rizikó. Ilyenkor egyel kisebbet raknak rá...
Mondjuk 18 celsius fokos szobában rövid ideig terhelve talán hihető lehet a 35% és hogy nem melegszik, de ahhoz brutál jó ház hűtés is kell. -
Janou
őstag
Akkor másképp mondom. Tuti működni fog, csak abban nem vagyok biztos hogyha érzékeli hogy pl. 500at forog 1000 helyett nem emeli-e meg még annál is jobban, hogy mégis elérje az 1000et. Ugyanis szerintem úgy szabályoz hogy hőmérséklet és fordulatszám függvényében. Tehát ha te ellenállással lecsökkented a fordulatot akkor utánaszabályoz mert jobban melegszik és gyorsít. De ez csak az én elképzelésem.
-
Janou
őstag
Szerintem is potméterrel oldd meg. De ha mindenáron ragaszkodsz az ellenálláshoz, akkor számolgatni kell. 8-9 V-ot szeretnél. Tehát 3-4 Voltot kell elfűtened az ellenálláson. Megnézed milyen áramerősségű a venti vagy leméred multiméterrel és már kész is. R=U/I mivel egyenáramról beszélünk. Amúgy egy elég kis értékű ellenállásról lenne szó. Pár 10 Ohm.
-
Str8 sk8r
őstag
...egyébként az általad említett problémával én is szembesültem, és valóban zavaró...én azt hittem, hogy a bekapcs pillanatában arra a rövidke kis 1 mp-es felpörgésre gondolsz...de ha jól sejtem, minden win induláskor van egy kb 10 mp-es full speed venti üzem, ami azért már engem is zavar...elsőre azt hittem hogy az afterburner bugol, aztán megértettem mi is a problémád...lehet csinálok egy elektromos áramkörös mókát, ami kiküszöböli ezt a jellegű zavaró tényezőt (bár itt jegyezném meg, hogy ha belepiszkálok a venti tápellátásába, az ugyenolyan garanciavesztést vonhat maga után, mint a hűtőcsere)...
...általános kérdés : az afterburner progin láttam, hogy mintha lenne ott valami magfeszültség állítására is lehetőség (gondolom tuninghoz), és gondoltam abból is lehetne kicsit visszavenni üresjárat esetére, illetve alig terhelt állapotra...van rá mód a progival, vagy egy másikkal?
...
...(#4975) ViZion : ezen nincs is mit vitázni - az 5, és a 12 volt közötti eltérés igyekszik kiegyenlítődni, így a köztük lévő 7 voltos eltérés mérhető, és akár hasznosítható feszültség, azaz egy-egy ventit simán lehet üzemszerűen használni így is...az már másik kérdés, hogy terhelésnél melyik feszültség melyik felé igyekszik elhúzni a másikat, és hogy ennek hatására a tápegységben melyik alkatrész kezd el jobban melegedni...
-
Melorin
addikt
Pontosan ahogy írod: +12-be megy a venti + vezetéke, a +5V-ba pedig a venti - vezetéke.
A potenciálkülönbség így a +12 és a +5 között pontosan 7 Volt és mindig is annyi lesz
A 12 volt is a 0-hoz képest 12. Mindíg valamihez viszonyítva kell nézni a feszültség mértékét.
Nem lehet így tönkretenni semilyen tápot.
De lehet szórakozni más dolgokkal is. Pl ha minden igaz az ATX tápcsatlakozón, ami az alaplapra megy, a fehér vezeték -5V. Tehát a -5V és a +5V között 10V a különbség. Lassabb a venti mint a 12V, gyorsabb mint 7V.
Stb.... -
-
oliba
őstag
Nem is olyan rég volt a Sapphire 7800-as széria fekete halála, esetleg a Gigabyte 6850-es széria fekete halálja.
Attól, hogy alkatrészekből fele van rajta, még ugyan úgy rá lehet rakni a szart, csak fele annyit kap belőle, eredmény ugyan az lesz.
Persze nem azt mondom, hogy szar, de mivel "ismerem" az ASUS-t ott bizony igen nagy spórolás van. ASUS spórolós kártyát és lapot nem szabad venni, inkább vegyél Gigabyte-ot.
-
ViZion
félisten
öööö... nem így van. A GPU 1 dolog, mellé a ram és a maréknyi egyéb alkatrész a másik. Giga is eltért a reftől, voltak is gondok. Alkatrészekben is nagy a szórás, olvass táp teszteket, vagy DAC tuningokat, rengeteg a papíron hasonló ám végül egészen különböző minőségű alkatrész.
-
oliba
őstag
Nekem a TOP verzió van meg. A TOP-ból nem is készült V2. A V2 az az alapverzió gyárilag 20Mhz-cel ócésítve. Ez a kemény tuning választja el házon belül a gagyi 7770-estől.
(#4910) =HG= : szerintem is kurva gáz, de ez kellett a népnek. Lusták takarítani. Az a por, mint ha nagyon kimenne házon kívülre. A problémát nem oldja meg...
(#4911) mexel: azért a végén le merném fogadni, hogy a szar helyett veszel egy másik szart
Nem tudom milyen az az ASUS, de saját tapasztalat útján meg sem szeretném tudni
-
Atesz1978
senior tag
Sapphire Vaporx-et nézted már? Nagyon halk és hatékony hűtésű gyárilag emelt 1100/5200-as órajellel!
-
-
ViZion
félisten
Ha csendeset akarsz, akkor van Sapphire Ultimate is, ami passzív... csak nincs itthon sztem, ha vki látna árat, akkor linkelhetné is.
Alaplap is érdekes dolog, hidd el, okkal ajánlják a felső ketegóriát. pl. ASUS alaplapok szépen skálázódnak, alsó szegmensben alig van esély tuningra. Sajnos az van, h olcsó lapon vagy sz@r a hang (raktam össze irodai konfigokat, némelyik szánalmasan szól), vagy kevés USB, nincs hűtés a FETeken, vagy itt-vagy ott spórolnak a gyártók. Ennek a spórolásnak meg anyázás a vége. Itt a jó kis kockám, alig 10%-ot lehet húzni, mert ASUS olyan feszültség dropokat csinál, hogy nem stabil. Pedig ezt nem irodai gépekhez szánták elvileg...
-
embe
nagyúr
Ha ennyire vájtfűlű vagy, akkor vegyél egy olcsó karit, és dobj rá egy bazi nagy passzív hűtőt. pl:Alpenföhn Peter
Ezek a karik nagy hőt amúgy sem termelnek, a ház venti elég lesz a szellőztetéshez.
-
_Smooth
senior tag
Mármint mi?
400W legyen már elég egy 7770-nel szerelt átlagos konfignak (nem 32db HDD meg 2×6magos akármi)... legalábbis valami normálisabb tápból.
80W TDP-ről beszélünk... nem 280!Én spec még 7850 esetén se cseréltem volna le a mostani 400as Corsair-emet, pedig az több, mint 1,5× annyit fogyaszt, mint a 7770.
Szerk:
Vagy a saját kommented volt téves?
mert akkor kozom vissza... -
ViZion
félisten
Eléggé elferdíted amit mondtam, lesz@rom igazán, azt vesz mindenki amit akar.
Hasonlatod érdekes, de qrvára nem 10% az árkülönbség.
Biztos kibaszásból ajánlunk valamit a _tapasztalatok_ alapján.
Jah, és belekötsz, amikor megvetted a Giga kártyát -az ajánlások nem erről szólnak a topikban- majd szidod, h hangos...
Téma lezárva részemről.dragonfx: amiről Te írsz, az megint más. Ha van egy keret, amibe bele kell férni, az indok. DE! Itt arról volt szó, h milyen vajon. Leírtuk. Inkább a bevált, jó hűtésű, mint ez. Ebbe lehet belekötni innen is-onnan is, de azon nem változtat, h pár ezressel drágábbak jobbak (mint pl. CPU-nál is sokszor 5-6 k a különbség).
-
ViZion
félisten
Olvasd el mit írtál:
"valószínűleg teljesen jól ellátja"
Kiemelve a lényeget: "valószínűleg"
Ha lenne mondjuk 5-10 k a difi, akkor kockáztass. De pár ezres felárat megér a bizonyítottan jó hűtés, nem? Ha neked nem, akkor rendej, ennyi. Én az OC-re sem sajnáltam a pénzt, nem hetente veszek VGA-t. Viszont sem megbánni, sem eladni nem akartam, így áldoztam többet, a garantált többlet sebességért. Mások tuningolnak, ennyi. Te döntesz. -
vlevi
nagyúr
Nem írják konkrétan, hogy mennyi hangja van, de azt írják, hogy jó.
[link]
De itt a DirectCU-t tesztelték ( [link] ), és az igencsak halknak jött ki.Annál 1db-el halkabb a Sapphire Vapor-X [link]
A Gigánál minden halkabb
[link]
Visszaolvastam, és úgy láttam, a Gigabyte HD 7770 OC 1 GB-val kapcsolatban kérdezgettél.Amúgy ezek a tesztek nem tudom, mennyire mérvadóak, mert azért találtam elég nagy szórásokat is.
Pl. a játék teszteknél az Asus 7770 a Stalkerben lenyomja a másik tesztben hasonlított 7850-et, is[link] és [link] , de egy másik játékban, pl. BF3 már helyreáll a rend, és kb egy szinten van a Sapphire-val. [link] és [link]
Pedig mindkét tesztben i7-es configgal teszteltek. Szerintem valamit benéztek, és kikapcsoltak valamit a Catalystben, vagy az a Catalyst nem volt hajlandó bekapcsolni valamilyen számításigényes dolgot. -
mexel
veterán
Valami driver gond lehetett a zerocore probléma. Atiman uninstallal leszedtem a régi drivereket, új fel és most szépen visszajön minden módból a kártya. Azért még tesztelem
A venti miatt viszont le kellene cserélnem, csak a Sapphire 2 év garija visszatart. Ez az Asus milyen? Jó és halk? Van tapasztalat? Jobb mint a giga?
-
oliba
őstag
Szerintem én is kevertelek, sok a probléma mostanában itt... bocsánatot kérek
(#4775) Valerie90: szerintem ez valahol gpu hiba lesz, vagy rossz órajelvezérlés, passzolom, de ilyet még nem olvastam, hogy 2D-be lehal a rendszer. Láttuk már ZC alatt, láttuk már játék közben, de netezés közbeni hibát még nem. Megpróbálnám visszaadni és kérni egy másikat, mert fura anomáliáid vannak. Ha pedig azzal is gond lesz, akkor veszel egy GTX660-ast, vagy GTX650Ti-t
-
ViZion
félisten
Tegyél rá valami késleltető áramkört, indulást bírja passzívan is
NewmanHD-t kered, ő a flash király itt.Sanyi19: rengeteget adnak el ezekből, többnyire azok keverednek ide, akiknek gondjuk van. Tehát a fórum NEM releváns meghibásodási szempontból. Nyugodtan vehetsz 7750/7770 VGA-t, Sapphire és ASUS ajánlott legfőképp.
-
vlevi
nagyúr
"be van állítva x idő után kikapcsolásra, akkor visszajön-e a kép a 7770-essel"
Egyszer volt, hogy nem jött vissza. Az azthiszem, a 12.8-as driverrel volt. Azóta a 12.10-es, illetve a 12.11beta6 van fenn, nem emlékszem, hogy lenne ilyen.
A kártyám egy Sapphire 7770 Vapor-X, a rendszer pedig Win7x64.
De nem mernék rá megesküdni, hogy végleg megszűnt a hiba, mert viszonylag ritkán szokot magától bealudni nálam a monitor. Én inkább az egész gépet altatom, sőt, amióta SSD van, azóta marha gyorsan indul a rendszer, ezért inkább ki is kapcsolom teljesen. -
Alister71
nagyúr
"Sok minden viszont javult a 8-ban, sok jó dolog van és gyorsnak is tűnik." - ha a 7-et nem is használtad, honnan tudod, hogy mi javult, és mi nem?
Én az Aug 15-i msdn megjelenés óta használtam a 8-at, cserélgettem a 7-el rendesen.De folyamatosan rá kellett jönnöm, hogy a 7 jobb még egyenlőre, a driverek sokkal kiforrottabbak.
mclaren777: ezt
-
bozont
veterán
A legjobb ha írsz bios ügyben a vga gyártónak, meg elregéled a problémát, ha szerencséd van majd mondnak valami okosat is. Meg szerintem nyugodtan írj az AMD-nek is, nem baj minél többször hallanak a problémáról.
De addig is az a megoldás ami szóba jöhet, hogy te manuálisan kapcsolod ki a monitort és nem a windowsra hagyod.Nem tudom olvastad-e a #4744 hszemben a kiegészítést. A monitorod HDMI-vel van összekötve a géppel?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest