Hirdetés
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Henker2 #28736 üzenetére
Arra nincs garancia, ugye.
Pl. a friss xfx merc 6800xt-m jól húzhatónak látszik, de ebből semmilyen következtetést nem lehet levonni. Ezek már eleve kihegyezett kártyák. Illetve, ahová kevés, oda húzva is az lesz. Szerintem inkább cél egy alulfesz tuning, hogy halkan és hűvösen adjon le elfogadható teljesítményt. Többire ott a 3dMark"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
ScomComputer
veterán
-
jimpo
senior tag
válasz Henker2 #28807 üzenetére
Coil Whine Explanation & Demonstration Linus Tech Tips A lényeget hallani fogod...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
NyalokAA
aktív tag
válasz Henker2 #28807 üzenetére
Coil whine
Alan Wake 2 21:9-es a monitorral ( 2560x1080 )
fsr2 quality így 1706x720 még so-so elfogadható a minőség , med-high beállítások vegyesen
Ryzen 5600x ( kb pariban van a te prociddal ) Red Devil 6700xt valami hasonló értékeknek kell majd nálad is lenni szerintem -
spleenszuru
őstag
válasz Henker2 #28924 üzenetére
Úgy gondolom, az jó gyárilag is.
Viszont személy szerint nem támogatom, nem lenne jobb egy minimum RPM-en futó venti, míg el nem ér egy magasabb hőmérsékletet a HS-ed?
MPT-ben gyökerestől kilőhető a zero RPM, illetve a minimum PWM% is állítható, a Fan menüben.
Nekem pl. az most 30%, és 60 fokig úgy is tartom a görbém.
100 C fokon 65%-ra van állítva, ezek között pedig kb. egyenletesen emelkedik a görbém.
Nem tudok képet küldeni, nem vagyok otthon.Malaka!
-
spleenszuru
őstag
válasz Henker2 #28926 üzenetére
No, nekem most ilyen, ami sokaknak már túl agresszív lehet, mert van, aki csak 50%-ig engedi a PWM-et, vagy addig sem.
A zero RPM kilövés ill. a minimum PWM állítás pedig itt van pl., de mint látod, mást is lehet itt variálni.
(A zero RPM a features fülön is kikapcsolható).Malaka!
-
kolopele
nagyúr
válasz Henker2 #29000 üzenetére
Egy 6600 esetében elég soknak tűnik, oda a 2500 bőven elég, az a plusz 3 fps nagyon nem ér meg plusz 300 mhz - et. Amúgy ma került hozzám két 6600 - as kártya, eleve nem működnek egyforma feszen (hiába van ugyanaz beállítva), az órajel is ugyanaz, csak amíg az egyik az alap 100W - ot be is nyeli, a másik csak 88 W - ot kér. FPS - ben viszont van kb. 1 fps eltérés benchmarkban. A GPU-Z ráadásul nem annyit mutat boost értéknek mint a driver, előbbiben a gyárilag is megadott 2491 szerepel, míg az adrenalinban 2596 mindkettőnél. Fura kicsit. Az általam nagyra becsült HWINFO is teljesen mást mutat mint amit az adrenalin saját monitorozó programja, főleg CPU terén, lehetetlenül magas szerinte, sokszor 90-100%, a HW szerint meg 50-60%, és inkább ez a valós érték.
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
válasz Henker2 #29000 üzenetére
2650-re boostol gyárilag, Sapphire nitro+ van benne. Mennyi szokott lenni a referencia kártyák?
azt én is észrevettem, de nekem pont fordítva, hogy az adrenalin 10% cput mutat, hwinfo meg a total cpu utilitynél 60% sőt 100% fölé is tud menni pl. 150%[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz Henker2 #29073 üzenetére
Milyen felárat? 135 ért adtam el 2 hónaposan, 34 hó magyar kisker garival, többen árultak ugyanannyiért, a 2 ventilátoros 6700xt ket meg árulják gari nélkül 110 ezrekért... az új xfx qick 160e, ha találsz még 3 ventis 6700xt-t azi s annyi. 145-150 a pulse meg asus dual. Semmivel nem drágább ha azonos paraméterekkel nézed, és a 6750-ek nél még a bányász múlt is kizárt a koruk miatt.
-
-
R0GERIUS
tag
válasz Henker2 #29116 üzenetére
TimeSpy belső felbontása mindig 1440p függetlenül a monitor felbontásától, így az, hogy a monitor milyen felbontáson van elméletileg nem számít.
Amin ennyit nyerhetett a kolléga az két fő tényezőre bomlik:
- VRAM +100 és Fast Timing jelentősen dob(hat) rajta
- UV és Power Limit miatt magasabb valós órajellel futott a tesztPl. hiába a RX 6950 XT-n 2669 MHz a maximum (gyári) órajel, a TimeSpy 300W környékén kb 2400-as értékeken fog mozogni a terhelés miatt (léghűtés mellett).
Az UV azon segít, hogy tovább maradjon magas az órajel és ne legyen 'thermal throttling', amíg a Power Limit abban az esetben, ha amiatt nem tudja tovább növelni az órajelet a kártya. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Henker2 #29128 üzenetére
Egy pont alatt még stabil, de már nem ad le akkora teljesítményt. Ami persze sztem nem baj -csak ott van jelentősége, ahol rendesen húzva épp megvan a vsync range, spórolósban meg nem és mondjuk nem akaródzik lejjebb adni a minőségből. Ld. Alan Wake; az nagyon durva meglepetés nekem.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest