Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
őstag
Kár hogy az FSR3 támogatás határát az 590-nél húzták meg nem eggyel lejjebb, az még tovább javítaná az összképet.
-
xtremist
őstag
válasz
morcosharcos #32560 üzenetére
Az fsr4 állítólag az lesz.
-
xtremist
őstag
válasz
M0ng00se #32554 üzenetére
A stalkernél tragikus az fsr implementáció, natívban is nagyon rosszul néz ki, úgyhogy nem jó ötlet. Dlaa-val és dlss-el nagyon jól működik, tsr-el is jól néz ki viszont az teljesítményben nem segít annyit mint a dlss.
-
xtremist
őstag
Ha csak alulfeszelni akarsz akkor a legegyszerűbb ha kis (20-25mV) lépcsőkben csökkented amíg el nem kezd kidobálni. A power limitet is lehet hogy tudod csökkenteni jelentős teljesítményvesztés nélkül, és a hőmérsékleten nagyon sokat tud javítani, ezt is ki kell kísérletezni kis lépcsőkben lefelé haladva. Jó ha egy adott benchmarkkal (pl 3dmark) figyeled következetesen a változást hogy lásd egyértelműen hogy mi történik.
-
xtremist
őstag
válasz
turbokappa #32343 üzenetére
Elvileg nem kell, ha gyanús hogy csere után a ventilátorok nem úgy mennek ahogy kéne akkor mégis.
-
xtremist
őstag
válasz
morcosharcos #32332 üzenetére
Az a baj hogy a led akkor is megy ezeknél ha a ventilátor fan stoppal áll, így aránytalanul sokat világít. Tényleg az járt jól, aki a kis kapcsolóval eleve kilőtte.
-
xtremist
őstag
A hellhoundoknak nagyon hamar elromlik a led a ventilátorban, a működését amúgy nem befolyásolja, és nem utal az elhasználódás mértékére. Az asrock phantomál viszont igen, ott a középső ventilátor hamar lógós lesz és csattog induláskor, olyankor már általában nem is megy az összes szín. Amúgy az lenne a legjobb modell, csak már nehéz jó állapotút találni. Rx6650-ből könnyebb, mert azok már nagyrészt kimaradtam a bányászlázból.
-
xtremist
őstag
Ha valaki még a végén felszállna az Rdna2 vonatra, zöld manónál a Ref rx 6750xt kártya 142e.
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz
Mans20 #30293 üzenetére
Tudom hogy ez nehezen hihető, de szinte semmit nem hallani a ventilátorából, néznem kellett adrenalinban hogy mikor kapcsol be. A 3 alpenföhn bemeneti 120-as ventilátor hangja 800-as fordulaton teljesen elnyomja. Egyáltalán nem hasonlítható a régebbi dell oem-ekhez. Az r5 430 ilyen fordulaton mindent túlvisít, meg kellett csinálnom noctua modra, itt meg semmi...
-
xtremist
őstag
Rx 6300 /a pusztító/
2 óra Sims 4 max grafika 1440p 60hz
Egy AMD kártyám sem produkált eddig ilyen jó ASIC-et (vagy fogyasztást)
-
xtremist
őstag
Köszi, ebbe még nem futottam bele, biztos azért mert 5 napja rakták fel én meg nem foglalkoztam vele mióta karácsony előtt megrendeltem. Fogom tesztelni es rakok fel hwinfo-t róla, de már az eddigiek alapján is azt mondom, hogy kb egy gtx 960 szintet tud 45w-ból. Fsr megy rajta, a nevetséges elméleti paramétereihez képest meglepően használható.
-
xtremist
őstag
Egy szörnyeteget szabadítottam a világra.
-
xtremist
őstag
válasz
RetepNyaraB #29825 üzenetére
A gonosz zöld törpe jelenleg 16 féle gainward kártyát tart polcon, szóval azért előfordul. Nem rossz márka, nem is kiemelkedő, mellesleg a Palit is ugyanaz a gyártó.
-
xtremist
őstag
válasz
RetepNyaraB #29823 üzenetére
A Gainward tudomásom szerint radeont nem is gyárt hd 4000 széria óta..
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz
RetepNyaraB #29487 üzenetére
Ez a fajta 6700 nagyon vissza van véve, ha feltolja a power limitet maxra, akkor sincs ott mint a többi kártya alapból, pedig a hűtése nem rosszabb. MPT-vel még tovább lehet húzni negatívumok nélkül, csak azt első körben nem szoktam javasolni.
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
6900-at láttam javítós blogon. Bármelyik repedhet ha hülye a tulaj, de azért a gyakoriság nem mindegy. Valaki írta redditen hogy letette az asztalról a gépházat a földre, nem leejtette csak letette, utána nem indult a gép, és krisfixnél megállapították hogy pcb repedés a pcie csati mellett. Szóval oda kell figyelni, mindet kitámasztani.
-
xtremist
őstag
válasz
Ezustroka #29381 üzenetére
Azzal a generációval szerintem még semmi gond nem volt, esetleg kicsit hangosabb az átlagnál. Pont utána kezdtek jönni a bajok. Megvettem a 2060 windforce-ot 220 ért (
) azt a békabrekegést ami jött a ventilátorokból, 2 hónapig bírtam hallgatni. Az rtx 3xxx és rx 6xxx szériáknál meg a pcb repedés...
-
xtremist
őstag
válasz
FST200 #29371 üzenetére
Próbáltam mindkét kártyát sima 5600-zal b550m steel legend alaplapban. Kiszolgálja mindkét kártyát, de ha választhatsz mindenképp 6800. Nem mondom hogy szándékosan csalnak a tesztekben, de már nem egyszer jártam úgy, hogy máshogy alakultak az erőviszonyok a valóságban mint a tesztek alapján várható lett volna, és a legdurvább eltérés a 6750xt/6800 összehasonlításban volt a 6800 javára.
-
xtremist
őstag
válasz
rasotamas #29305 üzenetére
Volt legalább egy időszak, amikor az xfx csak a black kiegészítő jelölésű kártyákra rakott rage biost, a simákon vagy két egyforma volt, vagy egy sima meg egy bányász. Nem tudom hogy ezt időközben variálták e és hogyan, de biztos hogy volt egy tartomány időben, ahol így volt.
-
xtremist
őstag
válasz
Boda Dániel #29273 üzenetére
A 11 re felfrissítés még rosszabb mintha semmit nem csináltál volna. Le kell gyalulni és egy win 10.
-
xtremist
őstag
válasz
Boda Dániel #29256 üzenetére
Windows újratelepítés?
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
válasz
Henker2 #29073 üzenetére
Milyen felárat? 135 ért adtam el 2 hónaposan, 34 hó magyar kisker garival, többen árultak ugyanannyiért, a 2 ventilátoros 6700xt ket meg árulják gari nélkül 110 ezrekért... az új xfx qick 160e, ha találsz még 3 ventis 6700xt-t azi s annyi. 145-150 a pulse meg asus dual. Semmivel nem drágább ha azonos paraméterekkel nézed, és a 6750-ek nél még a bányász múlt is kizárt a koruk miatt.
-
xtremist
őstag
válasz
Morszi1999 #29068 üzenetére
Cmos reset volt?
Nekem legutóbb driver újratelepítés után csinálta ezt egy 6600-zal, valószínűleg amiatt hogy elfelejtettem a netet kilőni közben. CMOS reseten kívül nem segített semmi. -
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
-
xtremist
őstag
Nekem azon a gépen amiben volt a kártya 60 fps nél le van korlátozva minden, azt nézem hogy azt visszaesés nélkül tartja e, így a fogyasztás adataim sem mérvadóak ha a csúcsteljesítmény érdekel. De a ranch sim ment stabil 60 fps-t, cyberpunk rt nélkül szintén, GHPC is, az in sound mind még 4k-n is. Techpowerup tesztben láthatod hogy ha elengedik mit tud.
-
xtremist
őstag
válasz
bobalazs #28236 üzenetére
A 6900xt- n próbáltam utoljára márciusban, mert annak a gyári értékei 56 fok be 50 fok ki. Be tudtam ugyanúgy írni, egy ki be kapcsolásig így is ment, aztán visszaált. Csak azt fogadta el, ha a gyári hiszterézisnél kevesebbet állítottam, annak meg semmi értelme. Az afterburner fejlesztője leírta a fórumon hogy ez már igy marad, meg ő a háborús helyzet miatt nem nagyon tud ilyesmivel foglalkozni. Azóta jött ki AB frissítés, de már nem volt meg az a kártyám. Az xfx- nek meg sokkal nagyobb a hiszterézise, így ott nem igényel belenyúlást. A powercolornak is 55 be 35 ki a gyári érték, azzal is együtt lehet élni, csak 40 től már nagyon lassan megy le.
-
xtremist
őstag
válasz
kolopele #28230 üzenetére
Nem kell semmit betenned, 3 féle rx 6000 szériás kártyám volt amin próbáltam és nem lehetett felül írni a fan stop paramétereket, rx 6650 msi, rx 6600xt powercolor, rx 6900xt asus, az asus és a powercolor ügyfélszolgálattal is emaileztem emiatt, mindkét helyen azt írták hogy "bocsi, majd ha az AMD beépíti adrenalinba ezt a funkciót /nem fogja/ akkor lesz, ha nem, akkor nem. Igor wallosek írt erről egy hosszú cikket, akit részleteiben érdekel az keresse meg.
-
-
xtremist
őstag
válasz
Ice&Lime #28219 üzenetére
Szerintem is fölösleges a fan stopot kikapcsolni, ha magas vele a kártya hőmérséklete és ki be kapcsol akkor a házzal van gond. Amúgy a max fordulatot érdemes korlátozni mert 80% fölött már csak visít de érdemben nem hűt többet, ha mégis kéri akkor megint csak ház szellőzési gond.
-
xtremist
őstag
válasz
Eagle16 #27416 üzenetére
Az működik is, csak mpt-vel akartam feljebb vinni mert alapból a 6700-nak 175w a power limitje, és van 220w-os verzió 6650xt-nel ugyanígy voltam, ott felvittem simán 200ig, ennél viszont nem akar működni a dolog. Ha emelek bármennyit a power limiten, 1-2 perc múlva lefagy az adrenalin, és utána fel sem ismeri a kártyát driver reinstallig.
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Synology NAS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Steam topic
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest