Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
senior tag
válasz Madgamer001 #25568 üzenetére
Azt kéne megpróbálnod, hogy előre letöltod a legújabb drivert, és netkapcsolat nélkül ddu, driver telepítés, újraindítás, és csak ezután visszakapcsolni online. Nekem a gyerek gépén volt ilyen nemrég, hogy driver telepítés után csak egy üres kék képernyő jött be, és csak ez segített, hogy restartig nincs net.
-
xtremist
senior tag
válasz Madgamer001 #25629 üzenetére
Most már jobban járnál ha hibakeresésként a kártyát egy másik gépben letesztel(tet)néd.
Meg a gépet egy másik kártyával.[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz ScomComputer #25948 üzenetére
Köszönöm az infókat, most vettem én is egyet, és vásárlás előtt nem találtam a konkrét típusról semmi megbizható tesztet vagy infót. A többi változat alapján sejtettem hogy jó, de ez még jobban megerősít benne.
-
xtremist
senior tag
válasz ScomComputer #25951 üzenetére
Nem tudtam hogy a qick meg a merc mennyire tér el egymástól, meg a leírt teszteket jobban szeretem mert itthon csak mobil internet van.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
Egy kérdés ezzel a vga pasztás témával kapcsolatban: a carbonaut használata felmerült már? Biztos nem pumpálódik ki, nem is szárad ki, és a tesztek alapján nem jobb, de nem is rosszabb mint a paszták többsége. Ha jól eemlékszem az amd használt valami hasonlót talán a vega korszakban / radeon VII-nél.
-
xtremist
senior tag
válasz myckey #26014 üzenetére
Nagyon elegáns a design, szépek ezek a feliratok is rajta, az rgb-t nem szeretem, és ez amellett hogy nem rgb, mégis látványos. Volt előtte sapphire nitro 6750xt, gyönyörűek a ventilátorai, de az élén az a szürke műanyag nagyon gagyi hatású, az árnyalata meg a textúrája olyan olcsó hatásúvá teszi. És a legtöbb házban pont az éle látszik...
-
xtremist
senior tag
válasz spleenszuru #26026 üzenetére
Noctua venti, nagyon erős műanyagból van. Meg sem bírod hajlítani szándékosan sem. Csak arra kell figyelni, hogy ha mágneses a támasz alja (gyakran az) attól agyfaszt kap a ventilátor motorja.
-
xtremist
senior tag
válasz spleenszuru #26128 üzenetére
6900xt asus tuf oc 1070 mV ig lehetett stabilan lemenni.
-
xtremist
senior tag
Nekem a hx1200i tápból ki lehet naplózni a terhelési adatokat, és a 6900xt asus tuf oc/ r9 5900x /32gb ram /2db m2.ssd/ 8db venti összeállítással a legnagyobb fogyasztasi csúcs (nem tudom hogy ez milyen időtartamú tüske volt) 611w volt.
Ezen felül simán lekapcsolta a túláram védelmét ha nem külön kábelen volt rádugva a két csatira. -
xtremist
senior tag
Itt alapvetően van valami nagyobb gond, messze elmarad az átlagtól, és hwinfo nélkül nehéz behatárolni a dolgot, de mintha throttling miatt lenne ilyen gyenge ahogy lépcsőzetesen veszi vissza a gpu frekvenciát...
Annak az okát kéne megtalálni, szóval hwinfo pls[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
150w-os a kártyája, és az összes tesztben amiben 2 ventilátoros 6650-ek szerepelnek, sokkal jobb eredményt hoz bármelyik. Szóval mindegy mennyit olvas utána, meg hol, ha kifogott egy hibás példányt akkor nem lehet a vásárlót hibáztatni, főleg nem ilyen stílusban egy szakmai fórumon.
-
xtremist
senior tag
válasz Kleroo #26726 üzenetére
Két dolgot mondanék el saját tapasztalatból a CW-vel kapcsolatban. 6900xt asus tuf-ból volt kettő is, és mind a kettő sokkal hangosabb CW-t produkált másik gépben ahol próbáltam mint a sajátomban. Nekem egy BQ dark power pro 12 1200w tápom van, az egyik kártya egy 850w-os Evga táp mellett visított mint az állat, a másik egy Corsair HX850i mellett játék menüben nagyon hangos volt, 4K60hz-nél elhalkult. A másik észrevételem pedig hogy több új kártyám is jelentősen halkult a használat során, pl ez a 6900xt asus is. Kellett neki 2 hónap, igaz hogy ez üzemórában lehetett max 30-40.
-
xtremist
senior tag
Egy kérdés, hátha valakinek van már ilyennel tapasztalata. Egy olyan rx6650xt kártyánál aminél vissza van véve a power limit 150w-ra, (msi mech) ha mpt-vel megemelem mondjuk az eredeti 180w-ra, okozhatok kárt a kártyában, vagy csak azért rakták bele a limitet hogy legyen miért megvenni a drágább kivitelt?
-
xtremist
senior tag
válasz ScomComputer #26787 üzenetére
Köszönöm szépen! A kártya meglepően jól szerepel annak ellenére hogy a mech hűtést mindig is az ipari hulladék kategóriába soroltam, valószínűleg enged teret ennyi tuningnak.
-
xtremist
senior tag
Mitől lehet az, hogy MPT-ben ki vannak szürkítve a mezők és üresek, nem ír ki semmi értéket, és beírni sem lehet semmit? Rx 6650xt msi mech2x, ddu után új driver, friss mpt.
-
xtremist
senior tag
válasz ScomComputer #26861 üzenetére
Köszönöm szépen, biztos hogy ez lesz a baj!
-
xtremist
senior tag
válasz trek81 #26869 üzenetére
Beírtam hogy segítséget kérjek, valaki rögtön visszakérdezett, hogy segítsen a megoldásban. Erre te válaszolsz helyettem a kérdésére, anélkül hogy bármit tudnál a helyzetről. Ha nem tudsz érdemben hozzászólni egy szakmai fórumon, akkor minek szólsz bele egyáltalán? Scom computer egyből tudta hogy mi a megoldás, mert ért hozzá, te meg csak trollkodsz a másikkal.
-
xtremist
senior tag
válasz trek81 #26873 üzenetére
Teljesen szükségtelen elnézést kérned a lelki világom miatt, főleg hogy nyilvánvalóan nem vagy őszinte, ezért is minősül trollkodásnak. Elnézést kérned amiatt kéne mindenkitől ezen a felületen, hogy a szakmai tartalmat nélkülöző értéktelen megnyilvánulásaiddal szemeteled tele a fórumot, és akadályozod azoknak az igyekezetét akik tényleg segítő szándékkal vannak itt. De mivel az az elnézés kérés is ugyanolyan álságos lenne, így arra sincs szükség. Aki jó szándékkal segített annak nagyon szépen köszönöm, a probléma megoldódott, te sajnos nem tartozol ebbe a kategóriába, és úgy látom hogy ez még sok másik fórumtárs szemében így van.
-
xtremist
senior tag
Vettem egy Rx 6700 Xfx-et, (nemXT) és a power limit csak 138w gyárilag. Szerintetek mi lenne az a max érték amire érdemes megemelni?
-
xtremist
senior tag
válasz Eagle16 #27416 üzenetére
Az működik is, csak mpt-vel akartam feljebb vinni mert alapból a 6700-nak 175w a power limitje, és van 220w-os verzió 6650xt-nel ugyanígy voltam, ott felvittem simán 200ig, ennél viszont nem akar működni a dolog. Ha emelek bármennyit a power limiten, 1-2 perc múlva lefagy az adrenalin, és utána fel sem ismeri a kártyát driver reinstallig.
-
xtremist
senior tag
válasz Ice&Lime #28219 üzenetére
Szerintem is fölösleges a fan stopot kikapcsolni, ha magas vele a kártya hőmérséklete és ki be kapcsol akkor a házzal van gond. Amúgy a max fordulatot érdemes korlátozni mert 80% fölött már csak visít de érdemben nem hűt többet, ha mégis kéri akkor megint csak ház szellőzési gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest