Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 🖥️⛅
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz apollo12 #10956 üzenetére
MSRP árak alapján best-buy játékra.
1440p-ben is proci-limitelthet bizonyos játékokban fullos grafikával legújabb procikkal is.
1080p-re overkill, hacsak nem skálázod fel a felbontást 1440p-4k-ra.RTX 3080 szint egyébként (kivéve egyes címekben ahol 30-50%-ot is ráverhet akár a 3080-asra, de még 3090-est is büntet), de OC vs OC nem csak stabil 5-8% van a kártyában, hanem "akár" 20% is, reálisan 10-15% környéke.
Fogyasztása is jóval kevesebb mint a 3080-asnak.Bányászatra viszont 64mh/s környékét tud csak, ezért RTX 3070-nél picit drágábban árulják (ami 61mh/s környéke), piszkálás nélkül mindezt 150-160W-ból (piszkálással 130W alá lehet menni akár 112W-ra is, de ez típusfüggő).
Jelenleg még a bányászteljesítmények alapján alakulnak az árazások.
Decemberben 320-340körül lehetett kapni idehaza azt a pár darabot ami volt, aztán tovább drágultak majd kb el is tűntek.
Pár napja 360-ért láttam hirdetést, ha most keresnék játékra kártyát, nyugodtan merném ajánlani annyiért, mert 300 alá sztem nem igazán fog benézni a bányászat végeztével sem (a bányászt meg sztem újra fel fog pörögni év végéig!) -
nagyúr
válasz apollo12 #10992 üzenetére
10.év alatt amég NV.t használtam EGYETLEN EGY játék fagyásom/kilépésem nem volt!
Betettem ezt az AMD.t, fél óra alatt 3x fagyott le fekete képernyővel játék közben(net is tele van black screen hibákkal már 5700xt szériánál is fennálló probléma volt)
Mondom oké, teszek fel egy szűz win10.et hát azzal is ugyan azt műveli, neten sok leírások vannak ez ügyben, javasolták SA és IO fesz emelést ezek is megvoltak ugyan úgy fagy egyes játékok alatt másik játék meg 6-8órát is megy hiba nélkül, vissza tettem a RTX2080 minden jàték hibamentes.Betettem másik inteles gépbe a 6800xt.t ott is fagy, betettem gyerek AMD.s gépébe ott is fagy.
NV kártyával ilyen nem volt soha 1játék nem fagyott le vagy lépett ki menet közbe a 10év alatt!
Na ilyenkor mi van? ....
-
nagyúr
válasz apollo12 #11073 üzenetére
attól hogy a gyári 271Wattos TDP limit ki van tolva 420Wattra, meg gyári OC-s és nem refertencia 2250MHz a Boost hanem 2400MHz Meg a Metro Exodus Enhanced Edition úgy terheli mint semelyik másik game! Próbáld ki a saját kártyádon és meglátod de ne 270W os TDP-vel!
De úgy tudom te is itt panaszkodtál a sajátodra hogy nagyon melegedik nemde? nálad is 95.fok volt a GPU Hot Spot és az a game marhára nem terhel annyira!
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz apollo12 #11140 üzenetére
Ne félj a vga-nak nincs baja,nálam is csinálta anno ezt de csak akkor ha valamiért kikapcsoltam a zerofan-t, ha az MPT-vel kikapcsoltam akkor is csinálta,olvastam róla, ezt vga-ja válogatja,mert volt nálam amivel meg nem volt gond....a vga bios-a miatt csinálja,mert valami nem tetszik neki és vissza dobja defaultra a drivert..
Vagy ugye akkor ha nem stabil az oc és induláskor több fesz kell neki,és eldobja magát a driver..
Viszont nálam hagytam a zerofant ON-on, és az MPT-vel be állítottam,hogy 20 foknál kapcsoljon be 10-nél ki a venti ezzel meg is volt oldva...
De már egy ideje,mikor valami vga kerül hozzám akkor az MSI-AB-t használom...a driver OC részébe nem is lépek be![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz apollo12 #11190 üzenetére
Meross WIFI Smart Plug With Energy Monitor Meglepően pontosan mér, 2% pontossággal dolgozik!
-
nagyúr
-
zsirfecske
addikt
válasz apollo12 #11217 üzenetére
nekem a thermal pad+backplate-re tett majd' 300 grammos alu borda hozott 5-10 fokot, szóval a hardver mod mértékéhez képest kevesebbet mint az uv+oc, ami ugye még teljesítménytöblettel is jár. nekem a vga plusz ventizése semmit nem hoz, próbáltam.
pedig az én házam se egy kimondott akvárium, inkább sajtreszelő:
minden oldalról nyitott mesh, a thermaltake core v1 plexis felső oldalát hálósra modoltam, a vga felett még meg is fúrkodtam hogy még jobban távozhasson a felszálló meleg a kariból, van elöl egy 140-es, hátul kettő 80-as noctua, a procihűtőn kettő 92-es pure wing venti, szóval itt nem a légáramon múlik sztem
-
BeZol
őstag
válasz apollo12 #11225 üzenetére
Na akkor offolok most már én is egyet:
nálam ennyi levegőt kap a ref 6800 XT (rajta van az oldallap, csak a kép miatt vettem le)Sajnos gyári hibás a kártya, ezért nem igazán tudok benchelni vele, desktopban amint betölt az amd-driver már artifactolgat, viszont játékok alatt meg (na jó, csak wowot néztem) rendben van, de youtube, vagy képek, ill. akár szövegek olvasása közel lehetetlen windowsban, eltűnnek szavak/bekezdések (esélyesen furcsa módon nem a memória lesz a ludas, hanem a gpu-chip, mert nagyobb terhelés mellett jóval-jóval kevésbé szemetel, szinte semmit):
Bányára viszont jó (2080MHz FT tűnik hosszú távon is stabilnak), majd egyszer legariztatom 2 éven belül (és csak 799 euro volt + szállítások)
Próbáltam 240Hz és dual monitor helyett 1 kijelző kevés Hz-en és még hdmi kábellel is, ill. másik gépben is próbáltam úgy h csak 1edül volt bent a kártya, továbbá 4 driverrel is ránéztem, mindig ugyanaz volt az eredmény, hogy artifactolgat windowsban.
Úgyhogy gyárilag félig hulladék szegényke, gondolom nem is javítják majd (lehet gpu-chipet kivágni a helyéről? sztem nem...), hanem majd zsír új kártyát kapok helyette (addig meg eltekereg így ) -
tlac
nagyúr
válasz apollo12 #11225 üzenetére
köszi
ha teszel is a ventikre porszűrést, még azzal is csak részben oldod meg a problémát, mert a ház alja nagyobb, mint a 2 venti területe és ott még bemegy a porBeZol:
hogy van az a kártya ott az alaplap előtt?
Úgyhogy gyárilag félig hulladék szegényke, gondolom nem is javítják majd (lehet gpu-chipet kivágni a helyéről? sztem nem...),
nem kivágni kell azt onnan, hanem le lehet azt akár hőlégfúvóval is olvasztani
visszafele pedig bga-zni szoktákpersze ezt csak a gyárban fogják javítani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz apollo12 #11316 üzenetére
ASUS nál is lehet bontani a gyári hűtést pedig van gari matrica, de megengedik hogy hűtést cserélj, akár víizesblokkra is, csak ne okozzál fizikai sérülést a PCB.n, bár mondjuk arra a többi gyártónál(giga,evga) se vonatkozik a gari ha legyalulsz hűtő cserénél valami smd alkatrészt!
-
PowerBuldog
veterán
-
gery14
senior tag
válasz apollo12 #11537 üzenetére
Ronda mint a bűn én is tolom a bétát
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Devid_81
félisten
válasz apollo12 #12254 üzenetére
Van nalam egy 6800XT Tuf azzal probalkozom epp.
Eddig amit probaltam minden futott ennyin, de a TDP-t nem piszkaltam, szoval lehet nem is tud nagyon magasra boostolni emiatt.
Mindenesetre Valhallaban 2550+-on megy es nem hibazik, de epp csak, hogy bekerult a gepbe, semmi sem biztos....
-
Devid_81
félisten
válasz apollo12 #12259 üzenetére
Ah okes.
Ez a TUF is talan tud 2600MHz-et, bar nem eskudnek meg ra, mert nem sikerult meg sokat foglalkozzak vele.
Egyelore tetszik, ha van idom en Valhallazok nah ott ez aztan nagyon megy a 2080Ti-hez kepest, ugyan azon a beallitason vagy jo 30% pluszt ad
Ray Tracing annyira nem hat meg, bar kivancsisagbol a CP2077-re raneztem de nem igazan volt elvezheto sebessegu[ Szerkesztve ]
...
-
BeZol
őstag
válasz apollo12 #12476 üzenetére
Amennyit a vrm és a tápod elbír, nincs felső korlát, de úgymond véges, hogy maga a kártya 1150mV mellett bizonyos terhelés mellett maximum mennyit vesz fel.
Nálam 2x8pinen 405W volt a teteje emlékeim szerint a nitro+ 6800 XT-vel (és akkor már mindenhol 2750MHz-en ment a gpu-chip, amit a bios-lock miatt úgysem vihetsz feljebb).
Előbb majd mérd ki h a memória tudja-e a 2150MHz FastTiming-ot (pl. ETH-bányászatra rápróbálva), mert ha nem, akkor én biztos nem vizezném le -
BeZol
őstag
válasz apollo12 #12478 üzenetére
Én még nem kerestem alternatívát, hogy hogyan lehetne leggyorsabban megtudni mennyit bír a memória, de ha pl. benchek alatt nagyon fluktuál a pontszám és/vagy meglepően rossz min. fps-ek vannak, akkor első körben a memória OC lehet majd sok.
Pl. Phoenixminer programot elindítva 2-5 percen belül ki lehet deríteni mi a teteje a memóriának, de ha nem, akkor nem, te dolgod h gyárilag "selejtes" kártyát vizezel le vagy sem, ismerősnek is csak a 3. gigabyte kártya volt "hibátlan", első 2őt eladta másnak, a legjobbat meg levizezte.
gigabyte, alapból 300w
és? a kérdésedre a válasz h 405W-nál többet is berakhatsz MPT-ben, de 405W körülnél soha nem fog többet enni 1150mV-nál (aminél több feszt nem tudsz beállítani)
Az, hogy most a 405W-ot 300W-os limitet hagyva csak a csúszka mértékét állítva állítod (mondjuk +40%-ot engedve), vagy berakod 405W-ra és a csúszkához nem nyúlsz, az meg már ízlések és pofonok. -
Krisz0418
őstag
válasz apollo12 #12563 üzenetére
Visszadroppol? Nekem mindig 2550-2650mhz kozott megy. Radeonban be van allitva 2550-2650mhz, meg mptben 360w tdp.
timespyban is nyilegyenes vonalat huz a mhz-es “gorbe”
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
-
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz apollo12 #12580 üzenetére
Ezt nagyon jól írtad,mert nem csak neked hanem mindenkinek cseszik rá csak van aki ezt nem fogja fel...ez offset állítás,ha gpu többet kér akkor meg is kapja, csak az MPT-vel tudod maxolni...
Az lenne a jó ha meglennének még a mentet kitesztelt radeon és mpt beállítások/profilok a giga 6800XT-m..hez, de mivel új háttértárat vettem selejteztem és ami nem kellett az törölve lett...pedig neked nagyon jó lenne...[ Szerkesztve ]
-
atillaahun
veterán
válasz apollo12 #12586 üzenetére
Most futottam neki asszem negyedszerre az MPT-s leírásoknak - tudom fogyatékos vagyok -de még mindig nem világos hogy kell alkalmazni a beállításokat. Mert ebben amit linkelni szoktatok ugye nem említenek ilyesmit.
Tehát áttolom szépen a pofám a letöltési oldalra és leszedem onnan az MPT-t. Majd az ottani leírás szerint GPU-Z-vel kimentem a kártya BIOS-át. Aztán azt betöltöm MPT-ben Load-al és megjelennek a kártyám értékei, fasza. Itt belövöm mondjuk a Max Voltage-ot 1150-re, de aztán ezt nem fájlba menteni akarom Save-el, hanem betölteni az OS-be. Viszont itt jön a trükk, sehol nem látok olyat a leírásokban, hogy a Write SPPT-re kellene nyomni, tehát rendes user-ként nem is nyomtam és itt véget is ért a móka.#12593 Krisz0418
Igen, kizárásos alapon én is erre jutottam. De mégis, a biztonság kedvéért nincs erről hivatalos leírás sehun?
Zero fan-t amúgy Adrenalin-ban is ki lehet kapcsolni, bár én nem szoktam, anélkül is 40 °C alatt tanyázik a kártya.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
R3laX
addikt
válasz apollo12 #13094 üzenetére
Ki tud az , de amúgy is ez egy béta játék. [link]
Szerk.: Egyébként anno a BF4 is hasonlóan indult, sőt az akkori Sanghai pálya sztem vibrált, minden baja volt bétában, mégis az egyik legjobb BF lett. Sztem frankó egy bétához. Sebességen viszont tuti csiszolnak majd. Amúgy nálam jó a frametime is, simán jól játszható :) .
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz apollo12 #13101 üzenetére
De amúgy 6800XT mellé ha csak jáccol, vagy nem kell annyira a 8/16, akkor jobban járnál egy 3800X-->5600X cserével. KB 0Ft-ból kijössz . Előző BF-ek, meg a mostani is látod 11 szálat használ. Ennél nagyobb proci kihasználtságú játékkal meg nem igazán lehet találkozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest