Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6144) BeZol válasza Ubi82 (#6136) üzenetére


BeZol
őstag

MPT-sek azt írják h driver-limitáció van, egyelőre dolgoznak rajta h megkerüljék, de most az 5600XT-re fókuszálnak h azzal is lehessen buherálni.
Moddolt bios-t meg nem tudsz felrakni, mert bios signature failure-t dob mikor fel szeretnéd tenni, és passz h azzal amúgy menne-e.
Úgyhogy most vhogy fejtegetnek vmi kódokat visszafele aztán ki tudja lesz-e eredménye bármikor is.
Egyébként fogyasztásügyileg alapvetően nincs már tér 2x8pinnel, mert time spy extreme már 393W-os csúcsot dobott, és hivatalosan a 2x8pinből 150+150W, a pci-e slotból pedig 75W-ot szívhatsz ki, az 375W.
A korlátozások miatt leginkább a 3x8pines kártyások sírhatnak, ott tényleg lehetne extra nafta.

Ha végignézed az average clockokat a kártyákra time spy eredményeknél, akkor pl. 6900XT-knél 2650MHz környéke van csak és még a 6800 XT-t között sincs sok 2700MHz körüli.

Ilyen mértékű tuninghoz és fogyasztáshoz pedig már vizezett kártyát kéne venni.

Nálam 26-28fok van ilyen extrém tuning esetén a GPU és a GPU Hotspot között.
Extrém tuning nélkül 15fok, értelmes finomhangolt tuning esetén 20fok.

Netes review-k alapján (stock órajelek!)
a vizezett strix-nek is 15fok a különbség gpu és gpu hotspot között (már ahol van annyira értelmes a netes youtuber és ezt is méri),
a másik csatorna szerint a gpu hőmérsékletek alapján pedig 20fokkal hűvösebben is jár a léghűtéseseknél a strix (ami ugye hibrid vízhűtéses, nem "igazi" víz).

Tehát teoretikusan a "vizes" kártyáknak van 20 fok előnyük.
Én amikor kirakom az erkélyre a gépet és 6-7fokos gpu és 9-10fokos gpu hotspot van a bench indításakor (praktikusan pontosan annyival hűvösebb itt minden, amennyivel hűvösebb van a szobához képest), akkor kvázi majdnem egy szobában használtan vizezett strix kártya hűtését reprodukálom (a teszt elején még ennél is jobb, mert alacsonyabbról indulok).

Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy elviekben egy strixes kártya hűtése ezt 24/7 tudná hűteni remélhetőleg minimális zajjal. Aztán ebbe piszkít bele a gpu ha gyengébb darab :(

Közben németek eredményeit is megnéztem custom loopokkal, ott 15fok a gpu és gpu hotspot különbsége extrém tuning mellett.

Már csak a strix-ről kell kideríteni, hogy extrém tuning mellett a 15 fok különbséget (custom loop), vagy a 26-28fokos különbséget (léghűtés) tudja.

Szóval ehhez a tuninghoz kell a víz és akkor 24/7 stabil lesz :)

Szerintem mindenki a hajára kenheti a léghűtését ilyen tuning mellett (hangos + forróbb a chip, emiatt nem is lesz olyan stabil).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.