Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez a 0,1% illetve 1% low fix 0-n érdekes...
-
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #30896 üzenetére
Köszönöm a tippet! És persze a többieknek is a segítséget! CRT-n nem volt ilyen gond, mindig éles volt a kép :-)
A hw cserére válaszolva: nincs tervben csere; ez a kártya tavaly ősszel lett véve, egy a gyermeknek, egy magamnak. Én nem cserélek monitort (32"-os 13 éves ambilightos Philips FHD tv), az övé ez a 24-es Samsung tv, de egy (akkor) igen drága tápot vettem neki 3 éve, ami 450-es, ezt nem cserélném még le, ezért marad a 6600XT (nála is).
Egyébként még 2560x1080-asban is gondolkodom, lényeg, hogy nagyobb legyen a jelenleginél.
Még egyszer köszi mindenkinek! -
looser
addikt
Sziasztok! Sajnos nem találtam monitoros kérdések topicot, így itt kérdezném meg, hátha :-)
Lecserélnék egy régi 24"-os Samsung FHD tv-t, ami eddig monitorként szolgált. Az lenne a kérdésem, hogy egy WQHD monitoron a FHD tartalom (játék) mennyire néz ki rettenetesen? A desktop tartalom szebb lenne, emiatt is tetszene jobban, de nem tudom, FHD-ban játszott játékok alatt elmosódott lenne vagy éles a kép? Ilyenkor mi történik? Bepozícionálja a képet, széthúzza, kitölti a lehető legjobb módon? A vga egy 6600XT.Köszi és üdv
-
-
2016-2021 között ASUS Z170-A alaplapom volt, i5-6600K CPU-val (2018-ig), 2018-2021 között i7-7700K-val:
Most azon gondolkodom, hogy én tiltottam le az a Z170-A-ban az iGPU-t (erre egyébként volt menüpont), vagy magától is megtette ha fizikai kártyát észlelt. De szerintem én tiltottam le.
Bár most nézem, hogy akkor az AIDA64 is írta, hogy inaktív.Aha, letiltom...
-
-
Most vettem észre - egyébként ez a helyes - ,hogy elkezdte Youtube alatt, az RX6800 helyett a 7700X iGPU-t használni. Korábban mindent az RX6800-zal csinált
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
RetepNyaraB #30879 üzenetére
Referencia. A monitor freesynces. Amennyi kijön a kariból, annyit jelenít meg 144fps-ig.
-
kolopele
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #30879 üzenetére
Nekem a volt Red Devilem erre rácáfolt. Már akkor úgy cicergett hogy nem tudtam mellette megmaradni amikor a ventik elindultak, pedig nálam a 60 fps a mindenkori etalon. Van hogy nem ez határozza meg kizárólag, az sem volt mindegy éppen milyen jellegű jelenet ment, ha valami világosabb akkor rázendített jobban. Érdekes ez. A Gaming X - em most úgy van beállítva hogy adrenalinban 2600 max. frekit adtam neki 1120 mv mellett. Eddig minden lement stabilan, teszt, játék, hőfokok, hang rendben, a Rivatuner kikapcsolása óta a microstutterek is eltűntek pl. a Horizonnál, ha visszakapcsolom egyből kezd akadozni, kiválóra van állítva nem nagyon magasra, de ennek vajmi kevé jelentősége van, így fsr mentesen hozza a stabil 60 fps - t. Amúgy meg nem baj hogy nincs Riva, van saját monitorozója is játék közben, plusz a Radeon Chillt bekapcsolva 60-60 fps - re a lekorlátozás is meg van.
-
mpierre
veterán
Közérdekű tapasztalás:
6800xt cicerget. A fiam szerint hallhatóan, aki a másik szobában hunyt volna. Ebből én semmit se hallok. Meg volt amúgy is driver eyecandy-m, így mindent is átnézegettem. Pl.: tápcsati gyömöszkölés a vga dugaszába. Sikerült kb egy röccenésnyit beljebb szuszakolni. Cicergés megszűnte vala magát...
Nem biztos, hogy releváns és csak én vagyok Fortuna kegyeltje, de hátha... Tessenek próbálkozni.
-
válasz
viperabácsi #30876 üzenetére
Vagány lett!
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #30875 üzenetére
SF600 corser platinum táp van benne ez még érdekes lehet a vga ügyében -
viperabácsi
addikt
Igen egy asus b550i lap , 2x8 gb trident z ram 3600mhz 5600g meg 2x 1tb ssd egy Lian li Dan h2o x4 házba
-
válasz
viperabácsi #30873 üzenetére
5600x valamivel erősebb, nekem csak annyi rémlett.
Itx configba megy a cucc?
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #30862 üzenetére
Amúgy találtam egy videót 5600g vs 5600x rx 6600 társaságában , nincs túl nagy különbség a két proci között.
-
TeeBee73
veterán
válasz
viperabácsi #30855 üzenetére
Mondjuk, FHD-ra jogos. Nálam az UWFHD nem tetszett neki. Az 30%-kal több pixel.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
viperabácsi #30856 üzenetére
Ne gondold túl, amire neked kell arra jó lesz neked a 6600.
-
PuMbA
titán
válasz
viperabácsi #30856 üzenetére
Játéktól függ. Egyes játékokban, például Spider-Man YouTube szerint van 8% is, de általában csak 1-3%. dVGA mellé biztosan nem ajánlott egy iGPU-s proci, mert egy sima 5600-ban még ugye a 32MB-os cache is sokat tud dobni a CPU teljesítményen, az 5600G 16MB-ja ellenében.
-
kolopele
nagyúr
válasz
viperabácsi #30855 üzenetére
Pláne hogy főleg high-ultra beállítások mellett vannak tesztelve a játékok, és így érik el a kb. 60 vagy több fps - t, sok fps zabáló beállítást simán lejjebb lehetne még venni úgy, hogy észre sem vennéd. Freesync mellett meg eleve simán fognak futni mind. A pci-e 3.0 meg kb. 2-3% mínuszt okoz általában, nagyon ritka esetben több, de akkor is max. 5-6%, azt hiszem a Pókembernél van ez a kb. 6%.
-
viperabácsi
addikt
Még egy kérdés , az 5600g mennyit hagy a kártyában ( RX 6600 ) , mert ugye ő pci-e 3.0x16 csak , pedig a lapom pci-e 4.0x16 , a kártya meg pci-e 4.0x8 ?
-
viperabácsi
addikt
-
kolopele
nagyúr
válasz
TeeBee73 #30847 üzenetére
Az elég fura, gyerekem most játszotta végig a 6600 - assal 75HZ - en a Horizont, pedig az mostani port. Alig esett le medium-high mellett a 75 fps - ről. A másik érdekességet meg én tapasztaltam meg ma, lehet hogy nem is driver probléma az akadozás? Mindig monitorozok a HWINFO - val meg a Rivatunerrel, tegnap este próbából kikapcsoltam őket, és a driverrel monitorozok, és mintha gépet cseréltem volna, egyetlen akadást nem tapasztaltam több órányi játék után sem, pedig kétszer is újraindítottam a Horizont. Eddig akadt folyton, főleg nagyobb harcoknál, beltereknél, a CPU használat meg az egekben volt. Most jó ha 60% - ig megy, plusz vajsima az egész. Nem akarom elkiabálni, ma adták volna végre postára a 4070 - et, de ha ez innentől így maradna......Szerintem akiknek vannak ilyen akadozásaik, azok próbálják meg a külső programok kikapcsolását, hátha segít. A max. fps korlátot szintén a driverben állítottam 75 - re (nálam 60 - ra) a Riva helyett.
-
Barell
senior tag
válasz
viperabácsi #30850 üzenetére
6600XT-k sosem bányásztak. Ennyiért nagyon drága egy új 6600. 65ért adtam el hónapokkal ezelőtt Nitro+ XT-t 1 évesen. Akkor sok volt 70 körül eladó. Nyugodtan vedd belőle a használtat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
viperabácsi #30850 üzenetére
Nem nagyon bányásztak ezekkel már...
Láz utáni kártyák.
Mindig van kicsivel erősebb cucc, kicsit drágábban; ez egy véget nem érő lánc. A sima 6600 fullhádéra jó lesz, kis igényű játékok alatt még feljebb is, szódával persze. Nem fogyaszt áramot se. -
TeeBee73
veterán
válasz
viperabácsi #30848 üzenetére
Ahogy a Kolléga is írta, 75-78k-ért vannak aprón 1 év garral
-
viperabácsi
addikt
válasz
Barell #30846 üzenetére
Ezt néztem , vagy van egy pár ugyan ilyen aprón is .
Annyival többet tud az XT , hogy inkább azt kellene venni ?
Nem igazán akarok bolti áron gari nélküli kártyát . -
TeeBee73
veterán
válasz
viperabácsi #30843 üzenetére
Volt 5600G mellette 6600 Pulse, és 6600XT Nitro+ is 2560*1080-as felbontáson néha a Pulse nem tudta kipréselni azt a pár FPS-t, amivel beröffen a Freesync. Az XT-vell mem volt ilyen. Kicsivel drágább, de megéri.
-
Barell
senior tag
válasz
Új vagy használt? Én ilyen kategóriában nyugodtan vennék egy használt garis 6600XT-t szerintem 75ig bezárólag kell legyen.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Arra tökéletes.
-
viperabácsi
addikt
Üdv srácok.
Adott egy gépezet:
Proci : Ryzen 5 5600g
Ram : G.Skill TridentZ Neo DDR4 3600MHz CL16 16GB
Lap : Asus b550 itx
M2 ssd 2 db nvme 1x256gb 1x 1tb
Táp : Corsair SF600 platinum
Ház az egy Lian li dan H2O x4 itx ( PCI-e 4.0 riser )
Hűtés EKWB classic 24 drgbEbbe szeretnék egy RX6600 at cs2 meg pár régebbi call of duty játszására.
Van mellette egy Series X azon játszom.
XFX Rx 6600 at néztem , jó lehet nekem ez ? -
bobalazs
nagyúr
válasz
GoodSpeed #30840 üzenetére
6800 XTnél legalábbis:
Az XFX gyártó szerint, a Merc a felső kategóriás termékcsaládjuk, amelyet a Qick és a Swft követ, ebben a sorrendben.A Merc és a Qick néha pontosan ugyanazok, kivéve a LED csíkot, amely a Qicknek nincs meg.
A Swft sorozat viszont (néha) kisebb hűtéssel rendelkezik. -
válasz
RetepNyaraB #30839 üzenetére
Azért kérdeztem mert:
tegnap láttam ugye egy videóban a QICK 308-at, az enyém meg SWFT 319, gondoltam esetleg a hűtés típusra utalhat, de a lényeg, hogy van még ez a QICK is a sorban.
-
-
XFX Speedster SWFT 319 AMD Radeon™ RX 6800 CORE Gaming Graphics Card with 16GB GDDR6, AMD RDNA™ 2 (xfxforce.com)
Az XFX-nél a Swift 319 az mire utal? -
-
mpierre
veterán
válasz
rxmiss #30831 üzenetére
24.3.1 most úgy tűnik megoldotta gondot. Lehet ott hibáztam , hogy win 11 telepítésnél már rajta volt a 7 colos. Mindegy is.
Kösz az infókat.
Addig is egy kis érdekesség. Custom vízzel hűtött gép flir képe:
Még olajfestményszerű a készült kép, valami beállítás fog még kelleni... A hwinfo alapján egészen jól sikerült a gap pad felpakolása a vga fc blokkjára, meg a hátlapra is.
-
-
mpierre
veterán
6800xt-n okozhat "agymenést", ha 2 db monitor van rákötve? Egy 10 bites acer 27 colos, meg egy 7 colos 8 bites....
Párszor belefagyott a bootba a login képernyőnél.
-
-
-
-
Pakliman
tag
Sziasztok!
Ránéznétek erre a videóra?
Nem tudom, hogy VRAM hiba lehet-e vagy csak ilyen a játék
Szőrösfánk és egyéb program simán, hiba nélkül megy, játékok is fullon pörögnek ezerrel.
Csak itt és ugyanebben a játékban pár más, nem "külvilági" hely térképénél van ez a "hiba". -
F.B.I.
veterán
Aki használ MPT-t Win11 alatt, ütközött problémába? Lassan átállnék.
-
-
rxmiss
tag
válasz
GoodSpeed #30796 üzenetére
kiprobaltam ezt a filmorat, ha mar 6800-am van
jofej, de nem szep h az ingyenes valtozat regisztracio nelkul csak vizjellel exportal... es minden AI AI AI. viszont tenyleg egyszeru a kezelese, jok az effektek benne, az attuneseket mazsolaztam at es 4k60-as felvetelen nagyon jol neznek ki. koszi az ajanlast
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest