Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
-
bobalazs
nagyúr
Teszteljetek az új drivert!
Frame gen. Minden van!
https://prohardver.hu/tema/catalyst_driverek_topikja/hsz_39287-39287.html -
RetepNyaraB
veterán
válasz bobalazs #30255 üzenetére
Frame gen: pont a napokban valami elég kompetensnek tűnő arc a tyúbon (itt linkelte valaki a vs teszteket) aszonta szépnek fest papíron, de ő egyáltalán nem tartja használhatónak, még ilyen alan wake jellegű lassú dolgokban sem, annyira mossa a képet.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30258 üzenetére
Mocsok sz@r a frame gen, egyrészt mossa a képet, másrészt meg bődületes akadásokat okoz. Ennél még a v-sync is ezerszer simább élményt nyújt. Azt írták valahol az Nvidia innentől majd reszkethet. A DLSS 3.0 - át elnézve nem látom hogy lenne rá oka.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #30261 üzenetére
Utána mivel fixálom le a max. fps - t, meg hogy iratom ki a hőfokokat, stb.? Az adrenalint nem szeretem erre a célra. Na meg én nem játszom 60 fps felett, a v-sync bőven elég a single játékokhoz, azt meg ha még ki is kapcsolom töredezett lesz a kép, márpedig azt írja ki kell kapcsolni a használatához. Jelenleg a freesyncet mellőzöm, mert 60HZ mellé lényegtelen. Én megcsináltam mindent, RTSS - t levettem nullára, elengedtem az fps számot, v-syncet kikapcsoltam, és kaptam egy 120 fps - sel futó Alan Wake 2 - t, ami megakadt 10 másodpercenként, a kép töredezett, csodás volt. Ami viszont a legszebb volt még ebben, hogy utána hiába állítottam vissza mindent, a töredezettség megmaradt v-sync mellett is, újra kellett tenni a drivert. Igazából nincs ehhez a képkocka sebességhez szükségem erre a frame genre, de azt nem bántam volna ha bekapcsolt v-sync mellett ultra beállításokkalt tartotta volna a 60 fps - t lazán, de úgy látszik ez nem erről szól, hanem hogy akinek eleve van egy játékban 140 fps - e, annak legyen 200, csak az is akadozva meg mosódva. Ennek nem sok értelme van. Ez úgy lett volna jó ha gyenge kártyákhoz lenne használható, amelyek nem képesek még a 60 fps - re sem, és ez megoldotta volna akár v-sync mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #30264 üzenetére
Neked ez a funkció nem kell, hiszen az AMD leírja megjegyzésbe, hogy 60 fps vagy fölötte ajánlott bekapcsolni és V-Sync-kel sem működik jól, tehát a V-Sync-et kikapcsolva egy Freesync-et támogató monitoron, ezt bekapcsolva kapunk jó élményt. Mivel 60 fps-en játszol, V-Sync-kel, ezért nincs miért bekapcsolnod
"AFMF is recommended to be combined with AMD Radeon™ Anti-Lag to reduce in-game latency while maintaining a minimum in-game fps of 60."
"AFMF currently requires the game to be played in fullscreen mode with VSYNC disabled."
"For a better visual experience, AFMF is recommended to be used with variable refresh rate enabled."
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #30264 üzenetére
A képed egyébként azért töredezett, mert ha a V-Sync-et kikapcsolod, akkor a Freesync-et meg be kell kapcsolnod Továbbá az AMD Anti-lag-ot is be kell kapcsolnod mellé, de ez is le van írva az AMD ajánlásba amellett, amit bobalazs írt, tehát külső monitorozó programokat sem ajánlott futtatni mellette, mert akadozás lehet a vége. Egyedül az AMD Overlay a biztonságosan használható.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Igen, miután elolvastam én is rájöttem Viszont arra akkor sincs magyarázat, hogy miért kell újratelepíteni a drivert amikor visszaállítom az egészet. Még a fiúknál nem próbáltam ki, ők 75HZ - en vannak, de freesync mellett, elvileg ott működnie kellene normálisan, habár freesync esetében is ajánlott a driverben bekapcsolni a v-syncet, és a játékban kikapcsolni csak. Ezt még Abu írta anno, mert elvileg a freesync felülírja a v-syncet, viszont bizonyos limites helyzetekben a v-sync segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
-
kolopele
nagyúr
"60 fps - t húz fel 120fps-re vagy 80-at 160-ra, 100-at 200- ra"
Éppen ezért értelmetlen az egész úgy ahogy van. A játszhatóság nagyon sok embernél a mai napig 60 fps - nél kezdődik, és ha a kártyája nem tud ennyit sem, akkor nincs kisegítve. Nem egy 7900XT - hez kellett volna ilyen programot csinálni, akinek minden vágya a 100 feletti fps, az alapból olyan kártyát is vesz amelyik azt tudja.
Hiei555: Ez csak mítosz, nem jobb. Vegyük az AC Valhallát, ahol még egy erősebb kártyával is 10-15 fps minimumok vannak, ott aztán nem segít semmit.[ Szerkesztve ]
-
Hiei555
tag
válasz kolopele #30270 üzenetére
Hát de ott a vsync sem . Egyèbkènt èn játszok a valhallával ès nem tapasztaltam ilyet szerintem sokkal hasznosabb a freesync. Lehet neked règebbi van de nekem ha a támogatott frissitesi sebesseg alá megy az fps akkor duplázza a frissitesi sebesseget ès nem lesz törès.
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #30270 üzenetére
"Éppen ezért értelmetlen az egész úgy ahogy van."
Nem emiatt van értelme a képgenerálásnak. Ugye azért léteznek 144, 240, 360Hz-es monitorok, mert gyorsabb mozgás közben jóval élesebben látszódnak rajta a dolgok, nem pedig egy elmosódott pacát látsz. Lásd: Why Higher Refresh Rates Matter - 30Hz vs 60Hz vs 120Hz vs 240Hz vs 540Hz. Erre egy 0 Ft-ba kerülő megoldás a képgenerálás, amivel egyből megnövekszik a részletességed a gyorsabban mozgó objektumoknál.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30262 üzenetére
Elolvasod a kiadási jegyzetet. Írja hogy a third party no go.
R Szoft ok.És vsync off. és alt shift g , mert amúgy global ONnal is ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Ezt én értem, de ha neked van egy 60 vagy 75HZ - es monitorod ott már meg is állt a történet freesynccel vagy anélkül is, mert ezt a sebességet főleg FHD - n már egy 6600 vagy egy 3060 is képes megoldani minden segítség nélkül, azaz igazi nagy dobás ez a gyenge kártyák esetében lett volna. Ez a magasabb HZ - en jóval élesebb a kép dolog meg ezredjére sem jön be nálam, az ilyen 1000 HZ -es monitorok a marketing miatt születtek meg mindössze, de ne menjünk bele megint ebbe, akinek elég a 60 fps annak elég, akinek meg nem annak ott a lehetőség Aki meg lassított felvételen játszik mint ahogy a videó is bemutatja meg is érdemli a homályos képet
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #30274 üzenetére
Igen, a képgenerálásnak nincs értelme 60 vagy 75Hz-es monitorral De ez nem igazán akadály manapság, amikor egy 144Hz-es monitor már nagyon olcsó és pár ezerrel drágább csak , mint egy 60Hz-es.
Nem a marketing miatt. Én látom a 60 Hz és 144Hz között a különbséget nem csak játékokban, hanem még weblap görgetés közben is. Élesebb marad a szöveg itt a PH-n is 144Hz-en. Nem kell lassítás hozzá. FSR3 képgenerálásra vagyok kíváncsi, mint erre a driveres képgenerálásra.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz kolopele #30276 üzenetére
Tudom, hogy neked van szemproblémád, azért váltottál vissza azt hiszem 1080p-re, szóval neked tuti nem kell sok Hz Illetve olyanra emlékszek, hogy a monitoron és az AMD szoftverben is felhúzod az élességet majdnem csutkára és ez a beszúrt játékbeli képeiden is látszott. Az nekem nézhetetlen kategória volt, mert én teljesen éles képet látok mesterséges élesítés nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
Köszi, ebbe még nem futottam bele, biztos azért mert 5 napja rakták fel én meg nem foglalkoztam vele mióta karácsony előtt megrendeltem. Fogom tesztelni es rakok fel hwinfo-t róla, de már az eddigiek alapján is azt mondom, hogy kb egy gtx 960 szintet tud 45w-ból. Fsr megy rajta, a nevetséges elméleti paramétereihez képest meglepően használható.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
A 6700 és 6800 sorozatból melyik gyártó kártyáit érdemes megvenni ? -
kolopele
nagyúr
Igen, így van. Egyébként a méret inkább ami lényeges, persze az élesség is, de a kettő együtt csak úgy valósulhatna meg egy ideje ha 22" - ban létezne 1440p - s monitor, de legjobb tudomásom szerint a 24" a legkisebb, az meg nekem már nagy 70 cm - ről. A HZ nem érdekel, az elég lenne a 60-75 is.
-
poli27
veterán
Helló
AZ XFX 6800 core tényleg cicereg nagyon ? Ma valaki azt mondta nekem, és ő azért küldte vissza, akinek ilyen van megtudja mondani?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz poli27 #30282 üzenetére
Néhány ember jelezte itt (néhány: <2, >7).
Mivel sokat eladtak kedvező áron, jelentősen nő a hibaészlelés lehetősége is.
Ennél komolyabb statisztikára lenne szükség a tutihoz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
poli27
veterán
válasz RetepNyaraB #30285 üzenetére
Egyébként el tudom képzelni, hogy nem kap elég tápot az egy kábelen a VGA.... és emiatt hangos... ugye két kábel 2x vezetékátmérő
-
Lendova
őstag
Nekem is cicereg az XFX 6950XT-m játék közben időnként. Amiből akkor hallok valamit, ha leveszem a fejhallgatót, mert kimegyek pld. a konyhába valamiért. Kibírom azt a fél percet.
All fiat goes to zero.
-
xtremist
senior tag
Rx 6300 /a pusztító/
2 óra Sims 4 max grafika 1440p 60hz
Egy AMD kártyám sem produkált eddig ilyen jó ASIC-et (vagy fogyasztást) -
addikt
válasz xtremist #30292 üzenetére
Passzívra nem lehetne átalakítani?
65 hotspot az lófütty, de valóban nagyon pörög az a kis mókuskerék rajta. Egy nagyobb bordával elvileg el kellene mennie passzívban is.
[ Szerkesztve ]
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
xtremist
senior tag
válasz Mans20 #30293 üzenetére
Tudom hogy ez nehezen hihető, de szinte semmit nem hallani a ventilátorából, néznem kellett adrenalinban hogy mikor kapcsol be. A 3 alpenföhn bemeneti 120-as ventilátor hangja 800-as fordulaton teljesen elnyomja. Egyáltalán nem hasonlítható a régebbi dell oem-ekhez. Az r5 430 ilyen fordulaton mindent túlvisít, meg kellett csinálnom noctua modra, itt meg semmi...
-
xtremist
senior tag
-
komi77
senior tag
Kedves Fórumtársak!
Szerintetek Sapphire Rx 6900 xt Toxic vizes hűtéssel és XFX 7900 Gre közül (szinte ugyanazon áron) melyik a jobb vétel?
Válaszaitokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
Köszi a választ!
7900 Gre javára: fogyasztás jobb, újabb, (teljesítmény nagyjából azonos)
Ellene: XFX nem igazán a top gyártók között van, bár kisebb fogyasztás/hő mellett a hűtés sem annyira problémás.
6900 xt javára: csak a márka és a vizes hűtés.
Ellene: régebbi, rosszabb fogyasztás.
Nagyjából a Te véleményedet tartom szem előtt. Egyedül az XFX-el van gondom. Nincsenek tapasztalatok, nem találok teszteket az árult modellről, stb. Igaz garisSzegény ember kézzel nőz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest