Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
-szerk alatt
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Friss Alap infók kiiratása Rivatuner 10 perces video
https://youtu.be/tTTLISmMbOc -
Henker2
addikt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz szatyor1972 #29153 üzenetére
Mindenesetre jobban olvashatók. Beszólás detektor.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Czimby
addikt
RetePnyaraB, smc
Köszi a tippeket megnézem őket.
Első körben GPU-Z-t, hogy mit mutat.
Valamint frissítem az alaplap BIOS-t és resetelem.
(Van egy frissebb BIOS mint ami rajta van)
Utána már csak a win reinstall maradt.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
nrg_52
addikt
válasz RetepNyaraB #29155 üzenetére
Speciel errol a keprol szerintem ennel tobb infot akkor se tudnal leolvasni, ha printscreenelve lenne. A pontszám es a gorbe meg gyonyoruen latszik igy is.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
válasz Lathronos #29126 üzenetére
Szia,
Mielőtt bármilyen beruházásba kezdenél... az erre KÜLÖN és kifejezetten ezért üzemeltetett vásárlós szaktopikba is nézz be és ott is érdeklődj! Itt a linkje:
Ha nem csak a processzor cseréjén gondolkozol, hanem más dolgokat is cserélnél, pl. alaplap, ramok, stb. akkor félconfigra is kérhetsz ajánlatot itt:
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
raziel01
veterán
válasz RetepNyaraB #29150 üzenetére
6800 vs 7800 XT kb 10-15% erőben jelenleg.
Amd is azt nyilatkozta, hogy a 6800 utodja a 7800 XT. -
kSzabi084
lelkes újonc
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni.
Videókártya vásárlása elött állok és a következő 2 model is felmerült mint opció:XFX Speedster QICK 319 AMD Radeon RX 6750 XT Core
XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 COREEsetleg valakinek van tapasztalata ezekkel a modellekkel kapcsolatban?
A kártyákról a gyártó oldalát leszámítva nem találtam komolyabb információt, elemzést vagy kritikát.
Egyik kártya sem szerepel a techpowerup GPU adatbázisában. XFX weboldala alapján ez a két modell belépőszintű termék, gyengébbek (alacsonyabb órajelek, gyengébb hűtés) mint a prémium modellek.6750 XT: MERC BLACK > QICK Ultra > QICK CORE
6800: MERC BLACK > QICK BLACK > QICK CORE > SWFT CORE
Információ hiányában jelenleg az MSI AMD Radeon RX 6750XT GAMING X TRIO 12G felé hajlok. -
xtremist
senior tag
-
-
kSzabi084
lelkes újonc
Sziasztok,
Köszönöm a gyors válaszokat.
A 6800-at preferálnám én is.
Akkor kezdtem el elbizonytalanodni amikor nem találtam róla semmi érdemi információt.
Kicsit pontatlanul fogalmaztam.
6750 XT esetében a hűtés megegyezik a másik két modellel.
6800 esetén van differencia, az SWFT CORE fizikai méretei eltérnek a többi modelltől ("vékonyabb").
SWFT CORE és a QICK CORE órajelei megegyeznek, a hűtő nem azonos.Órajelek (A MERC-et kivettem a "kalapból", nem kapható és más kategória)
6750 XT QICK CORE vs QICK Ultra
Base clock Up to: 2150MHz
Game Clock Up To: 2495MHz
Boost clock Up to: 2600MHzBase clock Up to: 2283MH
Game Clock Up To: 2533MHz
Boost clock Up to: 2623MHz6800 SWFT CORE/QICK CORE vs QICK BLACK
Base clock Up to: 1700 MHz
Game Clock Up To: 1815 MHz
Boost clock Up to: 2105 MHzBase clock Up to: 1850 MHz
Game Clock Up To: 1980 MHz
Boost clock Up to: 2190 MHzMindkét kártya fogyasztása 250W.
Oc-t nem tervezek, csak "undervolt"-ot.
(Amennyiben jól olvastam akkor 6750 XT esetén az oc lehetőségek limitáltak, végül is ez egy gyárilag túlhozott 6700XT).[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kSzabi084 #29166 üzenetére
6800.
a quick black hűtése ugyanaz, mint a core, ha jól tudom. Nyilván kicsit válogatottabb a chip, ezért valamivel gyorsabb. Saját OC-re meg semmi garancia. Kérdés mennyivel drágább és megéri-e neked. A max boost viszont alig tér el, azt nem venni észre játékban.
UV-t úgy célszerű beállítani, hogy a gyári max boost táját lövöd be frekire és ahhoz a feszültséget."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
6700XT-nél hogy tudnám leszelteni, hogy mi a max órajel amin még stabil? MTP-ben az alap 211W-ot kitolom 250-re és utána veszem fel a GPU órajelét?
Csak kíváncsi vagyok, hogy a 6750XT órajeleit tudja-e a kártya. Meg persze 1-2 teszt és menne is vissza hűvös keveset fogyasztó állapotba
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Czimby
addikt
Úgy fest megoldódott, hogy nem akítv a SAM.
GPU-Z írta, hogy nincs bekapcsolva biosban.(pedig be volt.)
Biosban kikapcsol mindne ezze lakpcsolatos, majd reset.
Visszakapcsol minden, és jó.
Köszi a tippeket!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
kolopele
nagyúr
Srácok, mi ez a plusz két hőfok érték a HWINFO - n, tudja esetleg valaki? Vettem két 6600 - as kártyát, és azok mutatják, a 6700XT - n ezek nincsenek rajta, a 6800XT - n amit holnap kapok meg még nem tudom.
Konkrétan a VDDC és a SOC hőmérsékleteire gondolok, esetleg valamelyik a VRM hőfokát mutatná?
-
veterán
válasz kSzabi084 #29160 üzenetére
MERC BLACK > QICK BLACK > QICK CORE > SWFT CORE
Ezt hogy kell értelmezni, hogy a SWFT Core a leggagyibb a sorozatban?
Most rendeltem egy XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE kártyát a Manli 3070Ti-m helyett. Milyen minőséget képvisel ez az XFX? Mit lehet várni tőle?https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
veterán
Van itt valaki aki meglépte a 3060Ti/3070/3070Ti-ről 6800/6800XT cserét és játszik GTA-val? Mit tapasztaltatok? Nőtt vagy csökkent az FPS?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
ScomComputer
veterán
Ha valaki ki szeretné próbálni a "Immortals of Aveum™ Demo"-t elérhető a steam-n!
Van benne FSR3+FrameGen is,ha meg szeretnéd nézni !
Sőt ha valakinek nem megy az angol akkor van itt hozzá egy un. gépimagyarítás(deepL api)...
GamePod hír róla ![ Szerkesztve ]
-
gerejoe
tag
Üdv urak.Segitséget szeretnék kérni, cserélném rx580 om rx6700xt re és szeretnék egy kis tanácsot vagy linket kérni biztonságos undervolt értékekhez,még soha nem csináltam, válaszokat előre is köszönöm.
-
kSzabi084
lelkes újonc
válasz gerejoe #29183 üzenetére
Szia,
"Elrontani" nem tudod, legrosszabb esetben instabil lesz.
Itt egy lépésről-lépésre "tutorial", az OC-t figyelmen kívül hagyhatod ha nem szeretnél vele foglalkozni: [How to OVERCLOCK and UNDERVOLT RX 6700XT | ADRENALIN 2022 Easy Tutorial] (Ancient Gameplays)[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
6800 XT Adrenalin beállítások: [kép] ezzel a beállítással 70-72fok a kártya játék közben hotspot 90, cserébe csendesebb jóval a ventilátor.
Ha agresszívabb vagyok egyedi fan curve beállításokkal, akkor 62-64 fok között tartható a kártya, viszont 3000 RPM körül pörög.Kérdés: Normális hőfok hosszútávon a 70-72 és 90 hotspot? Mert akkor inkább maradnék annál
-
kSzabi084
lelkes újonc
válasz rasotamas #29174 üzenetére
Szia
"Leggagyibb" az erős kifejezés
Inkább úgy képzeld el, ahogy lépkedsz fel úgy lesznek egyre extrábbak a modellek.
Magasabb órajel, vaskosabb hűtés, vidámpark (RGB).
Az alacsonyabb órajel végett nem igényel olyan masszív hűtést, egy kicsit lehet spórolni a hűtő méretén és így lehet a kártyát olcsóbban is értékesíteni.Más gyártóknál is van hasonló:
Asus: 2 venti vs 3 venti, vagy pl Strix > TUF
Sapphire: Toxic > Nitro > Pure > Pulse > Referencia modellÉn is erre a kártyára fogok benevezni.
A bizonytalanságom oka az információhiány volt.
Legrosszabb esetben 14 napon belül visszaküldésre kerül, de ennyi pénzért bőven megér egy esélyt adni neki.[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
válasz Motion_Blur #29188 üzenetére
Köszi! meddig lehet elmenni hőfokban ami még oké?
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz knoxhu #29190 üzenetére
A kilencvenig, ahol most vagy. Szerintem általános használatra itt is már fűt maga körül mindent keményen, miközben megeszem a kalapom, ha jelentős difi lenne fps számban mondjuk 100Hz mínusz teljesítmény és 10 fok minusz mellett. Ja, ráadásul a 68xt egy kifejezetten kezesen babrálható fajta MPT-ben. Az adrenalin nem túl effektív feszültség szabályzásra.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
knoxhu
senior tag
válasz RetepNyaraB #29191 üzenetére
Én ezt elhiszem csak az a baj, hogy eddig azt se tudtam mi az az MPT és azt se tudom hogy kell használni, plusz, hogy mit és hogyan kell beállítani a 6800 XT esetén.
Idáig jutottam
-
bobalazs
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz knoxhu #29192 üzenetére
Először be kellene töltened magát a kártya biosát, amit a GPU -Z programból tudsz kimásolni. Minden mást csak utána.
Na, Balázs kolléga máris megadta a kezdőlökést, fogadd meg amit ír
Mondjuk amióta ennyi vörös kártya került hozzám, minddel eljátszottam ezt az MPT - s dolgot, de volt egy amelyik megadta magát egy bizonyos fesz alatt. Szilícium lottó is kicsit, de mindenképp megér egy próbát, mert nagyon ritka eset. Egyszerűen nem volt képes a gyári beállítások alatt normálisan működni, legalábbis értelmetlenül kevés feszt lehetett volna rajta csak csökkenteni, plusz már 50mhz memória húzástól lefagyott. Ki volt centizve.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
CINEBENCH 2024
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz knoxhu #29192 üzenetére
Na és ha bobalazs linkjét végigcsináltad, akkor rögvest nyomhatsz egy 1060mV-ot a kártyára, azt szinte biztosan tudja kezdetnek.
A MorePowerTool mellett a MoreClockTool még nagyon hasznos, ebben állíthatsz egyszerűen frekit, memória sebességet, ventilátort, power limitet. Adrenalin kilőve"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
spleenszuru
őstag
válasz RetepNyaraB #29198 üzenetére
Amikor MPT+Adrenalin kombónál valami nem oké, akkor ugye egy fekete képernyő után jön egy AMD default wattman visszaállt, vagy egy driver időtúllépéses error, majd resetel gyárira.
Ez MCT esetén hogy történik? Mármint az összeomlás. Az is vissza tudja állítani magát a kártya gyári értékeire?Illetve nálam továbba is kérdőjel, hogy ha next time csak drivert telepítek adrenalin nélkül, akkor a Freesync működni fog-e vajon, ha csak a monitoron van bekapcsolva.
FPS korlátozóm sem lenne. RTSS-t már nem használok, pár játék nem indul vele, ill. vannak még olyan játékok, amibe ez nincs beépítve alapból.Malaka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest