Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Én is vettem egy 6700Xt Asrock Challenger PRO karit, 3 ventis.
Jó hűvős. Ami kicsit zavar, hogy min fordulat 1050-1060 körül van, ami relative hangos és amivel játszom ott a venti ki be kapcsolgatna, szóval kénytelen vagyok fixen bekapcsoltatni a ventit. Superpoz Extremeben hozta az átlagos pontszamot, Normal modban mondjuk ciripelt mint a veszedelem. De játékok alatt még nem csinálta. szóval elégedett vagyok vele.
Ami furi, hogy a venti fordulatot defaulton elég furin kezelte, főmérséklet ment felfele, 55 foknál már 1700-on tekert a venti, majd ahogy ment 57 fele, visszavette 1200-ra.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz arabus #22590 üzenetére
13900k mellé izgulni a magas áramszámla miatt
Ja és bőven nem biztos, hogy egy drágább VGA ilyen beállítások mellett nem eszik kevesebbet.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz aProPeti87 #23004 üzenetére
Eléggé beállítás függő. Tesztek alapján 4090 sem bír fix 60 fps-t tartani wicserben max mindennel is 1440 felbontáson, akkor azért hááát. 30 FPS meg szép és jó, de nem hiszem hogy úgy akarsz játszani. Ez a van de minek kategória.
-
Ribi
nagyúr
válasz Drenholl #24444 üzenetére
Amikor felraktam a drivert, abban is vagy 5-10 funkciót kikapcsoltam itt ott, mert haszontalannak, ítéltem. Lehet neked is valami hülyeség benn maradt ami ezt okozza.
Melyik driver van fent, mert pl ilyen ok is lehet. -
Ribi
nagyúr
válasz TeeBee73 #24592 üzenetére
6950 nagyon éhes jószág és pont a 6xxx topikban valaki írta pár napja, hogy ugyanígy 750-es táp lekapcsol. Igen, proci asszem tuningolva van. Illetve úgy sejtem típustól is függ. Vannak amik jobban el vannak eresztve. Lehet kevés a táp, de ha nincs tuning valószínű elég lesz.
Pont hogy nem furmark és hasonló izék alatt kapcsol le a táp, mert a renszer tudja, hogy itt vissza kell venni kicsit és egy magas, de stabil fogyasztást hoz. Játékok alatt viszont vannak olyan tüskék amik kiakaszthatják a tápot.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz DroiDMester #25158 üzenetére
Érdekes, hogy 350W mellett megy 100%on a kari.
Amúgy fentebb a 6900 is kb ennyit eszik valójában. -
Ribi
nagyúr
válasz DroiDMester #25163 üzenetére
Csak az egész abból indult, hogy a 450W fogyasztás mellett hogy 50 hotspotot, amit ezen teszt nem igazol. 350W-al is szép, csak nem innnen indult az egész
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz DroiDMester #25166 üzenetére
Az hogy van, hogy a hot spot 50 de a gpu temp 58?
Persze lehet abban a pillanatban lentebb ment. Mind1, akkor is faja. -
Ribi
nagyúr
válasz Cyberboy42 #25687 üzenetére
Már párszor ki lett tárgyalva, hogy ezekhez a fogyasztásokhoz még hozzá lehet rakni +15-20%ot, mert nem a teljes kártya fogyasztását méri. Szóval az a 400 az kb 500-550. Nincs fogyimérőd véletlen?
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Cyberboy42 #25711 üzenetére
Feltéve hogy csak AMD kártyákhoz hasonlítod.
-
Ribi
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #26215 üzenetére
Nem a teszt programokkal van a gond, hanem játékokkal. Teszt programokat felismeri a driver és sokszor visszaveszi a GPU-t. Játékok alatt viszont bejön egy fps limit nélküli menü és felgyújtja a GPU-t a pékbe. Játékok teljesen random terheléseket be tudnak dobni, amire nem terveztek. 6900/6950 ismerten tud burtál tüskéket generálni. De persze az itteni emberek tapasztalata végülis kit érdekel, egyszerűbb mindenkinek kiszopni a saját kisujjábol ami neki tetszik
-
Ribi
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #26226 üzenetére
Csak pistike beleolvas a forumba, meglátja, hogy többen is 500-550W táppal hasnzálják a 6900-at és aztán azt mondja apucinak, hogy ezt vagy azt vegyen. Aztán meg néznek, hogy mi a probléma, mert nem volt megírva, hogy alulfeszelve, meg alulhajtva, esetlegesen még fps limittel is.
-
Ribi
nagyúr
Szerintem már leírtad:"A másik meg az, hogy a configod többi részéről semmit nem tud a VGA gyártó." Ajánlanak egy eléggé túlméretezettet, ami nagy valószínűséggel jó. Fórumon hülyeséget ajánl valaki annak 0 következménye van. Gyártó bőven alulméretezett tápot ajánl, annak lenne következménye.
steewcv65: Miféle miszitkumról beszélsz?
bozont: Táp túlmelegedési probléma szerintem manapság nem játszik, főleg alsótápos házak óta. Más szempontból a "minőségi alkatrész" nem javít semmit a terhelhetőségen.
#26237HUNNIA1920: Én pontosan ezért maradtam 6700-nál, mert nem volt kedvem nagyobb tápot venni. Meg amúgy is elég nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Sweet.tv - internetes TV
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- Dacia topic
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban