Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Akkor nyugodt vagyok….nagyon chill beállítás.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Adott Sapphire Pulse 6700xt. Ami gondom, hogy eléggé melegszik. Ez a gpu elágazás hőmérséklet 90 C fokot is eléri. Az áramfelvételi korlátot beállítottam -5 %-ra, így nyertem vagy 5 C fokot, de még ekkor is 75%-on megy a venti, ami azért nekem gáz. Tény fülesben nem hallom, de hát na, jó lenne lejjebb vinni még a hőt és a venti fodulatot.
Nem vagyok nagy oc-s szóval mivel lenne érdemese próbálkoznom?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Kvg
senior tag
-
-
F.B.I.
veterán
válasz zolee0307 #25303 üzenetére
Ilyen kártyám van most, fentebb láthatod, hogy nagyon jól működik.
Ha garanciás, akkor alul kellene feszelni, durván, mondjuk 1V / 2400 Mhz - et simán tudnia kell.
Ha nem garanciás, nem kérdés: pasztázás. Ha egyedül nem tudod/akarod, nincs tapasztalat, akkor vannak fórumon, komolyabb segítőkész tagok, akik megoldják neked pl. CrazyHardwer fórumtárs.
palfitom: köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
zolee0307
őstag
válasz F.B.I. #25306 üzenetére
Köszi! Még garis a kártya, úgyhogy nem bontanám meg. Akkor marad az UV.
Kvg: Megmondom őszintén meg sem fordult a fejemben. Este lesz időm teszek fel hwinfo képet.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
macy
addikt
Éjjel 2-kor feldobtam az új drivert, elindítottam a Last of Us-t, elkezdte a shader betöltögetést, aludtam, reggelre restartolt gép fogadott lenullázott driver beállításokkal. Nem örülök.
-
macy
addikt
válasz F.B.I. #25313 üzenetére
Nem szoktam, mert volt többször hogy nem tudtam visszatölteni driver frissítés után, 1 perc visszaállítani, szóval jó ez így.
Pug: most így visszagondolva azt hiszem az előző drivernél is bekakilt shader töltögetésnél, mikor a játékot patch után elindítottam. De maga a játék futott szépen fsr2-vel 4k ultrán.
[ Szerkesztve ]
-
JSandor
tag
Sziasztok!
RX 6950 XT-hez jó lehet egy 5800x3d proci ? 1080p felbontáson.
-
Kvg
senior tag
válasz zolee0307 #25322 üzenetére
Ezek az értékek így teljesen rendben vannak, de 2700 RPM kb elviselhetetlen mindenkinél. 1500 max 1600 elég mindenre. so so 1500 rpm nél eléred a hűtő hatás 95% át, utána már csak a zaj van és csak egy két fokkal hűvösebb GPU.
Zéró fan inkább 2D ben (netezés) hasznos, 3D-ben már nem igazán van értelme.
A pasztát kíméled azzal, hogy egy viszonylag hideg hűtő (25 -30 fok) dinamikusan nagyobb hőt tud fel venni azonnal. A ventilátorok felpörgésének van egy késleltesse, 1-2 sec. de nem is késeltetés a baj, hanem egy 700 dekás hűtő 55 fokos, ez a tehetetlenség.[ Szerkesztve ]
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Most cseréltem VGA-t 1060 3GB ---> 6800-ra.
Magas FPS mellet elég jól hallható coil whine van.
Okozhatja a táp a VGA cw-jét?
Még meg próbálok pár dolgot, de ha nem javul akkor vissza küldöm. Esetleg egy táp csere még opció lehet. -
füles_
őstag
Sziasztok!
Van nálam jelenleg egy Sapphire 6800XT Pulse, eddig még nem volt tapasztalatom a 6000-es szériával csak most ismerkedek vele.
Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi hőmérsékletek mennyire megfelelőek alapbeállításokon? A képernyőkép Fire Strike lefutása után készült.
Főként a Hot Spot-ra gondolok, ami észrevételem alapján szeret 90 fok fölött ingázni, 1800-1900 RPM-mel is. Már kétszer újrapasztáztam MX4-gyel, de nem változott a dolog.
Utánaolvasgattam a Pulse-nak és azt írják, hogy hűvös és halk kártya, csak én foghattam ki egy melegedősebb darabot vagy ez teljesen normális ennél a kártyánál? -
füles_
őstag
Milyen programot érdemes használni a ventisebesség, feszültség állítására? Mert jelenleg Afterburner-ben próbáltam állítani a feszültséget és a ventilátorok sebességét is, de bármihez hozzányúlok akkor egy kis idő múlva fekete képernyő fogad terhelés alatt.
Először azt hittem, hogy azért csinálja ezt, mert összeakad az AMD szoftverével, ezért feltettem a legfrissebb drivert az Adrenalin nélkül, de előbb így is black screenelt CB2077 közben, kis idővel azután, hogy állítottam a ventilátorokon.
Az AB + RT és a HWiNFO általában mindig fut nálam a monitorozás miatt, próbáljam meg ezek nélkül és csak az Adrenalin-t használjam?
Korábban soha nem volt gondom, amikor ezeket egyszerre használtam. Az UV-t az AMD szoftverében szoktam állítani, a ventilátort pedig az Afterburner-ben.[ Szerkesztve ]
-
Itachi82
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Televan74: Valóban az Alzánál vettem, de újjat. Legalább is szerintem nem volt felbontva.
Akkor marad a 14 napos elállás. -
válasz sh4d0w #25326 üzenetére
Márpedig függ, a saját kártyám példájából is kiindulva. Volt olyan tápom, amitől a VGA néma volt és volt olyan, amivel kibírhatatlanul "zenélt". A jelenlegivel kb. mindegy, hogy 60 vagy 200 fps-en játszok, minimális a CW.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
füles_
őstag
Szép értékek. Szerintem én egy ilyet fogtam ki.
Megpróbáltam az Adrenalinban beállítani egy egyedi ventilátor görbét, de pár másodperc után Fire Strike alatt elment a kép és újraindult a gép, pedig az AB-t sem indítottam el.
Nem tudom miért csinálja ezt, a 22.11.2-es driverrel is ezt csinálta. Még megpróbálom majd a feljebb javasolt MPT-t, de úgy néz ki bármit állítok valamiért nem tetszik neki és black screenel vagy újraindul.#25338 F.B.I.
Én a mérsékelt mennyiségű paszta és az elkenés híve vagyok.
-
füles_
őstag
válasz Cyberboy42 #25345 üzenetére
Igen, tegnap 2 óra Battlefield után sem volt vele gond. 650W-os Super Flower van a gépben, szerintem bírnia kellene.
-
Pug
veterán
Akkor reszletesebben (csak mert latom nagyon forog az a szem ):
A CW alapvetoen a VGA tekercseinek rezonanciajabol szarmazik, kifejezetten magas FPS szamok mellett foleg.
Erre ra tud erositeni, avagy tompitani a melle parositott tap, viszont van amikor minden tap kombinacio mellett kb kosntans a VGA CW "szintje".
Szoval ezt jelenti a "fugghet, de nem minden esetben fugg"
-
"minden tap kombinacio mellett kb kosntans a VGA CW "szintje""
Ezt éppen nem hiszem el, de mondjuk nem is az alkalmas topikban társalgunk erről. Jelen ismereteim szerint különböző zajra, különböző reakció jön a tekercsből, tehát számít a tápegység. Szerintem egy olcsóbb tápegységnél várhatóbb, hogy a VGA ciceregni fog, mint egy felsőpolcosnál, de erre az tudna rendhagyóbb választ adni, aki jobban benne van a témában, mint én. Ha a VGA cicereg, akkor a tápegység csere megoldás lehet.
Részemről lezártam a témát, vagy folytassuk privátban.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest