Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23284) messi6502


messi6502
tag

Sziasztok,

csatlakoztam a kis közösséghez egy 6750xt Sapphire nitro+-al. Ezzel a konfig újítás első része elkezdődött, jelenleg egy i5 3570k hajtja, de nagyon köhög alatta ;] , nemsokára az is cserélődik.

Teszteltem pár napig a kártyát játékok alatt és bár vissza fogja a proci/ram páros, de már így is nagy előrelépés volt a 280x-ről.
Ami viszont feltűnt és változás, hogy a gpu hőmérséklet mellett nem vrm hőmérsékletet találok, hanem hot spot hőmérsékletet.
Próbáltam utánajárni, de igazából ha jól értem ez sok szenzor közül mindig a legmelegebb és nincs rá mód, hogy azt a sok szenzort egyesével megnézzem?
Illetve amiért ez felmerült bennem, hogy a hotspot max értéke eddig 97 fok volt, ami nekem nagyon nem tetszik, jó lenne max 85-re levinni.
(GPU hőmérséklet 73 volt eddig a max, de az is inkább 65 környéke, az nem tűnik rossznak.)

Ehhez elsőkörben belőttem másik ventiprofilt, de egy kicsi undervolt is jó lenne.
Amennyire az elmúlt 2 napban olvastam driverben levéve nem elég, vagyis valójában nem csak a max értéket, hanem a teljes feszültség görbét elállítja, amely miatt alacsonyabb feszen is instabil lehet.
Láttam ezt az MPT eszközt és leírását oldalt, de egy kicsit egyszerűbb magyar leírást találok valahol, amivel csak a görbe tetején levő max feszt tudom lekorlátozni (nem elrontva az egész görbét)?
Régen se volt ez egyszerű, de most egy kicsit elvesztettem a fonalat.
Talán ha jól értem nekem elég MPT-ben a "power and voltage" fülön a "maximum voltage gfx"-et lejjebb írnom?
Illetve, ha jól értem akkor registry-ből fogja a driver kiolvasni az értéket, így minden driver update/reinstall után ezt el kell végezni?
És akkor nincs szükségem a red bios editor és többi kellékre ami még oldalt található ugye?
Illetve a power limitet kell ilyen esetben állítani? Logikusnak hangzik csökkenteni minimálisan, de lehet felesleges ha a feszültséget tudom korlátozni.

Illetve oldalt az excel-es link nem működik - bár lehet csak nekem -, pedig jó lenne megnézni másnál is hasonlóan magas-e a hotspot ennél a típusnál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.