Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
-
Kvg
senior tag
Legjobb tudomásom szerint a tipli polietilén műanyag nem vezeti az elektronokat, gyakorlatilag szigetel. A hurka pálcikát én meg hagynám az ovisoknak, amúgy is gyenge hamar eltörik.
egy -0,3 mm es tűrésen belül a pontos mérethez képest és már nem támaszt semmit a fogpiszkáló.
A csöves tipli csavar sokkal praktikusabb és kb minden háztartásban (műhely) van több méretben pontos méret sem kell.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nem a tipli vezet, nyilván, a csavar benne...
0.3mm? Bárcsak annyit mozogna csak egy nagyobb VGA hátulja a slotjában... Nem mértem ki pontosan, de egészen biztosan lényegesen több, mint 0.3mm...
De egyébként akinek nem adja a hurkapálca, mehet bármi más megfelelő, nem vezető anyag is.[ Szerkesztve ]
-
Gabady
aktív tag
+1 a kábelkötegelőnek. Korábbi kártyám egy xtreme gamingos GTX970 volt, ami szintén egy elég hosszú kártya volt, elég nagy hűtővel... és hát lógott. Muszáj volt valami megoldás....
[ Szerkesztve ]
*** Megane 2 2.0 16V *** iPhone 15 Pro - Airpods Pro 2 *** DellbookPro15,2 i5-6300U - 16GB DDR4 - UHD 520 - 500GB NVme *** Ryzen 7 5700X - 32GB DDR4 - RX6950XT - 2x2TB NVMe - 2TB HDD ***
-
Micsurin
nagyúr
Na az új házba új megoldás kellett
10 pont annak a háznak aki eltalálja az ott miJa igen és végül 550 Toma lett mert házas topikban kolléga említette eladó lenne a H700 szóval párommal ha már kirándultunk elhoztuk és délután beköltözött a Toma + 5700x is a 6700 mellé, nyáron meg lehet szerzek egy 6800-at így.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
azaz méretre vágtam és kihúztam belőle a szálat, nem vezet és állítható magasságú, lefestem fehérre és fullos még az alja is mágneses.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
Darab vinyo nincs ebben a gépben, de akkor majd szólok a gyártónak is ne mágnesesek legyenek a pórszűrök.
-
Bib
őstag
válasz Micsurin #23870 üzenetére
A porszűrők más kérdés, azok nagyon pici és gyenge mágnesek távol minden tekercstől. Szoktak régebben ferrit gyűrűket is alkalmazni a mágneses zavarok ellen főleg az előlapi kábelekre. Persze tőlem bárhová tapaszthatod. Én régebben karosszéria gyurmával szoktam rögzíteni, ami jól ragad és könnyen eltávolítható.Pl régi pulse felfelé nyomta a proci elé a meleget, kellett terelő.
[ Szerkesztve ]
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
Többen írtatok a VGA alátámasztásról, nekem egy XFX 6800 van, amihez adtak egy ilyen merevítőt. Kérdés, ez jó e így, megfelelően tartja a kártyát? A kép az új házba költözéskor (G500A) készült.
Létezik egy viszonylag olcsó, de jó szerkezet a megtámasztásra. [link]
[ Szerkesztve ]
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok!
A véleményetekre, segítségetekre lenne szükségem.
Videókártya fejlesztésen gondolkozok az adatlapomon szereplő gépbe kerülne GTX1060 6GB helyére.
Sok tapasztalatom nincs AMD kártyákkal néha megfordult teszt elejéig RX570, RX580 vendégségben a jobb fajtákból (NITRO+, StriX, valamint 1 hibás Gigabyte RX5600).
Legutóbb 1 Gigabyte RX570-et kellett addig Drivert cserélgetnem segíteni havernak, míg végre ment az a játék amit szeretne.
Többek között ezért is félek AMD kártyáktól, ha olcsóbb lenne RTX 3060 most is inkább azt vennék. NVIDIA-val nem volt bajom a múltban. Utolsó próbálkozásom AMD kártyában még HD5750 volt - a katasztrófális driverek miatt jött meg ment is tovább.Elnézve az árakat meg a használt piac felhozatalát garanciálisan eléggé szegényes az én árkategóriámban.
Full HD-ban fogok egyelőre játszani 75Hz-es Freesync-es monitorral DP kábellel.
Játékok listája nem olyan nagy CoD MW2, BF5, APEX, WoT, Warthunder esetleg 1-2 új cím olykorSajnos pénz miatt ár érzékeny is vagyok.
A kinézett most Húsvéti akciós kártyák
XFX RADEON RX 6600 8GB SPEEDSTER SWFT 210 RX-66XL8LFDQ (akcióban 98eFt) videókártyát. Az igazat megvallva nem sok tapasztalatom van XFX és végkép nincs a RX6000 sorozatú videókártyákkal.Igazat megvallva mindig rüheltem az AMD VGA-k driver gondjait és akkor még ott lehet a melegedés, valamint kevés tapasztalatom alapján az "ismeretlenebb" gyártók kártyái mindig sokkal finnyásabbak, mint jobb gyártmányok (StriX, NITRO+) bár ennek okára még nem jöttem rá. Cáfoljatok meg, ha nem így látjátok mostanság.
Másik RX6600 amit esetleg meg lehet venni a
SAPPHIRE RADEON RX 6600 8GB PULSE 11310-01-20G (akcióban 104eFt) azt láttam ez rövidebb kártya kisebb hűtéssel, de maga mint márkát jobban kedvelem az tény
De gondolom nem túl acélos hűtése van ennek, mint a nagy Sapphire kártyáknak.Amit még emberibb áron van és ritkaság, gondolom maradék selejt alkatrészekből kanalazták össze? 2év garival csak sajnos (mondjuk ez már feszegeti a költség határokat és kérdéses még bírná-e a tápegységem)
SAPPHIRE RADEON RX 6700 10GB PULSE GAMING OC 11321-02-20G (akcióban 141eFt)Árban itt már a számomra kevésbé kockázatos NVIDIA RTX3060 kártyák ára sincs nagyon messze (szívem szerint MSI, ASUS lenne, ), csak ne lenne annyira drága.
Az adatlapomon szereplő gépbe megy, bár CPU cserén is gondolkozok eszem Ryzen 5 5600G felé húz az integrált miatt, mert lassan abban is gondolkozom elengedem az erős PC játékot, ha felidegesít. A másik 2 CPU alternatíva Ryzen 5 5500 ár bajnok, vagy Ryzen 5 5600.
Aztán később esetleg 2x16GB RAM csere még mellé.Ezek driver gondok még mindig jelen vannak, hogy cserélgetni próbálni kell drivereket?
Látom megy a számomra teljesen ismertlen alul feszelés reszelés SW-en, nekem is inkább alacsonyabb hőmérséklet zaj lenne a cél (hosszabb élet) miatt.
Coil whine nyüszögésre hajlamosak az említett kártyák?Zajban melyik fenti kártyával van tapasztalat itt fórumtársaknak?
Köszönöm előre is válaszokat véleményeket!
üdv,
MAX_
u.i.: Remélem nem voltam nagyon off.
https://hardverapro.hu/tag/m-a-x-i#aprohirdetesei https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=c265d10990313cdebe6fc5ed97709255 http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=m-a-x-i
-
Micsurin
nagyúr
válasz M-a-X-i #23875 üzenetére
6700-am van, 3 év garival adta az Aqua És közel sem maradék alkatrészes elnézve a teszt eredményeket 1010 mV-on mennyire stabil 2650 körül.
Azért ritkaság mert januárban jött ki vagy decemberben egyáltalán, persze, hogy ritkaság még.XFX teljesen korrekt lesz haver is most vett kis CW van de nem para a hűtése meg egészen masszív.
Aqua sokszor nem a valós garit tünteti fel hanem a jogszabályi értéket, de a garijegyen más lesz már. (számlaszámot vágtam csak le)
[ Szerkesztve ]
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #23876 üzenetére
Sapphiret még nem láttam egyébként 2 évvel... XFX ad jellemzően kettőt. MSI/Sapp mindig 36hó.
-
Micsurin
nagyúr
6500-nél néztem anno és minden bolt 24hó-ra adta az XFX 6500XT-t. Rossz következtetés ezek szerint, köszi.
5700x érezhetően hozott főleg a low 0,1 - 1%-okon
"Látom megy a számomra teljesen ismertlen alul feszelés reszelés" mintha a 30xx topik nem lenne rogyásig az UV + OC 3070/Ti-kel.
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
válasz M-a-X-i #23875 üzenetére
6700 XT van a gépemben (12 gb) verzió, drivert naprakészen tartom, nincs vele probléma, igaz én nem finomhangoltam, hanem csak, hagyom, hogy tegye a dolgát. Melegedni se melegedik (PowerColor Hellhound). CW sincs.
Valószínűleg egy elég pöpec darabot fogtam ki. Ez előtt egy RX 580-asom volt, azzal se volt probléma.
Viszont a jelenlegi procid nem hajtaná ki. Amiket írtál, passz, jelenleg egy 5800x3d-t nyúzok, ezzel sokáig nem lesz gondom
-
fanti
addikt
Nos, megcsináltam.
A finombeállításos alaplapi BIOS már profilba volt mentve, úgyhogy csináltam egy load default settingset, majd save...
Ráadásul még a legfrissebb AMD cleanup utilityvel le is szedtem a 23.3.2-es drivert csökkentett módban szépen, szólt is, hogy készen van és restartoljak.
Majd felállt a redszer VGA driver nélkül, és elindítottam telepíteni a 23.4.1-est...UGYANAZ!
Azaz települ fel, majd amikor fekete képernyőre vált, nem tér vissza, hanem pár másodpercre rá restartol...ugyanúgy mint eddig mindig.Feladtam.
Majd a kövi drivert ismét lepróbálom. Hátha...
-
-
spleenszuru
őstag
minimum GPU órajelet alapon, azaz 500-on hagytam mióta 1.0-ra tettem a feszt.
500-2400-on ment pár napig gond nélkül.
feltettem 2425-re, ki is fagyott az eternal most, bár az néha amúgyis.
Asszonyt is kidobta most a Rise of the Tomb Raider. Mondjuk az csak asztalra crash, se error, se windows napló bejegyzés, semmi.
+15 TDP, 2014 memória, normal timing. (azért 2014, hogy meglegyen a kerek 2000)Tehát így kb. semmi tartalék nincs, UV után az adrenalin valami 2370-re tette a GPU maxot, szóval 30-at tudtam hozzáadni még.
Vagy az a baj, hogy a min-t fentebb kéne vinnem?
Malaka!
-
F.B.I.
veterán
válasz spleenszuru #23887 üzenetére
MPT. Kell sajnos. Ott állítsd be csak a feszültséget, csak azt. Mondjuk ne 1.0V-ra, hanem mondjuk 1.020V-ra. Utána maradhat a Radeon szoftverben a minimum, a max 2400-ra. Teszt. Jó lesz.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
bozont
veterán
válasz F.B.I. #23885 üzenetére
Nemsoká úgy is kiderül, jön a 6900XT. Meglátjuk mit is tud ez a kis 550W-os. Igaz elég jó darab, 800W körül kapcsol le, szóval talán a tüskékkel sem lesz problémája.
-
F.B.I.
veterán
válasz spleenszuru #23890 üzenetére
Rommá ne, csak óvatosba. Amire azt hittük, hogy teljesen jó fesz a benchmarkok alatt, azt egy Tarkov feketébe teszi 10 perc alatt is.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
Tényleg Aqua-ról és a Last of Us akcióról tudni valamit? Vagy március 8.-ai RX6700-el ne reménykedjek és tartsam a kezem kulcsért?
-
F.B.I.
veterán
válasz chopin42 #23894 üzenetére
Amit írtak, én még nagyobb amatőr vagyok, 2 oldalt privátozok, hogy ne legyen égő, anno meg folyékony nitrós proci hűtés ment az LGA775-nél.....szoftverek szarok voltak, a procik meg melegek.
-
F.B.I.
veterán
Most, hogy újabb játékok tesztjeit nézem, jövök rá, hogy még a néha szenvedős driver vagy hangosabb ventik állítása előtt is, sokkal jobb választás volt egy 12 Gb VRAM rendelkező 6700XT, mint a drágábban kapható, akár 3070Ti.
Vicc, hogy 1440p (nem 4K) felbontáson is, komolyabb részletességnél vagy akár ultra felbontáson, elfogy a VRAM és crash!
Szóval driver ide vagy oda, azért le a kalappal az AMD előtt, hogy odatette magát....miattunk is.... remélem az Intel is követi majd ezt a példát, hogy legyenek normális kártyák, lassan 2023 végén, amikkel majd később akár mi is tudunk 4K nyomulni, megfizethető áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Instagram közösségi fényképezés
- Hyundai, Kia topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Asztalos klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest