Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
padam87
tag
https://www.youtube.com/watch?v=fvEyBzpcCgM
Ez igen érdekes... nagyon áradoznak a nitroról (érthető, mert szép és jó), de néhány teszt erősen kamunak tűnik.
A fentiben pl folyamatosan veri a strixet, ami számomra elég fura. Az összes komoly, megbízható teszt szerint amit láttam a strix (és az MSI Gaming X is) magasabb órajelet tart meg, mint a nitro.
Akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Itt valami félreértés lesz, szerintem mert azok korántsem a gyári értékei. Nagyon is rendben van a tied a beígérthez képest.
Boost Clock / Game Clock* / Base Clock / Memory Speed
Up to 1980 MHz / 1870 MHz / 1730 MHz / 14GbpsAmi Shkiz0-nál van az mondjuk tényleg nagyon ott van, silicon lottery winner darab. 65 fok max-al... kemény.
-
padam87
tag
Persze, hogy magasabb mint a megjelölt. A megjelölt a padló, hogy ne lehessen senkinek egy szava sem, ha az övé a rosszabbak közé tartozik.
Az, hogy a valós órajel mennyi, azt nagyon jól tudjátok ti is, hogy a thermal headroom, és powerlimitek döntik el.
Egyébként meg Bossp-nek továbbra is azt mondom, hogy nem furmarkban kéne órajelet mérni, nem ad valós gaming számokat sok esetben.
fehér - furmark, sárga - game
-
padam87
tag
-
padam87
tag
válasz anatron #2016 üzenetére
Az 1990 es érték teljesen jó, addig megy amíg van helye (hőmérséklet, fesz, fogyasztás), illetve van egy órajel cap is, de az olyan 2000-2100 környéke gyártótól függően. 2150 az AMD általi plafon.
A 2400 aggasztó, de egy bugról van szó. Ha ez megnyugtat, akkor nekem is volt, még 2550 is, szintén blackscreen.
A kíváncsiság kedvéért: Milyen monitor?
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz anatron #2018 üzenetére
Semmi értelme ilyet csinálni, nem ott van a gond. Főleg hogy az az 1990 csak egy peak lehetett. Ha nagyon akarod, akkor wattmanban be tudod állítani, de minek.
A baj ezekkel a 2400 as totál random spike-okkal van, eddig semmilyen körülmények között nem mehetne gyárilag (csak akkor ha SPPT-vel felülírod a gyári értéket)
Te sem csináltál ilyet, én sem, és mégis van (nálam egyébként STRIX kari van). Én sem tudok vele mit kezdeni, nekem is elegem van belőle egyébként.
-
padam87
tag
válasz padam87 #2032 üzenetére
És nem csak úgy nem megy, hogy nincs freesync na bumm... artifactol, villog, törik mindent csinál.
https://community.amd.com/thread/242269
itt van csatolva egy videó, a kommentekben is van párElőször azt hittem hibás kártyát kaptam. Elkezdtem keresgetni, megtaláltam ezt a videót, 100% ban mint az enyém. Tök ugyanazok a helyen, tök ugyanolyan jelleggel.
Rádugtam egy másik monitort meg 4 tévét... láss csodát minden oké.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Az az egy monitor inkább úgy 40 féle, ami az ultrawide monitorok óriási nagy szelete.
75hz, 144 hz is bajos márkától függetlenül
Fan controller gondok
Clock peak gondok (Black screen)Nézzetek körül redditen vagy az amd fórumon...
Én mindenkinek azt javasolnám várjon, vagy ha most akar venni, akkor 2060S, 2070S.
-
padam87
tag
Ne érts félre, tudom, hogy az nvidia is lő mellé. Viszont amit azt AMD itt művelt az egy elfogadhatatlan clusterfuck.
Számtalan issue, szinte minden extra feautre bugos (freesync, ris, ench sync), elsiették a releaset, hogy tartsák a lépést a superekkel.
2 hónappal release után számtalan hiba van. Nvidia benézett egy pár dolgot, az amd viszont átvert egy csomó embert, mert az nem igaz, hogy ezekről a hibákról nem tudtak release előtt.
-
padam87
tag
https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-34UC79G
Ez ugye?
Ezekkel nincs gond. A kistestvéreivel van... 75hz, 2560x1080.
A 7-8 as számúak szörnyűek, a 9 es már jobb, ott ha kikapcsolod a freesyncet nincs gond.
Nekem úgy megy, hogy amikor játszom átállítom sima 1080p -re
-
padam87
tag
válasz pippin12 #2048 üzenetére
És szerinted ez elfogadható 2 hónappal release után? 2 hete nem jött új driver, amikor egy kalapnyi javítani való lenne.
Ebben sajnos az AMD sehol nincs az nvidiához képest. A zöldek ezt a hibajavítást már rég letudták volna. A hibák nagy része pedig már a QA részen meglett volna.
Kár volt ezzel elrontani egy ilyen jó hardvert szerintem, inkább vártak volna még 1 hónapot.
-
padam87
tag
Legalább ilyen szempontból jó vétel volt 155 ért a strix.
https://www.youtube.com/watch?v=95rBw053qNw
Végre egy olyan review, ahol nincs nincs túlsztárolva a nitro. Sok reviewt erősen részrehajlónak éreztem.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Elvileg még ma kapunk új drivert. Remélem nem csak vega RIS lesz benne, hanem javítások is.
-
padam87
tag
Én minden alapján úgy látom, hogy ennek kb ez a vége normál hűtéssel. Túl meleg a 7nm-hez képest. Nem hinném, hogy az AMD engedné feljebb. SPPT-vel lehet, de szerintem fölös. Ez a cucc itt érzi jól magát.
Mondjuk az biztos, hogy az asussal lesznek rekordok döntve A VRM-je elbírna akár 500W-ot is, valami állat biztos megkínálja folyékony nitrogénnel.
-
padam87
tag
Annyi biztosan, már meg is csinálták.
10% ról beszélünk összesen, max. Erősen szubjektív szerintem, nekem pl biztos nem ér annyit. FPS limit (75-re ha végre menni fog), azt egy mukk nélkül elvan. Ez így nekem tökéletes, majd ha odáig eljut, hogy kevés, akkor lehet ránézek.
Egy superpositiont azért csináltam... 5300 alapból, 5500 maxra húzva... de minek. Reseteltem, aztán stockon megy.
-
padam87
tag
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-3
Eh, fixek nincsenek, csak a discord...
-
padam87
tag
válasz padam87 #2070 üzenetére
Aki már feltette megnézne nekem valamit?
Az új driverrel a default max órajel 2070 ről 2010 re esett a strixen. (2010 a hirdetett értéke, szóval ez egy jó változás). És a fan curve is sokkal agresszívabb lett. Eddig nem ment 54% fölé soha, most 68%on tetőzött.
Apró javítások tehát történtek.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
Üdv a klubban. A horizontális csíkokkal én is küzdöm, de ilyen teljesítmény ingadozást nem tapasztaltam. Viszont olvastam egy Chill issue-ról, ami hasonlít arra amit írtál.
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/d0h74t/issues_with_freesync_on_rx_5700_check_your/
Hátha segít.
-
padam87
tag
Az nem lehet. Redditen is feltettem a kérdést, mindenkinek lement az alap órajel, és a fesz is a gyárilag hirdetett értékre.
Ez egyébként alapból jó dolog, azt kell mutatnia amit a gyár rárakott, aztán majd mindenki úgy piszkálja ahogy akarja.
19.9.3 al egyelőre még nem láttam kiugróan magas órajelet. Más is írta itt, és én is láttam már 2400-2500 as órajelet GPU-z ben, persze csak 1 pillanatra. Az új driverrel ez az issue talán javult.
Már csak 5 maradt
-
padam87
tag
Egyet kell értsek.
STRIX, Superposition
Gyári: ~5280
OC: ~5530 (2150 / 925)Ez kevesebb mint 5%. Nekem nem éri meg, mivel 8% al gyorsabban pörög a venti, és 3 fokkal magasabban is megy. Akinek ez az 5% számít az vegyen egy 2080Ti-t, aztán számolhatja az fps-eket egész nap.
A BIOS csere meg garivesztéssel jár, szóval ez a téma egy baromság szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz ScomComputer #2185 üzenetére
De bírom az ilyen okosakat mint te. Attól, hogy neked még jó, másnak még lehet rossz.
Menj fel amd fórumra / redditre, keress, tanulj.
-
-
padam87
tag
Így ahogy mondod.
Az AMD végre csinált egy jó kártyát, de a driverekkel a sehol sincsenek az nvidiához képest. Nekem az utóbbi 8-10 évben csak az volt, összesen nem volt annyi driver problémám mint ezzel.
A redditen azt írták, hogy hó közepén lehet várni egy új, jó drivert, addig még van ideje a kártyának nálam, aztán eladom. Nem hiszem egyébként, hogy az összes hibát javítani fogják.
-
padam87
tag
Beta teszterek vagyunk sajnos. Akinek olyan a platformja, az örülhet, sokan problémamentesen tudnak játszani. Aki meg beleszalaldt valamibe, akár hardware inkompatibilitás, akár feature probléma mint a DX9 es, az meg malmozzon hónapokat mire lesz valami. És akkor beírod a problémáidat, és az AMD fanok meg jönnek a faszságokkal, hogy miért vettél ilyet, ha nem vagy hajlandó várni 6 hónapot a rendes driverre. Azt mondják az AMD-nek mindig kell annyi.
Egy biztos, én soha többet nem bízom az AMD-ben, max olyan helyről fogok venni, ahol van elállás, és a pár nap teszt után nem jó, akkor küldöm vissza.
Ha van elállási lehetőséged, akkor én elkezdeném nézegetni a 2060S / 2070S kártyákat.
-
padam87
tag
Elhiheted, engem is felhúztak ezzel a 6 hónappal. Hát hogy képzelem én, hogy azonnal működő kártyát akarok.
Egy szerencsém van, hogy használható szintre tudtam állítgani a dolgot.
Csak hogy jót is mondjak: Azt viszont én is úgy látom, hogy ebben a kártyában több van mint amit most teljesít, szerintem ez is úgy lesz mint az 570, 580... idővel javulni fog. És mivel ez a kártya árban a 2060S-el versenyzik leginkább, így nagyon jó vételnek fog számítani majd egyszer. A másik plusz, hogy ahogy most áll a dolog jó áron ki lehet belőle szállni ha besokall az ember.
Tehát összességében nem teljesen sötét a helyzet, csak ezek az issuek, és a nagyon lassú javítások teljesen elveszik az ember kedvét ettől.
-
padam87
tag
Köszi, nem tudtam, hogy van ilyen szabály.
Ha jól láttam azt írtad, hogy ETS2-vel próbálkozol. Abban van DX11 mód is. Azzal próbáltad egyébként?
https://steamcommunity.com/app/227300/discussions/0/1649918058740194845/
-
padam87
tag
-
padam87
tag
Hohó, úgy néz ki az új driverrel rendben van a monitorom. Még nem volt időm rendesen tesztelni, de timespy-ban eddig mindig volt egy pont, ahol csíkozott, most meg nem. A desktop is normális.
Nem akarom elkiabálni, de talán megjavították.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest