Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:04:18

LOGOUT.hu

Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7501) Vitee


Vitee
aktív tag

Sziasztok,

Megelégelve az 5700XT bajait, pénteken gondoltam egyet és vettem egy 2070 Supert.
Tesztelgettem a hétvégén és megállpítottam, hogy szignifikáns különbség nem nagyon van a kettő között, jelenleg nem ér meg 70 ezer különbséget a kettő közötti szakadék(új árakat nézne 40-50k), vagy még nem tudom, nem döntöttem el, még nem vittem vissza.
A memória órajellel nincs gond, azt visszaveszi. A kártya halkabb, alapjárton játék közben max 65 fokos volt, bárminemű piszkálás, vagy venti fordulat állítás nélkül.
Talán kevésbé akadtak a játékok, amik a radeonnal igen.
A PUBG és a Fortnite ezzel a kártyával is akad össze-vissza, szóval ez gondolom in-game motornak a hibája.
A beépített "FRTC" nem igen működik tökéletesen, Rivatunert se nagyon szereti az fps limitáláshoz, szétesik tőle a kép.

Viszont amiben nagyon reménykedtem, hogy a Freesync-es villogás majd megszűnik. Ugye itt G-sync van, szépen megy az AOC C24G1 monitorommal, viszont sajnos amiben a legjobban bíztam, hogy megszűnik, a villogás, nos, az maradt, sőt még jobban villog a monitor a Freesync használata közben mint a radeonnal.
Gondolom a hirtelen képkocka esések következtében állítja a Freesync a monitor frissítési frekvenciáját, amit nem tud ilyen gyorsan lekövetni és ez okozza a brightness flickeringet?!
Egy munkatársamnak ugyan ilyen monitora van, váltig állítja, nála nincs ilyen egy 1070TI kártyával. Ezért is hoztam el egy 2070 Supert, hátha.
Nem jött be :(

Szóval a kérdésem az lenne azoktól akik ebben jobban benne vannak, hogy létezik, hogy ugyan azon monitor modell, különböző darabjainál működik, vagy működik a Freessync? Itt is olvasni erről a monitorról sokat, hogy van akinek tökéletes, nem lát semmi villogást, van akinek pedig villog. Vagy szimplán az ember nem érzékeli ezt úgy, mint a másik?
Tényleg nem tudom már egyáltalán ezt az egészet, de engem nagyon zavar.

Szóval várnék tőletek tippeket, amennyiben időtök engedi, hogy milyen monitort lenne érdemes vennem, ami tuti, hogy nem villog?
- 1080P
- 144hz - kicsi válaszidő
- 24" vagy 27- de ez lehet már nagy FHD-re
- állítható magasság, forgathatóság
- villogásmentes Freesync
- árban ezt eladom, így 80-100 körül van valami értelmes ajánlat?

Írtam korábban, hogy a Witcher 3 nagyon szaggat az 5700Xt-vel. Beraktam a 2070 Supert, amikor elindítom 1-2 alkalommal megdöccent de utána semmi, tökéletes volt.
Vissza a radeont és össze vissza akadt ez egész. Elkezdtem kutakodni és meglett a megoldás.
Egy windows 10 bug a dolog. A standby memory-t egy kis programmal ki kell üríteni, vagy mit csinál vele, és ez megszünteti sok játéknál az akadást. Kifejezetten a W3 szerepelt sokat a kommenteknél.
Megcsináltam, és teljesen meszűnt az akadozás, most tökéletesen megy.
A virágbolti Jedi Fallen Order, vagy az NFS: Heat az akadt mind a két kártyán. A radeonon jobban, gondolom ezek is a fos portolás vagy motor miatt?

Válaszaitokat előre is Köszönöm!

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.