- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Silentfrog #5698 üzenetére
Köszi szépen a hosszú és részletes választ. Bár szeretnék AMD-n belül maradni, ezért (egyelőre) intelen nem gondolkozok, mert jobb lenne a valós 4 mag, mint a +2 logikai szál.
Viszont ha edigiből majdnem 30k lejönne a configból és 55 lenne egy bulldozer lap+proci+vga, de ha hd7770-el számolok akkor is 60 körül, lehet hogy jobban megérné hosszabb távon... Viszont azzal valszeg a csendes gépről le is mondhatnék. Meg nemtom a legkisebb bulldozer mennyire számít jónak.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Silentfrog #5696 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Amúgy bonyolódik a helyzet, mert pont most lett edigitalnál 20ezrenként 10ezer kedvezmény master card mobil fizetéssel, és ha külön kártyára vennék egy AM3+-os lapot, bulldozer procit és egy 7750-et, akkor is 55ből kijönne ez a három. Llanoval is majdnem ugyanitt vagyok (levonások nélkül).
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy kell egy plusz zajforrás, ami nagyobb procival/vga-val esélyes... Eddig se voltam biztos, hogy mi lesz pontosan a végeredmény, de ezek után...
Vagy esetleg FM1 lap+3870K+7750? Biztos, hogy kihajtaná a Llano, viszont akkor fölösleges az IGP. Nehéz ügy...
Bocsi, hogy itt "hangosan" elmélkedek, de eléggé elbizonytalanodtam. Remélem nem voltam túl off.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Silentfrog #5693 üzenetére
Csak érdekelne, hogy milyen : )
Amúgy EZ a ram jobb lenne, mint az 1600-as Kingston HyperX? Tapasztalat esetleg? Melyik húzható jobban? Esetleg van olyan szitu, amikor egy adott ram nem kompatibilis FM1-es lappal?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Szerintetek EZ elég lenne Physx-re? Valamint működne, ha amúgy IGP-t használnám a megjelenítőnek? Tehát ez csak a physxet számolná. Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy második kártyának milyet lenne érdemes? Mennyire lényeges 6670-en belül, hogy 1 vagy 2gb a VRAM, valamint hogy GDD3 vagy GDD5?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy a 3870k+igpvel mik a tapasztaltok játékok terén? Mi az, ami élvezhetően elfut, alapesetben? Tehát overclock nélkül.
Ilyenek, hogy újabb COD-ok, Crysis2, NFS Run, GTA IV?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Elnézést a dupláért, de EZT csak most veszem észre... Lehet, hogy meg kéne várni a procikat? Ez nem vészesen drágább egy Llano laphoz képest.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HeavyToys #5633 üzenetére
Jah, tényleg szuper ár.
Amúgy a ARCTIC COOLING Alpine 64 Pro Rev. 2 kis tuningot is bírná? (Persze tuning esetén a hangja lényegtelen, csak bírná-e?) Meg azt írták valahol, hogy max 100W-ig, viszont tudtommal a 3870K az 105W.
Ramból amúgy ha 1x4-et veszek és nem 2x2-t az mennyire jelentene észrevehető hátrányt?
Valamint az ASUS vs. GIGABYTE lapokkal kapcsolatban mit gondoltok? Megéri az 5e felárat az Asus? Valamint a Giga lapnak még hagyományos felületű bios-a van? Az asusnál nagyon tetszik az uefi.
Köszi!
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HeavyToys #5625 üzenetére
A monitor EZ lesz. (ez az egyetlen, amiben biztos vagyok
)
Hmm... Az alaplapot nem tudom, EZ végülis 5k-val olcsóbb, mint amit kinéztem Asus-t... Proci szinte biztos, hogy 3870K (lehet, hogy nem fogom kihasználni, de jó ha van tuningpotenciál...)
Ram az 1866-os HyperX, táp is kb megvan, hogy mi.
Lényegében az alaplap és a ház kérdőjeles még. A8-ból ugye érdemes megvenni a legnagyobbat? (Bár nagyon tetszik a 65W TDP-s változat ebből a szériából, de az viszont szorzózáras)
Fő(bb) felhasználási területek: photoshop, fullhd filmek, vmennyi játék (nem zavar ha nem megy maxon, csak fusson folyamatosan), zeneszerkesztők (flstudio, pár vsti, talán timecode rendszer is). Ezért gondoltam jó választásnak a Llanot, mert elég sokoldalú cucc, ha meg nem elég játékra akkor kap majd később egy 6670-et. : ) Nincsenek túl nagy elvásársaim, ha közepes felbontással (pl 1440x900), medium beállításokkal élvezhetően tudok játszani újabb játékokkal, akkor már teljesen elégedett leszek. (És ezért gondoltam a K-s procira, ha vmi miatt mégis húzni kéne az fsb-t, gpu-t.)
Viszont sokat menne a gép, ezért fontos az alacsony fogyasztás idle-ben (ha csak steam letöltés megy, stb...), valamint hogy csendes legyen (éjszaka).
Silentfrog: pre-pasztázott hűtőnél simán megoldom a gépösszerakást, csak eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen. Remélem ezek nem "sülnek" rá a procira.
Taifa Díaz: ez elég durva, haver is hasonlóan járt, még a proci lába is elgörbült... :\
Amúgy minden tanácsot, véleményt szívesen fogadok! Köszi mindenkitől, hogy ennyire segítőkészek vagytok! : )
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
HeavyToys #5622 üzenetére
Igazából egyedül a pasztázás miatt nem szerettem volna magam összerakni, amúgy számtalanszor csináltam már, de valahogy a pasztázástól mindig tartok... Viszont ha előre van pasztázva a venti, akkor végülis nem kérdés a dolog... Jó minőségű paszta van rajta, megfelelő rétegben?
Valamint lapot milyet ajánlanál? Amit fentebb linkeltem asus az megfelelő szerinted? 3870K menne bele, valamint később lehet hogy HD6670 a crossfire miatt. De egy darabig csak az APU volna.
Köszi mégegyszer!
szerk.: Amúgy azért is gondolkoztam az iPon általi összeszerelésen, mert akkor tesztelik is az alkatrészeket. Azzal viszont lehet, hogy fölösleges köröket megspórolhatnék... Ráadásul, ha a monitort is tesztelik (erre még nem kaptam választ mailben), akkor még inkább az összeszerelés felé hajlok, mert a pixelhibáért nagyon harapok. : )
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #5608 üzenetére
Köszi szépen a választ Neked, és HeavyToys-nak is!
Valszeg az arctic 64 plus lenne, főleg ha tényleg előre pasztázott. Nem szívesen szeretnék a pasztával szenvedni, hogy jó-e a mennsiég, nem lett-e túl sok, stb.
Amúgy még annyi érdekelne, hogyha iPontól összerakva kérem a gépet, gyári hűtővel, és azzal használnám egy darabig, utána mennyire lenne macerás lerángatni a prociról a bordát? Haverom 955-ös procijánál elég durván rátapadt a gyári borda, és szinte úgy kellett kitépni a lapból a hűtőt...
Köszi!
Amúgy melyik gyártó lapja lenne a legideálisabb választás? Asus mellett döntöttem eddig, a tuningot mennyire bírják? ERRŐL lenne szó.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #5605 üzenetére
A PWM azt jelenti, hogy a lap szabályozza a fordulatszámot? Amúgy mennyire hatékony terhelés, játék alatt? Olyankor is elég, és nem süvít? Valamint pasztát adtak a dobozban mellé? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Ti milyen hűtőt használtok a gyári helyett? Létezik olcsó, de hatékony(abb) hűtő a gyárihoz képest, pl 5e alatt? Köszi!
Pl. EZ? Úgy rémlik, mintha valaki írta volna, hogy ezzel használja.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #5324 üzenetére
Köszi, ez már tűrhetőbb.
Amúgy ha iponnál vennék egy komplett configot, táppal, mindennel, és elszáll a táp miatt a lap is vagy vmi, attól még ugyanúgy vonatkozik rá a garancia nem?
Procihűtőből az FM1-nek külön spec coolerjei vannak, vagy rámennek gányolás nélkül az AM2/AM3 hűtők is?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #5317 üzenetére
Végülis a ház nem annyira lényeg, asztalra is ki tudom teríteni, viszont akkor tápból milyet érdemes és mekkorát? Egyelőre csak a cpu lenne, plusz vga nélkül. Ez a későbbiekben változhat. Fontos, hogy szinte alig legyen hangja. Valamint hasonló cpu hűtő se jönne rosszul
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
El Kebir #5269 üzenetére
Ezeket a memóriaidőzítéseket hol lehet állítani, valamint hogyan érdemes? Ha én alapból 1866-os ramot veszek és nem 1600-at, ami neked van, akkor még jobb értékeket el lehet érni?
Házból/tápból mit ajánlanátok amúgy? Erre gondoltam, ennek mennyire lehet elfogadható a tápja?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen mindkettőtöknek a választ!
Ha lesz pc-m, akkor szerintem még kérdezősködni fogok, de eddig világosnak tűnik a dolog. (bár az időzítéses dologhoz nem értek)
Erről és erről mi a vélemény? (Túlhúzás szempontjából is)
Valamint gput úgy is lehet húzni, hogy mellette az fsb-t nem? Tehát hogy ne változzon mindennek az órajele, csak a gpunak.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
MZperX75 #5239 üzenetére
Köszi!
És 6670 a legnagyobb kártya, amivel tud dualban menni? 6770-nel már pl. nem?
Valamint mennyire kapcsolgatható, ha épp valami miatt a játék nem megy rendesen dualban, hogy csak a slotos vga-t használja? Újraindítás nélkül is váltható esetleg? Valamint melyik csatlakozót kell használni dual esetén? Az alaplapit, vagy a slotos kártyáét?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy szerintetek dualban egy 6670-nel jobb, vagy 1vga-val egy erősebb kártyával? (pl 6790)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkozok Llano rendszer összerakásán, 3780k procival valamint ezzel a lappal. Úgy tervezem, hogy először csak a proci gpu-ját használnám, és ha nem bizonyulna elégnek, akkor menne mellé egy 6670.
Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
- Ramot milyet ajánlatnátok mellé? (órajel, márka)
- A gyári hűtő mennyire zavaró, ha nincs terhelve a gép? És terhelés alatt? Milyenre érdemes cserélni?
- A lapnál a PCIe slotnál mit jelent, hogy 16x, 4x? A második slot csak 4x-es sávszélességű?
- Megoldható-e olyan, hogy 6550D+6670 crossfire plusz egy egyszerű nvidia kártya, ami csak a physx-et számolja?Bocsi a sok kérdésért, előre is köszi a válaszokat!
-
r3dsnake
nagyúr
Szerintetek Gigabyte GA-A75M-D2H vagy ASUS F1A75-M PRO lap lenne jobb 3870k procihoz? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2996 üzenetére
Szuper, akkor mostmár végképp tökmindegy, hogy szorzómentes procit veszek-e. Jó lesz az olcsóbb. Max ha nagyon kéne teljesítmény, felhúzom 3,5-ig, plusz a gput, plusz a ramokat és fakit : D
Amúgy a ramot akkor ha jól értelmeztem az fsb emelésével tudok húzni. Viszont az IGP-t?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2993 üzenetére
Az IGP is húzható? Vagy ha crossfireben használom, és csak a PCIE-s kártyát húzom fentebb, az ugyanúgy hatással lesz a játékra crossfireben? (Tehát együtt gyorsul az IGP-vel?)
Amúgy tökmindegy milyen alaplapot nézek, akkor is támogatni fogja az IGP + PCIe kari crossfire-t? Asusoknál nincs külön feltüntetve (csak azoknál, amin 2 pcie x16 van, de olyan lap nem kell, mert nagy)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2982 üzenetére
Köszi! Akkor a proci már nagyjából körvonalazódott. (24e-ért találtam újonan, az jó ár, vagy van olcsóbban?) A gyári hűtője elég lesz?
Lapból Asus-t néztem, viszont annyira hasonlónak tűnik az összes lap, viszont árban van jópár ezres különbség. Ami furcsa, hogy az F1A75-M LE-ben több asus szolgáltatás van, mint a sima F1A75-M-ben, mégis az LE olcsóbb. Nem igazán tudok kiigazodni, hogy mi lehet a lényeges különbség a lapok között: [link]
A55 és A75 között mi a különbség? Melyiket érdemes?Házikó már ki van nézve, szerintem az lesz.
Ramból tudtok ajánlani olcsóbb, de jó típust?
Előre is köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FireKeeper #2979 üzenetére
Igen, ez érdekelt volna. Amúgy 4ezer különbség van az A8-3850 és A8-3870K között, viszont megér-e ennyit? Órajelben szinte semmi a különbség. Fontos az, hogy szorzózár nélkül tuningoljak? Vagy fix szorzóval is van plusz potenciál a 3850-esben?
-
r3dsnake
nagyúr
Az A8-3870K-ból az összes black edition, vagy van sima is? Van ahol fel van tüntetve külön a termék neve után, van ahol meg nincs, ezért jó lenne ha egyértelműen tudnám. Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi a képet. Amúgy nekem aztán tökmindegy hány fokos, lehet 80 is, csak ne halljam a ventit különösebben. Amúgy van olyan tweak, hogy pl 70 fokig ne kapcsoljon be a venti, ha eléri azt akkor vmennyire vigye le a hőmérsékletet, majd megint kapcsoljon ki? Valamint olyan progi létezik-e amivel windows alatt, bekapcsolt gépnél le tudnám venni az órajelet mondjuk 1ghz-re? (ha nem vagyok itt, csak megy a remote desktop szerver, akkor úgyse kell teljesítmény) Mindenképp fontos lenne, hogyha szükséges, akkor tudjam teljesen passzívan járatni a gépet.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2954 üzenetére
Köszi szépen!
Ahogy keresgetem, mostmár rájöttem én is, hogy valszeg nem fogok tudni szerezni 65w-os A8-at. Amúgy a 100w tdp-s A8 idle-ben mennyire menne le fogyasztásban?
És szerintetek inkább A6 IGP + egy olcsóbb kártya crossfireben, vagy csak önmagában A8 IGP.
Olyat amúgy lehet csinálni, hogy a PCIe-s kártyát ki/be kapcsolgassa terheléstől függően? (Pl, ha netezek, fölösleges a crossfire)
Tényleg ne haragudjatok a sok kérdésért, most kezdtem csak beleásni magamat a témába. Elolvastam pár tesztet, de sajnos a többségük ilyen részletekre nem tért ki.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #2947 üzenetére
Köszi, de annyit nem szeretnék szánni rá, és a 65W TDP is szimpatikusabb. Esetleg tudtok tippeket mondani hol a legérdemesebb vásárolni?
Amúgy fentebb láttam asrock uefi shotokat, 1600-ról túlhúzott ramokkal 2000-re. Akkor nem lenne elég az 1600 ram végülis? Valamint egy ASUS lappal is megvannak ugyanezek a beállítások? Valamint ott is tudnék túlhúzni vagy alulfeszelni?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tomix24 #2945 üzenetére
Köszi! Esetleg virtuális gépeket, pl egy win server 2003 + xp tesztkörnyezet, hardveres virtualizációval menne szépen? Az A6-3620 és az A8-3800 között vacillálok. Az A8 főleg az erősebb gpu miatt érdekelne, nem a plusz mag miatt. Erősebbet nem szeretnék a 100W-os TDP miatt. Örülnék, ha viszonylag halkan tudnám használni. Tényleg ezek esetleg alulfeszelve éjszaka mennyire vannak el viszonylag passzívan? A gyári hűtő alapjáraton mennyire hangos? És ha terhelve van?
Valamint a túlhúzást bírják valamennyire? Érdemes-e szorzózár mentes cpu-t venni, vagy elég ha csak az órajelet változtatom?
Előre is köszi a válaszokat!
(Elnézést, ha voltak már hasonló kérdések, ha igen, már az is elég lenne, ha tudnám hogy kb merre keressem)
Köszi szépen!
-
r3dsnake
nagyúr
Az AMD Trinity-nek új foglalata lesz majd, vagy az FM1-es lapokkal kompatibilis lesz? Egyáltalán érdemes még FM1-es gépet összerakni? 3 vagy 4 magos configban gondolkozok, max 50k-ig, pár játékra (trackmania, talán cod, crysis, gta, stb) plusz pár zeneszerkesztő / producer progi. Tehát a cpu és gpu teljesítmény is fontos lenne, de szeretnék olcsón kijönni belőle.
Előre is köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Az AMD A6-3620-ról hol találhatnék infókat? Még az AMD oldalán sincs megemlítve [link]
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
az A6-3500 esetében a HD6530D honnan kapja a memóriát? a ramot eszi, vagy van saját memje?
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
Több Llano-s lapon láttam, hogy nincs monitorhoz csatlakozó, pedig tudtommal az alaplaphoz való processzorban van videovezérlő. Ebben az esetben hogy lehet monitort kötni a lapra? (Feltételezve, hogy nem szeretnék egy PCI-e kártyát bele crossfire-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest