- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nyakdam
üzenetére
Köszi a választ!
Továbbra is csinálja a gép a fesztivált, bár a lefotózott képhiba azóta nem jött elő szerencsére, csak a random csontra fagyás. Nem vettem észre hirtelen megugró proci vagy memóriahasználatot. Reset után néztem windows eseménynaplót is, de semmi, a fagyás előtt közvetlen nincs hibaüzi, utána meg már olyanok vannak, hogy a rendszer normál leállás nélkül indult újra.
Valakinek valami ötlet még erre? Memóriahiba okozhat ilyet? Vagy gyaluljam le a gépet? Telepítéskor nem volt gubanc semmivel.

-
Stonerice
őstag
válasz
gentlemann02
üzenetére
Az 1866-ost feltudod rántani remélhetőleg 10-11-10-30-as időzítéssel 2133mhz-re Talán a 2400-at is bírja.
AZ én 1600mhz-s ramom csak 2200-at tud. 2400-n már hibázik sajna. -
gentlemann02
tag
Sziasztok gondoltam ide is írok apu vásárlás előtt állok a kiszemelt az a8-7600 és az alaplap egy GA-F2A88XM-D3H http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4716#ov és az érdekelne ,hogy milyen ramot ajánlotok mellé elég az 1866 vagy jobb egy 2133 as. Nem igazán találok olyat amit az alaplap oldalán támogatások között lenne a pcx-nél 2133 nál. Meg még annyi hogy a 2133 asok csak cl11 esek vannak jó árba mig 1866 osban van cl9 is ez mennyire befolyásolja az apu sebességét ?
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Kérdezném: az A8-7600 szorzózáras, de az IGP órajelét sem lehet benne felhúzni?
-
McCoy20
tag
Üdv All,
új év elején lehet beruházok egy PC upgrade-re és szeretnék előtte némi infót szerezni, hogy mi merre hányméter mostanság az AMD APU-k tájékán.
A kiszemelt APU egy A8-7600K lenne. Ehhez a CPU-hoz milyen VGA-t lenne érdemes keresni? Egy R7 260X-el tud "együttműködik" az integrált grafikai rendszer vagy lekapcsol és csak a dedikált VGA fog dolgozni?
Vagy ha ilyen VGA-t veszek, akkor felesleges APU-t vennem és elég egy sima CPU pl. Athlon X4 860K?
Előre is thx a segítséget

-
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ha gondolod tudok segíteni akár privátba is. De itt is kifejthetjük, csak géphez egy ideig most csak 14:00-15:00 között tudok jönni napi 1x. Nekem az A10-5700-al soha nem volt semmi féle fagyás vagy hasonló.
Igaz az A8-7600-ban már GCN-es VGA van, de a GCN mikroarchitektúrára alapuló első Radeon már 2011 decemberében napvilágot látott.
Ráadásul itt nincs VGA kondi, stb. HD7850 / HD7870-es Black Screen probléma, szóval relatív egyszerű a felhozatal, van egy proci benne egy VGA és kész. Túlmelegedés se nagyon lehet.Ha az alaplapon nem a legfrissebb BIOS van, fel kéne tenni. Utána én a BIOS-t beállítanám default-ra, és a RAM-ot is levenném 1333-ra (igen, 1333-ra). Aztán csinálnék egy win7 reinstall-t és a korábban említett "driver only" telepítést. De tényleg semmi ne legyen bepipálva csak a driver!
Ha így megy akkor lehet a RAM-al játszani, fokozatosan visszaállítani 1666-1833- stb...Röviden ennyi, hajrá

-
=HG=
addikt
Mostanában nagyon sűrűn van driver mizéria.. Én legelőször FX fronton jártam úgy, hogy a friss win8 telepítésre raknám föl az alaplapi drivert, és állandóan kék halál.. WTF ?? Így szépen elhagytam, és tökéletesen működött minden..Win8 megoldotta... Akkor minek driver???
Most amikor összeraktam (igaz nem APU-s) a 750K-t, nem gyalultam le az előző wint, simán röccenés nélkül megoldotta a rendszer, az új hardverek semmi gondot nem okoztak (alaplap+proci), most is 4,5 Ghz-en megy a proci stabilan.Én ezért mondom, hogy először win8 minden driver nélkül és utána is csak a leg szükségesebbek...
Bár nem tudom, hogy APU mennyire igényli a drivert... -
konci79
őstag
És mi a helyzet az órajel visszavétellel,még mindig fennálló probléma?
-
nyakdam
aktív tag
-
AxBattler
félisten
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Érdekes, több APU-s konfigom is volt (Trinity, Kaveri), dGPU-val, és anélkül is, de soha nem botlottam ilyesmibe. Gyalulj le mindent CCleaner-rel, Display Driver Uninstaller-rel, aztán a legutolsó nembéta telepítő mehet rá. Vagy reinstall.
Illetve én mindig úgy csináltam, hogy először felnyomtam az alaplap gyártó oldaláról letölthető legfrissebb chipset drivert, aztán eltávolítás nélkül rátelepítettem az AMD oldalán lévőt. És ment a CCC is normálisan, a GameCenter-t, vagymit meg kerüld el jó messzire a QuickStream-mel együtt.
-
stratova
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Don Sass mivel már feljebb javasoltak egy telepítési procedúrát a 14.7-re különös tekintettel a CCC kihagyására (driver only) utolsó nekifutásként (még Win7 alatt), belőném fix 100 Mhz-re a bclkt. Ha a hálózati tempónak jót akarsz, kihagyod az AMD Quick Stream-et, mert ez a gyógyegér streamelt videóknak kb.fixen lefoglal egy tekintélyes sávszélességet.
Ha meg akarod oldani és van benne némi tapasztalatod áttúrhatod a dump fájlokat is.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ja, ket napig ment ..vagyis ket ejszaka mukodott normalisan. Mar orultem is hogy vegre minden a helyen van. Ma este forumozok, aztan kilepek a konyhaba 10 percre.....mire megint gepe kozelebe kerulok...fekete kepernyo fogad megint. Holnap huzzok egy win8.1-et...ha nincs mas kiut, pedig nem szeretnem es pont ez az amit utalok...kompromisszumokat kotni.
Holnap adom meg neki az utolso eselyt, nekem a gep kell...mediaPC, nyitva van 24/7-et....
-
MiklosSaS
nagyúr
Vegyen inkabb egy pentiumot (vagy apron egy i3-at) es valami GTX 750/660/650-es egy fapados alaplapot.
Az APU-kal csak a baj van meg. Hiaba okosak, jok meg minden de a realis igazsag hogy egy kalap xar az egesz mivel az AMD bacsi/neni baxik ra rendes drivert irni. Itt szivok vele mar egy hete mindjart....randomra fekete kepernyo...nem fagy le vagy ujraindul....es csak a restart segit.
Kiprobaltam mar vagy 4-5 drivert.....az lesz a vege hogy kibaxom a gepbol, eladom olcson az ebay-en es visszaterek i3-ra. Ennyit nem szivtam semmifele intelel vagy NV-el mint az APU-val.Latom a fentebb levo forumtasnak is csak a baja van vele.....
Amig nem lesznek rendes driverek addig nem erdemes tamogatni ezt az atkozott AMD-t!
Nagyon merges vagyok!!!
(egy i3-4150-et + Gigabyte B85-os alaplapot adtam el hogy vegyek en is pirosat mert szeretem a zold/piros ceget. De most rohadt merges vagyok
, ugy erzem atvertek de rendesen. Nem szeretnem azt mondtani hogy soha tobbe AMD mivel mar a K5-os idok ota volt processzorom toluk...de ilyen tempoban az lesz a vege) -
GIJoe
addikt
Srácok ismerősömnek kellene gépet összedobnom, persze igen szerény a keret..
egyetlen elvárása van, hogy a WOT (world of tank) pörögjön rajta akadás mentesen, én azt állítottam hogy a A8-7600 elég hozzá (egyelőre 1240-1024 monitoron, low, or mediumon) nagy hülyeséget mondtam?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Én se váltok win8(.1) rendszerre nekem nem jött be. Majd a 10.
Nekem ez van fent:
AMD Catalyst™ 14.7 RC3 Driver for Windows® Operating System
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspxNem a legújabb, de nálam hibátlan.
Vesztenivalód nincs vele.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Hello
Nyisd meg a feladatkezelőt, és néz rá néha, hogy nem növekszik-e a proci vagy mem kihasználtság. Nekem volt szofveres ütközés, bár nem fagyott le de akadozott egy idő után.
A memóriát állítsd 2400-re, ha már fizettél érte használd. Alapból nekem is 1600-ra állította de simán megy 2400-en a G.Skillem.
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Pedig egy Win8.1 lehet lendítene a dolgokon.

Be lehet úgy állítani, hogy az asztalon kezdjen.Más:
Megvettem én is a gépet egy hete kb. Elégedett vagyok vele, de akadt egy kis gond.lap: ASUS A88XM-PLUS
apu: A8-7600
ram: TeamGroup Vulcan 2*4 GB 2400 MHz (egyelőre nem nyúltam hozzá, defaulton megy, 1600 MHz)
táp: FSP FSP350-60APN 85+ 350W
SSD és Win8.1
dVGA nincsen.Néha csontra fagy. Úgy kell elképzelni, hogy ráfagy a kép a monitorra. Egér nem mozdul, billentyűzeten Num Lock-ot (vagy Caps Lock, mindegy) nyomogatva nem gyullad ki / alszik el az állapotjelző led. Csak a reset segít. Csinálta már netezéskor, de játék közben is. (Finoman szólva sem terhelő a játék, kissé régi már, nagyon szépen viszi az A8 ultra highon: LotR BFME II)
Illetve más típusú gond is előjött már, csontra fagyás szintén (Num Lock ugyan úgy viselkedik, hogy nem reagál a led a billentyűzeten), de a kép nem ráfagy a kijelzőre, hanem elkezd kockásan vibrálni, eleddig csak netezéskor csinálta, itt is csak a reset segít.Valaki valami ötlet?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Az én tippem:
1. lépés: AMD Catalyst Clean Uninstall Utility 1.2.1.0 - ez minden AMD cuccot legyalul
2. lépés: AMD Chipset Drivers 32 bit / 64 bit
Ha ez felmegy akkor alaplap hiba 99,9%-ban, kizárva.
Jöhet a Radeon:
3. lépés: AMD Catalyst Driver 32 bit / 64 bit
A drivert úgy tedd fel, hogy csak az AMD videókártya-illesztőprogram legyen bepipálva, vagyis "only driver" mód. Lehetne úgy is kibontás után, hogy manuálisan az eszközkezelőben a VGA résznél kiválasztod ahová kibontottad a driver-t és úgy, én így szoktam, nálam nincs control center.
Ha mégis kell, majd felrakod, most a lényeg, hogy "only driver" módban működjön.
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, jol jonne nemi segitseg.
Egy 7600-asrol van szo, feltelepitettem aZ alaplaphoz kapott dvd-rol a drivert, felment, minden OK. De amikor frissiteni szeretnem akkor telepites kozben fekete kepernyo fogad....restart...es ugyanaz. csak a recovery mode-ban tudok visszaallitani mindent.Valami tanacs?
-
tamikomac
aktív tag
A BIOS-ban még nincs energiatakarékos üzemmód, így ott a proci a turbó nélküli maximális órajelen jár mind a 4 magnál.
Egy kicsit sok, de ez ráfogható a gyári hűtőre. Ha tudod átmenetileg járasd maximum vagy majdnem maximum fordulaton. Visítani fog mint a fürdős k..va, de lehet 50 alá bemegy majd a hőmérséklet.10 perc sima windows használat után (nem FurMark és játék
) nézd meg a BIOS-t, olyan 30-35 körül kellene majd lennie. -
nrbx
tag
Hello, hetvegen osszeraktam magamnak egy mITX-Kaveri konfiguraciot:
- MSI A88XI AC alalap
- A10 7800
- ADATA XPG 2x4GB DDR3-2133 CL10
- Seasonic G Series 360W tapegysegmindez egy Thermalteke Core V1 hazban. Elol a 20cm-s ventilator fujja be a hideg levegot, hatulra beraktam egy Arctic F8 PWM PST ventilatort.
Meg nem rendeltem meg az SSD-t, sem processzor hutot, igy csak a gyari van rajta es csak a BIOSig jutottam el ellenorizni, hogy amit beszereltem mukodik-e.
Nos, a procceszor homerseklete a BIOS szerint 10 perc utan beall 58 fokra. nem sok ez egy kicsit? (az elso ventilator 800-as fordulatszamon porog, a processzer huto kb. 2000-2500-on) -
stratova
veterán
válasz
hunbandit
üzenetére
Üdv!
...vesz bele még 8 giga ramot és egy olyan videokártyát amit ki bír hajtani a processzor aztán ennyi.
No itt azért nem mindegy, hogy szorzózáras-e a proci vagy sem, mert szorzót nem nagy ördöngősség feljebb pakolni s enélkül 5 évig legfeljebb akkor használja, ha nem túl nagy igényű játékok szempontjából, vagy hajlandó fokozatosan átértékelni a gép elsődleges feladatát [mint én] (játék -> filmezés -> böngészés). -
hunbandit
csendes tag
Sziasztok.
Köszönöm előző tanácsokat.
Akkor AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition
33.514 Ft
[link]
helyettAMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
[link]
Ha tényleg csak kb a szorzó zár különbség van a két processzor között akkor nekem nem éri megvenni az A10-7700K-t.
Soha nem lesz tuningolva ez a gép. Akinek össze rakom srác annyit fog 1 év múlva bővíteni, hogy vesz bele még 8 giga ramot és egy olyan videókártyát amit ki bír hajtani a processzor aztán ennyi.
5 év múlva ha meg elavul a gép kidobjaÍgy épül fel:
AMD A8-7600 3.10GHz FM2+ BOX
[link]alaplap:
ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
[link]ram:
HyperX 8GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/8
[link]táp:
CHIEFTEC GPS-700A8 700W
[link]merevlemez:
SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
[link]ház:
egy ház
[link]elnézést ha nagyon szájbarágósan írom csak egyik barátommal már raktunk össze netről rosszul AMD gépet és nem szeretnénk ebbe a hibába esni megint.
-
stratova
veterán
No problem. Egyébként ha lenne olyan alaplap, ami ilyen paraméterezést tud BIOS-ból a végén még összeraknék egy HTPC-t. 
Sajnos külön noti Kaveri topik szinte nincs is azaz majdnem igazodik a hazai értelmes Kaveri-noti kínálathoz. Egy időben a Trinity/Richland-be kerültek infómorzsák róla is. Így kéretik nékem elnézni, ha néha itt felvetek ezt-azt a mobil lapkáról is.
Amíg nem létezett Trinity az FX-ben rontottam a levegőt rendszeresen, a rokon CPU architektúra okán.
-
-
stratova
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
AmdMsrTweaker már kezeli Kaverit (GitHUB).
Supports Kaveri:
AMD OverDrive 4.3.1.0690
AmdMsrTweaker 1.1Does not support Kaveri:
PScheck -
Valóban, nem írtál rossz helyre, csak a másik topicban többen laknak.

(#1939) miklosss2012: nekem is ilyen lap lesz, A8-7600-al. Nagy mókolást nem tervezek vele, max majd egy kis alulfesz AMD PSCheck-kel, ha publikus lesz az a verzió, ami már támogatja Kaverit.
-
=HG=
addikt
Tekintve, hogy tolongtatok válaszolni, megválaszolom..Aki szeretné rendesen monitorozni a konfigját, az ne ezt az alaplapot válassza! Összeraktam a motyót, elkezdtem nézegetni,HWinfo és Aida szerint proci 0 fok, fesz 1,3V..
CPUz szerint 1,05V-ot kap (terhelve). A tanulságot levontam..Talán a bios helyesen mutatja..
A bios egyenlőre rémálom. Semmi nem olyan, mint FX-nél. Eltartott egy darabig, amíg szorzót megtaláltam...
Először OC-t kellett engedélyezni, majd bios ujraindult és megjelent a szorzó állítás lehetősége.. Szóval nagyon erősen tanulmányozni kell..(Egyébként akár mennyit állítok be biosban, HWinf. mindég 1,3V-ot mutat terhelten)
Biosra támaszkodva jelenleg 1,44V-al 4,5 Ghz-en ketyeg a proci, elméletileg 45C fokon ( Ez egy kicsit kevésnek tűnik, viszont nem is tűnik túl melegnek a borda ) Igaz a magokat 90C-nak mutatja..(ez lehetetlen) Sokkal több nem hiszem, hogy van a prociban, mert aránylag jelentős plusz feszt kellett adni neki a 4,2 GHz-hez képest.. Viszont jelentősen javul még win-ben is a felhasználói "élmény".4,5Ghz-en sokkal gyorsabb az egész rendszer..
Nem tudom, ez mennyire jó/rossz eredmény, talán valaki idetéved és hozzászól a monológomhoz... -
Stonerice
őstag
Valaki tudna feltenni mérési eredményeket (screenshot) 7850K-val Farming Simulator 15 fullHD high beállítás és 4x-es Multisample Antialising és 8x Anizotropic filteringel.
5800k-val szeretném összehasonlítani. -
-
Bizonyára olvastátok, de talán van aki még nem:
Úgy fest, lehet mégis lesz Carrizo desktopra.

De persze semmi sem hivatalos: "A friss gyártói dokumentumokban megjelent egy FM2r2 tokozású opció is, amely esetében ki van emelve, hogy a DDR4 semmilyen formában nem érhető el, illetve az integrált déli híd is letiltásra kerül. Ez valószínűleg a Socket FM2+-os opciót jelöli, tehát a butítások érthetők. Ez ellentmondásos is, mivel a korábbi pletykák szerint elvileg a Carrizo SoC APU nem jelent volna meg Socket FM2+-os tokozással, de a friss dokumentumokban fellelhető a termékre utaló jel. Azt nem tudni, hogy ez csak elírás, vagy valóban létező megoldást jelöl. Sajnos az AMD a pletykákat semmilyen formában nem kommentálja, így erre vonatkozóan meg kell várni a hivatalos bejelentéseket."
-
=HG=
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Eladtam a 8320-at + a fölös cuccokat..(ház, táp, alaplap, proci, vizet még árulom...) Fiam használta, de mostanában nem játszik rajta, inkább csak filmeket néz, netezik, max Fifa. Ezért elég neki ez a konfig + iPad Air.(mATX ház, memória, másik táp..stb volt itthon, úgyhogy csak az alaplap+proci kombót kellett megvenni. ) Gyakorlatilag az eladásból fedezve van a váltás... Nekem meg elég az i5-ös konfig..(azt sem melóra használom, csak szórakozás..)
-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Egy ASUS A88XM-PLUS/ 750K/ GTX 650TI kombót készülök összeépíteni..
A kérdésem az lenne, hogy átlagban mennyire lehet húzni ezeket a procikat és mennyi feszt kérnek ?
Tudom, hogy minden proci más, csak egy közép szintet kérdeznék...Aztán majd kiderül....
A másik, hogy mennyire melegedősek? Egy ilyennel hűteném. -
válasz
csabaizoli
üzenetére
Szia!
Én maradnék az A8-nál. Egy szálon valóban erősebb a Pentium, vagy az i3, de netezésre bőven elég az A8 egy szálas teljesítménye is. 4 szálon viszont már ugye sokkal jobb a helyzet, erősebb multitaskingnál (zene, skype, böngésző sok füllel egyszerre) azért igencsak jól jöhet a 4 mag/szál.
Azért is érdemesebb az A8-at választanod, mert hosszú távra tervezel. 1-2 év és már lehet meg is szűnik a rendes supportja a most kapható Haswell Pentiumoknak, i3-aknak. Kaverivel ilyen nem fordulhat elő.
Meg ugye előbb utóbb beindul a HSA, leszivárgása a hétköznapokba helyzetbe hozza az A8-7600-at, mint pl jpeg megjelenítésben:Az AMD a JPEG dekódolásnál is megkerüli a Windowst
Egyéb szituációkban is sokat érhet a HSA, szóval ha tényleg elterjed, akkor az nagyon jó lesz majd az A8-7600 tulajoknak. De persze semmire sincs garancia, lehet nem válik szokványossá, hogy a programok használják a HSA-t. Így lehet az ígéret csak ígéret marad.

-
tamikomac
aktív tag
-
csabaizoli
tag
Sziasztok!
Én is A8-7600-ban gondolkodom, netes proci lenne, ~5évre tervezek vele....
Ez már 4 magos viszont netnél az egyszálas teljesítmény ami számít (flash,youtube), ebben az Intelek jobbak ugye, ami miatt kicsit bizonytalan is vagyok, egy G3220-hoz és egy i3-4330-hoz képest hol helyezkedik el az A8-7600 az egyszálas teljesítményben?Még egy dolog, ez a 25ezerFT körüli ár már az árcsökkentés utáni ár?...

-
válasz
hunbandit
üzenetére
Szia!
Vartanus írásához annyit tennék hozzá, hogy A10-7700K helyett vegyél A8-7600-at, prociban majdnem ugyanaz (icipicit alacsonyabb órajel és nem szorzózármentes), IGP-ben meg pont ugyanaz, ára viszont jóval olcsóbb. (Jellemzően 26k-ért van iponban, várni kell pár napot, míg újra annyi lesz.)
Alaplapra variációk, ha olcsóbb kéne a Killernél:
ASROCK FM2A88M Extreme4+
ASUS A88XM-PLUSDe ha kell, hogy tuningolható legyen a proci, akkor az A10-7700K a nyertes, A10-5800K-t minden paraméterben veri. Az ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer is jobban passzol ebben az esetben.

-
Vartanus
őstag
válasz
hunbandit
üzenetére
Szerintem a 7700K jobb választás,mint az 5800K,még ha drágább is,mert modernebb felépítése van.
Ram témában elkell a Dual channel,hogy a proci IGP-jét ne fogja vissza a memória sávszélesség,így inkább 2x2Gb vagy 2x4Gb KIT ajánlott.
700W-os táp minek?Ehhez a konfighoz 350W-os minőségi(Pl. Seasonic)táp is bőven elég. A többi jó.
-
hunbandit
csendes tag
Sziasztok.
AMD témában sajnos nem igazán vagyok otthon.
Egy barátomnak szeretnék PC-t össze pakolni.
(egészet az IPON-ról)AMD A10-7700K 3.50GHz FM2+ BOX Black Edition
[link]CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ4GX3M2A1600C9
[link]SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
[link]CHIEFTEC GPS-700A8 700W
ASROCK Fatal1ty FM2A88X+ Killer
[link]TRACER Cruze
[link]Jól válogattam össze a dolgokat ez így működni fog ?
De igazából azért ide teszem fel a kérdésem mert esetleg egy másik AMD processzor is lehet jó lenne neki esetleg olcsóbb. Igazából filmeket nézni meg talán éppen ha elbírna egy játékot jó lenne.
Tehát processzor meg hozzá való alaplap tipp jó lenne.
Pl egy olcsóbb processzor;
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
[link] -
SOAD19
addikt
Köszi Uraim! Valószínűleg 64 bites mdphc-t raktam fel anno. Lehet ezért írta, hogy unavailable.
Majd lehet kipróbálom a k-lite packot, köszi nyakdam, bár régebbről az rémlik, hogy lehetőleg hanyagolja az ember a codec packokat.
Viszont a babrálás következménye az lett, hogy egy messenger programmom (yahoo), ill. a youtube-nál nem tudok lejátszani videót (ff-nál kiírja, hogy adobe flash bővítmény összeomlott) Próbáltam újra rakni a flash playert, ill. a ff-t is, esetleg más tipp, hogy miért nem működik normálisan ez a két dolog? -
SOAD19
addikt
Hali!
Kellene nekem egy kis segítség. Adott egy fHD 60 fps videó, amit a gépem szaggatva, csúszva játszik le több lejátszóval is (mpchc, MP, jetaudio, VLC), másoknál viszont nincs gond vele. A gépem nem valószínű, hogy kevés lenne hozzá, mert múltkor leszedtem, majd újraraktam a catalystot, és akkor lejátszotta, úgy ahogy kell, de megint kínlódik. Régebben a youtube videóknál kergetett az őrületbe a gép, fHD-ra állítva egy adott videót a cpu terhelés felment 100%-ra, és emiatt lefagyott az egész gép. Mostanában ez már nincs lehet a flash player volt a ludas, de akkor másnál miért nem okozott gondot?!
Arra tippelek, hogy valami hiányzik a gépről, vagy valami beállítás nem stimmel. Milyen drivereket, összetevőket kell felrakni?Itt az említett videó, vagyis itt a link, ahonnan leszedhető: [link]
Vagy inkább az alaplapos topikba kellett volna írnom, bár a igp a cpuban van, ezért is írtam ide.
Remélem tudtok valami tanácsot, tippet írni, mert eléggé idegesít a dolog.
Köszi!
Üdv, Marcell!
-
Vartanus
őstag
Hát itt nem alaplapi VGA hanem prociba átköltöztett IGP,a hybrid CF(CF X-ben sosem volt hybrid)már nincs,helyette Dual Graphics van és max R7 240-essel(de lehet az X nélküli 250 is menne,de a fölött tuti nem) lehet összedobni az A8 7600-ot.Ha grafikus teljesítmény kell jobb lett volna egy 750K+R7 250X/260(X).A DG sok esetben bughalmaz nem érdemes alapozni rá és van játék ami nem is támogatja.
-
Tjoke
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne h van egy AMD A8 7600-as apu-m, és olvastam hogy az r7 240-es-el tudna együttműködni, na most az lenne a kérdés, hogy végülis olyan mintha egy alaplapi kártyáról beszélnénk, és h hybrid crossfire x-et támogató bikább videókártyával nem működne együtt? -
tamikomac
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Szia, megint én

Csak annyival lesz gyorsabb a 7700K, amennyivel a gyári órajelhez képest tudod majd tuningolni.
Ez játék alatt szinte semmit nem fog jelenteni, mert oda VGA kell (hacsak a gyári IGP 720 MHz-et sikerülne 900-1000-re felvinni). CPU erőben meg a másik topicban leírt 6800K-t tudom ismét írni, 42 vagy 45 mp lesz a konvertálás, ennyit jelent. 7600 nem kérdés
32K-ból kijön egy Athlon X4 740 + Radeon R7 240 GDDR5 ami simán leveri a 7700K-t játék alatt.
42K-ból meg Athlon X4 740 + Radeon R7 250X (régi nevén HD7770) jön ki, ami meg reggelire eszi meg a 7700K-t, de a 7850K-t is játék alatt.

-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, gyorsan egy noob kerdesem volna, vagyis kezdenek.
Mi erne meg jobban, egy 7600-as 26K-ert vagy a 7700K 39K-ert ? MediaPC-ben lesz, csak arra volnek kivancsi mennyivel gyorsabb a 7700K mint a 7600.
(* Angliaban kerulnek ennyibe)
(* alaplap: Asus A88XM-Plus) -
tamikomac
aktív tag
válasz
solfilo
üzenetére
Igen, ezt írtam én is "az 1867-ben"

Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- 27% - MSI G255PF E2 Monitor! 1920x1080 / 1ms / 180Hz / FreeSync !
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- MSI Modern 15 Ryzen 7 7730U 16 GB RAM 512 GB SSD FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, ugy erzem atvertek de rendesen. Nem szeretnem azt mondtani hogy soha tobbe AMD mivel mar a K5-os idok ota volt processzorom toluk...de ilyen tempoban az lesz a vege)
....meg ismerkedunk
No problem. Egyébként ha lenne olyan alaplap, ami ilyen paraméterezést tud BIOS-ból a végén még összeraknék egy HTPC-t. 

CPUz szerint 1,05V-ot kap (terhelve). A tanulságot levontam..Talán a bios helyesen mutatja..