Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ryori
senior tag
Üdv, az A6-7400K-t alap 3500mhz-en mennyire lehet allulfeszelni hogy még stabil legyen?
(Asrock FM2A88M-HD+,1600Mhz 2x2GB) -
Labolt
csendes tag
Nyakdam: Csak a két emmót tudom cserélgetni. Meg is tettem, de semmi hatás.
AxBattler: Igen, 1,65V-n megy. Bios is a legfrisebb.Több mint biztos, hogy gari lesz, de elötte szeretnék meggyőződni, hogy nem én vagyok a láma.

-
AxBattler
félisten
-
nyakdam
aktív tag
válasz
hardtechno92
üzenetére
Próbáld cl10-el. Milyen lapban van? Lehet az is az oka. A tesztek álalában a csúcs lapokkal készűlnek.
-
Labolt
csendes tag
Sziasztok!
Egy 7850k-t használok egy asrock fm2a88x-itx alaplpban. 2*4 gb CORSAIR Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT társaságában.
Az alaplap csak 1333-asként kezeli ezeket dc-ben.
Ha xmp-re állítom, akkor megvan a 2133, de szingliként kezeli.
Ha kézzel állítom be, akkor is.Néztem aida64 memóriateszteket, de jó ha a felét elérem a többi a10 eredményének. A10-5800 is veri.
Annyi hibáját már felfedeztem az alaplapnak, hogy a cmos tartó műanyag billeg a lapon és táp lekapcsolása után hamar elfelejti a cmos beállításokat.
Ötletek, hogy mi lehet a bibi?
Tudom, hogy a support listában nincs ott a memória, de neten találtam több leírást, ahol 88x-es chipszettes lapon használják ezt a memóriát. Ezért is mertem megvenni. -
patomi
őstag
válasz
hardtechno92
üzenetére
Ha csak 1db. ram modul van a gépedben akkor igen. Dual kell neki.
-
hardtechno92
tag

Sziasztok. Nemrégiben vásároltam egy A10 7800 APU-t és Luxmarkon csak 440 pontom lett, illetve youtubeos videókkal összehasonlítottam a WatchDogs játékot s sajnos nincs annyi FPS-em, mint a videóban pedig alacsony grafikán játszom. Tudom mit várok egy APU-tól, de szerintem valami hiba van nálam és ha tud többet miért ne használjam ki ?
Ennek a lassulásnak lehet oka a ram? Hyper X 2133mhz CL11 a GPU-t is feltúrtam 1 GHZ-re a 720mhz helyett. 
-
-
Joe.36
addikt
-
Joe.36
addikt
[Ilyen gyártmány] Gyári Driver minden ok, az új omega driver ( zero core, ram idle bekavar ) manuálisan kell megemelni. De stabil 1200/6700 on, halk, erős gyors, és így hiba mentes.
-
Márk
senior tag
Akkor most jó lenne eldönteni, hogy mi is a helyzet a Dual Graphics-szal........
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
letepem
aktív tag
Nekem pedig pont jó tapasztalataim vannak a DG-vel nagyobb játékokhoz van normális profil! Így játszottam egy kis sz*ros kis trinity laposon mid-high beállításokkal a TR-t. Főleg most az új driverekkel javítottak valamelyest.
-
Joe.36
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Igen szerintem is hasznos funkció lenne, de sajnos nem törődnek vele... Nekem is A10 7850 K-m van DG akartam én is, de utána néztem és lemondtam róla, vettem egy R7 260 X et most jó, Bár ott is voltak Driver problémák.
Manuálisan emelni kellet a Ram idle értékét hogy ne legyen Black Screen, ha sokáig magára hagyom, vagy filmet nézek. -
Joe.36
addikt
Szerencsejáték....Van ahol gyorsabb kb 25-30 százalék maximum, van ahol lassabb lesz, van ahol el sem indul a játék, és van ahol semmi változást nem veszel észre. Vegyél egy R7 265 vagy R9 270 et vagy R9 270X et és felejtsd el a DG-t.
R7 250 Igen az X nélküli verzió ami nem más mint a HD 7750....
-
Köszönöm a segítséget.

Akkor CPU+VGA lesz belőle... -
Márk
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Hali!
7850K (nincs húzva, alap órajel) integrált grafikával Dead Space FullHD-ban minden maxon stabil 30FPS, ami ritkán leesik valamiért 20-ra, majd gyorsan felmegy megint 30-ra.
Stalker: Shadow Of Chernobyl FullHD-ban minden maxon, 28FPS alá eddig nem ment be, de még akkor is folyamatosnak érződik a játék. (ami alatt anno még 2007-ben az Asus ENGTX8800 videokártyám ordított és dőlt belőle a meleg 1024*768-as felbontás mellett)
Most síri csend van.Need for Speed, Need for Speed 2, Need for Speed Carbon minden maxon a legnagyobb felbontásban meg úgy megy mint az ágybaszarás
.Phenom IIX4 940BE (felhúzva 3,4GHz-re)+nVidia GeForce GTX560Ti 1024MB+4*2GB Kingston HyperX DDR2 1066MHz-ramról váltottam kemény 3 hete.
Hogy azt kaptam-e amit vártam? Hogyne, sőt álmaimban nem mertem gondolni, hogy ilyen faszán fognak futni ezek a játékok. Érzésre pattogósabb a rendszer mint a régi konfig.
Én úgy érzem hogy régebbi játékok mellé bőven elég egy 7850K még akár FullHD-ban is.
Szerintem legyen APU (+ hozzá valamilyen gyors 2400MHz-es RAM), majd hogyha még lesz lóvéja az öcsédnek, vehet mellé mondjuk egy r7 265-öt, és akkor mehet a Dual Graphics.
"Én FM2+ és az A10 7800 felé terelném. De nagyon rázza a hideg az "integrált" VGA-tól, hiába magyarázom neki, hogy ez már nem az mint 10 éve."
Engem fél éve még ugyanígy rázott a hideg az integrált grafikától, de mostmár belátom, hogy nem kell tőle félni, az AMD szerintem nagyon jól eltalálta a Kaveri-t.

-
tibcsi0407
félisten
Eldobom az agyam. Hihetetlen, hogy milyen pofátlan eladók vannak.
-
Akinek A10 7800-a van, az elégedett vele? Azt kapta amit várt?
Azon megy most a filozofálás (öcsémnél), hogy milyen platformra tegye le a voksát. Szűk a keret.
Alaplap + CPU max 50-60K. VGA max 35. De nagyon szeretné lefelé nyomni ezt. Ugyanakkor játszani is szeretne. Főleg régebbi játékok...újak közül talán kipróbálna ezt-azt. Nem esik le a székről ha minimumon fut. Felbontás FHD.Én FM2+ és az A10 7800 felé terelném. De nagyon rázza a hideg az "integrált" VGA-tól, hiába magyarázom neki, hogy ez már nem az mint 10 éve.
Az ő elképzelés egy AMD Athlon X4 860K valami olcsó lappal. Meg mellé egy GIGABYTE GV-N750OC-2GL GTX750 2GB GDDR5 PCIE.
Ugye itt most főleg az árral megy a játék...
Szóval főleg a grafikus teljesítményből szeretnénk kihozni a a lehető legjobb ár/érték arányt. Néztem teszteket, pontszámokat...stb.
Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, hogy jó az APU vagy inkább CPU+VGA kombó menjen?
-
nyakdam
aktív tag
Nekem a RAM-ok 2400-en mennek, és így nem bírja az IGP az emelést. Húznom kell az NB-n a feszt, és csak akkor stabil. Igazán még nem használtam tuningolva, de így utólag idegesít, hogy a legdrágább MSI lapon nem tudsz fix voltot állítani csak +- feszt. Nekem ami egyik nap -0,03-al 1,45V-o ad, a másik nap már 1,46V. A Heaven-el jól lehet mérni, hogy milyen hatásai vannak a tunningnak, de eddig még nem próbáltam rendes játékban mert nem volt rá szükség.
Én azt tapasztaltam, hogyha nincs kikapcsolva a C6 + C&Q és pl. emelsz az IGP-n akkor Cinebanch-el mérve gyengül a proci teljesíménye és nő az IGP teljesítménye.
-
Joe.36
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Én most 4 Ghz használom a gyári hűtővel, a max a amin stabíl volt, fesz emelés nélkül az a 4.3 Ghz. Te mennyin használod ? Az IGP az 900 Mhz ment még stabilan. De nem lett annyival gyorsabb mint reméltem. A ramok 2133 Mhz mentek max. ( Annyit is tudnak )
Kb 40 Gb/Sec értéket értem el.
-
Vartanus
őstag
Szerintem igen
Én is elég komoly lapot használok,és nem bántam meg. A VRM és a hűtése nagyon jó bátran húzhatom benne a procit,nincs feszültségingadozás,van rajta DP port,jó a hangzása, a BIOS rengeteg beállítási módot ad.
Anno én sem hittem hogy ennyit jelent egy jobb lap de igen,ezt meg kell tapasztalni,főleg tuningnál. -
Joe.36
addikt
válasz
TheLegendary
üzenetére
Nekem egy GIGABYTE F2A88XM-HD3 alaplapom van ami rendes aqua garis, ott vettem, 14K volt, mivel tud ez többet hogy használtan ennyit ér ? Van CPU vagy APU a piacon ami kihasználná ? Mert az enyémmel is szépen lehet húzni az A10 7850K.
-
Márk
senior tag
válasz
TheLegendary
üzenetére
Egyszer volt zsír új Giga lapom, két hét után tönkrement, gariba kértem helyette inkább Asus-t.
Azóta hanyagolom a márkát.......

-
=HG=
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Annyira nem fantasztikum.. Egy pár évvel ezelőtt sem mondtad volna meg, hogy egy A10-7850K szintű proci mndennapos példány lesz...
Akinek a fogyasztás sok, az maradjon a cerkánál.. De azért a 400-as TDp egy kicsit túlzás...
Viszont nincs ilyen elvárásom, csak az a szóban forgó alaplap overkill egy FM2-es alá.. -
Vartanus
őstag
Nem gondolod hogy kicsit durva elvárásaid vannak?

8magos FX meg 7970 szintű 2500 shaderes IGP..hm akkor meg azér menne a fanyalgás hogy 3-400W TDP je van és 8-10rétegű alaplap kell hozzá...Arról nem beszélve hogy ez kb a Haswell-E prociknál 1,5x akkora lenne,milyen foglalat kéne ehhez?
-
=HG=
addikt
válasz
TheLegendary
üzenetére
Június óta nem sok embernek kellett...
Nincs olyan proci, ami alá érdemes lenne betenni...Ha csinálnának egy 8 magos 4,5/5 Ghz-es, kb 7970 szintű Gpu-s procit bele, akkor igen.... 
-
TheLegendary
csendes tag
Ha valaki csúcs lapot szeretne, remek ajánlat:
KATT! -
Vartanus
őstag
Szia!
Köszönöm szépen, a 0,9-1mm is igen masszív a ma általános 0,6-hoz képest
Nekem most csak a korrózió mentesség miatt van full alu gépházam,na meg azért a "régi"jó CM Cosmos S csúcsház sem gagyi 
Én is pont az Asus A88X-Gamer és MSI A88X-G45 Gaming közt vacilálok ( gondoltam a ROG Crossblade Rangerre is,de az irreálisan magas nekem
)Nekem ami miatt az MSI szimpatikusabb az a standard ATX (van 9 rögzítőpont,míg az Asuson csak 6 van.mivel kb 2cm-t lecsíptek a szélességéből) és a V-Checkpoints,amikkel a feszültségeket mérhetem majd,plusz van Post-Code is ami nincs az Asus Gameren. A gond csak az hogy nemrég még 26K volt az MSi Gaming most meg majd egy 10K-val drágább

-
Márk
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Nos elnézést, tegnap elmértem a váz vastagságát.
Ugyanis a ház vázán a lemez szinte végig vissza van peremezve.
Találtam azonban két olyan helyet a sarkokban ahol nincs, ott 0,9-1mm vastag a lemez.
A váz festéséről annyit, hogy érzésre nem simán lefújták matt fekete festékkel, hanem porszórt lemezről van szó.[OFF/]Feszültségek BIOS-ban nézve: CPU: 1,008-1,016
NB: 1,152-1,168 (1,152-re csak nagyon ritkán megy le, általában megáll 1,160-nál)Az alaplapi hangkarit használom, de mivel botfülem van, nem igazán tudnám megmondani hogy jobban szól-e mint az előző lapomban lévő SoundBlaster X-Fi XtremeGamer hangkari.
Én eredetileg Asus A88X-Gamer lapot akartam, csak beszólt az öcsém, hogy nézzük már meg az MSI-t is.
Megnéztem, és szerintem az MSI jobban felszerelt illetve többet is tud mint az Asus (4 ház venti csati vs 2, 6 USB3.0 vs 2, szerintem komolyabb a hűtése is, véleményem szerint jobban is néz ki azzal a nagy sárkányos motívummal, illetve az Asus állítólag csak egy átdizájnolt A88X-Plus, az áruk az meg majdnem egyforma volt akkor amikor vettem durván 3 hete. Mostmár az MSI drágább kb. 5000 Ft-tal.
Ezért lett MSI, eddig nem bántam meg (pedig előtte hosszú távon mindig Asus lapjaim voltak), bár még nem volt benne húzva a 7850K, de szerintem egyszer arra is sort kerítek.
-
Vartanus
őstag
Szia!
Köszi a választ
Egész biztos,hogy 2mm?
A durva gamer házaknak(lásd CM Cosmos II)is ritkán van manapság 1mm-nél vastagabb lemezük..az átlag házak meg ugye 0,5-0,6mmesek.
Én ezeknél az acél vázkanál csak attól félek,hogy ha lekaparódik a fényezés,már pedig előfordul(mint ahogy anno a Ttt Xaser III házamnál is hiába óvtam),akkor elkezd rozsdásodni ami nem jó mutat
Látom a deszkád MSI A88X-G45 Gaming,én is ilyesmire pályázom

Nálad a biosnál a CPU és NB feszültségeknél mekkora az ugrálás mértéke?
Ha alaplapi Audio Boost használod,akkor mi a véleményed a hangzásáról? -
Márk
senior tag
válasz
Vartanus
üzenetére
Szia!
2mm vastag acéllemez, iszonyú masszív a ház.
Van egy szörnyű 500GB-os Hitachi vinyóm, annyira rázkódik, hogy gyönyörűen berázta az előző Xigmatek Midgard II-es házamat akármit is csináltam vele, már komolyan gondolkodtam a vinyócserén.
Ebben a házban kussol, semmi rázkódás nem jut át a házra.
-
Márk
senior tag
válasz
TheLegendary
üzenetére
-
TheLegendary
csendes tag
Mennyi meló volt FM2+ ra szerelni?
Anno én szívtam, FM2 + Arctic Square rel.
-
Márk
senior tag
Nos, Dead Space fixen beáll 30FPS-re FullHD-ban, minden maxon.
Aztán valamiért nagyon ritkán beesik 20FPS-re 1-1,5 másodpercre, aztán visszamegy 30-ra.
Eddig maximálisan meg vagyok elégedve a 7850K teljesítményével, nem bánom hogy lecseréltem a Phenom II X4 940 BE (@3,4GHz)alapú gépemet erre.
Pár szó a hőfokokról.
Üresjáratban 30°C, terhelve max. 45°C egy Asus Silent Square Pro hűtővel MSI A88X-G45 Gaming alaplapban.
-
Márk
senior tag
Stalker teszt megvan.
Átlag 35-40 FPS minden maxra húzva FullHD-ban.
A legkevesebb FPS az 28 volt, de csak másodpercekre és még akkor is érzésre folyamatos volt a játék.
Tökéletesen játszható, nem szaggat, mondjuk a Stalkerre jellemző időkénti beakadás az megmaradt.
A következő áldozat terveim szerint a Dead Space lesz.
A kollegának, aki 2*4GB RAM-ot keres a 7850K APUjához, melegen ajánlom az AMD saját márkás 2400MHz-es ramját, én is ilyet használok: [link] [link]
-
Goose-T
veterán
válasz
TheLegendary
üzenetére
Nekem ilyenekkel megy a 7850K-m április óta.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
TheLegendary
üzenetére
Hello
Nekem ezzel műkszik: [link]
-
Joe.36
addikt
-
válasz
TheLegendary
üzenetére
Szerintem nézd meg az alaplapod gyári oldalát, hogy milyen memóriákkal tesztelték, és mi az amit támogat.
-
AxBattler
félisten
válasz
TheLegendary
üzenetére
LeC-től vettem a magam TeamGroup-jait, és beváltak. Most ilyet vennék tőle:
TeamGroup Xtreem Vulcan GOLD 8GB [2x4GB] 2400MHz DDR3 KIT [hűtőbordás] - 22,5k -
TheLegendary
csendes tag
Sziasztok!
A jövő héten érkezik a 7850k apu m.
Amit kérdeznék: 2x4Gb ram ot tervezek mellé.
Időzítés szempontjából melyik lenne a legideálisabb?
Egyértelműen 2133Mhz vagy + kit et kellene szereznem, milyen opcióra kellene figyelnem, a legideálisabb választás érdekében?
Első körben ő rá gondoltam: KATT!Válaszotok előre is köszönöm!

-
Joe.36
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Nekem 5600K volt az nagyon melegedett valamiért, állandóan hangosan ment a gyárí hűtő , volt hogy ha húztam túl is melegedett és kikapcsolt a gép.
7850K valamiért alig melegszik, stabilan 4 Ghz használom, 2133 Mhz memóriával, és alig melegszik, a gyári hűtővel is kimondottan halk a gép. Ezért is maradt meg
. Akkor is halk ha megy az IGP, pedig azt is húztam vagy 900 Mhz ig. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
VirsLee
üzenetére
Figyelj, te engem nem ismersz...sot, egyaltalan. Mert ha ismernel es beneznel az FX topicba akkor tudnad hogy eleg AMD parti vagyok. Intelt hasznalok mert kell a kakao es NV-et mert 3D-ben tolom.
Abba a kategoriaba tartozom aki dolgozott (mert melot valtottam es most nincs maszek) a "felmillas" gepen nemcsak virtualis lovoldozesre hasznaltam. Anno FX-8350-el nyomtam 5 GHz-en (es pont hogy intelrol valtottam FX-re, egy 2600K szemelyeben) csakhat nincs erosebb FX azert valtottam vissza i7-re.
Amikor volt boven melo akkor i7-4930K-val toltam.....Tehat, ne vonj le kovetkeztetest ...mert tevedsz.
OFF END
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Sajnálom, hogy nem írtál konkrétumot. Kíváncsi voltam, hogy Te tudod-e értelmes dologra használni a számítógéped átlagot bőven meghaladó teljesítményét vagy csak egy félmillás játékgépről beszélünk. Ezek szerint ez utóbbi...
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy lenne jelentősége annak, ha i5 szintjén lenne a teljesítménye. A desktop piac évek óta tartó hanyatlása is annak köszönhető, hogy egy 2,5-3 ghz-es core 2 duo cpu teljesítménye elég általános felhasználásra, így az emberek nem fognak új gépet venni. Notebookban is pentium és i3 fogy legjobban. Mi lenne, ha olyan lenne a teljesítménye, mint egy i5-nek? Semmi, akkor azért fikáznád, mert nem olyan, mint az i7-nek, ha olyan lenne, mint az i7-nek, akkor azért mert lassab az egy szálú teljesítménye, ha az is stimmelne, akkor a fogyasztása miatt, stb... Ennek sose lesz vége. Notebookom és tabletem inteles, asztalim amd-s, nem vagyok márkahű egyikhez se. Ha nagyobb cpu teljesítményre lenne szükségem egy fx-8350-t vennék, mert az a legjobb ár/teljesítmény mutatóval bíró komolyabb proci. Ezt sajnos minden rajongó elfelejti, pedig egy ph-s teszt végén lévő táblázat mellé árakat téve Te is kiszámolhatod.
-
AxBattler
félisten
Emlékszem. Nekem meg 7850k-m volt, és i3 lett, mert... hosszú.

(#2305) Joe.36
Jah. "Csak" ennyi kellene. -
AxBattler
félisten
válasz
üzenetére
Úgy, hogy a fanyalgó fórumtársunknak olyanja van, és VirsLee neki válaszolt.

(#2301) miklosss2012
Az hogy a 7850K kinek eleg es kinek nem az megint vitathato...
Tévedés. Mindenki el tudja maga dönteni, hogy neki mi a jó, és azt már nem vitathatja senki.
Ha osszejonne nekiek hogy kb egy szintre tudnak csiszolgatni egy i5-el akkor komoly siker volna.
Ja, csak arra nem gondolsz, hogy akkor az erősebb IGP miatt drágább is lenne az i5-nél.(#2302) Joe.36
Az nem ma lesz. Sajnos. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
VirsLee
üzenetére
Felolem azt vegyel es azon jatszal amin szeretnel. Nem az en dolgom...
Az hogy a 7850K kinek eleg es kinek nem az megint vitathato...legyszives tegyel melle egy 290X/780Ti/980 kaliberu kartyat ez jatszal vele! Sok sikert kivanok hozza!
mas:
Szerintem CPU eroben kellene kicsit meg reszelgetni rajtuk...mert egyenlore szajon vagja egy haswell i3 is. Ha osszejonne nekiek hogy kb egy szintre tudnak csiszolgatni egy i5-el akkor komoly siker volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- VR topik
- World of Warships
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- PlayStation 5
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

biosban nem találtam, gondolom ez automatikus , párban vettem 2 x 4 GB 2133 Mhz van. De a CPU-Z szerint abban megy 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ugyanis nincs 7850K-m sajnos..

Nincs olyan proci, ami alá érdemes lenne betenni...Ha csinálnának egy 8 magos 4,5/5 Ghz-es, kb 7970 szintű Gpu-s procit bele, akkor igen....

A durva gamer házaknak(lásd CM Cosmos II)is ritkán van manapság 1mm-nél vastagabb lemezük..az átlag házak meg ugye 0,5-0,6mmesek.