Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
Annyira nem fantasztikum.. Egy pár évvel ezelőtt sem mondtad volna meg, hogy egy A10-7850K szintű proci mndennapos példány lesz...
Akinek a fogyasztás sok, az maradjon a cerkánál.. De azért a 400-as TDp egy kicsit túlzás...
Viszont nincs ilyen elvárásom, csak az a szóban forgó alaplap overkill egy FM2-es alá.. -
=HG=
addikt
válasz
TheLegendary
üzenetére
Június óta nem sok embernek kellett...
Nincs olyan proci, ami alá érdemes lenne betenni...Ha csinálnának egy 8 magos 4,5/5 Ghz-es, kb 7970 szintű Gpu-s procit bele, akkor igen.... 
-
=HG=
addikt
Amennyiben az integrált GPu-t is használni akarod, akkor ajánlott, de megy 1600-assal is, csak teljesítménybeli különbség lesz. Ha külön vga-val használod, akkor tök mind1.
A cikkben az szerepel, hogy tuning nélkül az 1866-os memóriákat kezeli...Tehát nem feltétel neki, de ha most veszel memóriát is, akkor például ez csak minimálisan drágább mint az 1600-as... -
=HG=
addikt
Amit olvastál, az APU-s procikra vonatkozott. Mivel az integrált vga szereti a magas frekvencián működő memóriákat. Tekintve, hogy ebben nincs, ezért teljesen jó neki az 1600-as is...
Valószínű más is karira akarta összerakni a gépet..
A boltok/nagyker meg nem akar sokat leltározni, így nem rendelnek... -
=HG=
addikt
Mostanában nagyon sűrűn van driver mizéria.. Én legelőször FX fronton jártam úgy, hogy a friss win8 telepítésre raknám föl az alaplapi drivert, és állandóan kék halál.. WTF ?? Így szépen elhagytam, és tökéletesen működött minden..Win8 megoldotta... Akkor minek driver???
Most amikor összeraktam (igaz nem APU-s) a 750K-t, nem gyalultam le az előző wint, simán röccenés nélkül megoldotta a rendszer, az új hardverek semmi gondot nem okoztak (alaplap+proci), most is 4,5 Ghz-en megy a proci stabilan.Én ezért mondom, hogy először win8 minden driver nélkül és utána is csak a leg szükségesebbek...
Bár nem tudom, hogy APU mennyire igényli a drivert... -
=HG=
addikt
Tekintve, hogy tolongtatok válaszolni, megválaszolom..Aki szeretné rendesen monitorozni a konfigját, az ne ezt az alaplapot válassza! Összeraktam a motyót, elkezdtem nézegetni,HWinfo és Aida szerint proci 0 fok, fesz 1,3V..
CPUz szerint 1,05V-ot kap (terhelve). A tanulságot levontam..Talán a bios helyesen mutatja..
A bios egyenlőre rémálom. Semmi nem olyan, mint FX-nél. Eltartott egy darabig, amíg szorzót megtaláltam...
Először OC-t kellett engedélyezni, majd bios ujraindult és megjelent a szorzó állítás lehetősége.. Szóval nagyon erősen tanulmányozni kell..(Egyébként akár mennyit állítok be biosban, HWinf. mindég 1,3V-ot mutat terhelten)
Biosra támaszkodva jelenleg 1,44V-al 4,5 Ghz-en ketyeg a proci, elméletileg 45C fokon ( Ez egy kicsit kevésnek tűnik, viszont nem is tűnik túl melegnek a borda ) Igaz a magokat 90C-nak mutatja..(ez lehetetlen) Sokkal több nem hiszem, hogy van a prociban, mert aránylag jelentős plusz feszt kellett adni neki a 4,2 GHz-hez képest.. Viszont jelentősen javul még win-ben is a felhasználói "élmény".4,5Ghz-en sokkal gyorsabb az egész rendszer..
Nem tudom, ez mennyire jó/rossz eredmény, talán valaki idetéved és hozzászól a monológomhoz... -
=HG=
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Eladtam a 8320-at + a fölös cuccokat..(ház, táp, alaplap, proci, vizet még árulom...) Fiam használta, de mostanában nem játszik rajta, inkább csak filmeket néz, netezik, max Fifa. Ezért elég neki ez a konfig + iPad Air.(mATX ház, memória, másik táp..stb volt itthon, úgyhogy csak az alaplap+proci kombót kellett megvenni. ) Gyakorlatilag az eladásból fedezve van a váltás... Nekem meg elég az i5-ös konfig..(azt sem melóra használom, csak szórakozás..)
-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Egy ASUS A88XM-PLUS/ 750K/ GTX 650TI kombót készülök összeépíteni..
A kérdésem az lenne, hogy átlagban mennyire lehet húzni ezeket a procikat és mennyi feszt kérnek ?
Tudom, hogy minden proci más, csak egy közép szintet kérdeznék...Aztán majd kiderül....
A másik, hogy mennyire melegedősek? Egy ilyennel hűteném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Kindle
- Milyen okostelefont vegyek?
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AliExpress tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- További aktív témák...
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nincs olyan proci, ami alá érdemes lenne betenni...Ha csinálnának egy 8 magos 4,5/5 Ghz-es, kb 7970 szintű Gpu-s procit bele, akkor igen.... 
Most amikor összeraktam (igaz nem APU-s) a 750K-t, nem gyalultam le az előző wint, simán röccenés nélkül megoldotta a rendszer, az új hardverek semmi gondot nem okoztak (alaplap+proci), most is 4,5 Ghz-en megy a proci stabilan.

Csak a progi linkjét néztem meg...Viszont nem egy kimondott "lapos" topik, úgyhogy nézd el nekem figyelmetlenségem...
CPUz szerint 1,05V-ot kap (terhelve). A tanulságot levontam..Talán a bios helyesen mutatja..