- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stratova
üzenetére
VP9-et tudja elvileg a Bristol Ridge is, Skylake is. Ha VP9 a Netflix, akkor szerintem nem elég hozzá az A10-7700K, legalább is az A8-7600-am 1440p-ig viszi a YT-t izomból.
Ha belegondolok, tiszta szégyen, hogy AMD-nek nincs desktopra olyan APU-ja, amit megvehetsz boltban és vinné a 4K Youtube-ot, Netflixet.én ezen szoktam nézegetni: Patagonia 8K (csak tudnám ezt mi viszi akadásmentesen maxon
)AtiGef (#6368): Pentium G4560, ha olcsón akarjátok megúszni. Ha némi játék is lenne, akkor lehetne venni egy Athlon X4 845-öt, most vicc áron megy (14k), mellé egy RX 550, 27k.
-
válasz
stratova
üzenetére
Ravenben egy CCX lesz csak nem? Már abból kiindulva, hogy ott 4c/8t a max, felesleges még egy CCX.
(#6350) 30z.Samu: pedig Ryzennél a tuning kb sima ügy egy bizonyos szintig. A legtöbb lapka gond nélkül elmegy 3,8-3,9 GHz-ig, gondolom nem lehet nagy mutatvány egy Ryzen 5 1400-at 3,5-3,6GHz-re belőni. Ehhez még a gyári cooler is elég elvileg. De persze megértem, én sem szoktam tuningolni.

Amúgy nálad a VRAM is lehet kevés, legalább is Tomb Raider és GTA V is szereti, ha van sok. De gyanítom már a Ryzen beszerelésével is javul még a teljesítmény.
-
30z.Samu
titán
válasz
stratova
üzenetére
Szerintem az APU rész nem fog érdekelni, de ki tudja mit hoz a jövő.
Szerintem inkább veszek VGA-t. 1,5 évig APU-t használtam, utána beruháztam egy RX 460-ra..kb mintha új gépet tettem volna össze. 
Szerk: Az OFF-os rész igaz..ha AMD kártyát vennék, szerintem RX 470 lenne most. De ott is kíváncsian várom a Vegát.
-
30z.Samu
titán
-
Space marine
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
BUÉK mindenkinek!

Szóval egy ilyen csomag mosfet hűtő kellene a VRM miatt?
COOLERMASTER Hyper T4 Mivel 30ezret nem szeretnék ki adni egy Noctua-ért / bár most is egy teljesít szolgálatot immár 10éve / és még nem döntöttem el, hogy milyen házikó is lesz, gondoltam egyelőre ez is megtenné már ha Ti is rábólintotok.
A lényeg, hogy tuning nem lenne és halk legyen.Nézegettem a memóriákat: 2133MHz-es HyperX-et néztem ki, viszont a 1,65v nem lesz probléma az 1,5v-os alaplapban? Mármint gondolom értitek mire is gondolok
vagy a mosfet hűtök megoldják eme gondot? -
válasz
stratova
üzenetére
Ja igen, magas bordás RAM itt is befigyel, de amúgy simával is ütközne a Zalman, szóval mindegy.
Nekem se az enyém, épp tesztelés alatt van, mert elbénáztam a venti beállítást. 150 km-re innen az öcsém gépéről van szó, mivel nem sikerült a hűtőcsere, újrapasztáztam és lehalkítottam a régit, hogy 80 foktól menjen csak 100-on, addig a pontig max 30%, a nulla 50 foknál van. Így nem hangos. Viszont watchdog timeout kékhalálokat dob a gép játéknál, gondolom üres ciklusba ragadva folyamatosan throttlingol, amibe belefagy a windows.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony hőmérsékleten már visszafogja magát, az intel notis 90-100 fokos határhoz vagyok szokva, gondoltam elmehet 80 fokig simán. Hát nagyobbat nem is tévedhettem volna. 
-
Space marine
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
A Giga lapot nézegettem már, de nem voltam biztos a tápellátásban és az esetleges "hírére" is kiváncsi voltam.
Ezek szerint jó tetszett meg
Mindenképpen pozitív a 8sata, usb-c.. A VRM hűtéshez szeretnék kérni megoldást, pontosan mivel támogassam meg a hosszú távú működést?!
A hang annyiban fontos, hogy az esetleges filmezésnél ne legyen zavaró cicergés stb. ha ki küldöm erősítőre. Megvallom, hogy max hírből hallottam ilyet, de inkább utána járok a vásárlás elött.Még1 hirtelen: 7850k, 7870k, 7890k.. Milyen ultrahalk hűtőt ajánlotok hozzájuk? Kb 13ezerig elmehetünk.
2 félét kérnék: valami lapos megoldást ha fekvő házba épitem vagy ha marad a mostani toronyház.
Elnézést a sok kérdésért, 10után újra gépet rakok össze és ennyire nem követtem a "trendeket". Annyit tudok, hogy az átlagos felhasználáshoz elég lesz az APU.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Nálam is azon fut bios szerint és az Aidában is Auto beállításokon, de mikor +0.00V-ra állítom a Biosban(tehát elvileg nem térek el a Pstate értékektől) akkor az Aidában(a VID érték) 1,3V-ot mutat és ott már fagy 1800 felett, míg 1,31V-nál stabil. Az IGP 960-ig stabil minden fesz emelés nélkül emlékeim szerint.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Az akkor még pesztimista beállítás volt (nem tudtam pontosan, mégis melyik hőfok érték szerint állítsam be, igy a cpu package lett a nyerő,mint legdurvább érték, amiről azota voltak érdekes tapasztalataim:96°, miközben az alaplap és a TjMax is 55 körül tanyázott.). A lényeg, ahogy ki lett sakkozva hogy melyik az alaplapi szenzor és a cpu TjMax, ami 0ról indul. Az a TjMax, ami alapján a proci számol. Azok 60 fok körül tartásával még van benne. Ha nem kockulunk öcsémmel karacsony örömén túl sokat, akkor megpróbálkozom egy 5GHz CPU 1GHz IGP beállítás stabil összehozásában. Elvileg a cpu bírja azt is, hűtés is fogja, valószínűleg, max amíg látni fogom, megis hol prime+luxmark stabil, kinyitom az ablakot. De a 4.8 is jó lesz, ha csak annyira fogja futni.
Nekem az NB 1900 megy 1.3v-al. felette nem bootol.
Amikor rendes terhelést raksz az IGP-re, akkor aktiválja a P4 (3D) PStatet, és azt minden körülmények között. Ezért droppol le 3GHzre akkor is, ha elvileg fix freqit állítottál be, ezért kell a PStateket módosítani ahhoz, hogy "OC"z.
-
nyakdam
aktív tag
válasz
stratova
üzenetére
Én úgy emlékszem. hogy 2400 RAM mellet, mindent alapon hagyva NB-t 1,27V(Aida szerint NB VID 1,31V), 960-on ment az IGP(NB maradt 1800).
Lapom MSI A88X-G45. Sajonos a feszültségeket csak +- értékekkel tudom beállítani, az én Bios beállításom az NB +0,01V, Igp 960(RAM 2400) minden más alapbeállításon.De csak pár tesztig használtam, mert nem hoz 10%-ot sem az alaphoz képest. Úgyhogy nálam minden alapon fut(kivéve RAM-ok az mindíg 2400).
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova
üzenetére
Ó, ezt csak most láttam meg (tegnap du. álltam neki kiválasztani az új lapot, egyebet, és azóta is...), köszi!
Csak még nem tudom, mitől turbo a turbo.
(Miért nem az az alap, ahonnan adott hőfok/fogyi fölött elkezd visszakapcsolni.) Talán triviális, de eddig nem futottam bele ezt részletező vagy összefoglaló szövegbe. (És ez lesz az első ilyen procim.) -
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Már némi van, de még nem értem a feszcsökkentés végére. Egy kicsit "pihentem" (kockultam) a délelőtt....
Amit eddig látok: Asus Crossblade Rangerben 1802 BIOSal tökéletesen stabilan tartja a 3800 MHz PB0 turbo State-t 1,35 volton, sejtésem szerint kb 50 fok körül alakul most a hőfok (19.2-őt ír a cpu 0-ra 20 perc prime95 után, míg induláskor 29 volt alaplap szerint és 0.4et adott vissza a cpu, és most a hűtés is kapott elég pasztát, az tuti.
).Ezek a procik biztos, hogy vágott APU-k, pont ugyanúgy hiányoznak HWInfoban értékek, mint amikor az IGP tiltva van az A10-7870K-mban. Pl nincs CPU Packege hő info, és nincs fogyasztás kalkuláció sem. Kár azokért az értékekért.
Teljesítményben, gyári beállításon éppenhogy gyengébb a gyári beállításon ketyegő A10-7870knál, később eljutok majd oda, hogy mégis mit tud OC-ban, és akkor látni fogunk némi reménysugarat a jövőre nézve, mégis hogy alakulhat pár dolog.
UI: A K15TK eddig gond nélkül dolgozik vele.
dezz:
Első körben érdemes lenne kitalálni, mire kell, és hogy: full gépet szeretnél vásárolni, vagy x alkatrészeket megtartani. Ugyanezen okból érdemes lenne eldönteni, hogy 2016ban még mindig 2001et akarsz játszani, vagy haladsz a korral. (Pl abban sem vagyok biztos, hogy UEFIvel az XP elindul, azt meg pláne nem tudom, hogy a mai modern procikkal hogy működik együtt az az öreg oprendszer.)
Ha olyan gépet akarsz, amivel elvagy böngészel, filmet nézel, néha játszol kicsit, akkor lehet érdemesebb lenne egy APUban gondolkodni, a 845 viszont egy CPU csak, az IGP ki van vágva belőle. Az A10-7870K sem fogyaszt sokat, tuningolva, az én beállításaimmal 130Wot vett fel teljes terhelésen, alap esetben ment kb 50-80, sokszor gondoltam, gondolok rá, hogy még mindig sok a 400wos tápom hozzá, úgy, hogy közben betettem mellé egy R 380Xet, ami eszik 190W körül....APM, 845nél kb nem aktiválódik, az az APUknál működik, hogy kihozza a lehető legtöbbet az IGP és a CPU párosból, itt sosem aktiválódik.
Alaplap: Nekem ASUS van, mint említettem, de ha vennék egy másikat, akkor én pl a gigánál nézelődnék. Pl egy GA-F2A88XN-WIFI. Sajnos FM2+nál is, ás AM3+nál is elég vacakok az alaplapok tápellátó áramköreik (VRM részleg), ami simán eredményez nagyobb fogyasztás, rosszabb stabilitást, problémákat, amiktől végől elmegy a kedved az egész témakörtől is. -
válasz
stratova
üzenetére
Raven Ridge-nél Polaris alapú IGP kéne legyen, mintha olvastam volna valahol. De igazából logikus is lenne, jellemzően a fejlettebb GCN variánssal jönnek az aktuális APU-k. Kaveri is GCN2 volt, Carrizo meg GCN3, így adja magát a GCN4.

Mondjuk Bristolnak is illene tudnia már a H265-öt, de ha Carrizo nem tudja, akkor gondolom az se fogja. Ha így van, az elég kínos az AMD-re nézve, hogy Intel kb még egy évig fejlettebb multimédiában.

-
válasz
stratova
üzenetére
Gondolom az olcsóbbik nagykerben még nincsen. Anno a Kaveri is ilyen horror áron nyitott, aztán hirtelen nagyot zuhant az ára iponban. (elég cikcakkos a 7850K árgrafikon eleje, amikor felugrik hirtelen, kifogyott az olcsóbbik nagykerben.)
-
Plasticbomb
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Még rosszul is emlékszem arra a cikkre. Remélem 4000 felettiek is ismertek lesznek, és bírni fogja az IMC. Csak jelenne már meg.

Igen, de hogy mennyi van még benne, azt nem tudom. A jó alap megvan hozzá, hogy akár 5GHz is lehessen, csak nem látom értelmét, ezzel a mostani beállítással is gyorsan reagál, nem kell rengeteget várnom mire végrehajta a kért feladatokat, ráadásul az IGP is üt, ha olyan alkalmazást használok, az is odateszi magát. Aida méréssel mérve kb olyan 1200 TFlops számítási teljesítmény van az egész apuban a jelenlegi beállításon. (IBT olyan 35 CPUban, de még mindig nem csináltam meg egy rendes mérést vele, mindig elfeledem, inkább filmet nézek, játszom, olvasok, zenét hallgatok.
)
Egyedül a hűtés a bajom, de kap egy komplett vízhűtést, sokszorosan túlméretezve (gondolván a helyébe kerülő leendő gépalkatrészekre is), és végképp lenyugtatózom magam.
Ha kapható lesz az a 7890K, kíváncsi leszek rá, kéne egy itx méretű konfigot összeraknom, és a mostani APU lehet abba vándorolna, viszont oda alaplapot találni elég nehéz. Van egy pár ITX FM2+ lap, csak jellemzően 4+1 VRM (vagy 3+1, és hűtetlen, amire jelenleg azt hiszem, az lesza válasz, hogy olyan házat keresek, amibe egy kényelmes vízhűtést be lehet applikálni, és a VRM és az APU lenne hűtve). Ahova a gép menne, oda pont ilyen cucc kell, mint ez az APU. Nem bencs pont a lényeg, hanem a benne lévő ismert tudás, pl az IGP oldaláról. Gyak ősrégi játékokkal akar játszani az illető, de a mostani SFF Dell gép egy kőkori hulladék, és bővíthetetlen. Egy Gigabyte lapot néztem ki, integrált WiFi-set, csak még nincs megvéve, hogy leteszteljem.
Nagyjából úgy képzelem, hogy egy
Silverstone Raven házikó
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
A10-7870K
2*8 GB G.Skill TridentX 2400MHz
120/256 GB 2,5" SSD Samsung/Intel
1TB 2,5" HDD Hitachi
SFX 300W táp
Ek CPU blokk és találni blokkot az alaplap VRMre
240*120 radi +2 120es halk pwm venti
halk pumpa
méreteiben illeszkedő tartály +csövek és folyadékÉs még azon is gondolkodom, hogy kap egy újabb 16:9es 22 colos monitort, hogy teljes legyen az összkép. Így a következő 3-4 évre le van tudva a minden most neki szóba jöhető gondolat.
-
stratova
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Itt van még egy összevetés, de nem offolok tovább.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Ó, én APU fetisiszta vagyok.

Úgy néz ki, a mostani APUknál az IMC (belső memória vezérlő) DDR3 max sávszél fogyott el keményen. A CPU elég, az IGP meg messze többet tud, mint amire a legtöbb kocajátékosnak kell. Ha lenne memsávszél (most az elvileg legnagyobb támogatottat használom 2400MHz CL9 memóriákat, ennél többet nem igazán tud, talán még 50-100 MHz ha kipréselném), akkor ki tudna futni, és én épp ezért azt remélem, hogy amiket AM4be kiadnak első, max második körben apukat, azoknak az IMCét eléggé felizmozzák, hogy ne fulladjon ki a rendszer (Olyan DDR4 4000 MHzra alsó hangon.
).Igen, épp azért lett a Crossblade, mert nem lennék képes megint olyat venni, ami nem hozza azt az igényt, amit én akarok. Adott formában csak a legjobbat, a legütősebbet. (Régebben sokszor kellett c@rból várat építeni, rengeteg bütykölés és sok apró pont optimalizálása árán volt olyan gépem, ami éppenhogy jó volt. De mostmár én veszem a gépet, az én pénzemből, és belefér az, amit én akarok.

-
Plasticbomb
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Viszont ha fontos a stabilitas, a tuti alap, akkor kb csak azok vannak. Nekem egyedul az szivfajdalmam most, hogy nincs olyan jominulosegu itx matx alaplap, de remelem, majd am4re keszul ilyen is. Igy most viszont van egy csomo ures foglalat az alaplapon, egyedul az egyikben van egy asus ac wifi kartya. Komoly uressegerzetem van a tobbi ures helytol.

-
törölt tag
válasz
stratova
üzenetére
Tuti, hogy nem lesz kompatibilis, legfeljebb mindkettőbe jön ki Excavator modulos APU, de AM4be tuti. Szerintem ide is, mert bár kicsit hülyeség, de mivel olyan messze van még a Zen startja, úgy viszont meg elkélne. Proci már jött is.
Lesz rendes 8 mag, IPCben is közel kerülnek, az órajelen fog nagyon múlni, hogy mi lesz. Az meg gyártástechnológiától, meg ugye a fogyasztás is fog attól függni. Én nagyon nem várom a csúcsprocikat, mert ha Intel közelében lesz, akkor árban is. Engem az APUk érdekelnek inkább, hogy végre lehet-e majd ezekkel fHDban majdnem csuton gémelni friss játékokkal is. Meg hogy mikor lépik át az 512 shaderes IGP-t, mert elvileg a Zennél már lesz nagyobb is.
-
válasz
stratova
üzenetére
Ahogy nézem, a tesztben elég furcsa eredmények vannak. Csak két játékban nem végzett az élen az A8-7670K. Kb állva hagyja a többi A8-at is több játékban. Nem lehet, hogy másik driverrel teszteltek?
Minden esetre elég szépen megy az A8-7670K.
Fura eredmény.

Ez meg 1080p, medium, szóval itt inkább GPU limitnek kéne lennie. Vagy nem értem.

-
AxBattler
félisten
válasz
stratova
üzenetére
Köszi!

Igen, erről megfeledkeztem, pl. a régebbi 6465b, 6475b gépekben is csak IGP volt, ahogy az újabb 645-ös modellekben is.Mindig azt látom, hogy APU mellé még dVGA-t is pakolnak notikba, ez maradhatott bennem (na meg a 4545s-em emléke). Ideapad, Probook, stb., egykutya, csak azt tudnám, minek? 2. RAM modullal jobban járna mindenki...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
stratova
üzenetére
Szerintem alkalmazása válogatja, ami használja a 4 szálat vagy az IGP-t annál az i3 labdába sem rúghat, ami meg csak egy szálon dolgozik annál meg pont fordított a helyzet.
Mezei felhasználó szemszögből meg teljesen mindegy, arckönyvezni meg csipogni mindegyik ugyanolyan jó. -
Lui76
őstag
válasz
stratova
üzenetére
Nos 7600-os lett neki.
Egy kis nyalókahűtő van hozzá, de kicsi a fogyasztás is , meddig lehet engedni a hőt itt ?
Kell vmire figyelni ? a cpu feszt itt nem kell felülbírálni , ha biosban is jól írja a típust?Még csak összeraktam tegnap estére, biosig jutottam de ott is felment 60 fokig lassan.
(már jó meleg padlástérben)
MSI 78-as m-atx-es lap kis házikóban. -
válasz
stratova
üzenetére
Köszönöm!
Bár szerintem pont nem vagyok elég kitartó, még csomó mindent nem csináltam meg, amit ajánlottak a srácok. (SSD helyett HDD-re a Windows, stb.)Most épp fut a Memtest otthon. Meddig érdemes hagyni, hogy menjen? Reggel (cca 7 óra futás) még nem volt error. Bent hagytam mind a két modult, 1333-on mennek. (ugye nemrég mindent defaultra raktam) Mivel KIT-ben vettem, ha az egyik hibás, gondolom cserélik mindkettőt. Vagy nem így van?
(#2203) tamikomac: Köszi!

(#2224) Vartanus: Köszi, ez megnyugató!

Ha valaki még nem olvasta volna: Carrizo nem jön FM2+ foglalatra.

"A terméknek úgynevezett FCPGA, ennél ismertebb jelzést megemlítve Socket FM2+ tokozású verziója nem lesz." -
-
Vartanus
őstag
válasz
stratova
üzenetére
Mennyire elégedett vele?
Bios vagy egyéb gond nincs?(csak azért kérdem mert össz-vissz 3 biost adott ki hozzá az MSI)De ami igazán érdekelne,hogy az integrált hangrendszere mennyire jó?(sok teszben lehúzták mert a THD+Noise eredménye gyengus -75)Gondolkozom Asus Crossbladen is,csak az elég húzós a maga 48K-s árával és az MSI G45 kb azt tudja csak jóval olcsóbban,viszont én sokat hallgatok zenét és fontos az integrált hangrendszer minősége.
-
JS9W
csendes tag
válasz
stratova
üzenetére
Sziasztok.
Nekem egy ilyen alaplapom van.
http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20FM2A88X+%20Killer/index.hu.asp !-5 havonta jön hozzá új Bios teljesen meg vagyok vele elégedve
AMD APU 7700K procim van. Tudnátok ajánlani rá egy normálisabb hűtést későbbi tunning miatt mert tanácstalan vagyok. A jelenlegi hűtőm gyári és hiába van a házamba 2 böszme ventillátor procinál felmelegszik 60 fokra vagy fölé

Jövőre veszek hozzá valami kemény videokártyát addig elég a proci videókari benne és egy darabig elég erős lesz a gépecske
Egyébként Full HD-ban játszom mindennel és ez is közepes grafikán lag mentesen elviszi. Pl.: Battlefield 4
-
szaszapi
őstag
-
stratova
veterán
válasz
stratova
üzenetére
A BSOD hiba sem Kaveri sajátja hanem driver eredetű lehet:
Uninstall the driver using AMD Catalyst Un-install Utility. Then follow through with a pass of Driver Sweeper.
Important!
When installing, do not install Catalyst Control Center ! Choose to install the Display Driver only.
-
-
marcell991
tag
válasz
stratova
üzenetére
Alfánál most is van eladó [Elitebook 850 G1], 80 ezerrel a bolti ár alatt, úgyhogy nincs minden remény veszve

-
marcell991
tag
-
-
Vartanus
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0

- Xcover 7 128/6
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Razer Kraken V4 X RGB Gaming Headset
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen alacsony hőmérsékleten már visszafogja magát, az intel notis 90-100 fokos határhoz vagyok szokva, gondoltam elmehet 80 fokig simán. Hát nagyobbat nem is tévedhettem volna. 
, de először a Polaris 10 fog megjelenni, hiszen azt jelentették be, de az is 1-2 hónap mire boltba lesz, tehát valószínűleg a Polaris 11 őszre fog csúszni...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)