- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
frescho #75403 üzenetére
A kérdés az volt: mit tud, amire szükség van?
"Szükség" semmire nincs már. De ha a retro a cél (és ez esetleg nem csak játékot takar) akkor azért kellemesebb egy A1200. Egyrészt egy sima 4/8MB bővítővel letudva a WHDload. Másrészt kényelmes a picimaci adatcserére/netezésre. Szerintem, ha valakinek több kell egy ADf betöltésnél, jobban jár egy A1200-al. Másrészt a blitter is fürgébb. Van olyan game ami nincs is OCS/ECS verzióban.
És fontos szempont, hogy gyakorlatilag le lehet tudni az Amiga vonalat egy A1200-al. Minden megy rajta ami OCS/ECS/AGA. Lehet használni vele KS1.3/2.0/3.1 ROM-ot.
Szóval a kérdés: mit tud amire szükség van? Az én válaszom, hogy egy géppel letudja az Amiga világ 90%-át.Hát, az A4000 hacsak nem akarsz belenyomni sok-sok pénzt bővítésre, akkor macerásabb, mint egy A1200. Ugye a pcmcia sok és olcsó lehetőséget megnyit, ami A4000-ben nincs.
Elég húzós hozzá egy Zorro-s hálókártya vagy hotswap CF/SD kártya. RTG közel annyiba kerül, mint egy Vampire. CPU kártya is húzós. 3630-al nem egy szélvész, 3640-el kályhaként üzemel lényegesen alacsonyabb ramspeed mellett. (Igen, a 030-nál is lassabban kezeli) Saját ramos kártya pedig nagyon-nagyon drága hozzá. Lehet ugyan az alaplapi 16MB-ot hack-el magasabbra tornázni, de rejt veszélyeket és azért mégsem egy olyan, mint a saját ramos. Vannak ram tákolások zorro slotban is, de azok sebessége inkább vicces, mint élvezhető.A vampire-ról a saját véleményem, hogy zsákutca. Amit beígértek kvázi semmi nincs meg vagy ami igen az ezer sebből vérzik. Elkeserítő, hogy az apollo-core-ból csak töredék dolgot vesznek át, mert elszúrták az fpga választást és nem fér bele a kód. A kompatibilitás botrányos (FPU emura gondolok). Gyakorlatilag képtelen kiváltani egy 060 kártyát. Amire tényleg kéne a sebesség, ott előjön az inkompatibilitása. Az, hogy egy olyan játékot, amire elég egy 020/030 gyorsan futtat, annak pedig drága.
Nekem a mai napig a kedvenc gépem egy A1200 Blizzard 1260-al.
Van ugyan A4000-em is, de az a szekrény tetején pihen. De még így is gyakrabban használom, mint a Vampire-os gépemet.Én egy A1000-re vágyom már régóta és egy A3000T-re.
(fentebb leírtakkal tudom, hogy neked nem mondtam újat, de mások esetleg info-t kapnak még belőle)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest