Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DBob

őstag

válasz DarthSun #5213 üzenetére

Nem értem mit értesz az alatt hogy nem szeretik. General midi eszközök (nem is hangkártyák igazándiból a többségük), és mai napig tökéletesen szólnak akármilyen rendszer alól, így dos alól a general midit támogató játékokkal. Amelyik mt-32őt támogat, az szintén tökéletesen megy roland mt-32vel. Itt nincs "szeretik a játékokat", "nem szeretik a játékokat" :U

Gravis problémáit meg ne keverjük mással. Gravis rengeteg erőforrást megevett. Ha meg mellé került egy rendes sb, akkor a (gravis ace kivételével) szinte esélytelen volt életre kelteni őket, mert ütköztek mindennel.
    A külső midis eszközök csak egy címet kérnek maguknak, a szabvány midi portot ami amúgy is be van állítva, és ennyi. Semmi hardware conflict, semmi macera.

A bankokat tényleg nem cserélgettem. És bár lehet hogy jól szólt az orgona meg zongora, és többi billentyűs hangszer mondjuk, ha a többi kevésbé....vagy simán nem illettek egymáshoz hangkép alapján. Főleg ez utóbbi szokott lenni.
    Sőt, szerintem egy eszköz aminek romja van, vagy mellékelnek mellé sound bankot, azon ne kelljen már utólag dolgozni. Olyan mint amikor veszel egy billentyűzetet. Atom jó, olcsó, szép, jó, rohadt kényelmes...kivétel az entert és spacet...ezeket modoljad meg hogy jó legyen.

De másik példa. Anno cseréltem az ensoniq által fejlesztett sb128am egy sblivera, mert az milyen jó. Jó is volt, a midi kivételével. Pedig sblive-ba lehetett tölteni 250mbos bankot is..töltöttem is..mégis a hangszerek összképe borzasztó volt. Az sb128 messze lemosta, még akkor is ha a hangszerek külön-külön rosszabbak voltak.

Majd december környékére elkészül a hangkártyás logout cikkem sample anyagokkal...;)

Új hozzászólás Aktív témák