Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #112373 üzenetére

A jóöreg 4in1 driver. Emlékszem mikor megjött a VIA Tomato lapom, meg a 466, akkor volt egy súlyos problémám. Mentek ugyan az új 20GB-os HDD-k, de pokoli lassan. PIO módban. 4MB/s volt a maximális olvasási sebességük. Ami azt eredményezte, hogy mp3-at nemhogy játék közben, de úgy semmikor sem tudtam hallgatni, mert még Win alatt is képes volt akadozni, ha közben sok ablakot nyitottam vagy ilyesmi. Így mentem vele hetekig, amikor is akitől jött a lap eszébe jutott, hogy jajj a laphoz tartozó driver CD-t kértem párszor, hát végre el is hozza. 4in1 driver, és a lap megtáltosodott. Sok limitáció megmaradt, sokat szívtam azzal alappal, de azért jelentősen javult.
    Sajnos ezt kiesett PIO mode-ba dolgot időnként 4in1 után is csinálta ahogy írod. Emlékszem, hogy egy CD íráshoz is bekellett zárni mindent is, még a képernyő kímélőt is tiltani, és aztán imádkozni, hogy végigmenjen. Három lemezből legalább egyet tuti elrontott, mert leesett az adatátvitel túl hosszú időre. Pedig sokszor 1× tempoban írtam már a CD-ket kínomban. 74-80 perc, amikor a géphez sem lehet érni, mindezt úgy, hogy akkor még hárman voltunk faterral és öcsémmel egy gépre, suli, szakkör, úszás (később diák munka) stb mellett, ha hétköznapokon napi 2 óra jutott gépezni, már jó volt. Na emellett át kellett gondolni, hogy mikor is akarok CD-t írni ...

• Pikari

veterán

válasz hobizoli #112373 üzenetére

4in1-el socket A-n én nem tapasztaltam hibákat a memória sávszélességben, vagy a merevlemezkezelésben. nálam az egyetlen jelenség az volt, hogy az AGP port így 4x módból 8x-ba tudott váltani (már ahol ez támogatva volt), és ez hozott is némi extra sebességet azoknál a játékoknál, amik nagyobb sávszélességet igényeltek.

Új hozzászólás Aktív témák