- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
paprobert #9562 üzenetére
"Összehasonlításképp, nemrég teszteltem egy 6nm-es AMD lapost, és lenyűgöző, 3-4W idle fogyasztást tudott."
Pedig ugye abban is ugyanúgy Infinity Fabric van, csak magon belül. Számomra egyébként az is lenyűgöző, 15W-ból mekkora tempót tud kihozni egy 7nm-es 8 magos Zen3 APU is, ezt a hsz-t is olyanról írom (Rzyen 5850U).Ennek nem kell 50-100W-os "turbó", hogy szedje a lábát.
Egyébként asztali gépekből is lehet takarékosat építeni, az én B550 alaplapom és Ryzen 5600-asom egy Radeon 6800XT-vel és sok mindennel kompletten elvan konnektorból mérve szűk 50W-ból [link] . A notebookhoz képest kicsit sok, de egyébként szerintem teljesen jó az is, főleg ennyi nagyteljesítményű hardver mellett.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
paprobert #9562 üzenetére
> Remélem hogy ez a hatékonyság megmutatkozik
> a jövőben az asztali vonalon is, és nem csak a terhelt állapotban...ha lassan is, de már asztalon is elérhetőek
az újabb zen4c -es procik és magok
(pl. AMD Ryzen 8500G - 2x Zen 4 , 4x Zen 4c , 65W )
habár tisztán idle tesztet most nem találtam.persze ha még 35W-os módba rakjuk, akkor még jobbak a fogyasztési eredmények.
https://www.phoronix.com/review/ryzen-8000g-35w-45w/5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest