Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beat 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
> Szóval ez a 16% megszokott, konzervatív.
És ebbe az AVX-512 is bele van számolva, amit nem minden program tud hasznosítani.
Ettől függetlenül én meg vagyok elégedve.
( habár nem is tettem túl nagyra az elvárásaimat )----
Bár ez csak az IPC, ( egy cpu mag )
és ebbe
( a pletykákban említett )
hatékonyabb chiplet<-->chiplet kommunikáció ( Infinity Fabric ?) nem számít bele.
Viszont a 2db CCD közötti kommunikáció javítására nem találtam forrást
a mostani bejelentésben. ( vagy csak felületes voltam vagy félreértettem valamit )
Mindenesetre én várom a részleteket, mert bennem csak több lett a megválaszolatlan kérdés.
"There are also a couple of points within the Zen 5 architecture where AMD has doubled up on resources or performance. L2 to L1 memory bandwidth is one such example, giving the cache hierarchy a big bandwidth boost that should allow for faster data transfers within the individual CPU cores. AMD also claims better AI performance in inferencing and AVX-512 workloads. Notably, AMD's AVX-512 support on Zen 4 was executed using a 256-bit SIMD over 2 cycles, so this may be a sign that AMD has expanded their AVX-512 SIMDs to a full 512-bits wide in the Zen 5 architecture. (Update: This has since been confirmed by AMD. Zen 5 now has a full 512-bit wide SIMD for processing AVX-512 instructions)"
https://www.anandtech.com/show/21415/amd-unveils-ryzen-9000-cpus-for-desktop-zen-5-takes-center-stage-at-computex-2024 -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
a 14900K -val valo osszehasonlitasban az a trukk, hogy az "uj" Intel Baseline profilet hasznaltak a teszthez...
ettol fuggetlenul nem rosz ez ; de az az erzesem, hogy nem jatszottak ki minden kartyat ; szoval ezek a procik tudnának magasabb frekire menni, es ha az Intel uj architecturaja nagyot ugrik, akkor jöhet az XT sorozat...
az AM4 meg a socketek Windows XP -je

Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS notebook topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Assetto Corsa Rally
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7530,15.6",FHD,Xeon E-2186M,32GB DDR4,256GB SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Apple Pencil 1. generáció / Apple Pencil 2. generáció / Apple Pencil Pro OEM és gyári dobozos kivi
- EATON 5E700UD
- Precision 3580 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe gar
- HP Elite x2 G4, 2 az 1-ben Tablet,3K,i5-8265U,8GB,256GB SSD,WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 8GB I 128SSD I DVDRW I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest