- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
#36531588 #7574 üzenetére
Alapvetoen jatekra lenne
Nem ijjedek mar meg a magas hofoktol, laptoprol jovok vissza ujra PC-re, eleinte a szemem kipattant a 90 fokos procitol meg 70+ VGA-tol, de mara mar megszoktam, teljesen jo.
Ehhez kepest egy pici hordozhato micro-ATX megvaltas lesz meg mindigSzerk: engem is erdekel, hogy mit ertessz az alatt hogy fel ev-egy ev es okesak leszunk.
Itt Oktobertol 80% al no az aram ara, Aprilistol ujabb ennyit vagy tobbet josolnak.
Jelen pillanatban a tavaly nyar £80/honapjahoz kepest iden nyaron mar £160 alatt nem voltunk.
Erre radobok 80% es megszorzom a tellel es konkretan beledoglok a szamla fizetesbe hamarosan -
Petykemano
veterán
válasz
#36531588 #7574 üzenetére
a napokban több olyan képet is láttam, hogy a német és francia áram a korábbi 25-30 euró/MWh-ról ma már a 500-600 euró / MWh-nál jár.
Sajnos nem tudom, hogy ez milyen árazást jelent. Én úgy tudom, hogy az árampiacon hosszútávú szerződésekkel működik, de azt el tudom képzelni, hogy ha valakinek épp most többletre van szüksége, akkor azért ennyit kell kiperkálni, mert le vannak kötve a források.Viszont szeretném maradéktalanul megérteni, hogy mi okozza ezt a mértékű áremelkedést. A gázt értem: páran nem vesznek az oroszoktól, és az oroszok amúgy is kevesebbet szállítanak, mint korábban. Nyilván más forrásokból sem olcsóbb beszerezni - egy Erstés elemző azt mondta az info rádióban, hogy ténylegesen nincsenek szabad kapacitások.
A német helyzetet érteni vélem. Ők lekapcsolták az atomerőműveiket és elkezdtek megújulóra építeni és az ingadozást (orosz gázzal fűtött) gázerőművekkel tervezték kiegyenlíteni. Mivel épp az orosz gáz mennyisége csökkent le, érthető, hogy a németek szorult helyzetbe kerültek. A Franciák kitartottak az atomerőműveik mellett. Náluk mitől nőtt akkorát az áram ára? Ennyire összekapcsolt lenne az európai árampiac?
Az áram árának grafikonjához nem láttam csatolva, hogy tulajdonképpen a fogyasztás nőtt meg az egyes országokban, vagy az áramtermelés volumene csökkent le, vagy az áramtermelés inputjának drágulása (szűkössége, pl gáz) okozza a súlyos áremelkedést?
Van ahhoz linked amit mondasz, hogy fél-egy éven belül kifut?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 3
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged