- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát majd meglátjuk, mondjuk az informatikába az elavulás az egyetlen ami biztos.
Sajnos mindig minden elavul, és mindig lesz egy jobb hardver. Úgy látszik a fejlődés ebben az íparban sose áll meg.
Most néztem hogy az AMD az AM5-ben hozni fog Zen 4D magokat, amik 16 magot tartalmazhatnak egy CCD-ben. Kisebb Cache és AVX mentes lesz, meg nem jár mellé SMT 2?
Ahogy leszűrtem akkor az AM5-ben további magszám emelkedés fog történni. A Zen 4 24 maggal kerülhet piacra, ez még ez eredeti verzió.
Ha az IPC és órajel is emelkedni fog, magszám nővekedés mellet az biztos hogy itt brutális Cinebench eredmények fognak előjönni.A Moore's Law Is Dead csatorna elég sűrűn foglalkozik a proceszorok lehetséges fejlesztéseivel. Nála Láttam még jöhetne 2X16 magos Zen 4D is. Úgy látszik akkor az AMD-t se kell félteni, biztos hogy lesz módszer arra hogy a jövőben olcsóbban is tudjanak cpu-t gyártani.
Szerintem a Zen 4 nyilván prémium kategória/prémium teljesítményt fog kínálni eleinte. 8-24 mag között lefedik vele a piacot, nyilván addig ameddig megéri forgalmazni. A Zen 4D meg inkább a gazdaságos gyártást hozhatja el, ahol egészen 16 magig le fedik a piacot cpu-kal.
Azért elég bízalom gerjesztő ez a Zen4D, még belegondolni is merész hogy lassan eljutunk oda hogy egy CCD 16 magot tartalmaz.
Így egy CCD végett, 4-16 magig le tudják vele fedni a piacot.
Persze azért hozzá teszem "Ha akarják"
Mondjuk a Zen 4D idején már piacra kerül A meteor lake-S.
Szóval gondolom már meglépik a magszám emelkedést kategóriánként.
(R3 6-12) (R5 8/16) (R7 12/24) (R9 16/32) (R9 24/48)
Szerény véleményem, de jó volna már ezekeről írni.
Jó végre hogy van verseny a piacon, és a 2 gyártó gőzerővel fejleszt cpu-kat.
"A 2017 előtti éri meg borzalmassan unalmas volt, mindig volt intelnél évi 5%" ennyiből le is tudták.
Még egy téma amire kíváncsi leszek, hogy a játékok mikor kezdenek majd el profitálni valójában a 12/16 magból. Na és arra leszek kíváncsi, ha már ilyen valós processzor erő áll majd rendelkezésre, akkor a fejlesztők mire fogják felhasználni ezeket az erőforrásokat.
Szerintem ha a processzorok ilyen erősen lesznek ennyi magon, lazán mehetne egy része fizikára is.
Kicsit hosszúra sikeredett, de nagyon kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- SörcsaPH!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Stellar Blade
- 3DMark Vantage eredmények
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Hálózati rendszermérnök és IT rendszerüzemeltetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest