Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz solfilo #5907 üzenetére

Hát én nem mondom, hogy a mindfactory az minden, de azért látok némi korrelációt aközött, hogy a mindfactory adatai alapján ott 80%-ot vitte az AMD és hogy általánosságban mérhetően nőtt a piaci részesedése.
    A megállapításom persze tudom, hogy nem pontos, mert a piaci mérések épp azt mutatták, hogy a desktop vonalon - ahová a mindfactory is tartozik - épphogy csökkent.

De ennek ellenére, vagy épp ezért, ha elkezdene a mindfactorys sales előny is megfordulni - amire az ADL esetén látok esélyt, ha nem is most, hanem majd a 12400-12600 megjelenésével -, azt az AMD már lehet, hogy fogja érezni. Tehát, hogy amúgy is csökken a desktop részesedés és még ez is.

Persze mondhatnánk azt, hogy ez csak akkor számít, ha egyébként érdekli őket.
    De én úgy látom, hogy lassan megszűnik az AMD-nél a wafer szűkösség. Múlt héten több AMD készlet volt (6600/XT) és ezért több eladás, mint nvidia a mindfactoryban és készülnek a Navi 24 kiadására is. Én kétlem, hogy minden 7nm-es zen3-at Milan vagy Milan-X formájában el tudnának passzolni. Most még az ünnepek miatt biztos lesz egy PS5 roham, de aztán az is biztos alábbhagy kicsit. Meg aztán lassan (jövőre) a termelés egy része átmegy N5-re.
    Oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a jövő évben egyre inkább rendelkezésére fog állni az AMD-nek olyan N7/N6 gyártókapacitás, amit szűkösség miatt már nem lesz "kénytelen" a drágább termékekre fordítani, hanem a bőség miatt megengedheti majd a termékek árának csökkentését és/vagy az olcsóbb termékek piacra dobását is.

fingerscrossed

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés