Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz HSM #5540 üzenetére

"De valamit kezdeni kell azokkal is, amik se különösebben magas órajelet, se különösebben jó fogyasztást nem hoznak. :DDD Én ezeket gondolnám ideálisnak pl. az 5900X-ek második CCD-jének elszórni. TDP tartalék van bőven, két mag kikapcsolható, és kb. csak a base clock van, mint kötelező specifikáció, amit a nem túl szoros TDP-n belül hozni kell."

Természetetesen, pontosan.
    De lehet, hogy az 5950X második lapkája is is ilyen átlagos / semmilyen kiemelkedő jó karakterisztikával nem rendelkező. Sőt, szerintem az 5600X és akár az 5800X is ilyen lapkákat kaphat, ahol szintén van bőven TDP keret és nem is feltétlenül kell a legkiemelkedőbb frekvencia-képesség.
    A 6 magos lapkák többsége szerintem nem azért 6 magos, mert hibás, hanem mert 8 magosként túl sokat fogyasztana.

Erre mondtam, hogy a desktopra a nyesedék/hulladék/forgács jut. Nem abban az értelemben, hogy amúgy a szemétbe kerülne, de ha ezeket az átlagos / semmilyen kiemelkedően jó karakterisztikával nem rendelkező lapkákat nem tudnák ilyen helyen ellőni, akkor ugye kénytelenek lennének vagy kidobni, vagy az epycekben felhasználni, ami mondjuk magasabb TDP-t, vagy 1-200mhz-cel alacsonyabb frekvenciát eredményezne az SKU-kban.

Ezzel nincs baj, nem azt mondom, hogy a desktopra kellene a legjobb lapkákat felhasználni.
    Csak azt, hogy hát pont így - nyesedék/hulladék/forgács - formájában jutnak el a fejlesztések is a desktopra, amit lelkesítő marketingszövegekkel adnak el az itteni közönségnek.

Ugyanezen logika mentén gondolom azt, hogy lesz majd V-cache-sel szerelt forgács is, amit majd úgy adnak el a desktop piacon, hogy "gyerekek, ez csakis nektek készült, játékra"

Új hozzászólás Aktív témák