- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Mumukuki #4172 üzenetére
De a hosszú táv attól is függ, hogy mire. Nem?
Pont ezen gondolkoztam hogy korábban a 8 magosok felé nézelődtem, de játékokban egyiknek sincs drámai előnye a legjobb 6 magosokhoz képest, sem Intel sem AMD fronton (10700K vs 10600K, 3800X vs 3600X).
Vajon 3-4 év múlva ki fogják használni a játékok a több mint 6 magot? Mert a jelenlegi játékpaletta mellett 99%-ban jóval drágább a 8 magos de csak minimálisna jobb játékban.
Nyilván ha valaki munkára, renderelésre meg egyebekre is használja a gépet az másik sztori. -
BiP
nagyúr
válasz
Mumukuki #4172 üzenetére
Pont ezen agyaltam én is ma reggel. De majd meglátjuk, a valós árakban mi lesz a helyzet. De a 8magosra szavazok első körben.
(A 12magos ellen szól, hogy ott már 2CCX lesz, és ott a CCX-ek közti kommunikáció lesz a bottleneck. )
Korábban a 3700x-3800x között is 10-15e Ft különbség volt csak (ugyanúgy 10%), mégis sokan vettek 3700x-et. -
Danex
addikt
válasz
Mumukuki #4172 üzenetére
De 5800-nál a 8 mag 1 CCX-en belül van, addig az 5900-nél már 2 CCX-ből épül fel, tehát játék alatt nem biztos hogy kifizetődik ha jól gondolom.
Illetve a konzolok is 8 magosak, ezekből következtetve "csak" a 100mhz maradna ott előnybe. Tippre a következő 4-5 évben játékban nem érződne, utána meg már zen6-ot várnánk tippre -
Petykemano
veterán
válasz
Mumukuki #4172 üzenetére
Én 1700X-et vettem 1600X helyett azért, hogy majd később is jó legyen.
3 év telt el és egy zen3 viszont ~70%-kal jobb ST teljesítményt tud, még egy 6 magos zen2 is lenyoma MT-ben, nemhogy egy zen3.Ha a hosszútávra tervezésnek a jövőállóság a célja úgy, hogy ma nem biztos, hogy ki tudod használni, akkor lehet, hogy nem érdemes megreszkírozni a ma még kihasználatlan drágábbat abban a reményben, hogy majd a jövőben jól fog jönni.
3 év múlva mainstream (remélhetőleg ~$300-400) lehet olyan cpu, ami 30-40%-kal magasabb ST teljesítménnyel rendelkezik 12 (szélsőséges versenyhelyzetben akár 16) maggal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest