Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Bubukain #3515 üzenetére
10€ körül van, hogy kézhez kapd, 45€-t simán megért, hogy kipróbáljam, mégsem 21e vagy itthonról még több.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabi1984
addikt
válasz Bubukain #3582 üzenetére
A Plex nem minden esetben működik megfelelően (alkadozik, esetleg laggol). PlexKodiConnect egy kiegészítés a Plex és a Kodi között ami az adatbázis szinkronizációra használatos inkább. Ez mire jó?
Ha 1 eszközöd van akkor szerintem sok jelentősége nincs, de ha több eszközöd van amin KODI fut és mindegyiken rajta van a PlexKodiConnect és elvégzed a beállításokat akkor amit megnéztél "A" készüléken azt a "B" eszközön is látni fogod megjelölve.
A sony TV-men se működik a Plex "kliens" olyan jól.
Nekem a Plex szerver a NAS-on (Synology DS118) van.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Bubukain #3588 üzenetére
Sima Kodin (Matrix) ez biztos működik. Kattins a zöld "Code" gombra és download zip.
Egyelőre nincs Firestick eszközöm csak egy Amlogic boxom de azon is Matrix Kodi van.
Úgy értettem a Plex kliens anomáliát, hogy lassabban reagál a tekerésre, vagy néha beakadozik de valószínű ez nem feltétlenül Plex hanem az eszköz (esetemben a TV) aminek a processzora nem erre van kitalálva[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Bubukain #3591 üzenetére
Plex egy program aminek van a szerver része és a kliens ez független dolog a NAS-tól.
Nyugodtan használhatod a Kodit közvetlen SMB vagy NFS csatlakozással a NAS felé!Csak mivel kérdezed mire jó a PlexKodiConnect elmagyaráztam mire jó, de ez nem szükséges a KODI használatához ahhoz, hogy a NAS-ról letudj filmeket játszani
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bubukain #3591 üzenetére
Ha valaki több eszközt használ és szeretné központosítani az adatbázisát akkor annak egyik lehetősége a Plex, de ott az Emby vagy ha több eszközön is fut az azonos verziójú Kodi akkor MySQL. Én használok TV-ket, Android boxot, CoreELEC (Linux) boxokat, Fire TV Stick-et, Apple TV-t, Blu-ray lejátszókat, telefonokat, tableteket, ezekhez 1 adatbázist használok, amit a Plex biztosít, tehát számomra így biztosítva van a "házi Netflix", minden eszköz ugyanabból "táplálkozik", erre jó a Plex.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4180 üzenetére
A Kodi vált fps-t, a több app inkább nem. A Fire TV Stick minden esetben a "központilag" beállított felbontásra "skáláz", ha 2160p akkor arra, nem a natív felbontáson megy ha annál kisebb felbontású a forrás.
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4182 üzenetére
Igen. A Kodit be tudod állítani úgy, hogy 25 fps-t adjon tovább de nincs értelme, úgy jó ahogy van.
-
azbest
félisten
válasz Bubukain #4188 üzenetére
nvidia shielden sem kadenciahelyes, csak van talán külső program, ami megpróbálja a videó indításakor automatikusan átváltani a képfrissítést. A hivatalos streaming appokból hiányzik a képesség. A prime video app például tudja a firetv sticken.
Van amelyik app (netflix) régen tudta, de sokan panaszkodtak a kép elsötétedésére induláskor (frekiváltás) ezért kivették...
[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
válasz Bubukain #4216 üzenetére
Tudnál segíteni? macboy leírását követve próbálom összehozni a refresh rate-t, de az, install-multiple kezdetű parancs után ezt a hibát kapom:
adb: failed to create session
Exception occurred while executing:
java.lang.IllegalArgumentException: Size must be positive
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.makeInstallParams(PackageManagerShellCommand.java:2208)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.runInstallCreate(PackageManagerShellCommand.java:955)
at com.android.server.pm.PackageManagerShellCommand.onCommand(PackageManagerShellCommand.java:172)
at android.os.ShellCommand.exec(ShellCommand.java:103)
at com.android.server.pm.PackageManagerServ -
gyűrű
Topikgazda
válasz Bubukain #4252 üzenetére
Az egész annyi, hogy a rr appban van egy olyan hogy remote control settings. Ott be kell állítani a match frame rate és az osd shortcut=ot a kis play gombra. Így amikor nézed a filmet és azt megnyomod feljön egy menü ahol választhatsz azonnal. Ez jól jön, mert a netflix pl. nem csak 24hz hanem 25hz ben is ad pár sorozatot.
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4271 üzenetére
Rendszerszintű fps-váltásban, a "streaming"-támogatott eszközök közül az ATV4K a jobb. Shield másban jobb. Egymás mellett is elférnek valamint külön-külön is együtt lehet élni velük.
#4272 gyűrű
rendes gigabit lan - ez nem előny, mivel ugyanaz van az ATV 4K-ban is, utóbbiban AX-es a Wifi ami közel gigabitet tud valós körülmények között, a többi már van akinek előny, van akinek hátrány.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz Bubukain #4275 üzenetére
A Shield-nek semmi nyűgje nincs a firestick 4k Max -hoz képest. Nekem van mindkettő. A Shield-hez még egy hete sincs hogy használom ezt az RR alkalmazást. Eddig is a legjobb médiaeszköznek tartottam a Shield-et. Ezzel az alkalmazással meg már tökéletes. Egyszer kellett beállítani azóta teszi a dolgát. Nem is értem hogy maradhatott ki nekem eddig ez az alkalmazás.
Ezzer hála a fórum társaknak hogy ez így előjött....firestick 4k Max se rossz.... sőt... Ha valakinek nem kell a hd hang akkor tökéletes választás lehet szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4275 üzenetére
használtam apple tv-t de eladtam mert kell a kodi pár dologhoz - azt ugye tudod, hogy Apple TV-n is fut a Kodi? Nem áruházból kell telepíteni, azaz szükség van kvázi patchre.
Én már mindegyiken "túl" vagyok, egy eszköz kevés. Valóban nincs tökéletes eszköz a szószerinti értelemben, mindegyikkel van valamilyen kompromisszum, egyiken nem fut a Kodi csak külön beavatkozással, a másikon külön patch kell a rendszerszintű fps-hez, a harmadik "csak" egy Stick ahol előfordul a máisik kettő hibája, stb. Minimum 2 eszközt használok, mert így nincs problémám és nem kell semmilyen külön alkalmazást használom a jó működéshez.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Bubukain #4255 üzenetére
Nos pár nap teszt után az nvidia refresh rate app a firesticken is egész jól használható. Mivel szinte az összes netflix és Disney film és sorozat 23,976 - 24 hz es így fixen beállítva ezzel indul a két app. Ha mégis akadna akkor a kis play gombbal egyszerű váltani frekit, ami max 2 másik lehet, vagy 25 ami nagyon ritka, vagy a 24 a másik helyett..🙂
-
Xelo
addikt
válasz Bubukain #4360 üzenetére
amazon.com weboldalon teheted meg. bejelentkezel, account beallitasolnal manage content and devices -> preferences -> country/region settings. egy amerikai cimet kerni fog, en beirtam keresobe hogy cheap hotel usa es megadtam az egyik hotel adatait. amikor eloszor allitod at a regiot a firesticked lehet automatan nyom majd egy factory resetet. miutan letoltotted a hbo max appot vissza lehet allitani a regiot magyarra.
-
Xelo
addikt
válasz Bubukain #4368 üzenetére
szerintem nem feltetlen erdemes apponkent fixre allitani, jobb ha a kis play gombra allitod a felbontas valaszto shortcutot es akkor gyorsan tudsz valtani mediatol fuggoen. legtobb film/sorozat 24, de van amelyik 25fps. ha valami nem nez ki jol 24-en atallit 25-re.
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Bubukain #4395 üzenetére
Vagy amit én használok winen.
ADB app control -
blakey
titán
válasz Bubukain #4539 üzenetére
Bármilyen TV is legyen az, csak akkor vált fps-t ha a mögötte lévő készülék is vált. Nem fog önszántából partizánkodni és valtani, mert úgy van kedve.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz Bubukain #4555 üzenetére
Lassan mondod, de hülyeségeket írsz
Látszik hogy nagyon kevered a fogalmakat. Amit te írsz az a beállítás annyit csinál hogy engedélyezi a kadenciahelyes lejátszást, és kikapcsolja a felkonvertálást. Se az appokra se a külső forrásokból jövő jelekre nincs kapcsoló hatása. Amilyen jelet kap azt úgy játssza le. Ha a YouTube app pl 24hz es videót 60hz en ad le akkor azt a tvd 60 hz en játssza le semmit sem változtat, nem fog 24-re kapcsolni. Mivel az lgre nem telepíthető a smart tube így nem is tudod megnézni milyen az említett YouTube on lévő videó 24 hz en. Azt hogy te mit látsz akadozva vagy sem, az egyéni. Arra a mozgásmegjelenités beállítása lehet hatással.
Tehát mégegyszer csak neked, lassan írva : ha az app vagy a külső forrás nem támogatja a kadenciahelyes lejátszást akkor mindegy mit állítasz be, nem lesz kadenciahelyes. -
azbest
félisten
válasz Bubukain #4557 üzenetére
nem.
A tévéd csak annyit csinál, hogy amilyen jelet kap a hdmi bemenetről, azt nem interpolálja át magasabbra. De nem fog a 60Hz-ből 24-et varázsolni. A sticken a programnak kell átváltania annyi Hz-re a hdmi kimenetet, amilyen az éppen játszott videó. És ezt nem szokták tudni a hivatalos appok.
A prime videó a sticken tudja. Lehet, hogy a netflix némelyik fióknál már tudja. Meg némelyik alternatív program tudja (kodi, smarttube).
Esetleg még azt jelentheti, hogy az okostévé saját appjainál működhet az eredeti Hz-en lejátszás. De a hdmi bemenetről kapottaknál a rákötött sticknek kell első körben ezt tudnia és a sticken futó alkalmazásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4555 üzenetére
Felőlem betűzheted is, az nem azt jelenti, ott az ún. "pulldown" végzi a feladatát, tehát a kapott fps-t "átdolgozza 60fps-re", nincs semmilyen frekiváltás, amennyiben fps-váltás történik akkor azt a lejátszó végzi és annak következménye, hogy a TV átvált. A TV-k maguktól nem váltanak.
-
azbest
félisten
válasz Bubukain #4571 üzenetére
ja hát az hogy a tévé saját rendszerén futó app máshogy működik, az nem meglepő.
De itt mindenki a firetv stickről beszél, az azon futó appról és stick rendszeréről.A stick rendszere támogat freki váltást, de az appnak magának is kell ezt csinálnia. Úgy tűnik, hogy apk verziótól függetlenül is vagy nem minden fiókra kapcsolták be, vagy tv készüléktípusonként is lehet lista, hogy melyiken csinálja vagy melyiken nem.
Például a mibox lejátszón a disney+ appban le van tiltva az 5.1 hang.A saját app annyiból félreérthető lehetett ebben a kontextusban, hogy firetv sticken a hivatalos (szolgáltatói saját) appon kívül lehet vannak nem hivatalos kodi addonos lejátszási módok is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bubukain #4571 üzenetére
Csakhogy a téma a Stickról és az azon futó app-ról szólt, nem a TV rendszerén futó alkalmazásról. Amúgy leírtam, nem frekit vált hanem "pulldown"-ként orvosolja a problémát, a legtöbb mai okostévén van ilyen funkció, egyik-másikon jobban működik, de ettől még nincs frekiváltás. Vannak TV-k amik ugyanezt megoldják külső forrásból is, az én OLED-em is, de ettől még nincs konkrét fps-váltás, átalakítás van.
-
headhunter
addikt
válasz Bubukain #4663 üzenetére
Ezt sikerült telepíteni adblink nélkül: [link]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100+ Best FireStick Apps (Sep 2022)- Free Movies, Shows, Live TV, Sports[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest