Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Amazon Alexa

Hozzászólások

(#1158) malnabokor


malnabokor
senior tag

#értesítés #értesítések

Készítettem egy rövid leírást arról, hogyan lehet az Alexa eszközökre értesítést küldeni (hangjelzést ad, és a zöld fény körözget). Nagyjából szinte bármit meg lehet oldani, pl.: (android) telefonról alkalmazások értesítéseit, hívások, SMS, vagy otthonautomatizálás/okos otthon esetén ha nyílik a garázskapu, bekapcsol a fűtés, stb.
Ami kell hozzá: Notify Me Alexa Skill, és egy választott szolgáltatás (IFTTT, ISY, Indigo, HomeSeer, Tasker, stb.)

Én most csak a legegyszerűbb feladatot, az IFTTT-en keresztüli működést mutatom be, de akit érdekelnek a további lehetőségek, annak ajánlom a Notify Me oldalát: link

Notify Me
Először is: aktiválni kell a Notify Me skillt. Aktiváláskor engedélyezni kell az értesítések küldésének lehetőségét, utána a felugró ablakban össze kell kapcsolni az Amazon Accountunkkal. Ha megvan, akkor az "Alexa, open Notify Me" parancsra bemutatkozik a skill, és elküldi az amazonnak megadott email címre az azonosító kódunkat.

IFTTT
Következőnek nyissuk meg az IFTTT oldalát
Itt regisztráció/bejelentkezés után My Applets > New Applet
"IF+THIS" - válasszuk ki, hogy mit szeretnénk, miről kapjunk értesítést (androidos telefon lehetőségek az android keresőszó beírása után jelennek meg) és kövessük az utasításokat
"+THAT" - keressük meg a "Webhooks" szolgáltatást, majd a "Make a web request" majd az alábbi beállításokat kell alkalmazni:

URL: https://api.notifymyecho.com/v1/NotifyMe
Method: POST
Content Type: application/json
Body: {"notification": "Hello World!", "accessCode":"ACCESS_CODE"}

A Body résznél a Hello World! szöveget kell lecserélni arra az üzenetre, amit szeretnénk, hogy Alexa felolvasson, mikor rákérdezünk az értesítésre. Például, ha az eseménykiváltásnál (IF+THIS rész) mondjuk a nem fogadott hívást választottuk, akkor itt személyre lehet szabni úgy, hogy "One missed call from ContactName" ahol a ContactName-t az "Add Ingredient" gombbal lehetett beilleszteni a szövegbe.

Az ACCESS_CODE helyére kell bemásolni az emailben megkapott azonosító kódunkat, és mindeképp idézőjelek között legyen a kód!

Ha mindez megvan, el lehet menteni, és elnevezni az Appletet.

Nálam működik, van egy pár másodperces késlekedés, de régóta vágytam egy ilyen funkcióra :)

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Amazon Alexa
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.