- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- R.I.P. Aláírások
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Off témát privátban, ha lehet!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Analóg géphez nem tettek még föl érzékelőt+kijelzőt, amin látható lenne a hisztogram?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mefistofeles #10825 üzenetére
Nekem ez tetszik, technikailag ugyan nem a legjobb, de a kompozíció jó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mefistofeles #10786 üzenetére
"Nagyok", itt nincsenek, csak tapasztaltabb/olvasottabb/jobb szemű fórumtársak...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igen ezt éreztem, látszik, de ha fotóként szeretnéd megítéltetni a képet, akkor ez kevés, ilyet képet bárki csinálhat ott egész nyáron, nem különleges a helyszín, nem különleges a kép, ha technikai szempontból szeretnéd értékeltetni, akkor az más, abból a szempontból én nem néztem.
Ha pedig csak dicséretet szeretnél, akkor olyan helyre kell menned, ahol a dicsérjük egymás képeit a topikcím.... -
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
akela91 #10761 üzenetére
Érdemes mindenképp, csak a megvilágítás és a nézőpont megválasztása nem mindegy....
Anno Rhetymno kikötőjében fotózgattam kora reggel, napkelte után és odajött hozzám egy görög fotós srác, erre a névjegyéből jöttem rá...., gyatra angolságommal értettem, hogy azt dicséri, hogy ezt a témát ezzel a megvilágítással érdemes fotózni.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ccs2929 #10622 üzenetére
Ez emlékkép, annak is készült, nem ér meg sok órányi munkát... Ha mondjuk Kate lenne rajta az erkélyen, akkor természetesen más lenne a helyzet....
Már így is van rajta kicsi javítgatás, de annyira nem értékelné a célközönség, hogy megérje a melót...Remélem le tudod tölteni, itt az eredeti:[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro #10556 üzenetére
Az élesség a szemeken van. No meg a fogakon....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ezeknél a kompaktoknál/bridge-eknél voltak kifejezetten makróra kihegyezett menüpontok, az optika elő volt készítve rá. Közelpont makro módban 1 cm
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
copass #10472 üzenetére
Ehhez speciális objektív kellene, ráadásul elég drágák a legolcsóbbak is, másrészt érdekes attól még nem lenne a kép...
A fotózás lényege amúgy is az, hogy olyat csinálj, amilyet más nem tud, de ez érdekeljen másokat, értékeljék amit csinálsz... Ezt lehet alapfelszereléssel is, a látásmódon több múlik, mint a technikai tudáson, pláne a felszerelésen.akela91: nem leoltani akartalak persze, de makrózni nem könnyű, spec felszerelés nélkül szinte lehetetlen. Jó kis oktatóanyag:[link]
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
akela91 #10470 üzenetére
Igazából ez nem makro, hanem közelkép. A valódi makro 1:1-es leképezés. Attól még lehetne jó, de az elsőnél túl szűk a vágás, a másik kettőnél pedig nagyon banális a téma.
A virágot olyan nézőpontból, vagy megvilágítás mellett fotózd le, amilyen módon még más talán nem, a százasnál ez kb. reménytelen, esetleg olyan kontextusba kellene helyezned, ami még nem volt, nem elcsépelt... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kriszwells #10382 üzenetére
Technikailag jók.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kedves filózoli ! Légy szíves kicsit meggondoltabban hozzászólni itt!
Sok hozzászólásod értelmezhetetlen. Nem értem például, mit akarsz a darabbal az utolsónál?
[link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nálam inkább sötét a méhecske....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #291 üzenetére
Ezek most természetes színek és élesség....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #288 üzenetére
Ötletes, csak nagyon szűk a vágás. Jó lenne, ha olvasható lenne a felirat.
A mondanivaló az lenne, hogy kidobták a kutyust is a szerelem múltával az út szélére? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #286 üzenetére
Változtattam, a Tiéd az én szememnek már túl volt élesítve.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #283 üzenetére
A notihoz csatlakoztatott tft-n nézem én is, az eredeti tft-n sokkal fakóbbak a színek.
A csatlakoztatott bár olcsó Samu tft /2043nw/ sokkal jobban beállítható színek szempontjából, mint a noti saját kijelzője. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #281 üzenetére
Nem nagy a különbség, de ha sok képet figyelsz majd Neked is feltűnik a kis eltérés is. Ha az eredeti képből dolgozom akkor kicsit nagyobb lenne az eltérés. Ha van módod rá., akkor csináltass egy jó fotódról papírképet és azt hasonlítsd a monitorodon lévőhöz. Kalibrálásnál sokkal olcsóbb, bár nem túl tökéletes módszer.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #271 üzenetére
Nem az a lényeg, mennyi az utómunka, hanem, hogy ne látsszon. A kutyusnál csak az előtérben lévő fű egy kicsit erős színű, a többi természetesnek hat, a másik kettőnél a színek annyira erősek, legalábbis az én monitoromon, hogy művi hatást keltenek, az élesség is túlzottnak tűnik a témán.
Így természetesebbnek hat a monitoromon.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #268 üzenetére
A kutyus tökéletes, a virágoknál elég erősen látszik az utómunka, ennyire nem érdemes erőltetni, olyan mint a smink, akkor jó, ha észrevehetetlen.....
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Murderer69 #248 üzenetére
Azért marad ez a topik a másik mellett, mert sok embernek reménytelennek tűnik a másik topikba tenni képet. Ide bátrabban mer föltenni bárki akár egyszerű próbálkozást is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Be lehet, de bizonyos összeg alatti monitornál nemigen van értelme szerintem, nekem most például egy 20"-os Samu 2043NW van a notira rákötve plusz, kevesebbe került, mint a műszer.....
Úgyhogy beállítom szemre és kész. Ja azért ilyen a moncsi, mert nagy CRT nemigen férne el, a kimenet a notin meg csak D-sub....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ennek igazából akkor van jelentősége, ha megrendelésre dolgozol például nyomdai stb. felhasználásra. Ha ugyanazon a monitoron akarod a képeket bemutatni, mint amelyiken szerkesztetted, akkor nagy eltérések nem lehetnek.
Akkor van gond, ha a két monitor eltérően van beállítva, most jártam így nemrég.... -
philoxenia
MODERÁTOR
Volna egy javaslatom a topikcímre, ami jobban kifejezné a szándékot./szvsz
/
"Digitális fotósok amatőr képei"
Megszabhatóvá tenném a maximális méretet is /MB-ban/
Feltöltőhelynek meg javasolnám pl. a saját webhely létrehozását a saját Google fiókban, ott mindig megmarad, bármikor törölhető és észrevételem szerint mindenhonnan kellően gyors.