Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz azbest #24550 üzenetére
Szerintem sem jogszerű az eljárás, amire gondolsz az ezzel kezdődik:
4. Nem tartoznak az uniós rendelet hatálya alá a szabad forgalomba bocsátott áruk, az olyan eredeti áruk, amelyeket a szellemi tulajdonjog jogosultjának hozzájárulásával gyártottak, ám beleegyezése nélkül kerültek az uniós rendeletben meghatározott eljárások alá, valamint a jogosulttal megállapodott mennyiségen felül gyártott áruk (túlgyártott áruk).
5. A magánszemélyek által személyes használat céljából behozott feltehetően jogsértő áruk szintén nem tartoznak az uniós rendelet hatálya alá, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
a) az utas személyi poggyásza nem kereskedelmi jellegű árukat tartalmaz, és
b) a vámhatósági ellenőrzés alapján megállapítható, hogy az áruk kereskedelmi forgalomba hozatalának szándéka kizárható.
6. Az uniós rendelet 27. cikke alapján a vámhatóság nem tehető felelőssé, ha a feltehetően jogsértő árukat nem észleli, és azokat kiadja, vagy nem intézkedik azok visszatartásáról.Nem véletlenül említettem hogy magánhasználat és nem kereskedelem, mert az EU- rendelet egyértelműen indít, kereskedelemre vonatkozik:
(3) Ez a rendelet nem vonatkozik a végfelhasználási rendszer keretében szabad forgalomba bocsátott árukra.
(4) Ez a rendelet nem alkalmazandó az utazók személyes poggyászában található nem kereskedelmi jellegű árukra
Innentől sántít az egész dolog és ahogy írod miként jutott a "jogvédő" tudomására hogy a 8 poló kereskedelmi tevékenység miatt (eladás) lett beszerezve.
Biankó kérelmek vannak a NAV-Vámnál?Valakinek csak be kellene tartani a jogszabályokat. Nem nekem a vásárlásnál, ahol nem tudom befolyásolni, hogy valódi vagy hamis termék kerül a csomagba. Meg ugye nem eladásra szerzem be.amikor már a rendelet nem is alkalmazható.
Erről a rendeletről beszélünk: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 608/2013/EU RENDELETE a szellemi tulajdonjogok vámhatósági érvényesítéséről
[ Szerkesztve ]
-
llll
senior tag
válasz azbest #23331 üzenetére
Ő természetesen rögtön azzal jött, hogy készítettem-e a kicsomagoló videót?
Mondom neki kb 1500-2000 rendelésen vagyok túl, de még soha nem volt rá szükségem. Pedig elvétve természetesen voltak már vitás eseteim, de eddig mindegyik elfogadható módon rendeződött videó nélkül is.
(Már bánom hogy nem kérdeztem vissza, és ő készített-e becsomagoló videót...? Amin látszik, hogy beleteszi az aksit is. Utólag már mindig okosabb vagyok.)
Na mindegy végül azt fundáltam ki, hogy készítettem 1 videót a - már kicsomagolt - cucc összsúlyáról.
Ez kb annyi is volt, amennyi a csomagoláson is szerepelt.
És egyértelműen kijött, hogy aksi nélkül ennyi a súly.
Pontosabban az eltérés nagyságrendekkel kisebb volt 1 aksi feltételezhető súlyánál.
Ezek után az Ali megítélte nekem az aksik árának a felét...
Hogy miért csak a felét, az nem volt világos.
Az eladó persze kérte a sűrű bocsánatot és hogy NE hagyjak visszajelzést az esetről!
Mondtam nincs harag haver, tőled természetesen soha többet nem rendelek semmit (egyébként kb 4-5 rendelésem volt már ettől az eladótól), visszajelzést hagyok mindkét esetről ÉS pusztán szivességből megemlítem a shop-ja nevét a legnagyobb magyar mobilos fórumon is...[ Szerkesztve ]
Soha többet DPD!
-
bul07
nagyúr
válasz azbest #20427 üzenetére
Utazós szappannak ezt tudnám ajánlani
Száraz kézzel ki kell venni egy lapot és jöhet a víz és a kézmosás, és nem is nagy bármilyen táskában elférKérdés
Mi történik olyankor ha egy rendelést nem adnak fel mielőtt lejárna a rá kiszabott idő?
Linkeltem majd egy hete a horgász damilt, na azt még mindig nem adták fel, és már 1nap 7órája van ráGondoltam rá írok hogy mi van
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
azbest
félisten
válasz azbest #20425 üzenetére
ej, nem akartam megölni a hangulatot
Másik mostanában, utazás kapcsán felmerült dolog, hogy kellene valami mini tartó, amiben biztonságosan szállítható sampon, fogkefe, pár apróság. Mármint, hogy a fél literes flakon helyett jó lenne valami uti tartó. Létezik valami kínai kis méretű uti készlet férfiember számára?
-
Topikgazda
válasz azbest #19976 üzenetére
Ha nem felel meg a 324x229x24mm méretlimitnek, akkor az ajánlott külföldi levelet sem viszi ki,
De azt kötelesek kihozni. mert aláírós.
Ami nem ajánlott és nem fér bele arra vonatkozik a csak értesítő kivitele szabály. Most nem idézném a posta oldaláról, de így van. Csak halkan jegyzem meg náluk a postásokra van bízva és kihozzák, mert az alatt az idő alatt amíg ezeket lekönyveli több házzal tud végezni a kézbesítési körzetében.Tiszteletben tartom azt a véleményét SP!T-nek hogy nem azt a szolgáltatást kapta amit ő kért, kifizetett, de az átvételt azért meg lehet oldani. Adott a lehetőség a dispute-ra, én ezért nem indítanák.
[ Szerkesztve ]
-
Flashy
veterán
válasz azbest #19964 üzenetére
Én is megnéztem meg olvasgattam, bár sokat nem értek hozzá továbbra se, de nekem is az az érzésem, hogy a cucc elvileg jó lenne és nem is a frekvenciával van a gond, hanem az ugrókóddal, ezek az alap taníthatók szerintem a fix kódos távirányítókat tudják csak lemásolni, meghallgatja, lementi, aztán gombra visszasugározza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Retró Gamer Laptopok 2003-2004 Gericom Blockbuster Excellence 1780 és HP Pavilion ZP5000
- 20 Éves retró gamer BMW világító házban, ABIT alaplap, Geforce FX videókártya
- Új bontatlan Ryzen 5 5600G processzor
- Dji Osmo Action 4 Adventure Combo új, bontatlan, 2 év garancia
- LG OLED65G29LA 2 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest