- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atosz
őstag
Nahh akkor csak az volt latod.
Probalj meg egy masik telepitot esetleg. Amugy minden alapon van? Ilyet amugy okozhat memoria hibat.
De en ez esetben amit tennek:
Van egy nagyon franko Boot CD-m, amit tesztelesre szoktam hasznalni. Teljesen ingyenes, es szerintem kotelezo lenne mindenkinek.Lekell tolteni egy kb 50 megas onkitomorito exe filet, igy kapunk egy ISOt, ezt kiirva egy boot cd-t kapunk. Ultimate Boot CD <--- erre kell rakeresni guglin, ingyenes.
Ha ez megvan eloszor is lefuttatni a memtestet, aztan kicsit tesztelnem a procit is, vegul megneznem a vinyot is a gyari teszterrel. De van meg ott sok mas is, vhol csak kikene buknia a hibanak.
Amugy most hogy kicserelted a kabeleket, mar nem sir a szaja 80 pinnel vagy mi volt? -
actommy
tag
Ne parázzál a lesarkazástól ha elég óvatos vagy nem lesz semmi gond csak nem szabad állat módjára bánni vele.
Én amikor raktam össze nem vettem hozzá lesarkazás védőt és működik.
Azt írtad valami 80pines valamit ír ki a gép. Nem lehet hogy az IDE kábellel valami problémája? Próbáld meg eindítani úgy hogy kiveszed a házból az egészet(ahogy írta valaki) lesarkazásvédő és winyó nélül. -
atosz
őstag
Gep eletbelehelesenel nagyon sok illogikus dolog megrtonenik, legalabb en ezt tapasztaltam. Mindenesetre apro csavarokig mindent szet kene szedni, majd mindent ketszer leellenorizni osszerakasnal. Elott meg a lapon CMOS reset, es az osszes jumper celjat megtudni a manualbol.
Apropo, gephazba bevan epitve? Nem erhet vmi fem cucc a laphoz? Tavtartok okesak? Mindenesetre egy asztalon celszerubb inkabb ugykodni. Tehat asztalra kidob a leellenorzott lapot, es szepen bele a proci (kiprobalnam azert sarkazasvedo nelkul), memo, vga es slussz. Meg a vinyo/CD is raer kesobb. Jahh persze vhogy bekell kapcsolni a lapot is, tehat vagy csavarnyuzoval, vagy a gephaz gombjat rakotni. Aztan nezni mi tortenik.
-
atosz
őstag
Teljesen ertheto, en sem szeretem szetszedni, mert vagy fel nap ha poccre osszerakom a nullarol.
De az XPnek semmi baja nem lesz ha csak procit cserelsz, uj alaplappal nem szokott boldogulni, na meg uj hard drive-al, mert ugye magatol nem maszik at a masikra.
De en tenyleg elotte kiprobalnam a lesarkazasvedo nelkul... -
atosz
őstag
Olvastam feljebb, de irtal vmit, hogy volt vmi sipjelzes. Azt kene megnezni a manualban, hogy ir e rola vmit.
Mit ertesz az alatt hogy kikapcsolta a billt? Nem tudtal menni semerre, azaz nem reagalt semmit a gep? Mert ez inkabb fagyasra utal. En kiprobalnam lesarkazasvedo nelkul...
Ha otthon van nalad a cucc, esetleg kiprobalhatnad a procit a sajat gepedben. -
atosz
őstag
Milyen csipszetes ez? Fejbol megnem mondom.
Ennel is megvolt a manual attanulmanyozasa, CMOS reset? Elviekben kene lennie vmi tablazatnak a hangjelrol, hogy milyen hibauzenetet is jelent.
''viszont a p3-as cuccal minden ment, IDE kábel is jó volt...''
De ez meg nem jelenti, hogy ezzel a lapal is menni fog.
Milyen IDE van radugva? 40-es vagy 80-as? Mas memoriad probara nincs esetleg?
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
meg lehet probalni de szerintem nem eri meg.annakidejen en is jartam igy aztan a vegen feladtam.minden esetre valami abszolutt halalra itelt alaplapbol probald kivenni, es van belole tobb fajta, de nekem pl a regi KT3Ultra2 R em (RLZ!) eveken keresztul vigan elment vele, szal ahogy erzed.en pl egyszer egy laprol megprobaltam leszedni egy ilyen pockot es kitortem a memo foglalatot is
erted...de minden esetre elvileg lehetseges
[Szerkesztve] -
Sir Riccio
addikt
A gyári oldalon már csak a rev 1.1 van fenn, de szerintem az ugyan az . Keresd meg a JP3-at és JP5-öt. Az IDE csatlakozók alatt találod kb 2-3 cm-re, kb az AGP-vel egy magasságban, A lábak számozása lentről felfelé 1-2-3 . A JP3-on zárd rövidre a 2-3-at. A JP5-ön pedig az 12-öt,
-
bogingrol
aktív tag
Bővebben: link
ez lesz az?? -
Sir Riccio
addikt
Nincs rajta jumper /Anandtech szerint Jumperfree, higyjünk neki, / elképzelhető hogy mivel ez egy VIA KT400-as lap előtte 333-as bartonnal használták, biosban 166-ra van beállitva. Huzd kia tápot, a konnektorból. vedd ki a 3V-os litum elemet Kb 10 percre, az elem érintkezőit zárd rövidre ez idő alatt. Azután rövidzár eltávolit, elem vissza, táp vissza START!!
-
bogingrol
aktív tag
en akkor jartam igy amikor a lap rosszul volt jumperolva.a procit 266 ra jumperoltam (asszem ezeknel a lapoknal meg jumperral lehet allitani milyen procit raksz bele 133,266,333 mhz) kozben meg egy szerencsetlen duront akartam belerakni.ot evet vett el az eletembol, haver zsir uj gepe volt, velem rakatta ossze, mert en ''ertek''(????!!!!) hozza.azert csekkold le ezt is mint lehetoseg
-
Sir Riccio
addikt
Költői kérdés milyen prociról van szó ? milyen a lesarkazás védő ? ugyanis az XP-től felfelé az AMD procik teteje rézből van bár le van festve szép zöldre vagy barnára, és ha a lesarkazásvédő is fém zárlatot csinál és nem idul el jóesetben, rosszabb esetben a procinak szép halála volt. / A korábbi AMD- k felülete kerámia./ Vedd ki a lesarkazás védőt és ha szerrencséd van müködni fog.
-
dantes
tag
Keresd meg azt a jumpert, ami mellé JP1 van írva.
Alapban a jumper az 1-es és 2-es tüskén van, tedd át a 2-es, 3-asra.
Kapcsold be a gépet egy rövid időre. Ekkor, ha szerencséd van, kiír valami olyasmit hogy beállítások törölve.
Kapcsold ki a gépet.
Tedd vissza az eredeti helyére a jumpert.
Kapcsold be a gépet, és ha ez volt a baj menni fog. -
dantes
tag
viszont azt nem tudom hogy a proci vagy a ram csinálhat-e olyat hogy nem kapcsolja be a monitort
Csinálhat, pl én most próbáltam ki, hogy a 400-as RAM-om megy-e 460 MHz-en. Nem ment!És nem volt se sípolás, se kép, se semmi. Clear CMOS után OK, valaki már itt a fórumon is írta, próbáltad már?
-
zso73
veterán
Abban a lapban van HW védelem? Lusta vagyok megnézni a webwn!
A lesarkazás védő sokszor elemeli a hűtőt a prociról! És a HW hővédelem letiltja! Nézd meg asztalra téve a dolgokat!!!! A hűt jól van feltéve?
Én is jártam így.................De nem a lesarkazás védő volt aludas! Nincs a procimon tartó gumibak!Megette az idő vasfoga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest