- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
tart valaki görög teknőst?
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #18396 üzenetére
Jaaaaa, azt említhetted volna előbb is. Tudtam hogy valahol csavar van a dologban.
Elég drágák ezek a talajok is, mennyi kell egy 50-es aksiba? 5 Kiló? És akkor erre még kavicsréteg is. A díszítések elég brutál áron mennek, hát itt nem csak az a 20 ezer kell amibe a szett kerül, elég sok pénzt kíván még azon kívül. Amit én szedek köveket az nem jó? Bazalt pl. abból van sok üreges, lyukacsos ami menedékhely a halaknak.
-
jegenye77
addikt
válasz
#90933760 #18393 üzenetére
A sötét semmit nem számít. Oxigendús vízbe rakják.
Nemrég januárban rendeltem több mindent és minden egyesével külön becsomagolva majd hungarocell dobozba rakva érkezett meg. Volt a dobozban egy kis zsák amiben volt egy felmelegített kő. Ez tartotta a dobozban a megfelelő hőmérsékletet. Így télen se lesz baja az élőlényeknek. -
törölt tag
válasz
jegenye77 #18389 üzenetére
Hát élőlényekkel kapcsolatban nagyon meg lesz kötve a kezem, mivel nem lehet postázni, a közelben pedig csak egy kisállatbolt van ott tartanak halakat is. Növényt szerintem nem is kapni és halból se sok féle van. Amúgy boltban mibe adják oda a halat? Amiben ki is bír egy fél órás autózást. Gondolom le kell takarni, a meleget talán bírják majd.
-
Mercutio_
félisten
Skacok!
Rizspontyokról mit érdemes - a linken leírtakon túl - tudni, valakinek vannak-e velük kapcsolatban tapasztalatai?
-
-
törölt tag
Na és milyen halakat és növényeket szerezzek be? Bár még eléggé messze van, csak hogy mégis mik vannak. A guppit ismerem, hogy strapabíró, kezdőknek való. Én is arra gondoltam. Milyen fajta van még ami nem érzékeny és kicsi? Nagy halak nem kellenek. És egy 50 literesbe hány ilyen kisebb hal lehet összesen?
Ha jól olvasom akkor ezek elég jól szaporodnak, viszont meg is eszik a kicsiket. Azt mondjuk nem is bánom, nem szeretném ha szarrá szaporodnának.Növényből is valami egyszerű kéne, kis fényigényű meg amit nem kell tápozni. Csigán még gondolkodom, de talajt csak azok tudnak mozgatni úgyhogy eléggé hasznosak. Csak ki ne másszanak az aksiból.
Boltban láttam kicsi tengeri csillagot, narancs színű. Az se volt ronda mondjuk. -
ozsvar
tag
válasz
Tarill #18372 üzenetére
Másfél évig volt több ancim, és ha új érkezett, szinte mindig kiközösítették. 1-2 hétig. Volt, hogy a régi motoros szándékosan ment az új után, és lelökdöste a levelekről, ment utána, és zaklatta. De idővel mindig abbahagyták. Elvileg a hímek valamilyen szinten területvédők, és nem szeretik a konkurenciát. (De érdekes, ha egyszerre több anci érkezik egy új akváriumba, akkor nem vitáznak, nem védik a saját helyüket.
)
Csépányi Gábor szerint sem tudnak kárt tenni egymásban, gond egy szál sem. -
törölt tag
válasz
Silentfrog #18380 üzenetére
Na igen erre gondoltam én is, hogy ilyen jellegű hasznosságuk miatt kellenek csigák is. 200Ft ha jól látom, pár darab mehet ilyenből is. Azt írja gyorsan szaporodnak. Ilyenkor amúgy mi a teendő, kidobjátok őket vagy mi?
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #18378 üzenetére
Az max növényeknek való meg csigáknak. Tényleg csigát meg ilyen ketyeréket érdemes még rakni bele?
-
TROG AIR
aktív tag
válasz
Silentfrog #18375 üzenetére
Köszi a választ,rég voltak halaim,olyan 17 éve,és azokat még a szülők vették....
Olvasom a topic-ot, gondolkodom egy kisebb egység felállításán,rémegyszerű halakkal,de néha megingat a sok pro és kontra anyagi és fizikai körülmény....szóval még csak rágódom. -
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok,anci az az algaevő harcsa lenne?
-
Tarill
őstag
ancik mennyire verekedős fajok? hoztam egy másikat a mostani mellé, próbáltam ugyan akkorát h egyformák legyenek, de mikor beengedtem az újat, a régivel mintha kicsit verekedett volna, szorosan egymás mellett voltak az üvegen és lökdösődtek vagy nem is tudom
de most már elnyugodtak, tudnak esetleg kárt csinálni egymásban?
-
ozsvar
tag
válasz
#90933760 #18367 üzenetére
Eheim PickUp 2008, majd Eheim Biopower 160, majd Eheim Aquaball 130 mellett is aludtam évekig kb 3 méterre: nincs hangja. Ha nagyon figyelsz, a szűrőknek egy lágy duruzsoló (bugó) hangja lehet, de ez annyira semmi, hogy a konyhába "morgó" hűtő vagy klíma hangja elnyomja..
-
Pocee
senior tag
válasz
coqito #18369 üzenetére
mennyire növényes?nekem eléggé növögeti a növényzet befelé az akit,és ami a GA ajánlás már nem volt elég,rohadtak az alsó levelek,jött az ecsetalga,megtoltam napi még egy milivel a 2 ajánlott helyett(nekem is 54 literesem van) és azóta megint semmi bajom,vízcserével hogy állsz heti szinten?
-
coqito
tag
Sziasztok!
Van nekem egy 54 literes akváriumom. Külső szűrőnek egy eheim 2213-as működik. Van CO2 beoldás is, illetve GA növénytápozás. Azonban az algák egyre jobban növekednek.
Egy magánszeméllyel csináltattam ledvilágítást még kb 4 éve mikor összeraktam az akváriumot, eleinte nem volt különösebb alga (bár a zöld poralgával küzdöttem egy ideig) de mára teljes takarítás után is hamar megjelenik és a növényeket teljesen belepi vagy a zöldalga vagy az ecsetalga (defőleg a zöld, ecsetalgát kordában lehet tartani)
Lehetséges, hogy ez a levilágítás hibája (ledszalag). Nem szeretném abbahagyni ezt a szép hobbit, főleg hogy elég sokat költöttem már rá de egyre elkeserítőbb a helyzet.
Milyen világítást ajánlanátok rá? Egyáltalán ez lehet a baj?
Köszönöm előre is! Üdvözlettel: Nyerges Gábor
-
jegenye77
addikt
válasz
#90933760 #18364 üzenetére
Ettől torekenyebb dolgot is ki szállítanak. És nem is a te problémád ha szállításnál valami baja lenne. De nem lesz!
Mi az amit nem bírsz elviselni ha éjszaka is megy a szűrő?
csak egy de még nyugodtan olvass róla mert tényleg hasznos. A leg alapabb dolgokkal nem vagy tisztába! Ne kelljen kidobni az állatokat később és magadnak is csak bosszúságokat okozol azzal, hogy fogalmad sincs mit csinálsz. -
törölt tag
válasz
jegenye77 #18362 üzenetére
Ez sima fénycső, ugyanaz ami kibassza a szemem a raktárban is. Valamire ki lesz cserélve az tuti, ha más nem az akvárium mellé teszek egy asztali lámpát ami világít bele.
Ez az emagos frankó, de vajon épségben ki is tudják hozni? Bár azért egy akváriumot elég erősre csinálnak hogy kibírja, meg gondolom körbe van bugyolálva a gyári dobozban is. Nem nehezebb szállítani mint egy mai TV-t.
Mennyi ideig bírják ki szivattyú nélkül? Tartok tőle, hogy éjszaka nem fogom elviselni úgyhogy arra a 7 órára leállás van.
-
törölt tag
válasz
jegenye77 #18360 üzenetére
Értem. A szekrénypolcra ahova terveztem oda elméletileg jó. Nem az ablakkal szembe van hanem a vele merőleges falnál.
[link]
Ezt néztem ki elsőre. T8-as fénycső akkor a tetőbe van építve trafó meg kondi is neki? És ez a fos villódzó 50Hzes izé? Mert az akkor mondjuk érkezés napján kuka nálam, aztán kap valami halogént inkább a helyére. Ha az jó nekik. -
jegenye77
addikt
válasz
#90933760 #18359 üzenetére
Azt a kintről beszűrődő fényt minél jobban kerüld. Ha lehet olyan helyre rakd az aksit ahol nem éri kinti fény.
Úgy jó lesz de indítás után annyit se menjen. Később lehet emelni. Aztán ahogy mutatja majd lehet picit változtatni. Egy időzítővel jól járnál. Nincs kétezer forint. -
jegenye77
addikt
válasz
#90933760 #18356 üzenetére
És a növény szerinted honnan tudja, hogy kint a valóságban nappal vagy éjszaka van?
Úgy állítsd, hogy neked megfeleljen az a pár óra amikor megy a lámpa.
Szettbe amit veszel az kezdesnek jó lesz. Adnak szűrőt világítás és még fűtést is szoktak akcióban. Kevés kis igényű növényekhez jó lesz az.
Ha egy picit többet szánsz rá akkor lehetne osszevalogatni a cuccokat.
Nem kell neked talajszűrő!
Lámpa kb 8 órát menjen ne többet! Inkább kevesebbet először. Bár nem tudom milyen lesz amit veszel de ne menjen 15 órát! -
törölt tag
válasz
jegenye77 #18355 üzenetére
Akkor a HPPS-t kvázi el is lehet felejteni, mert ezek a PC miatt tuningolva vannak, nagyobb az erejük meg a hangjuk is. Valami víz alatti szivattyú kell, mert a víz elég jól megfogja a hangot.
Lámpát meg akkor nappal kell használni ha a Napot kell utánozni, mert éjszaka az eredeti élőhelyükön is sötét van, és mivel ott elég sokat fent van a Nap, így lényegében reggel mikor felkelek 7 és este 10 amíg lefekszem akkor mehet, este legalább partytime fény.Szűrőbe szivacs meg kerámiagömb? Kell még valami? Mert ezerféle szűrőcucc van, mit tudom én melyik kell egy alap akváriumba. Növények miatt kell valami talaj szerűség is a kavics alá ha jól látom.
Azért ez kicsit macerásabb mint elsőre gondoltam. -
jegenye77
addikt
válasz
#90933760 #18354 üzenetére
Alapokról te is olvasgass egy kicsit mert nagy a zavar
Mindenki így kezdi.
De a kérdésedre leegyszerűsítve :
Ha nem megy a szűrő állandóan akkor oda juthat végül amit írtál, hogy büdös lesz a víz!
Lámpával meg valami hasonlót kellene produkálni amit a nap! Az se egyszer délelőtt egyszer délután "kapcsol be" ahogy jólesik . De azt az időt amit megy azt mindegy, hogy mikorra állítod csak ne valtakozzon. Ha te este vagy otthon akkor nyilván akkor szeretnél gyönyörködni az aksiba tehát az időzítőt úgy állítsd be, hogy akkor vilagitson a lámpa. -
Pocee
senior tag
válasz
#90933760 #18351 üzenetére
Azt a 60-70 kilót nekem egy szimpla tv állvány tartja,semmi gond vele,mondjuk antik,van benne anyag.
Nem a lámpa nem megy folyamatosan,kell majd egy időkapcsoló is a rendszer miatt,vagy ha kellően precíz vagy akkor reggel-este ugyanakkor lekapcsolod,akkor megspórolsz egy jó 2000 ft-ot.
a szivattyú az az ami mindig megy,mármint a szűrőszivattyú,ha a kifolyóág fodrozza a felszínt nem kell levegőztető.
A vízcsere igen kell ha szép eredményt akarsz,de elég 30-50% hetente,vagy egy 20as kanna,azzal már jó vagy,feltételezem nem széttápozott növényes akvát tervezel.
én műanyagban tartok esővizet,kutya baja a víznek. -
törölt tag
válasz
HTCX715 #18350 üzenetére
Most hogy előkaptam a centit és méregettem az a 20 liter tényleg játékszer kategória, 50 liter kelleni fog. Viszont az már lesz vagy 60 kiló összesen, szóval már akárhova a szekrényen se pakolhatom.
A lámpa nem gond, akkor ha a növényeknek ennyire kell. De a lámpának mennie kell folyamatosan jól gondolom? És a szivattyúnak, esetleg levegőztetőnek mennyit kell mennie? A fűtés az gondolom hőmérős, nem kell kapcsolgatnom.És a vízcsere az tényleg esedékes minden héten? Mert 50 litert már azért nem hozni el egyszerűen. Vagy a másik megoldás, hogy akkor hozom kútról van egy a közelben, fúrt, 20 méteres mélységből jön, az jó nekik? Mégse fos csapvíz és olyan mélyre már a felszíni kemikáliák se jutnak talán le. Egy kicsit kemény lehet a víz talán. Műanyag kannába lehet hozni? Nem tudom mikre érzékenyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.