- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
havri1 #18136 üzenetére
Nálam sincs növény.
Nagyon gyorsan akkor sem tudod a Purigen telítődni,nálam sok a fa és úgy van az egyik külső szűrőbe rakva a purigen, hogy csak rajta tud keresztülmenni a víz. Nem tudja megkerülni a víz sehol, olyan zacskó lett varrva ,ami pont olyan alakú mint a tartály. Mégsem sötétedik be gyorsan,pedig sárgás a víz,lenne még mit összeszedni.
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #18133 üzenetére
Gondolom függ a telítődségtől is. Én sűrűn fogom azt hiszem, mert a SZAT is kapja össze pillanatok alatt a Nitrátot..1 nap használat után erős sárga a sós víz. 3 nap után 2 sós oldatot is erősen beszinez. 1 hét után már hypo is kell
Többek között ezért is szeretnék mérni egy nitrátot, mert szerintem a heti vízcsere mellett is sok.
Nincs növény ami felvegye....vagy nemtom'. -
jegenye77
addikt
Értem.Köszönöm.
Akkor ez több napos mutatvány lesz. -
HTCX715
tag
válasz
JoceeHunt #18126 üzenetére
Gyári esőztetőm van az áramlással nagy gond nem lehet mert algám nem nagyon van. Biztos nem kosz mert nem jön le. Algaevőm egy 4 centis ancim van, meg a szumik csipkedik a leveleket, de ehez senki nem nyúl.
Ugye a carbonak van egy algaírtó hatása. Az algák közül amit én tudok az a pont alga, hogy azzal nem reagál mással tudtommal igen. Mivel ezzel nem reagál ebből gondolom, hogy pont alga szerűség lehet, de az anubias egy árnyékos részen van ezért nem lehet a sok fénytől. Remélem érthető az elméletem. Szóval nemtudom mi ez, idővel csak ki derül, legrosszabb esetben van egy pár jelentkező a növényeimre ezért biztos nem kéne kilöknöm.(annyira mondjuk nem zavar egy egy benövényesített HALAS akvárium ezért szerintem belefér ennyi.) -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
jegenye77 #18130 üzenetére
Mindenképp vízelőkészítős vízbe kell rakni egy napra a regenerálás után,mert sok klór maradhat a kimosás után is a szűrőanyagba ami ugyebár nem szerencsés.
(#18132) havri1 Csak egyszer kell egy napra beletenni az általad leírt keverékbe. Nálam egy óra múlva már hófehér volt,de megvártam az egy napot
-
havri1
félisten
válasz
jegenye77 #18130 üzenetére
Sokat olvastam kertészen, elég nehéz ügy.
50/50 Clorox (sima, nem illatosított) az ajánlott, de jó a háztatrtási hypo is.
Sokáig szokták, 3-4x 24h-t, akkor lesz gyári eredeti színű, és ekkor jön az erős vízelőkészítős áztatás, legalább 3-4x ez is.
SZóval simán 2 hétig áll vagy ebben vagy abban az oldatban a puri..ezért csináltam kettőt én is, így felváltva lehet használni.
Továbbá, ha egyszer vizet kap, nem szabad szárazon hagyni, szétporladnak a golyót, ergo teljesen kuka.
RO vagy ioncserélt vízben áztatják az üresjáratban.
Regenerálás után nagyon fontos az erős klórtalanítás, mert iszonyat töményen kapja, és nullára kell hozni a klór szintet visszarakás után. -
válasz
havri1 #18124 üzenetére
Új korában is van/volt valami szaga úgy emlékszem.
Purigen tisztítása javasolt majd zacsi nélkül, sokkal hatékonyabban tudod keverni majd az áztató lében, és nem marja szét a zacsit (bár a gyári zacsit eddig nekem a 100ml-esben még nem marta meg a regenerálás.(#18123) HTCX715:
54 literre elég lehet az a 2213 ha jó szűrőanyaggal van bepakolva, én is túlméreteztem a 2215-el.
Lehet ám hogy nem alga, de nekem úgy tűnik. Vízáramlásod hogy megy, mi a bemenő ág (Lily vagy esőztető). A levelekről könnyen lejön a rárakódott cucc? Lehet hogy mulm?
Bár a fodros vizikelyhen nem annak tűnik.
Van valami algaevőd (sziámi, oto, csiga)?(#18121) Tarill
Kis halakat mivel eteted? Én artemiával szoktam, keltetek, 3 hét alatt olyat nőnek hogy mehetnek vissza. 2cm-esen én már vissza szoktam rakni őket.
Mollyk igen folyamatosan szaporodnak, semmi különlegeset nem csinálok velük nem tudom mire gondolsz, kérdezz ha tudok válaszolok.(#18120) bringasisti
Spongyát rá, bocs a kirohanásomért, nem voltam valami jó passzban délelőtt és ilyenkor nehezen türtőztetem magam. -
havri1
félisten
Purigent ma beiktattam. Nem sikerült 2 egyenlő nagyságúra osztani a 250ml-t, így lett egy kisebb, és egy nagyobb zsák..Nagyon sűrű szövésű műanyag jellegű anyagot találtam.
Viszont a kérdésem..Ez új korában ennyire büdös??
Erős hal szaga van. Olajos konzerv jellegű. A doboz original volt...
(Vizem helyreállt, lekopogom, hetek óta szép. A kaja volt rossz úgy néz ki - JBL Malawi Mix- ) -
HTCX715
tag
válasz
JoceeHunt #18113 üzenetére
Szépek az akváriumaid, nekem a nagy jobban tetszik. A technikád is komoly.
Az alga kérdést nemtudom, volt már ecsetalgám az nem ilyen volt. Ez mintha poros lenne a levele. Pár hete vettem észre 3 levelén van nem fejlődik semmilyen irányba sem. A vízáramom nem valami komoly 440 liter/óra
54 literre.(eheim 2213)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest