Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- mefistofeles: Az újkori csalók...
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Ő lesz az sztem, én kértem múltkor, tegye fel.
Kicsit balfék, nem tudta felrakni ingyenesen, még lehetne pedig...
Így nekem 1300 volt a posta, mert több volt mint 1 kg, és előreutalást kért. Ettől függetlenül megérkezett, csak nem szeretem az ilyet.AT-201 500 l/h teljesítmény 200l-ig, 8W 3300 Ft !!! 3 év Garanciával !
AT-202 600l/h teljesítmény 300l-ig, 10W 4100 Ft !!! 3 év Garanciával !
AT-203 2000 l/h teljesítmény 300l-től, 30W 5800 Ft !!! 3 év Garanciával !
Szerk: ő az
-
HTCX715
tag
Úszóhártya rothadást át lehet vinni egyik medencéből a másikba ha közös eszközöket használok?(nem betegek a halaim csak az egyik akváriumba a teknősnek szeretnék vadon befogot halat adni és félek, hogy bekerül a másikba is.)
-
havri1
félisten
Van kapcsolatom a két kisebb atmanra is, megnézzem az árát? Nála is van 3 év garancia, de ő állította ki, elvileg hivatalos, de se pecsét, semmi..Szal érdekes.
A danio nálam agresszív volt, meg azokat az öt sávos márnákat sem szokták ha jól tudom vegyes aksiba, ők is agresszíven viselkednek.
Névleges 600l/h az nem sok, nekem éppen csak pisil a 650l/h eheim. Sztem simán vállalható
Szivacs : 10x10x20 és 10x10x30, TM30as,sűrű
-
Plebi
senior tag
válasz
havri1 #17498 üzenetére
Köszi!
A szivacsod mekkora?
Nem tudom, mi kergeti őket a szűrő mögé. A guppik is oda vesztek. Zebra dánió hajtja meg őket olykor, de az ötsávos márnák megvannak, igaz azok a búvókba vannak javarészt. Lehet, hogy azok miatt félnek? Mindegyik új telepítés, nem kifejlett még egyik sem.
Azt nem tudom eldönteni, hogy az at-200-tól 202-ig melyik legyen. Az AT-202-től adnak 3 év garit. 400-500-600 l/h a teljesítményük, az aksi 80 cm széles.
Nekem a saját nagyba (fentebb), ami 120 cm széles, egy 1200 l/h atman powerheades belső szűrő van. (at-221f) Azzal jól elvannak a halak és jól is szűr, igaz ott hozzájön 3 nagy szivacs is a hátfalba.
Emiatt vennék inkább 202-őt mert a 600l/h nem tűnik olyan rettentően soknak egy 80 cm széles aksiba.?
-
-
havri1
félisten
-
Plebi
senior tag
Akinek van atman powerhead plusz szivacs kombója, tudna képet küldeni, vagy kiposztolni, hogy mennyire van az akvárium falától.
Párom szüleinek most lett összerakva egy 80-as diversa szett, az aksi tető fűtés jó, de a szűrés kuka. Atman vennék a fentiek szerint, de a jelenlegi szűrő a kis távolság miatt öli a halakat. Bemennek mögé, de ki már nem tudnak, még a tápkábel kis bemeneténél is befúrta magát egy neon. Ilyet még nem láttam, de úgy néz ki lehetséges.
Melyik powerhedet vegyem tisztán 112 literhez. 201 500l/h vagy 202 600 l/h?
Köszi!
-
jegenye77
addikt
-
jegenye77
addikt
válasz
farkas26 #17482 üzenetére
Az aksi falán van egy minimális de azt is csak ha nagyon azt figyelem akkor látszik.Persze akkor egyből zavar és már szedem is le.Hetente átmegyek rajta a mágneses kaparóval.
Hogy mit csinálok jól vagy rosszul azt ne kérdezd de valóban nincs más alga.
Talán az UV sterilizáló tényleg ilyen hatásos az aksi indításánál. -
coqito
tag
válasz
Silentfrog #17484 üzenetére
Igazából átnyálaztam, de nem találtam meg. Tudsz esetleg valami linket dobni (forumtopik vagy hasonló)? Köszi
-
coqito
tag
Esetleg nincs valakinek jóárasítva eladó siporax? Székesfehérvár és budapesti átvétel érdekelne. Köszi!
-
Tarill
őstag
1 db hím harcoshal el van guppykkal,mollikkal és neon halakkal?
-
jegenye77
addikt
Eddig vízszintesen volt és annyi levegő alá vagy közé szorult,hogy ma reggel nem csinált semmit.Most függőlegesbe raktam hátha így nem szorul alá.
Sajnos így nem lehet elrejteni
Kellene egy szebb ház neki.Mondjuk nekem a gyári se tetszik.Esetleg ha a sűrű növény közé be van rakva.De akkor meg nem oszlik szét rendesen az akváriumban. -
havri1
félisten
Ma letelt a 4-5 napos sötét kúra, eddig siker
Most cserélek vizet.
Zöld teljesen eltűnt a vízből szerencsére, opálosodás meg majdnem teljesen.
Látta az aksit egy haver, régóta aksizik, azt mondta, biológia hiány, nem képes a kajából származó dolgokat lebontani a szűrő még.
Passz, már marad így asszem -
havri1
félisten
Legjobb választás lenne szerintem is, olyan szépeket látni fillérekért!
Sziasztok.
Hobbitenyészet-felszámolás miatt baráti áron eladók a garnéláim:
Chocolate Sakura: 250 Ft./db.
CBS grade B-A-S: 300 Ft./db.
CRS grade B-A-S: 300 Ft./db.
Blue dream: 1500 Ft./db.
Panda - King Kong - Blue Bolt: 2400 Ft./db.
Wine Red: 2700 Ft./db. -
ati012
őstag
válasz
bringasisti #17454 üzenetére
Nem elég
Nyuszit is ezért tartok. Aranyosak, elvagyok velük, szeretem őket; meg emellé termelik a lóvét.
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit hosszabb a poszt, elnézést érte.
Nemrég találtam erre a topikra, sok jót olvastam és látom pörög rendesen, gondoltam megmutatom nektek az akváriumomat.
2012 októberében lett indítva, sajnos az ezelőtti 240-esem merevítési elengedett, diy tető tartotta össze, bizalom már nem volt többet, eladtam, és az új amúgy is jobban bejön. Nem magas, viszont hosszú. 120x40x45; 216 literes.
Szűrés: Hátfal mögött 3db 5x10x45-ös szivacs, a meghajtásukat egy Atman AT-2219F végzi, kompletten mindennel, az is hozzáad még 3 szivacsot. Külső Eheim Ecco 2235. Saját csövezés, 1/2 colos vízcsővel, benzinslaggal (rugalmas, nem oldódik, nem keményedig meg) Eheim diffúzor a hátfali Atmanhoz, esőztető az Eheimhez.
Világítás: 2x36 watt Philips Aquarelle. Napi 11 órát megy.
Kezdet még halak nélkül
Kezdet halakkal
8 hónap múlva
Az akváriumi vízcserével és karbantartással nem követem a trendet, leírásokat.
Indításkor metilénkékezni szoktam a vizet + antiklór.
Vízcsere maximum annyi, ami a hátfali szivacsszűrők tisztításakor leszívok, mivel a hátfalban marad elég alj. Annyiban hálás a hátfali szűrő, hogy jól jelzi ha pucolni kell. Nyomás megmarad, de a vízszintet leszívja rendesen maga körül a szűrő. Max 20 liter, az is 3-4 havonta.
Külső szűrőt ritkábban tisztítom, általában fél év, az elején, mikor még "üres" szépen nyom, majd fokozatosan, ahogy telik, már csak alig az esőztető, de úgy vettem észre, hogy talán épp emiatt (kisebb átfolyási sebesség) a feladatot jól ellátja. Éppen emiatt még hagyom, had menjen, nem pucolom, amikor már a 2-3 cm-re lévő vízfelszínt nem tudja megfodrozni akkor pucolom. 4 rekeszes. Alul kerámia gyűrű, felette szivacs, megint gyűrű, megint szivacs. Jó sok trutyit összesed. A szobai növények a két szűrő tartalmától nagyon jól érzik magukat
Újabb 9 hónap
A növényeket jelentősen megritkítottam, már sok volt, de a víznek nagyon is jót tettek, halak meg velük. A fénycsöveket lassan cserélnem kell, már 4 évesek, előjöttek a fekete fonal algák, vettem ellenük vízi rókákat. Nagyon hatékonyak.
4 hónap és az alga szépen csökkent, persze azért kézzel is szedtem le néha.
Újból némi növény gyérítés, szerencsére, ahogy eddig mindig kaptam értük pénzt, kidobni soha sem szoktam.
Még két hónap és gyakorlatilag annyi alga van, amivel a rókák jól elvannak.
Szűrőrendszerről is dobok fel néhány képet:
-
Yayoh
aktív tag
válasz
ati012 #17446 üzenetére
Ez csak nagyban hozhat egy kis pénzt szerintem , de elég idő igényes dolog , szóval szerintem nem túlzottan éri meg.. Ha arra gondolsz , hogy veszel egy akváriumot , és a szaporulatból akarod fenntartani az esélytelen..
"Csak valamivel meg kellene magam győzni, hogy megéri"
Sajnos pénzügyileg nem éri meg , mert rengeteg pénzt eltud vinni , viszont a látványért megéri -
jegenye77
addikt
Elkészítettem én is a barkács"twinstar-t"
Csak kíváncsiságból csináltam meg.Most napi 4x15 percet megy.
Eltelt egy hónap az indítás óta de szerencsére (kopp-kopp) még semmilyen alga nem jelentkezett!Már gyanús is kicsit -
ati012
őstag
válasz
Silentfrog #17447 üzenetére
Régen volt akváriumom; most gondolkoztam el újra rajta.
Csak valamivel meg kellene magam győzni, hogy megéri
Új hozzászólás Aktív témák
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest