Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz RAiN91 #27979 üzenetére
A nyomathordozó színe határozza meg a nyomatlan területek színét. Azaz nálad átlátszó, vagyis ha fekete karonra nyomod, akkor a színtelen területek feketék lesznek ha sárgára, akkor meg sárgák.
Pólótervezésnél sokan figyelmen kívül hagyját a póló színét, és transzparens png-t küldenek, aztán csóválják a fejüket a végeredmény láttán. Ha fehér színt akarsz, akkor az külön szín lesz, ugyanúgy, mintha bármely direkt színt akarnál. Ezt külön kell ELŐRE tisztázni a nyomdával, és rajtuk múlik, hogy hogy fordítják át a színtelen területeket fehérre.
Az ilyen dolgokat legjobb Illustratorban csinálni, ugyanis ott fehérrel is ki lehet tölteni alakzatokat, nem a nyomdának kell kitalálnia, mit szeretnél fehéren, és mit kitöltetlennek látni.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz berkilac52 #28077 üzenetére
Add ez azt az üveget. Jó árat kérhetsz érte, hiszen "fancy".
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #28076 üzenetére
Egymillió objektív létezik, és nyilván nem lehet mindet implementálni, csak azokra szorítkozni, amelyek ma is népszerűek a piacon.
Viszont vannak oldschool-objektívek, amelyeket kifejezetten azért vásárolnak, mert van valami különlegessége, ami miatt nélkülözhetetlen. Például a Helios objektívek, amelyek különleges swirly bokeh-t csinálnak, amit másként nem lehet utánozni. Na ugye most nem az a cél, hogy ezt a torzítást szoftveresen eltüntessük, ha már Heliost vettünk. Van olyan üveg is, amelynek nagy a kromatikus aberrációja, viszont tud valami olyat, ami miatt mégis használjuk.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz pilóta #28107 üzenetére
Valamit benéztél. Egy évi előfizetés 152,28 Euró, ami forintban mai árfolyamon 54 570 Ft. EGY ÉVRE! Nem pedig 158 000 Ft! Az árat pedig az Adobe hivatalos oldalán kell nézni.
Érdekes módon, ha a Ps-t külön veszed meg, az kétszer annyiba kerül, mint Lightroommal együtt.
Egyébként pedig nem kizárólag az üzleti szempontokat kell nézni. Lehet az embernek hobbija is, ami megér havonta ennyit, még akkor is, ha csak ritkán van rá szükséged. Egy kétszemélyes sültes tál sem telik ki belőle.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Helló! Valamiért a Photoshopban nem működik a refine eszköz. Csinálok egy maszkot, benyomom, hogy select and mask, és a kép nem jelenik meg sehogy. Mi lehet a hiba?
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz aldebaran #28122 üzenetére
22.5.1
Most működik, de nem tudom, hogy előzőleg miért nem működött. Annyit csináltam, hogy a hardverkezelőben előbb kikapcsoltam a videokártya gyorsítást, aztán újraindítottam, visszakapcsoltam, ismét újraindítottam, és most jó.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Nem tudom, ilyesmit a PH-n hogy és kinek lehet átruházni kiről-kire, de az előző admint kéne megkérdezni. Én Piximperfect-et is beraknám a linkek közé. Sokkal jobb most, mint Aaron Niece.
-
BonFire
veterán
válasz Atomantiii #28164 üzenetére
Én sose próbálkoztam mással, mint a ConvertICO oldallal. Gyors, és remek végeredményt ad ma is.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28175 üzenetére
CS3-ban még nem létezett a GUI Scaling, hiszen akkoriban még a 4k kijelzők is ritkaságszámba mentek. Annyit tehetsz, hogy csökkented a felbontást 1080-ra, vagy upgrade-elsz újabb Ps-t.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28177 üzenetére
Azaz 933 Megapixel? Erős vas kell hozzá, meg mondhatnám, hogy a Smart Guides segít majd, de nem tudom, hogy ezek a gájdok mennyire voltak smartok CS3-ban. Sajnos 13-14 évvel ezelőttre kéne visszaemlékeznem. Segédvonalak biztos voltak benne, de szvsz a program még csak 32 bites volt, ahhoz meg nem elég az a max 4 Giga RAM. Véleményem szerint meg fog térdelni a program.
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #28188 üzenetére
32 GB ramom van, azzal nincs gondom, viszont ssd-ről megy minden. A 200+ nagy felbontású réteget tartalmazó psd fájl lehet szűk keresztmetszet, de nekem még külön vga sincs; eddig elég volt az IGP.
Inkább videózom, ott elkelne egy jobb vga, de kutya legyek, ha kifizetek ¾ millió forintot egy vga-ért.
-
BonFire
veterán
válasz phoenix64 #28235 üzenetére
Mivel semmit sem tudunk meg a Ps-edről, sem a környezetről amin futtatod, marad a kávézaccból jóslás, ami nem igazán célravezető. Photoshop Build szám? Windows? OSX? Mac, Pc? Oprendszer? Hardveres környezet?
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28257 üzenetére
Fehér alapon fekete vonalaknál egyszerű a helyzet: a rétegek módját állítsd Multiply-ra, és akkor az összes fehér alap eltűnik.
Ha színesek a vonalak, akkor a Multiply nem használható, viszont az Underlying Layer csúszkával viszonylag szépen le tudod pusztítani a fehér hátteret.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28257 üzenetére
„ÉS nem atalálom azt az opciot se , hogy ne ográljon a kürzol egységeket, hanem finoman lehessen annyit monzditani amenynit az egélrrel mozditok, vagy legalább is pixelenként.”
A kurzor azért ugrál, mert a Snap funkció engedélyezve van. Ilyenkor mindig valami mellé-közé próbálja pattintani. A View menüben kapcsold ki a Snap funkciót, és akkor akár pixelenként is mozgathatod az objektumokat.
A végső igazítást azonban a billentyűzeten végezd, azzal ugyanis pixelpontosan tudod mozgatni őket.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Graphics #28263 üzenetére
1. Auto Select -►Group – ezzel tudsz több réteget egyszerre mozgatni.
2. View menü -► Info panel. Ha a vonalzón átállítod a mértékegységet mm-re (jobb klikk a kiválasztáshoz, akkor elvileg azon a panelen mindent láthatsz.
3. A vonalzó találkozásánál található nullpontot oda igazítod, ahová akarod. Ezek után negatív számot is írhatsz a fenti eszköztárba.
4. Elvileg le lehet zárni a segédvonalakat is. View -►Lock Guides.
5. Nyomod a Shiftet mozgatás közben, akkor elvileg csak függőlegesen vagy csak vízszintesen lehet mozgatni az elemeket.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28267 üzenetére
„DE akkor egérrel miért engedi oda mozgatni és billentyüzettel meg nem, és a rajz közepén sem engedi, nem csaka szélén.”
Amúgy nem értem, miért nem használod a Ps beépített keresőjét? Egy csomó választ kiköp neked seperc alatt, sőt, tutorialokat is. Nagyon jól használható, ha nem találsz valamit. Bele van építve.ON: Az egér igazodik a snaphoz, de a billentyűzet nem, hiszen azzal pixelpontosan elhelyezheted az objektumokat, ezért felesleges lenne snappeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28270 üzenetére
Itt akkor user error forog fenn, ha nem tudod az alapvető különbségeket az egér és a billentyűhasználat között. No offense, de drag'n'drop egérművelet, ilyet a billentyűzed nem biztosít neked.
Egyébként mondtam: Auto Seletct -► Group, és akkor EGÉRREL oda húzod, ahová akarod. Ha mindenáron billentyűzettel akarod, akkor meg Group.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28270 üzenetére
"köszi, mert ha nem tudom mit keresek akkor nem tudok rákeresni sem."
A legfőbb baj az, hogy ötven kommenten keresztül se tudod elmagyarázni, mit is szeretnél valójában. Egy rakás dologra választ kaptál, és még mindig nem közeledünk a célhoz. Ha te nem tudod szavakba önteni, mit szeretnél, akkor honnan tudhatnánk mi?
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28275 üzenetére
Képernyővideót csinálsz, és szavakba öntöd, mit szeretnél. Aztán feltöltöd a YouTube-ra, és belinkeled ide.
Az is lehet, hogy pont a Ps nem alkalmas a feladara, hanem mondjuk mérnöki munkára kifejlesztett célszoftver, mondjuk CAD, és közben tök fölöslegesen futjuk itt a köröket már egy hét óta.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28278 üzenetére
Most tényleg azt várod, hogy ezen kiigazodjunk? Ne már! Ott a telefonod, vedd fel a képernyőt, és fűzz hozzá magyarázatot. Nem kell vágni semmit, ha nincs video editorod. Amúgy OBS-t szerezz be, és tudsz csinálni képernyővideót.
A YouTube-ra feltöltve meg tudod vágni, van beépített videoszerkesztő benne. Két kattintós, nincs túlbonyolítva.
-
BonFire
veterán
válasz repvez #28280 üzenetére
Amint már írtam: nem biztos, hogy a Ps lesz a te megfelelő szoftvered.
A 3D műszaki rajzon és a mérnöki terveken angol nyelven általában nem elvárható, hogy bárki kiigazodjon egy magyar nyelvű fórumon, akinek nincsenek ilyen irányú ismeretei. Annál már sokkal egyszerűbb egy screen recorder es videoszerkesztő használatának elsajátítása, amit te említettél. Ha meg tudnád mutatni, mit szeretnél valójában, talán tudnánk rá választ talalni. Ez azonban eszedben sincs. Amit itt csinálsz egy hét óta, az spammelés. Es ennek semmi koze ahhoz, mennyire tudok angolul vagy sem, mert valószínűleg magyarul sem érteném meg a szakzsargont.
A Ps nem fog neked nyújtani valós méretarányos rajzokat, ugyanis a felbontás megváltoztatásával ugrik az egész. Ezért mereszeltem javasolni mérnöki célszoftvert a feladatra.
Sokadjára írom, a Ps nem erre való.
A továbbiakban, ha nincsenek részedről fejlemények, nem fogok valaszolni erre a thead-re.
-
BonFire
veterán
Off, de ide kívánkozik.
Nem tudok belépni az adobe accountomba, mert a kétlépcsős elutasítja a jelszót, ami korábban mentésre került, ráadásul az azonosító kódot a régi telefonszámomra küldené, ami már nem él.
Hogy tudom felvenni a kapcsolatot az Adobe-val, ha egyszer nem tudok belogolni? Azt se értem, a böngésző által mentett jelszót miért tartja inkorrektnek? Soha nem változtattam meg, mióta fiókom van, direkt azért, mert ez olyan jelszó, amit tutira nem felejtek el. Ha új szolgáltatást akarok vásárolni, vagy a meglévő csomagot megváltoztatni, nem tudok belépni. Persze az összes program működik, tehát elvileg valahogy be vagyok lépve, programok frissülnek, de akkor is...A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Graphics #28291 üzenetére
„egy 500MB körüli fájl megnyitása és mentése is sokáig tart nekem érzésre, egy JPG-be mentés is (…) tehát nem azonnal történik minden, pedig úgy érzem tudnia kéne a vasnak is. Tehát maga a program futása is olyan »nehézkesnek« tűnik.”
Én arra vagyok kíváncsi, mivel hasonlítottad össze? Van egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező másik munkaállomás is?
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Graphics #28295 üzenetére
Most azt írod "hasonló" gépen tesztelted, miközben én azt kérdeztem, hogy "ugyanolyan" konfigon tesztelted-e. Mert ugye nem mindegy. Szoftver és hardverkörnyezet, programverziók stb.
Ha csak hasonló a konfig, az összehasonlítás semmit sem ér.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Az óralapon a számok nincsenek is elforgatva. Illustratorban könnyű, de Ps-ben is használhatsz 2 db hatszöget elforgatva segédvonalnak, aztán azok csúcsaihoz illeszted a számokat.
-
BonFire
veterán
Akkor mindenképpen Illustrator lesz belőle. Annál is inkább, mert ha kész termék lesz, ami nyomtatásra vagy plotterre, gravírozóra kerül, vektoros kell legyen az állomány.
Akkor már eleve jobb, ha natívan abban készül el. Az Illustrator tudja a matek alapműveleteket, tehát ha beállítod, hogy 59 másolat készüljön, és 360 fok legyen a teljes kör, amit leír, csak beírod a forgatáshoz, hogy 360/60, utána pedig csak ismétled a parancsot gyorsbillentyűvel, míg szépen körbe nem érsz rajta.
Viszont vedd figyelembe, hogy a matematikailag egyforma távolságra elrendezett számok optikailag bénák lehetnek, hiszen a 11 sokkal keskenyebb, mint a 00 (betűtípus függvényében), és így sokszor szükség lesz kézi korrekcióra.
-
BonFire
veterán
válasz Graphics #28307 üzenetére
>>De tény, erre az Illustrator nyerőbb megoldás. ( de egy óraszámlaphoz nagyon felbontás nem fog kelleni.)<<
Ami azért is jó, mert vektoros rajznál értelmezhetetlen a "felbontás" fogalma. Nincs neki. Tökmindegy, mekkorában rajzolod meg.
-
BonFire
veterán
válasz Kagom3 #28319 üzenetére
„Sajnos több dolog is kellene (Ai, Pp, Ae, Ps... stb.).”
Én ugyanígy vagyok vele. Néha még Audition-t is használom. Ilyen a kreatív szakma. Nekem pont annyi mellékkeresetem van, amiből nullára kijövök az Adobe előfizetéssel. De azért jó lenne nem kifizetni évente ~ 300 000 Ft-ot, főleg, hogy a többit nem használom. Már 3 évet végigcsináltam, most kezdem a negyediket, tehát következő fordulóra kifizetek 1 200 000-ret tisztán csak hobbira. Az azért nem kevés. Autót lehet belőle venni.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Ez általában úgy szokott történni, hogy az ember megveszi, amire a büdzséből futja, aztán azzal dolgozik, majd végül ő maga szűri le a tapasztalatokat, hogy elég-e neki ez a hardveres felállás, vagy sem.
Úgyis munka közben derül ki, ha még szükség van erre-arra, de előre kár bevásárolni mindenfélét, hátha majd egyszer jó lesz valamire. Én sok cuccot vettem fotózáshoz, videózáshoz, végül kiderült, nem praktikusak, kihasználatlanul hevernek már jó ideje ki tudja hol.
Az informatika fejlődésével pedig ezeket a 2-3 év alatt elavuló cuccokat már nem lehet elpasszolni senkinek, hiszen az új eszközök már eleve tudják, amit a régiek csak kiegészítőkkel tudtak.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz szasanyi #28336 üzenetére
Az elemek közös képre helyezése lényegében könnyű. A nehézség ott kezdődik, hogy az összes fény-árnyék hatást, megvilágítást, szemcsézetet, környezeti tükröződéseket is hozzá kell tenni, hogy az hihető legyen. Vannak, akik ezt művészi szinten csinálják, például kövesd be Benny Productions vagy Piximperfect csatornáját, ha a know-how-t is tudni akarod.
-
BonFire
veterán
válasz #96241664 #28343 üzenetére
Azé', hogy még egy bőrt le lehessen nyúzni a kreatívokról. A CC előfizetés is 90% szemét. Összes app nem kis pénz, de ebben nincs benne a Stock, azért külön elő kell fizetni. Azok a fasságok, hogy file sharing via Cloud meg közös munka, komolyan, kit érdekel? Grafikuscsoportok dolgoznak egyazon dizájnon, vagy inkább megoszlik a munka, és vannak, fotó-feldolgozók, illusztrátorok, könyv tördelőszerkesztők, videószerkesztők, animátorok, 3D modellezők? Nem úgy hatékony a team munka, ha mindenki a saját szakterületén végzi a rá jutó feladatot?
-
BonFire
veterán
Próbáld meg a CTRL+H billentyűkombinációt. Az a felelős azért, hogy lássunk, vagy ne lássunk bizonyos dolgokat. Aztán a View menüben is szétnézhetsz, és egyesével kipipálhatod, hogy milyen elemeket szeretnél látni, és milyeneket nem.
-
BonFire
veterán
válasz PunkPéter #28365 üzenetére
Az a baj, hogy a két képen nem egyforma a perspektíva. Tehát sosem lesz élethű. Plusz adalék, hogy van a képen egy ormótlan vinyettálás, a kicserélt háttéren meg nincs. További baj a kompozíciós szerkesztés, hogy rettenetesen dől a kép clockwise.
Ha ez egy szerkesztett kép, és a vinyettálás és a kivágás később került rá, én fognám az eredetit, aztán előbb kiegyenesíteném a képet, majd utána vágnám méretre. A komor ég elég drámai, én nem változtatnék rajta, mert jól néz ki, persze vinyetta nélkül.
A mélységélesség elég sekély, nem tereli el a háttér a figyelmet, legfeljebb a kábeleket tüntetném el a falról, és az égről klónozással.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Mert a Tragic Wand nem anti-aliashol. Az Underlying Layer opcióban finomra tudod hangolni, hogy mennyit tüntessen el a feketéből/fehérből.
És persze mielőtt exportálod, teszteld egy színes, kitöltött háttéren, hogy hogyan fog mutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor